cables írta: ↑2025.01.06., hétf. 22:59
lacy írta: ↑2025.01.06., hétf. 19:23
Ki hivatott ezt eldönteni?
Természetesen az aki megvette és hallgatja az adott rendszert.
Még akkor is, ha az alább olvasható beírásokból nem ez jön le. De ez már az AVX sajátossága.
Nem ez nem döntés erre hanem ízlés kérdése.
A döntés nem arról szól, hogy az a változ(tat)ás közelebb vitte-e a rendszer hangját a valósághűhöz, hanem csak abban ad döntést, hogy melyik tetszik jobban a hallgatójának.
Max ha valóban élőben zenélő ember lenne akkor tudhatna ebben dönteni (mint a példában az ügyfelem) de az nem oly gyakori
Az meg nem baj, ha valaki lelkendezve fogadja a változást, de abban is biztos vagyok, hogy lehet, hogy ugyanaz a változás, vagy ugyanaz a kábel akár ugyanott, másnál máshol, más körülmények közt meg simán lehet ellenkező előjelű
És innentől fogva bejön a psziho a placebo nevezd ahogy szeretnéd, mert a hallgatóság jobbnak AKARJA hallani a favoritját. Emberi tulajdonság, hogy nem szívesen veszítünk, maradunk alul bármiben is, és ha megesik akkor nehéz ehhez jó képet vágni. Elég ha az olimiai 2. helyre gondolsz, olyan tragédiaként éli meg mindenki pedig iszonyú eredmény és munka másodiknak is lenni. Na elkalandozódtam :)
Szóval sok olyan van amikor a zember jobbnak AKARJA hallani vagy látni a drágán (vagy kevésbé drágán de óriásölőnek kikiáltott) kábelét és hát úgy is fogja hallani-látni
Tudod van az a példa, ahol a milliós tápkábel tulaja vakteszten háromszor is jobbnak hallotta a sima műnyanyag pc-s tápkábelt. a lényeg, hogy nem tudta mikor melyik van a rendszerben így objektívebben tudott dönteni
Erre írtam, hogy aki egyedül ül neki és tudja mikor melyik van bekötve sosem fog 100% objektív lenni mert ott motoszkál a kisördög valahol leghátul és piszkálódik :)