Mióta hallod ezt a sercegést ? Nem tudod valami eseménnyel összekötni időben ?
Ki kellene próbálni egy másik, akár kölcsön hangszedőt, ha a tisztogatás nem jár eredménnyel...
Mióta hallod ezt a sercegést ? Nem tudod valami eseménnyel összekötni időben ?
Fú nálam volt ez a Gold Note phono.revox írta: ↑2025.03.12., szer. 09:40hirtelen ezt dobja a gugli:Taarzan írta: ↑2025.03.12., szer. 09:18Igen - Igen minden helyes..
Minden lemezen hallani, ismerősöknél és kiállításokon ennyire nem szokott "zajos" lenni...
Mondjuk eddig nem is mostam őket... persze törlőm és ilyen, de vákuumos, infrás mosáson nem voltak.. mentségemre az újjak is "sercegnek"
Ha már itt beszélünk róla milyen Phono-t érdemes, ha nyitva akarom hagyni mondjuk a MC lehetőséget is?
Goldnote PH-5 néztem (mondjuk ennél kapásból nem lehet kapacitást álítani, csak a nagy tesónál - PH-10) ezzel vannak tapasztalatok?
A PH-5 az első Gold Note termék, amelyet érintőképernyős interfésszel terveztek: az összes beállítás könnyen elérhető és módosítható az innovatív és páratlanul felhasználóbarát kijelzőnek köszönhetően, amely lehetővé teszi az összes opció valós időben történő kiválasztását és kezelését. A phono színpad egy teljesen új kialakításon alapul; a teljes elektronikát egyetlen kártyába integrálja. A digitális interfész teljes analóg szívvel van kombinálva: valóban, a jelút különálló, hangminőségű komponenseken és lezárt egyetlen kapcsolókon keresztül történik, és úgy van optimalizálva, hogy lerövidítse a távolságot és minimalizálja az esetleges interferenciákat. Az érintőképernyőn kiválasztott beállítás az audiojelre vonatkozik, amely a relé használatával vált. A PH-5 „analóg tisztasága” kiváló hangminőséget biztosít, és még a legfinomabb részleteket is kiemeli a bakelitlemezről.
az ML csiszolása nyilván jobb, de az már elég precíz beállítást kér. persze,nem kell nagyon bonyolult dologra gondolni, de pl az EL sokkal igénytelenebb és strapabíróbbnak bizonyult, mellé zenei mindenevő. bár az a többiről is elmondható, ez egy MM igénytelenségével hoz finom hangot. de, persze, hajrá ML, jó meglátás
vagy azimut probléma (bár az is többniyre tűsérülésből fakad,ha a kar jól áll)

tűtisztitó folyadékot használsz ?...lehet csak le kéne takaritani a tűhegyet...az AT tűprofilok hajlamosak összeszedni szépen a barázdák mélységeiben lévő koszokat...esetleg nem ártana szakival meg is nézetni,hogy mi a helyzet,igazándibol
Az MC-k között szerepel Hana a bucketlistben... igaz az ML-lel szemezek.
Hát ném tudom, majd megpróbálom valahogy rögzíteni a hangját...
hirtelen ezt dobja a gugli:Taarzan írta: ↑2025.03.12., szer. 09:18Igen - Igen minden helyes..
Minden lemezen hallani, ismerősöknél és kiállításokon ennyire nem szokott "zajos" lenni...
Mondjuk eddig nem is mostam őket... persze törlőm és ilyen, de vákuumos, infrás mosáson nem voltak.. mentségemre az újjak is "sercegnek"
Ha már itt beszélünk róla milyen Phono-t érdemes, ha nyitva akarom hagyni mondjuk a MC lehetőséget is?
Goldnote PH-5 néztem (mondjuk ennél kapásból nem lehet kapacitást álítani, csak a nagy tesónál - PH-10) ezzel vannak tapasztalatok?
amennyiben valóban sercegést hallasz, nem lehet, hogy a tű sérült meg
Igen - Igen minden helyes..

minden lemezednél úgy érzed hogy gond van,vagy csak egy párnál?...az az ATVM760SLC egy elég szofisztikált tűprofilal van szerelve :Special Line Contact, a kivánt terhelése:100 – 200pF...ha az alapfeltételek meg vannak adva neki,nem kéne hogy gond legyen vele,volt a rendszeremben még annó,nyilt-eleven,nagyon részletező,preciz hangja van neki,speciel hogy kiemelte volna a lemezzajokat,nem igazán emlékszem rá,sem a 126/SME III,sema Lenco L-75-sben használva

Ez egy összetett kérdés. A felületi vagy barázdazaj mértéke és jellege számos tényezőtől függ, így általánosságban nehéz róla beszélni.

mi ez a nagy izgalom a kapúpánt csavar körül ?...valaki kipróbálta,leirta,én azt az infót,megosztottam,itt...ha neki úgy jó volt,mint profi DJnek,Téged mért zavar ?.....ugyanolyan trükk lehet,mint másik sokezer ebben a sportban...mindenki úgy élvez ahogyan tud,izlések,és pofonok...Rock60 írta: ↑2025.03.11., kedd 18:19Dixie:
" Megakadt a lemez."
Persze, hiszen a kpcsavar " nem vicc és nem kéne ítélkezni előre ", meg ha CsI találta volna ki, biztosan nem kételkednék a nagyszerűségében, meg amúgy is DJ bácsi mennyi mindennél kipróbálta már és nagy örömmel használta...
Ezek után csak megér egy próbát nem ?![]()
10 perc, 100 Forint...![]()

Picit fordítok a dolgon.
DixieRock60 írta: ↑2025.03.11., kedd 14:17Sokat gondolkodtam rajta, mióta felvetődött ez a " kapupánt csavart csavarjunk minden lemezjátszóba "supravox írta: ↑2025.03.10., hétf. 10:37Mondjuk én még ilyen megoldással nem találkoztam.
Illetve mert 1-2 "bolond"-nak ez esetleg tetszik az még egyáltalán nem jelenti azt,hogy jó is.
100x leírtam már,hogy a hifista ha meghallja,hogy változott valami a megszólalásban azt önigazolásképpen jónak is fogja érezni.kérdés, hogy ez most tényleg egy baromság - különösen egy négylábú merev vázas gépnél - vagy van mégis valami létjogosultsága...
![]()
Nekem nincsen módomban utánajárni - fixen felragasztott lábak - de egy Technics - tulaj akár ki is próbálhatná.
Az elég nagy önbecsapás lenne...
Én pont ennek elkerülésére, változtatások alkalmával ki szoktam kérni a feleségem véleményét.
Ami nekem gyanús, hogy talán mégsem lett jobb, Ő kapásból mondja, hogy rosszabb lett és én sem győzködöm magam tovább...
Sokat gondolkodtam rajta, mióta felvetődött ez a " kapupánt csavart csavarjunk minden lemezjátszóba "supravox írta: ↑2025.03.10., hétf. 10:37Mondjuk én még ilyen megoldással nem találkoztam.
Illetve mert 1-2 "bolond"-nak ez esetleg tetszik az még egyáltalán nem jelenti azt,hogy jó is.
100x leírtam már,hogy a hifista ha meghallja,hogy változott valami a megszólalásban azt önigazolásképpen jónak is fogja érezni.
mér,ez tök vicces volt

szmájli is volt,értelmezted ?Rock60 írta: ↑2025.03.10., hétf. 13:54Egy kis Csontosozással fűszerezve...dixie-chicken írta: ↑2025.02.09., vas. 12:50
A kapúpántcsavar nem vicc,és nem kéne itélkezni előre...
![]()
...de gondomom mivel nem Cs.I.volt a kitaláló,elvetésre került,igy ad hoc![]()
![]()