Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban

Moderátor: cables

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2300

Re: Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban

Hozzászólás Szerző: cables »

Ákos ez pontosan így van, ahogy leírtad. Gondolom olvastad az alábbi véleményeket! Köszi, hogy jól összefoglaltad!

Kiemelném az oda/vissza zajelnyomást, mert a saját audió készülékeinkből származik a villamos zaj jelentős része.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7592

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

cables írta:
2025.02.02., vas. 07:25
Na, akkor először is leszögezném, hogy nem szégyenlem a régi kábeleimet! Csak hát bejött ez a fránya koncepció váltás, ami a legújabb Power-R táp kábeleket egy magasabb szintre emelte. Mi az új koncepció lényege?
Másképp kell gondolni a táp kábelek szerepére a hálózati és a DC tápkábeleket a zaj elnyomására kell tervezni. Ha ez sikerül azonnal jól hallható javulást hoz a rendszerek hangzásába. Emellett az alább látható tápkábelek kezelése jóval egyszerűbb, mert karcsú és hajlékony szerkezetük miatt könnyű a rendszerünkbe építeni.
Na, akkor álljunk meg picit szögezni. :)
Régebben is ugyanez a zajelnyomás volt "A" koncepció, csak akkor még az volt a mantra, hogy mindig készülékhez, elektromos hálózati sajátosságokhoz kell válogatni. Akkor ennek az új koncepciónak az a lényege, hogy a "Z" tápkábel már az összes zajtípus, interferencia és minden ellen IS véd, természetesen oda és vissza, de ha mégis átsurranna valahol 0.0000001uV zajkomponens, ami elkezdené üldözni és kigáncsolni a szent hangjelet vivő, vitathatatlanul vékony és egyenes úton közlekedő elektronokat, azt majd a kriogenizált noise killer nagy örömmel behabzsolja és marad az a csodálatos audió (szigorúan hosszú óval természetesen, hisz ez elitista dolog) hangjel a rendszerben. Komoly dolog ez az audió! :smile53:
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

lacy írta:
2025.02.01., szomb. 20:16

... kínosnak ítélt téma, a régebbi kábelek... pedig az újak is elindultak valahonnan, és ha nem volt totál melléfogás, akkor mi abban a szégyelleni való, hogy most ne is említse senki?
hú de szeretném ezt az új koncepciód érteni
Na, akkor először is leszögezném, hogy nem szégyenlem a régi kábeleimet! Csak hát bejött ez a fránya koncepció váltás, ami a legújabb Power-R táp kábeleket egy magasabb szintre emelte. Mi az új koncepció lényege?
Másképp kell gondolni a táp kábelek szerepére a hálózati és a DC tápkábeleket a zaj elnyomására kell tervezni. Ha ez sikerül azonnal jól hallható javulást hoz a rendszerek hangzásába. Emellett az alább látható tápkábelek kezelése jóval egyszerűbb, mert karcsú és hajlékony szerkezetük miatt könnyű a rendszerünkbe építeni.

A Z hálózati nyugalmat és sose hallott részleteket hoz a zenébe!.png
A Z hálózati nyugalmat és sose hallott részleteket hoz a zenébe!.png (777.75 KiB) Megtekintve 3196 alkalommal
A Power-R DC tápkábel jól hallható javulást hoz a rendszerbe.jpg
A Power-R DC tápkábel jól hallható javulást hoz a rendszerbe.jpg (91.82 KiB) Megtekintve 3196 alkalommal
--------

vintagehifi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 28

Hozzászólás Szerző: vintagehifi »

cables írta:
2025.02.01., szomb. 18:11
audioline írta:
2025.02.01., szomb. 14:52

Ami ma "új", nemsokára régi lesz...
Jól van no. Trollkodtál egyet, szép tőled, hogy régen tetted utoljára, pedig pár éve naponta beszóltál ide.

De elmondok neked valamit, ami válasz arra amit beírtál: a Z hálózati kábel nem egy sima következő fejlesztés, hanem igazi mérföldkő, és a hozzá kapcsolódó új koncepció az egész Power-R kábelezés szintjét új szintre emelte.
Más is elkezdte pl ott,hogy az 5 ezer ftos xbox tápon összeköt egy vezérlő 5 voltos feszültséget és tesz a 12 voltos kimenetre egy dc csatit és akkor 15 ezer az ára....Innen is lehetne hova tovább lépni talán....

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 787

Hozzászólás Szerző: lacy »

cables írta:
2025.01.31., pén. 23:38
2025-ben ne a régi kábeleimről beszéljünk. Az újakra abszolút nem érvényes amit írtál. Azok egész másképp szólnak!
Kérdésem: azokat szégyelleni kell mára?
Mért is ne beszéljen bárki a régebbi holmikról? akkor az volt a menő, azért ment a hype akkor azokat védted körömszakadtáig, és idézgettél a privát levelek ujjongó és nyalizós részeiből.
mára az nem fontos, és akár elhallgatni való?
az életben majd mindennek van egy íve, van felszálló ág, stagnálás, és akár leszálló is, aztán ez kezdődhet újra
A felszálló ág eleje volt akkor a most épp kínosnak ítélt téma, a régebbi kábelek... pedig az újak is elindultak valahonnan, és ha nem volt totál melléfogás, akkor mi abban a szégyelleni való, hogy most ne is említse senki?
hú de szeretném ezt az új koncepciód érteni

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

cables írta:
audioline írta:

Jól van no. Trollkodtál egyet, szép tőled, hogy régen tetted utoljára, pedig pár éve naponta beszóltál ide.

De elmondok neked valamit, ami válasz arra amit beírtál: a Z hálózati kábel nem egy sima következő fejlesztés, hanem igazi mérföldkő, és a hozzá kapcsolódó új koncepció az egész Power-R kábelezés szintjét új szintre emelte.
Akinek eltérő a véleménye, az troll. 👍

Jó hír az új szint. Akik a régi szintre kényszerültek, azoknak nem annyira jó most.
.

lacy
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
audioline írta:

gondolom akkor ez a sok hirdető (amúgy tuti van még mert mostanában én is temérdeket láttam) az mind vált, eladja a régit, és benevez az új koncepcióra gondolkodik.gif

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

audioline írta:

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

Ami ma "új", nemsokára régi lesz. Az időn múlna a minőség...? Azaz idő kérdése és a mai "új" már nem lesz elég jó? gondolkodik.gif

Vélemények az alábbiak is. Nem fekete/fehér téma ez...

Tiszetelettel.

viewtopic.php?f=64&t=211551

viewtopic.php?f=64&t=212416

viewtopic.php?f=64&t=211461

viewtopic.php?f=64&t=212111

viewtopic.php?f=64&t=212569

Talán egy kis reklám is a hirdetőknek. :smile32:
.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

vintagehifi írta:
2025.01.31., pén. 23:30
Nem a kábeleid ellen beszélek ,mert ismerem a régebbi fajtákat

Én a kábeleid hangját úgy jellemezném,hogy lágyabb hangot ad,kellemesebb lekerekített magasokkal,érzelmesebb közép hangokkal
2025-ben ne a régi kábeleimről beszéljünk. Az újakra abszolút nem érvényes amit írtál. Azok egész másképp szólnak!

vintagehifi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Nem a kábeleid ellen beszélek ,mert ismerem a régebbi fajtákat pl.Nem is kívánom szétoffolni a topikot trollkodással.Én a kábeleid hangját úgy jellemezném,hogy lágyabb hangot ad,kellemesebb lekerekített magasokkal,érzelmesebb közép hangokkal.Ezek sok hifi és high end rendszerbe passzolnak,mert azok inkább a túlzottan letisztult,közép nélküli,csilingelő magasokat adják alapból (bár akkor miért annyi az ára...max azért,mert pár márkásnak nevezett alkatrész van benne...ami pont rossz irányba viszi a hangot....).Jópár helyen megfordultam a vásárlásaim során már,lehetett ott akár 10 milliós rendszer is,a valósághoz nem sok köze volt....Én ezen a "jobb" kifejezésre próbáltam reagálni,mert az elég szubjektív.Inkább másabb szerintem.Sokan használják ezt a kifejezést itt a fórumon,de az inkább csak azt takarja,hogy még letisztultabb hangzás kevesebb közép tartománnyal,csilingelőbb magasak(mások több részletnek nevezik), avagy több mély.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

vintagehifi írta:
2025.01.31., pén. 21:10
Akkor inkább mégiscsak másabb,mint jobb,mert konkrétan nem "jó" minden rendszerhez...
Nem! Próbálj meg előítélet nélkül visszaolvasni ebben a Vélemények topikomban. A legtöbb vélemény a kábeleim természetes hangzást emeli ki. Nem igaz, hogy mindenki másképp hall. Ahhoz, hogy felismerjük az ismerősünk hangjából a telefonban az érzelmi állapotát az kell, hogy nagymértékben egyformán érzékeljük a finom hangi részleteket.

De nem mennék bele vitákba olyanokkal, aki nem hallottak egy teljes rendszert az én legújabb kábeleimmel. Akik meg hallottak, azok egyetértenek velem.

vintagehifi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Akkor inkább mégiscsak másabb,mint jobb,mert konkrétan nem "jó" minden rendszerhez(erre is utaltam lentebb)....mint a hallgató füléhez sem...Koncerten is akkor van értelme,ha hangosítás nélküli,mert hangosítani sem tudják úgy,hogy élethű maradjon,mint ahogy egyik kiadó sem adja úgy ki a zenét...

chopper
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 60

Hozzászólás Szerző: chopper »

Az a jobb kábel, amelyikkel a rendszer természetesebben, a valóságot jobban megközelítően szól. Ehhez persze ismerni kell valóságot, a hangszerek, énekesek igazi hangját, azaz koncertekre kell járni, vagy aktívan zenélni kell.
Ilyen alapon létezik jobb kábel. A kábeleket a rendszerhez kell választani. Ami az egyik rendszerben beválik az a másikban nem biztos.

vintagehifi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

zozz11 írta:
2025.01.27., hétf. 12:37
Tisztelt Fórumtársak!
Szeretnék megosztani a véleményemet.
Pár hete kértem Rudi bácsitól egy noise killert, és kérdeztem, hogy tudna-e egy DC kábelt készíteni. Tápkábeleim(power-z) és IC kábeleim már tőle vannak, de eddig ez kimaradt, hezitáltam is, mert nem voltam biztos, hogy tudna-e annyit hozzátenni, de Rudi bácsi megnyugtatott, hogy szerinte igen, ha nem akkor visszaadom. Na hát nem kellett visszaadnom. Hihetetlen mekkora változást okozott, nálam. Eddig a legnagyobb és legjobb változást (természetesség, hangszerek hangjai, énekhang, részletek....... minden téren) Rudi bácsi DC és IC kábele okozta, (nagyobbat mint amikor a tápkábeleket lecseréltem), pedig mindkettő vékony és árnyékolatlan. A noise killerről pedig ezekhez hozzátesz annyit, hogy maradjon, de sztem ennek nagysága nagymértékben változhat attól, hogy hol mennyire szennyezett zajjal a hálózat.
Rudi bácsi kapott már hideget-meleget. A kábeleinél van-e jobb hangzású? Lehetséges, biztosan! Csak nem ennyiért. Érdekes az, hogy árnyékolatlan kábellel ennyire jó hang van. De aki teheti próbálja ki minél több gyártó minél több kábelét meghallgatni, és csak azután ítéletet mondani, választani, szerencsére már több helyen is ki lehet próbálni és visszaadni ha nem jó. Én eddig Rudi bácsi kábeleivel csak jól jártam(ár-érték arányban hihetetlen), most vagyok ott, hogy már nem akarok keresni, próbálni más kábelt, teljes elégedettséggel hallgatom és élvezem a zenét a rendszeremen.
Jobb hangzású kábel?
Olyan nincs,maximum másabb karakterű.Mitől is lenne egyik kábel a másiktól jobb hangú?Attól ,hogy mélyet emel ki,avagy csilingelő magasakat ad?Attól nem jobb,CSAK másabb.Az ember meg maga dönti el,hogy neki melyik tetszik az adott rendszerébe,ami szintúgy magasat avagy mélyet emel ki...

dumdum
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 41

Hozzászólás Szerző: dumdum »

lacy írta:
2025.01.27., hétf. 20:39
Próbálok objektív maradni a megszólalókkal kapcsolatban de nehéz gondolkodik.gif :rolleyes:

Screenshot 2025-01-27 at 20-37-30 Vélemények kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban - avxforum.hu.png

Screenshot 2025-01-27 at 20-37-09 Vélemények kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban - avxforum.hu.png
Jó bornak nem kell a cégér....
De ez már MLM.))))
Már a B oldal forog így 60 felett...

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

lacy írta:
2025.01.27., hétf. 20:39
Próbálok objektív maradni a megszólalókkal kapcsolatban de nehéz gondolkodik.gif :rolleyes:

Screenshot 2025-01-27 at 20-37-30 Vélemények kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban - avxforum.hu.png

Screenshot 2025-01-27 at 20-37-09 Vélemények kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban - avxforum.hu.png
Miért kéne objektívnek maradnod? Főleg, ha nehéz ez neked. Ird le mit gondolsz a megszólalókról!

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Screenshot 2025-01-27 at 20-37-30 Vélemények kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban - avxforum.hu.png (4.93 KiB) Megtekintve 1731 alkalommal
Screenshot 2025-01-27 at 20-37-09 Vélemények kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban - avxforum.hu.png (5.87 KiB) Megtekintve 1731 alkalommal

zozz11
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: zozz11 »

Tisztelt Fórumtársak!
Szeretnék megosztani a véleményemet.
Pár hete kértem Rudi bácsitól egy noise killert, és kérdeztem, hogy tudna-e egy DC kábelt készíteni. Tápkábeleim(power-z) és IC kábeleim már tőle vannak, de eddig ez kimaradt, hezitáltam is, mert nem voltam biztos, hogy tudna-e annyit hozzátenni, de Rudi bácsi megnyugtatott, hogy szerinte igen, ha nem akkor visszaadom. Na hát nem kellett visszaadnom. Hihetetlen mekkora változást okozott, nálam. Eddig a legnagyobb és legjobb változást (természetesség, hangszerek hangjai, énekhang, részletek....... minden téren) Rudi bácsi DC és IC kábele okozta, (nagyobbat mint amikor a tápkábeleket lecseréltem), pedig mindkettő vékony és árnyékolatlan. A noise killerről pedig ezekhez hozzátesz annyit, hogy maradjon, de sztem ennek nagysága nagymértékben változhat attól, hogy hol mennyire szennyezett zajjal a hálózat.
Rudi bácsi kapott már hideget-meleget. A kábeleinél van-e jobb hangzású? Lehetséges, biztosan! Csak nem ennyiért. Érdekes az, hogy árnyékolatlan kábellel ennyire jó hang van. De aki teheti próbálja ki minél több gyártó minél több kábelét meghallgatni, és csak azután ítéletet mondani, választani, szerencsére már több helyen is ki lehet próbálni és visszaadni ha nem jó. Én eddig Rudi bácsi kábeleivel csak jól jártam(ár-érték arányban hihetetlen), most vagyok ott, hogy már nem akarok keresni, próbálni más kábelt, teljes elégedettséggel hallgatom és élvezem a zenét a rendszeremen.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

A csupasz IC zománc és selyem szigetelt huzaljai.jpg
A csupasz IC zománc és selyem szigetelt huzaljai.jpg (162.82 KiB) Megtekintve 1982 alkalommal

Prifer

Re: Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: Prifer »

Szép napot mindenkinek!
Rudi bácsi egy rca szálát múltkor itt fogtam koaxnak a cd transzporter és a streamer közé,
mivel lealázta az én koax kábelemet, egy neotechet és egy chord clearwayt. Rudibácsi tegnap küldött nekem egy csupasz vezetéket. Megfogadtam, hogy nem lepődök meg, de minden igyekezetem ellenére igencsak eljerekedtek a szemeim, mikor megláttam a... minek is nevezzem? Kábelnek talán erős lenne, mert kb 1-2 mm-es csupasz szál. Annyi biztos, gyerekkoromban nem indultam volna el vele keszegezni!
Node nem is ez a feladat, gyorsan és finoman kicseréltem őket.
Milyen? Minden sokkal jobb! Ha valami jobb mint a korábbi, azt azonnal meghallja az ember! Ha csak alig, vagy nem jobb, akkor jön az órákig tartó hallgatózás oda és vissza. Itt a 2. másodpercben tudtam, hallottam hogy jobb!
Hatalmas tér, vastag hangok tele levegővel. Ezt nem tudom hogyan csinálja ez a miliméter vastag szál! Olyan lórúgás mélyei vannak, élményszámba megy. Szóval dinamika is szorult bele rendesen! Millió részlet, gyönyörű kakofónia! De ami a legjobban tetszik: olyan szépek a magasak, ott van minden, de nem bántóan, pont úgy ahogy kell, nincs kerekítés, nincs lecsípés de nem is akarja felszúrni, elreszelni a fülemet. Nagyon élvezetes! Azt hittem eddig, hogy van pár carul felvett cd-m is. Nincs. Igazán jó kábelem nem volt hozzájuk eddig! Ez most itt minden cd-t megfejt, kibont! Őrület!!!
Egy ilyen párt lenne érdemes megversenyeztetni az xlr-emmel.
Már csak az nem Radnais, minden más kábel igen!
Szerintem tudom a választ!!!
Izgalommal várom...

Prifer

Re: Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: Prifer »

Szép napot mindenkinek!
Jött hozzám Radnai Rudolftól tesztelésre hangfalkábel, rca-pár és killer. A hangfalkábel a viablue sc4 silverrel állt harcba. Kb 3 másodperc után tudtam, hogy a Radnai maradni fog! Minden jól érezhetően jobb lett, az énekhangot meg betette az ölembe! És burkolattal együtt sincs 3mm vastag, egy spárga!!! Utána a chord xlr-em versenyzet a radnai rca-párral. Több órat teszteletem őket, sok száz zenén, abszolút döntetlen, én semmi különbséget nem hallottam ki, csak azt, hogy mindegyikkel brutál jó a hangzás, így marad a chord xlr. Ami döntő volt: Koto -Visitors. A magas szinti hangok tetejét az rca picit lenyeste, nekem ott az hiányzott kicsit! lyen felállásnál dugtam be a killert. Nem vártam tőle sokat, két jó tápszűrő is van a rendszerben. Aztán mikor ráengedtem a zenét, berúgta az ajtót rendesen, jól hallhatóan még jobb lett minden. Mintha megnyugodott, kisimúlt volna a rendszer. Természetesen még nagyobb részletesség és dinamika jelent meg! Nálam brutál bejött, így a killer is maradt. Ezek után az rca egyik zsinórját (a pirosat) verernyeztettem a neotech high resolution pure silver és a chord clearway rca-immal, amiket koaxként használtam a cxc cd-hez 😁. No, itt a radnais rca tyúkbél felmosott az enyéimmel, így az is marad. Először az erősítőbe ment, nagyon meggyőzően jobb volt, mint az enyémek! Pár perc után átdugtam a streamerbe, aminek jobb, de legalábbis más a dac-ja. A fenti kábeleimmel én nem hallottam ki különbséget a daco-ok között, mindegyik jól szólt. A Radnai rca-val viszont markáns, jól kihalható pozitív különbség van a cxn dac-ja javára a cxa-val szemben. Így az egyik rca is maradt és a másik szálat magában visszaküldtem Rudolfnak.
Hogy milyen a hang?
Nem lehet leírni, hallani kell!!!
Én álmomban nem gondoltam, mikor kb fél éve belevágtam ebbe a projektbe, hogy ilyen hangzásig fogok elérni. Eszméletlen jól szól a cucc!!! Most egy darabig csak élvezem!

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1015

Hozzászólás Szerző: chord_ »

mike-rame írta:
2025.01.09., csüt. 16:34
...A szaktudásodat kamatoztathatnád a közösség hasznára is pl., amikor kérdeznek tőled. Kicsit alacsonyabb ló és kevesebb arrogancia, pökhendi lekezelés.
Amennyiben ugyanazt az "infrastruktúrát" kiépítenéd és hasonló közterheket viselnél, mint az általad becsmérelt valódi "gyártók", akkor a kábeleidet is hasonló árkategóriában tudnád forgalomba hozni.
A szaktudását szerintem kamatoztatja vastagon.
A kábeleivel.
Csak egy olyan szaktudással, ami nem kocka, nem akadémiai, és nem a fősodor.
Ide bátorság kell, nem kicsi. Jóval nagyobb bátorság, mint a tiéd, aki álnév mögé bújva nyomja az ellenszelet.

Meg ébredjünk már fel.
A nagy kábelgyártók?, az infrastruktúrájukkal meg a közterheikkel?
Sírok értük, ma du.6 és n7 között egy kicsit, jó? A takarítónőjük TB-jéért meg az autóflottájuk biztosításáért főleg.
Meg azért is egy ötpercet, hogy sokuk szemét módon, aljasul és zene-ellenesen borítja be vastagon a sz@r kábeleivel a zavaros és ultra-hiszékeny piacot, hihetetlen mennyiségű pénzt kiszivattyúzva a zsebekből.

Azt sejtem, hogy akkora a káosz, drótilag / hangilag, az ide-oda színezésekkel, hogyha mindenki hirtelen 0.75-ös sima sodrott dróttal hifizne, akkor az 'össz' hangminőség a világon nem bizonyos, hogy rosszabb lenne...:)
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 685

Hozzászólás Szerző: mike-rame »

cables írta:
2025.01.09., csüt. 09:24
Ha nekem szántad a "mekkelek" jelzőt, akkor elég pofátlan ember vagy. Aranydiplomás villamosmérnök vagyok és a mikrohullámú ágazaton végeztem a Budapesti Műszaki egyetemen. Akkoriban ezt tartották a legnehezebb ágazatnak, az is volt, de itt lehetett legtöbbet tanulni a jelterjedésről, jelvezetésről. Ennek nagyon sok hasznát veszem itt, másképp gondolkodok az audió kábelekről és azok készítéséről, mint a gyártó cégek. És még valami. Eddig is és most is igyekszek olyan kábeleket csinálni, amelyek nagyon jól szólnak, de elérhető áruk van. Ha visszaolvasol a topikjaimban ennek meg van az eredménye, rengeteg köszönetet kaptam és kapok.
Kérem? Engedtessék meg, hogy amennyiben nem neked szántam, akkor is az legyek. A jó szakember ismérve, hogy nem kérkedik sem a tudásával sem a végzettségével. ;) Ha más "ágazatokon" is végeztél volna, akkor többek között nem kevernéd az alany és tárgyesetet, elfogadóbb lennél más "gyártókkal" szemben. Emlékszel, amikor bevizsgáltattad fapaci egyik kábelét és véres kardként hordoztad itt az eredményt? Nincs azzal probléma, hogy másképp gondolkodsz de elfogadhatnád azt is, hogy mások is tehetnek így. A szaktudásodat kamatoztathatnád a közösség hasznára is pl., amikor kérdeznek tőled. Kicsit alacsonyabb ló és kevesebb arrogancia, pökhendi lekezelés.
Amennyiben ugyanazt az "infrastruktúrát" kiépítenéd és hasonló közterheket viselnél, mint az általad becsmérelt valódi "gyártók", akkor a kábeleidet is hasonló árkategóriában tudnád forgalomba hozni.
"Áldozat nélkül nincs veszteség"

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

mike-rame írta:
2025.01.07., kedd 18:20

Van olyan is, amikor a "nagyon drága kábel" tényleg jó. Miért kellene oda bepróbálni "mekkelek" drótot?
Ha nekem szántad a "mekkelek" jelzőt, akkor elég pofátlan ember vagy. Aranydiplomás villamosmérnök vagyok és a mikrohullámú ágazaton végeztem a Budapesti Műszaki egyetemen. Akkoriban ezt tartották a legnehezebb ágazatnak, az is volt, de itt lehetett legtöbbet tanulni a jelterjedésről, jelvezetésről. Ennek nagyon sok hasznát veszem itt, másképp gondolkodok az audió kábelekről és azok készítéséről, mint a gyártó cégek. És még valami. Eddig is és most is igyekszek olyan kábeleket csinálni, amelyek nagyon jól szólnak, de elérhető áruk van. Ha visszaolvasol a topikjaimban ennek meg van az eredménye, rengeteg köszönetet kaptam és kapok.

Válasz küldése

Vissza: “Power-R kábelek”