Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2471

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: supravox »

revox írta:
2025.03.12., szer. 09:40
Taarzan írta:
2025.03.12., szer. 09:18
dixie-chicken írta:
2025.03.12., szer. 09:01
UI...látom Naim Stageline N-t használsz:
Igen - Igen minden helyes..
Minden lemezen hallani, ismerősöknél és kiállításokon ennyire nem szokott "zajos" lenni...
Mondjuk eddig nem is mostam őket... persze törlőm és ilyen, de vákuumos, infrás mosáson nem voltak.. mentségemre az újjak is "sercegnek"

Ha már itt beszélünk róla milyen Phono-t érdemes, ha nyitva akarom hagyni mondjuk a MC lehetőséget is?

Goldnote PH-5 néztem (mondjuk ennél kapásból nem lehet kapacitást álítani, csak a nagy tesónál - PH-10) ezzel vannak tapasztalatok?
hirtelen ezt dobja a gugli:

A PH-5 az első Gold Note termék, amelyet érintőképernyős interfésszel terveztek: az összes beállítás könnyen elérhető és módosítható az innovatív és páratlanul felhasználóbarát kijelzőnek köszönhetően, amely lehetővé teszi az összes opció valós időben történő kiválasztását és kezelését. A phono színpad egy teljesen új kialakításon alapul; a teljes elektronikát egyetlen kártyába integrálja. A digitális interfész teljes analóg szívvel van kombinálva: valóban, a jelút különálló, hangminőségű komponenseken és lezárt egyetlen kapcsolókon keresztül történik, és úgy van optimalizálva, hogy lerövidítse a távolságot és minimalizálja az esetleges interferenciákat. Az érintőképernyőn kiválasztott beállítás az audiojelre vonatkozik, amely a relé használatával vált. A PH-5 „analóg tisztasága” kiváló hangminőséget biztosít, és még a legfinomabb részleteket is kiemeli a bakelitlemezről.
Fú nálam volt ez a Gold Note phono.
Szerintem elég gyötrelmes hangja van.
De biztos az akkori Dynavector XV1s-em volt a hunyó.
Vagy nem.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4288
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Taarzan írta:
2025.03.12., szer. 09:46
revox írta:
. pl egy Hana EL mindent lejátszik és kerül vagy 180-ba.
Az MC-k között szerepel Hana a bucketlistben... igaz az ML-lel szemezek.
az ML csiszolása nyilván jobb, de az már elég precíz beállítást kér. persze,nem kell nagyon bonyolult dologra gondolni, de pl az EL sokkal igénytelenebb és strapabíróbbnak bizonyult, mellé zenei mindenevő. bár az a többiről is elmondható, ez egy MM igénytelenségével hoz finom hangot. de, persze, hajrá ML, jó meglátás ;peace;
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

trane írta:
2025.03.12., szer. 09:25
Taarzan írta:
...Minden lemezen hallani, ismerősöknél és kiállításokon ennyire nem szokott "zajos" lenni...
Mondjuk eddig nem is mostam őket... persze törlőm és ilyen, de vákuumos, infrás mosáson nem voltak.. mentségemre az újjak is "sercegnek"...
amennyiben valóban sercegést hallasz, nem lehet, hogy a tű sérült meg :quetionmark: gondolkodik.gif
vagy azimut probléma (bár az is többniyre tűsérülésből fakad,ha a kar jól áll) :smile53:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2628

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Taarzan írta:
2025.03.12., szer. 09:44
trane írta:
amennyiben valóban sercegést hallasz, nem lehet, hogy a tű sérült meg :quetionmark: gondolkodik.gif
Hát ném tudom, majd megpróbálom valahogy rögzíteni a hangját...
tűtisztitó folyadékot használsz ?...lehet csak le kéne takaritani a tűhegyet...az AT tűprofilok hajlamosak összeszedni szépen a barázdák mélységeiben lévő koszokat...esetleg nem ártana szakival meg is nézetni,hogy mi a helyzet,igazándibol
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Taarzan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: Taarzan »

revox írta:
. pl egy Hana EL mindent lejátszik és kerül vagy 180-ba.
Az MC-k között szerepel Hana a bucketlistben... igaz az ML-lel szemezek.
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable

Taarzan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

trane írta:
Hát ném tudom, majd megpróbálom valahogy rögzíteni a hangját...
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Taarzan írta:
dixie-chicken írta:
Minden lemezen hallani, ismerősöknél és kiállításokon ennyire nem szokott "zajos" lenni...
Mondjuk eddig nem is mostam őket... persze törlőm és ilyen, de vákuumos, infrás mosáson nem voltak.. mentségemre az újjak is "sercegnek"

Ha már itt beszélünk róla milyen Phono-t érdemes, ha nyitva akarom hagyni mondjuk a MC lehetőséget is?

Goldnote PH-5 néztem (mondjuk ennél kapásból nem lehet kapacitást álítani, csak a nagy tesónál - PH-10) ezzel vannak tapasztalatok?
hirtelen ezt dobja a gugli:

A PH-5 az első Gold Note termék, amelyet érintőképernyős interfésszel terveztek: az összes beállítás könnyen elérhető és módosítható az innovatív és páratlanul felhasználóbarát kijelzőnek köszönhetően, amely lehetővé teszi az összes opció valós időben történő kiválasztását és kezelését. A phono színpad egy teljesen új kialakításon alapul; a teljes elektronikát egyetlen kártyába integrálja. A digitális interfész teljes analóg szívvel van kombinálva: valóban, a jelút különálló, hangminőségű komponenseken és lezárt egyetlen kapcsolókon keresztül történik, és úgy van optimalizálva, hogy lerövidítse a távolságot és minimalizálja az esetleges interferenciákat. Az érintőképernyőn kiválasztott beállítás az audiojelre vonatkozik, amely a relé használatával vált. A PH-5 „analóg tisztasága” kiváló hangminőséget biztosít, és még a legfinomabb részleteket is kiemeli a bakelitlemezről.

persze, ki kell próbálni. De, ha felhívod Gál Tomit a TMP Audionál és elmeséled, mi a problémád, lehet lép valamit. De helyedben MC-ben gondolkodnék. pl egy Hana EL mindent lejátszik és kerül vagy 180-ba. Amikor a 47Lab MC Bee tűje elhajlott, vettem egyet, csak afféle pótléknak,míg ki nem cseréltetem a tűt, aztán pár évig bent is maradt. Nem jobb a Hana, de olyan diszkréten tud kevesebbet, hogy baromi soknak tűnik. Viszont a TMP MC phonoja elég jól sikerült (MM se rossz, de az másik dobozka. de lehet össze is tudja Neked építeni a kettőt). Nem csodálkoznék, ha szép lassan megugrana az ára... jelenleg nagyságrendekkel(vagyis 10szeres szorzó) drágább komponensű rendszerekbe viszik. Én szóltam időben :smile53:

amúgy MM-hez próbálj szerezni egy Goldring PA1 phonot. 20-30ezer, ha van és meg fogsz lepődni :rolleyes: Nekem az fut az MM lemezjátszóval, nem viszket semmim, hogy cseréljem másra. akkor még behúzol egy TMP MC-t és van mindkettő.
halfnote.hu

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2868

Hozzászólás Szerző: trane »

Taarzan írta:
...Minden lemezen hallani, ismerősöknél és kiállításokon ennyire nem szokott "zajos" lenni...
Mondjuk eddig nem is mostam őket... persze törlőm és ilyen, de vákuumos, infrás mosáson nem voltak.. mentségemre az újjak is "sercegnek"...

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

Taarzan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

dixie-chicken írta:

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

https://community.naimaudio.com/t/stage ... pecs/25423

" However, I see the specs are listed as 47kOhms/470pF. That’s an awful high input capacitance for most MMs (with 100-150pF from the arm cable, it’s ~ 600pF total"
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Taarzan írta:
2025.03.11., kedd 22:05
Min mulik a lemez zaj... surface-noise... tudom kosz, karc. De múlik a hangszedőn, fonón?
minden lemezednél úgy érzed hogy gond van,vagy csak egy párnál?...az az ATVM760SLC egy elég szofisztikált tűprofilal van szerelve :Special Line Contact, a kivánt terhelése:100 – 200pF...ha az alapfeltételek meg vannak adva neki,nem kéne hogy gond legyen vele,volt a rendszeremben még annó,nyilt-eleven,nagyon részletező,preciz hangja van neki,speciel hogy kiemelte volna a lemezzajokat,nem igazán emlékszem rá,sem a 126/SME III,sema Lenco L-75-sben használva
Csatolmányok
IMG_0536.JPG
IMG_0536.JPG (75.98 KiB) Megtekintve 605 alkalommal
760 4.jpg
760 4.jpg (81.15 KiB) Megtekintve 605 alkalommal

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Taarzan írta:
2025.03.11., kedd 22:05
Min mulik a lemez zaj... surface-noise... tudom kosz, karc. De múlik a hangszedőn, fonón?
Ez egy összetett kérdés. A felületi vagy barázdazaj mértéke és jellege számos tényezőtől függ, így általánosságban nehéz róla beszélni.

Egy időben, amikor még jobban foglalkoztatott a téma (leginkább a mosófolyadékok miatt), alaposan utánaolvastam és sokat kísérleteztem. Ha van egy konkrét probléma vagy jelenség, amit tapasztalsz, akkor azt érdemes részletesebben kivesézni.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Taarzan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.03.11., kedd 18:19
Dixie:

" Megakadt a lemez."

Persze, hiszen a kpcsavar " nem vicc és nem kéne ítélkezni előre ", meg ha CsI találta volna ki, biztosan nem kételkednék a nagyszerűségében, meg amúgy is DJ bácsi mennyi mindennél kipróbálta már és nagy örömmel használta...

Ezek után csak megér egy próbát nem ? gondolkodik.gif
10 perc, 100 Forint... :kapdelm:
mi ez a nagy izgalom a kapúpánt csavar körül ?...valaki kipróbálta,leirta,én azt az infót,megosztottam,itt...ha neki úgy jó volt,mint profi DJnek,Téged mért zavar ?.....ugyanolyan trükk lehet,mint másik sokezer ebben a sportban...mindenki úgy élvez ahogyan tud,izlések,és pofonok...

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 602

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

"Dixie
Frenki
Voyager
És jómagam is azonnal rohanunk a barkácsboltba csavarért..
Olyan vagy mint tottyi az is más f...al szereti a csalánt verni."
[/quote]

Lassan bezár az OBI...
Azért inkább alszom rá egyet... :D
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)  
Palotás féle végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC phono, Shure M44-7/SC35C
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1314

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Dixie:

" Megakadt a lemez."

Persze, hiszen a kpcsavar " nem vicc és nem kéne ítélkezni előre ", meg ha CsI találta volna ki, biztosan nem kételkednék a nagyszerűségében, meg amúgy is DJ bácsi mennyi mindennél kipróbálta már és nagy örömmel használta...

Ezek után csak megér egy próbát nem ? gondolkodik.gif
10 perc, 100 Forint... :kapdelm:

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Rock60 írta:
2025.03.11., kedd 15:39
supravox írta:
2025.03.11., kedd 15:15

Dixie
Frenki
Voyager
Olyan vagy mint tottyi az is más f...al szereti a csalánt verni.
Sorry, azt hittem megmozgat valakit a 100 forintos upgrade lehetősége... :D
:lbunny: Nem kell rohanni, :ohnoohnoohno: elég lassan blattyogni. :lbunny:
Picit fordítok a dolgon.
Kb. 10 éve volt egy ilyen Lenco-m.
Atom merev sassziban.
Csak tüskékeken állt vagy tetszőleges bármin.
Mivel csak parkolópályán állt a 1210, kíváncsiságból
kiszedtem a tappancsait és beapplikáltam a Lenco alá.
És hát azzal szólt a legjobban.
Azóta eléggé hiszek a Technics gyári lábaiban.
Nyílván nem csodaszer és nem mindenhova való de én az életem csak pici részét szánom hifisztikai kisérletezgetésekre.
Screenshot_20250311_160206_Drive.jpg
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Rock60
Őslakos
Őslakos

supravox írta:
2025.03.11., kedd 15:15

Dixie
Frenki
Voyager
Sorry, azt hittem megmozgat valakit a 100 forintos upgrade lehetősége... :D
:lbunny: Nem kell rohanni, :ohnoohnoohno: elég lassan blattyogni. :lbunny:

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Rock60 írta:
2025.03.11., kedd 14:17
supravox írta:
2025.03.10., hétf. 10:37
Rock60 írta:
2025.03.09., vas. 13:46

Talán ezért fordulhat elő, hogy kapupánt-csavarra cserélve a lábakat hangbéli javulást idézhetünk elő... gondolkodik.gif
Mondjuk én még ilyen megoldással nem találkoztam.
Illetve mert 1-2 "bolond"-nak ez esetleg tetszik az még egyáltalán nem jelenti azt,hogy jó is.

100x leírtam már,hogy a hifista ha meghallja,hogy változott valami a megszólalásban azt önigazolásképpen jónak is fogja érezni.
Sokat gondolkodtam rajta, mióta felvetődött ez a " kapupánt csavart csavarjunk minden lemezjátszóba " :D kérdés, hogy ez most tényleg egy baromság - különösen egy négylábú merev vázas gépnél - vagy van mégis valami létjogosultsága... gondolkodik.gif
Nekem nincsen módomban utánajárni - fixen felragasztott lábak - de egy Technics - tulaj akár ki is próbálhatná. :smile49:

Az elég nagy önbecsapás lenne...
Én pont ennek elkerülésére, változtatások alkalmával ki szoktam kérni a feleségem véleményét.
Ami nekem gyanús, hogy talán mégsem lett jobb, Ő kapásból mondja, hogy rosszabb lett és én sem győzködöm magam tovább...
Dixie
Frenki
Voyager

Rock60
Őslakos
Őslakos

supravox írta:
2025.03.10., hétf. 10:37
Rock60 írta:
2025.03.09., vas. 13:46

Talán ezért fordulhat elő, hogy kapupánt-csavarra cserélve a lábakat hangbéli javulást idézhetünk elő... gondolkodik.gif
Mondjuk én még ilyen megoldással nem találkoztam.
Illetve mert 1-2 "bolond"-nak ez esetleg tetszik az még egyáltalán nem jelenti azt,hogy jó is.

100x leírtam már,hogy a hifista ha meghallja,hogy változott valami a megszólalásban azt önigazolásképpen jónak is fogja érezni.
Sokat gondolkodtam rajta, mióta felvetődött ez a " kapupánt csavart csavarjunk minden lemezjátszóba " :D kérdés, hogy ez most tényleg egy baromság - különösen egy négylábú merev vázas gépnél - vagy van mégis valami létjogosultsága... gondolkodik.gif
Nekem nincsen módomban utánajárni - fixen felragasztott lábak - de egy Technics - tulaj akár ki is próbálhatná. :smile49:

Az elég nagy önbecsapás lenne...
Én pont ennek elkerülésére, változtatások alkalmával ki szoktam kérni a feleségem véleményét.
Ami nekem gyanús, hogy talán mégsem lett jobb, Ő kapásból mondja, hogy rosszabb lett és én sem győzködöm magam tovább...

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

supravox írta:
2025.03.10., hétf. 13:50

Ennél az is jobb ha a Revi lemezjátszóját újra előveszitek.
mér,ez tök vicces volt :D

Unfortunately, my lovely wife keeps the books in our house. Hiding this purchase couldn't be done. In turn, I've been sworn to indentured servitude for the rest of my natural born life.

ráadásul kb átéltem.
- ide ne hozd azt a nagy xart...
- óó, majd jól elrakom, nem fog plusz helyet
... eltelt kis idő, mondjuk 1 év....
- mikor teszed már el a szoba közepéről?
- most meghúztam a karom, de nemsoká...
... még 1-2 év...
és beletörődés...

van egy jó tippem, hogy kell ezt áthidalni. akkor felejtette el a lemezjátszót, amikor előálltam azzal, hogy veszek egy 30 éves GT pro Performer BMX-et, amit felszegezek a falra (mint szobadísz) :D meg is vettem,de nem tehettem fel... de azóta a lemezjátszó nem gond... csak okosan... :tutiok:
halfnote.hu

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.03.10., hétf. 13:54
dixie-chicken írta:
2025.02.09., vas. 12:50

A kapúpántcsavar nem vicc,és nem kéne itélkezni előre...

:smile49:

...de gondomom mivel nem Cs.I.volt a kitaláló,elvetésre került,igy ad hoc :D
Egy kis Csontosozással fűszerezve... :yingyang:
szmájli is volt,értelmezted ? :D ..

Rock60
Őslakos
Őslakos

supravox írta:
2025.03.10., hétf. 13:50

Ha még lovagolni akarsz a témán anélkül,hogy értelmeznéd a beírtakat akkor hajrá.
Értelmezd kérlek, hátha elkerülte vmi a figyelmemet... :smile53: :D :napsut:

Rock60
Őslakos
Őslakos

dixie-chicken írta:
2025.02.09., vas. 12:50

A kapúpántcsavar nem vicc,és nem kéne itélkezni előre...

:smile49:

...de gondomom mivel nem Cs.I.volt a kitaláló,elvetésre került,igy ad hoc :D
Egy kis Csontosozással fűszerezve... :yingyang:

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Mintha meg is említettem volna.
Csak nem akartam dixiet hírbe keverni. :gift:
Ha még lovagolni akarsz a témán anélkül,hogy értelmeznéd a beírtakat akkor hajrá.
Én nem asszisztálok hozzá.
Ennél az is jobb ha a Revi lemezjátszóját újra előveszitek.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”