szigony írta: ↑2025.01.30., csüt. 13:09
revox írta: ↑2025.01.30., csüt. 00:47
szigony írta: ↑2025.01.29., szer. 23:50
Most csak így idézném Revoxot.
Írd már le, mik ezek pontosan, nincs kedvem guglizni. A Quadokat régebben a Merlin forgalmazta (én meg merlinótista voltam), nekem is van quad cdp99 cd. Ezek kisebb rendszerekben nem nagyon villantanak, de nagyokban kiderül, hogy ez csak a semlegessège, nem húz semerre. A rossz hìr, nálam a nagy rendszerben Kondo ezüstökkel megy és megköszöni. De van olcsóbb alternatíva is,... van benne potenciál.
Szóval, mi van és hány drót kellene és mik? Meg mennyiből szeretnéd megúszni?
QUAD QMP mono, QUAD Artera Play pre, dac, cd + Harbeth M30.2 40th. Nekem pont az tetszik, hogy "nem nagyon villantanak", de ha van olyan ajánlásod amivel tovább finomítható azt szívesen venném. Korábban írtam, hogy nekem a középtartomány , emberi hang, ének minél természetesebb és valósághűbb megszólalása a legfontosabb. Természetesen ha már cserélnék akkor a jelenleginél transzparensebb megszólalás lenne még elvárás. Most sem vagyok elégedetlen és hiányérzetem sincs, de kb 8-10éve nem cseréltem főbb komponenst és gondoltam foglalkoznék egy kicsit a kábelekkel. Ezek valóban nagyon alap drótok. Mogami 2534 XLR új ára 20.000Ft, Mogami 3103 4800Ft/m, Supra Lorad 2.5 32.000Ft/db
5db tápkábel kellene. Ezekre kb 100eFt/db gondolnék. IC: 150eFt körül. Hangfalkábel 2 x.1.5m 180-200.000Ft. Ha ennyiért sincs magic akkor nem ásnám bele magam jobban. A rendszeremet és az anyagi lehetőségeimet figyelembe véve ez a maximum amit erre a kérdésre szánnék, de csak akkor ha telesen egyértelmű pozitív változásokat hozna azokon a területeken amit említettem.
Először mindenképpen össze szeretném hasonlítani a mostani kábelezéssel, hogy választ kapjak arra amit tőled idéztem.
Off: A Final Lab Daruma a QUAD Artera Play alatt is jól működik. Tegnap vettem még egyet a CA 851N alá.
Most meló van,de erre,ennyi pénzért garantáltan van orvosság,vagyis lépési lehetőség. speciel én 18 éve használom a Quad CDP99-et (de már 2003-ban azzal demóztam HighEndShown az Avantgarde Solo aktív kistölcsért, régi kedvencem) és immáron kettő van belőle (két rendszerem van,egy nagyobb és egy kisebb). Alapvetően ezek olyan szürke egerek,ahogy kinéznek (az enyém még szürke is). de, ha tisztességesen installálva vannak és kapnak egy érdemleges kábelezést, elkezdenek nagyon szólni. Hatásvadászatot és mennydörgést nem fog csináln,mert elég ritkán van mennydörgés a zenében (de az említett HES-n az 1812-es nyitány ágyúlövésétől majdnem bexartam), de nálam még senki nem mondta,hogy "dobd már ki azt a xar CD-t"...
és igen, itt jön a kanyar,ami biztosítékot tud kiverni. Nyilván,járt nálam néhány nívósabb és drágább CD már. 18 éve ez van meg és Kondo Avocado a tápja, Kondo KSL LPz (mai neve LS41) az interkonnekt (ak inem ismeri,mind drágább, mint a CD). Nekem ez így jó. De előtte Kondo KSL SPc, második generációs hangfalkábelek voltak és abból farigcsáltam tápdrótokat. Ennek használtan kb 70ezer a méterára, aki nagyban vásárol,ha talál, mert már nem gyártják, lehet kijön olcsóbban. Nekem a kis rendszer,amiben szintén Quad a CD (TMP ANT
az erősítő) ezzel van bedrótozva nagyrészt. IC hirtelen passz, Régen KSL Vc-t (de szerintem az kilóg a keretből), de az spc-ből azt is lehet csinálni és akkor az egész kábelezés homogén. Ez az a drót,ami mindenre jó és ha minden ilyen,azt megköszöni. Ami fontos,nem kell semmiféle 1,5méter és hasonló, valaki által kitalált szabályt tartani a tápok esetén. Annyi kell,ami elég kényelmesen az elosztóig. ne feszüljön,de az se baj,ha nem fekszik a fele a padlón.
valamit beszéltetek a hosszabbítóról... oda nem fontos számolnod, de oda is van egy tippem,ami (nem csak) nálam nagyon bevált. Így, csak egy tápdrót van a fali/hálózati tápellátás(3x2,5mm tömör rézdrót) és a készülék között. "felénk" ez tűnik a legjobb megoldásnak jelenleg. A miértekre nem térnék ki, csak. (tudom,hogy ezer más lehetőség van,kondícionálokkal,meg egyéb kütyüvel. mi se ma születtünk, ismerjük. nekem minden ilyen rontotta eddig a hang természetességét, de aki szereti, engem nem zavar. fordítva is legyen így

)
ebben a posztban lentebb vannak linkek előzményekről.
https://www.halfnote.hu/blogs/revox/pry ... n-tecsodas
hirtelen és gyorsan, "röviden". de ez nem veszett fejsze nyele eset

de eladóm semmi nem lesz

Amit írtál, annyi van kimaradva,sőt, hangfaldrót talán több szett is, de messze vagyunk átugrani...
- [OFF - katt ide ha látni akarod]
- OFF: a Daruma még most gondolom polcon van. Ha lefinomítod a kábeleket, lehet a polc "fahangja", ami most még segít kicsit színesíteni a hangképet, zavaróvá válik. Ekkor jön a DAruma és készülék közé az edzett üveglap
https://www.halfnote.hu/node/394
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu