ilyenre gondolsz?
Ez a hazai gyártású RLC-206H. haverom a fejlesztője, csak azt a célt szolgálja,hogy a hangszóró nem túl esztétikus peremét takarja (a színe/fafajta opcionális, ez csak a prototípus volt) Ettől másnál,lehet más célja

ilyenre gondolsz?

A belső légtérbe helyezett gyapjú a doboz belső reflexióit, az odabent verődő hangokat próbálja csillapítani, hogy kevesebb jusson ki a szabadba a reflexcsövön, vagy a membránokon át. A belső felületekre ragasztott bitumen a tömeget, a mechanikai tehetetlenséget hivatott növelni, ezáltal a kabinet rezonanciáit csökkenti, tolja alacsonyabb frekvenciák felé.Voyager írta: ↑2025.04.11., pén. 11:47Érdekelne a véleményetek a hangsugárzó doboz (reflex) belső falainak csillapításáról. Van itthon öntapadó filc réteges bitumen, valamint öntapadó bitumen lap is. A kérdésem, hogy érdemes-e a doboz minden oldalát bevonni bitumenlapokkal és filccel, vagy inkább más csillapító anyagot, például kártolt gyapjút célszerű használni?

Lehetne tudni a hangfal pontos típusát?Voyager írta: ↑2025.04.11., pén. 11:47Érdekelne a véleményetek a hangsugárzó doboz (reflex) belső falainak csillapításáról. Van itthon öntapadó filc réteges bitumen, valamint öntapadó bitumen lap is. A kérdésem, hogy érdemes-e a doboz minden oldalát bevonni bitumenlapokkal és filccel, vagy inkább más csillapító anyagot, például kártolt gyapjút célszerű használni?
A realitásokat figyelembe véve maradnék a praktikus megoldásoknál, mivel nem egy high-end hangsugárzóról van szó.
Előre is köszönöm a válaszokat!

ui: illetve a ferritmagos tekercs ellenállásának megfelelőt teszek a helyére, mert nem akarom elhangolni.

Köszönöm!

Én Neotech SOST-26-ot próbáltam RCA-nak ott nekem nem vált be.

Maximálisan egyetértek. (Én közép magasnak 800Hz-től, TAD-4002 drivereket használok ami szintén berillium membrános Yuichi A-290 tölcsérekkel. Kiegészítettem még egy magas sugárzóval ez "csak" JBL 077)istvan01 írta: ↑2025.03.13., csüt. 09:20Nálam magas előtt (Bliesma T25B-6) 3,3uF Jantzen Alumen + 1,5uF Jantzen Amber + 100nF bypass Intertechnik CopperMax. 4 hónapja már így megy. Következik egy belső kábel csere, pamut szigetelésű 4N tömör de lágy ezüst helyett Neotech SOST-re. SOST-vel meglepően jó tapasztalatom van hangfalon kívül.Tctronic írta: ↑2025.03.12., szer. 19:54Hangváltó kondenzátor evolúció next step:
Középsugárzó előtt : 2/3 Jantzen Superior Z-cap +1/3 Jantzen Alumen Z-cap + Duelund JDM Pure silver 0,01 uF Bypass
Magassugárzó előtt : 1/2 Jantzen Superior Z-cap +1/2 Jantzen Alumen Z-cap + Duelund JDM Pure silver 0,01 uF Bypass
Magas, pláne a Berillium nagyon érzékeny tud lenni a minőségi hangváltó kondikra.
Nálam magas előtt (Bliesma T25B-6) 3,3uF Jantzen Alumen + 1,5uF Jantzen Amber + 100nF bypass Intertechnik CopperMax. 4 hónapja már így megy. Következik egy belső kábel csere, pamut szigetelésű 4N tömör de lágy ezüst helyett Neotech SOST-re. SOST-vel meglepően jó tapasztalatom van hangfalon kívül.Tctronic írta: ↑2025.03.12., szer. 19:54Hangváltó kondenzátor evolúció next step:
Középsugárzó előtt : 2/3 Jantzen Superior Z-cap +1/3 Jantzen Alumen Z-cap + Duelund JDM Pure silver 0,01 uF Bypass
Magassugárzó előtt : 1/2 Jantzen Superior Z-cap +1/2 Jantzen Alumen Z-cap + Duelund JDM Pure silver 0,01 uF Bypass

Kösz, de nem jön nálam számításba ilyesmi. Nekem már a KIT is túl sok önmagában, és akkor a dobozról még szó sincs. De az eredeti hangsugárzó rajongóinak egy lehetőség, már aki közülük érez arra késztetést, hogy saját kezűleg rakna össze egy ilyet.

Nos azt javaslom, hogy ilyen ambiciokkal ne vagj bele. Megepited, de még ha szuper minőségben is sikerül, akkor sem fogja érni a gyári ár negyedét sem. Ergó kidobsz egy rakas penzt. Vegyel hasznaltan, vagy probalj az ujra alkudozni valamennyit. - Szerintemwasiliy888 írta: ↑2024.12.04., szer. 09:31Nincs konkrét ötletem ezzel kapcsolatban sajnos. De azt gondoltam, itt a fórumon többen is vállalnak ilyesmit. Persze, hogy kinek mi a reális ár, az relatív. Nyilván senki nem fogja több évvel ezelőtti árakon vállalni, ha valakinek az lenne a reális. De ha én egy hangsugárzó projektbe lennék (nincs így), amit magamnak készítek, és összességében kb úgy egyharmaddal az új gyári ár alatt tudnék maradni, elégedett lennék. Még akkor is, ha esetleg nem érem el azt a minőségi színvonalat, amit a gyári, új termék képvisel, nyújt. Azért itt megvan mégis az az öröm pluszban, hogy magának készít valami hasznosat az ember. Persze, csak ha van rá elég ideje, és nem sajnálja erre, mert mondjuk ez a hobbija. A többieknek ott van a gyári készen. Nincs semmi gond, be kell dugni, és használni.Deenoo írta: ↑2024.12.04., szer. 09:17Ha találtál/tudsz valakit, aki jó minőségben- reális áron- belátható idő alatt (nem fél év vagy ilyesmiwasiliy888 írta: ↑2024.12.03., kedd 21:55Másik topicban került szóba egyik fórumtárs Harbeth M30.1 hangsugárzói, ami a régi BBC monitor LS5/9 újragondolt, mai változata. Manapság ez nem túl olcsó mulatság, kicsit több mint 2 millió forint egy új pár.
Kicsit kutakodtam, és találtam egy kitet Németországból a régi változatából. A dobozt kell hozá megcsinálni/csináltatni és már mehet is a hangsugárzó építés. Most akciós 2000 euró helyett 1400 csupán.
https://www.hifisound.de/de/Lautspreche ... preis.html
Nekem ez utóbbinak tetszenek jobban a mérései.) készít dobozt, kérlek oszd meg velünk/velem az illető elérhetőségét.
Köszönöm! D'

Nincs konkrét ötletem ezzel kapcsolatban sajnos. De azt gondoltam, itt a fórumon többen is vállalnak ilyesmit. Persze, hogy kinek mi a reális ár, az relatív. Nyilván senki nem fogja több évvel ezelőtti árakon vállalni, ha valakinek az lenne a reális. De ha én egy hangsugárzó projektbe lennék (nincs így), amit magamnak készítek, és összességében kb úgy egyharmaddal az új gyári ár alatt tudnék maradni, elégedett lennék. Még akkor is, ha esetleg nem érem el azt a minőségi színvonalat, amit a gyári, új termék képvisel, nyújt. Azért itt megvan mégis az az öröm pluszban, hogy magának készít valami hasznosat az ember. Persze, csak ha van rá elég ideje, és nem sajnálja erre, mert mondjuk ez a hobbija. A többieknek ott van a gyári készen. Nincs semmi gond, be kell dugni, és használni.Deenoo írta: ↑2024.12.04., szer. 09:17Ha találtál/tudsz valakit, aki jó minőségben- reális áron- belátható idő alatt (nem fél év vagy ilyesmiwasiliy888 írta: ↑2024.12.03., kedd 21:55Másik topicban került szóba egyik fórumtárs Harbeth M30.1 hangsugárzói, ami a régi BBC monitor LS5/9 újragondolt, mai változata. Manapság ez nem túl olcsó mulatság, kicsit több mint 2 millió forint egy új pár.
Kicsit kutakodtam, és találtam egy kitet Németországból a régi változatából. A dobozt kell hozá megcsinálni/csináltatni és már mehet is a hangsugárzó építés. Most akciós 2000 euró helyett 1400 csupán.
https://www.hifisound.de/de/Lautspreche ... preis.html
Nekem ez utóbbinak tetszenek jobban a mérései.) készít dobozt, kérlek oszd meg velünk/velem az illető elérhetőségét.
Köszönöm! D'