Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10973
Kapcsolat:

Re: Sztereó erősítők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Leo66 írta:
2024.12.22., vas. 07:39
severance írta:
2024.12.21., szomb. 22:07
Ajánlom a kedves fórumtársaknak Leo66 hozzászólásait visszaolvasni. Már annyi variáció játszott nála, csoda, hogy még valaki komolyan tudja őt venni. (Szori, de ez az igazság.)
Nem azért van a fórum, hogy kérdezzünk? Külföldi fórumokon legalább segítettek olyan véleményekkel, hogy pl. ennek sok a mélye, ez magasban "fényes", ez inkább jazzra való, ennek részletező hangja van. Itt meg csak azt "szajkózzák", hogy hallgasd meg, neked kell eldönteni, hogy tetszik e...
Hidd el, jobban jársz az ilyen óvatos - szerinted lerázós - válaszokkal, mintha valaki magabiztosan kijelentené, hogy egyik ilyen, a másik meg olyan! A mereven fixált vélemények kizárólag a kijelentőre igazak és sokszor jelzik, hogy az illető hány cuccot hallott addigi életében. Nagyjából mindenkinek más a véleményalkotása, viszonyítási alapja és nem baj, ha arra is gondolsz, hogy nagyon nem mindegy, hol, milyen körülmények között, milyen műszaki környezetben és zenei műsorral (ízléssel), na meg milyen okból született az a bizonyos vélemény.

Az olyan berendezésektől meg óvakodj, amiket csak bizonyos zenei műfajokra ajánlanak! Szerencsére jazz nevezetű zenei műfaj nem létezik, illetve olyan tág, hogy szinte bármit ide lehet sorolni, szóval az ilyen javaslat érdemi súlya minimális.

Leo66
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: Leo66 »

severance írta:
2024.12.21., szomb. 22:07
Ajánlom a kedves fórumtársaknak Leo66 hozzászólásait visszaolvasni. Már annyi variáció játszott nála, csoda, hogy még valaki komolyan tudja őt venni. (Szori, de ez az igazság.)
Nem azért van a fórum, hogy kérdezzünk? Külföldi fórumokon legalább segítettek olyan véleményekkel, hogy pl. ennek sok a mélye, ez magasban "fényes", ez inkább jazzra való, ennek részletező hangja van. Itt meg csak azt "szajkózzák", hogy hallgasd meg, neked kell eldönteni, hogy tetszik e. Ha megtudnék hallgatni mindent, akkor biztos nem kérnék itt tanácsokat!!! De ez volt az utolsó, hogy írtam ide!!!! Nem kell komolyan venni!!!!
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

severance
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 102

Hozzászólás Szerző: severance »

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Leo66 írta:
2024.12.20., pén. 19:35
rTom írta:
2024.12.20., pén. 18:57
Leo66 írta:
2024.12.20., pén. 14:57

A Denon PMA 560 jobb erősítő, mint a NAD C320BEE?
Jó lenne egyszer egy horgonyt dobnod, mert 13 év után is még ott keresed a válaszokat, hogy melyik hangfal v. melyik erősítő.
Ha nem indulsz el valahonnét, nem jutsz el sehová sem.
Nekem kell a megerősítés.
Akkor én megerősítenélek abban, hogy rajtad kívül senki nem fogja tudni megmondani, hogy számodra melyik lenne a jobb erősítő.

Leo66
Nincs visszaút
Nincs visszaút

rTom írta:
2024.12.20., pén. 18:57
Leo66 írta:
rTom írta:
2024.12.16., hétf. 20:46

Szerintem hallgasd meg ezt a Denont is minél több hangfallal a Youtube on. Ha bejön a hangja, akkor ezzel az ALR Jordannal sem fogsz majd mellé!
Jó lenne egyszer egy horgonyt dobnod, mert 13 év után is még ott keresed a válaszokat, hogy melyik hangfal v. melyik erősítő.
Nekem kell a megerősítés.

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: rTom »

Leo66 írta:
rTom írta:
Leo66 írta:
2024.12.16., hétf. 19:53
Az ALR Jordan Entry M-nek tetszik a hangja, így a youtube videón. De azóta lett egy Denon PMA 560 erősítőm. A NAD-ot meg eladom. Most a Denonhoz keresek dobozokat.
Szerintem hallgasd meg ezt a Denont is minél több hangfallal a Youtube on. Ha bejön a hangja, akkor ezzel az ALR Jordannal sem fogsz majd mellé!

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Voyager írta:
2024.12.20., pén. 17:04
Leo66 írta:
2024.12.20., pén. 16:51
Voyager írta:
2024.12.20., pén. 14:59

Miért nem hallgatod meg mindkettőt? (azt írtad, hogy "azóta lett egy Denon PMA 560 erősítőm")
Az lesz a jobb erősítő amiről többen írják majd azt, hogy jobb?
Nem! Csak már elvitték a NAD-ot, hangfalam meg egyelőre nincs.
Gondolom sürgős volt a NAD eladása. Jó lett volna ezt saját magad megtapasztalni. Így viszont már teljesen mindegy az, hogy szerintünk melyik jobb.

Szerintem a két erősítő teljesen más hangkarakter, de mindkettővel lehet zenét hallgatni. Kérdés az, hogy milyen az ember ízlése.
Anno volt 560-am, eladtam, az 560 nem tetszett annyira hangra, mint a kistestvére ,ami egy 360, de ez utóbbi itthon van "örök" tartaléknak, de volt anno a nagy "hájpot" kapott nad c315 bee-m is, amit azóta is bánok hogy eladtam, de utána jöttek a Hivox erősítők.

Mindegyik más hangzásvilág, a 315 így utólag visszaemlékezve nyersebb, precízebb hang volt, de lehet már rosszul emlékszem rá, (de ezt nyilván a hangzásvilág miatt írom le).
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Leo66 írta:
2024.12.20., pén. 16:51
Voyager írta:
Leo66 írta:
Miért nem hallgatod meg mindkettőt? (azt írtad, hogy "azóta lett egy Denon PMA 560 erősítőm")
Gondolom sürgős volt a NAD eladása. Jó lett volna ezt saját magad megtapasztalni. Így viszont már teljesen mindegy az, hogy szerintünk melyik jobb.

Szerintem a két erősítő teljesen más hangkarakter, de mindkettővel lehet zenét hallgatni. Kérdés az, hogy milyen az ember ízlése.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Leo66
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Voyager írta:
Leo66 írta:
rTom írta:

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Leo66 írta:
rTom írta:
Leo66 írta:
Az ALR Jordan Entry M-nek tetszik a hangja, így a youtube videón. De azóta lett egy Denon PMA 560 erősítőm. A NAD-ot meg eladom. Most a Denonhoz keresek dobozokat.

Leo66
Nincs visszaút
Nincs visszaút

rTom írta:
Leo66 írta:

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: rTom »

Leo66 írta:

Leo66
Nincs visszaút
Nincs visszaút

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

Hozzászólás Szerző: qqriq »

qqriq írta:
2024.12.09., hétf. 18:31
Musician Audio Monoceros előerősítő tulajdonost keresek Budapesten.
Segítséget szeretnék kérni távirányítóval kapcsolatban. Akinek van ilyen előfoka és hajlandó lenne segíteni, kérem írjon privátban vagy sms-t a 06-30-403-1969 számra és visszahívom. Köszönöm
Még mindig keresnék valakit...
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4319
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

sutemenyx írta:
2024.12.12., csüt. 00:43
Bejavasolnék én is valamit. A Tannoynak egy régi szériája, a 633. Az egy fél-álló doboz, alacsonyabb polcra is talan elmegy. Zart doboz, jol toleralja az elhelyezest. Nagyon szep melyei vannak és úgy összességében olyan, mintha egy gyümölcsös cukorszórással ellátott csokifondüt nyalogatnál. 2db 16-os polipropilén membranos melykozep adja a folyékony csokimenyországot és az aluminium dóm magas piros hangja adja a savas gyümölcsös ízeket hozzá. Én nagyon szerettem. Csak olyat kell keresni, amit nem piszkáltak agyon.
Vannak kisebbek is, 631, 632, ertelemszeruen kevesebb méllyel, de ugyanilyen koncepcioval.
Első jó hangfalam, myjdnem egy Tannoy Prestige 638 lett, de bemondtàk sz àrát, amit diákként nehéz volt összeszedni 2-3 nap alatt, majd mikor futottam étte, csavó benyögte, nem 80e. 120...
Azt nem, de az öcsi szintén ajánlható. Amiben jobb, a dualkon elrendezés. Ja. 628.
images.jpg
images.jpg (15.02 KiB) Megtekintve 2546 alkalommal
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2871
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Bejavasolnék én is valamit. A Tannoynak egy régi szériája, a 633. Az egy fél-álló doboz, alacsonyabb polcra is talan elmegy. Zart doboz, jol toleralja az elhelyezest. Nagyon szep melyei vannak és úgy összességében olyan, mintha egy gyümölcsös cukorszórással ellátott csokifondüt nyalogatnál. 2db 16-os polipropilén membranos melykozep adja a folyékony csokimenyországot és az aluminium dóm magas piros hangja adja a savas gyümölcsös ízeket hozzá. Én nagyon szerettem. Csak olyat kell keresni, amit nem piszkáltak agyon.
Vannak kisebbek is, 631, 632, ertelemszeruen kevesebb méllyel, de ugyanilyen koncepcioval.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

még egy kis Jordan. Ami kritika éri, abban szerintem a vdH drót is benne van gazdagon, de Jadis Orchestra rendszerbe tették be. Itt a gond, hogy azt a szintet is kényelmesen kiszolgálja, pedig nagyságrenddel magasab árkategória. Talán csak az hülyeség, hogy 2006-ban került forgalmazába, vagy az egy elírt dátum, mert az ára meg a debütálós időszakot idézi...

https://www.hifipiac.hu/hifi/hangsugarz ... -2mse.html
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

SoundMania írta:
2024.12.11., szer. 22:07

Én meg írtam a kicsi régi Trianglekat! Ma sem sokkal drágább mint ezek a f.. Osok, amiket soha nem értem meg hogy hallhatsz jónak azokkal a magassugárzókkal.... Na de mindegy. A történeteid szépek, de a többi.... kicsit "fura".
a történetek nem fikciók. lehet valamit elbaltáztatok. írtam, de röviden, moth series 30+ ksl spc+prelu. a naka cd olyan semilyen, de inkább muzikális, mint virnyákoló. égvilágon semmi baja nem volt. De Dbrnsk Jani Pio A400-asával is jó volt (az A400 is angol piacra készült speckó Pio, mint a NAD BEE). Talán ott mondtam először éltemben magamnak, hogy nem is rossz a Led Zeppelin. Nem tudom megmondani, hova tenném, a Rogers LS6 jobb volt szerintem, de ilyen kicsi dobozokkal ritkán találkozom az emlékek meg fakulnak. De a Prelu megmaradt, hogy vicc áron szól.
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

na, csak gyorsan, mert tabletről nem nagy élmény,...
sokan, sok dolgot elmondtatok. A cervin Vega legalább próbált olyan ajánlat lenni, amit kb keres a tulaj, de én is azt gondolom, ez inkább csak veretős doboz.
a kis Mission a 700as sorozat, én is így emlékeztem, csak a 704 ugrott be, de az már talán álló. Ezek a NAD BEE erősítővel már tényleg elég bugis hangot hozna. haveromnak is volt, talán a finomabb zenéken egy kicsit elfedi a nagyon finom apróságokat, de valóban az a hang, ami inkább kevesebbet mutat, de legalábn nem él olcsó trükkökkel, ami hirtelen lenyűgöz, később a halálba kerget. Epost passzolom, de ami nem hangzott el az óhajban, hogy szubra is akar költeni. Normálisan úgyse lehet integrálni, legfelejebb a 3-4-5mill/darab szintűeket.
A Prelut, ki-mit halott és miként, azt nem tudom, de igazi arany középút, nem véletlen említettem a Belafonte albumot, aminek a jólsikerült lejátszása igen érdekesen, baromi élő tud lenni. Bár Chord feldobta a kérdést, ki-mit keres, én azt, hogy lehetőleg hihető, komplex legyen a produkció és természetes. Innen azt gondolom, akik ellenpólusra kerültek, lehet nem jó úton járnak, mert ennek ellentettje a döglött, unalmas, mesterkélt hang, de azt is lehet szeretni,... vagyis, biztos (de tudom, hogy pl Chord nem ezt keresi, csak nem tudom, mi él a fejében, hogy szólhat a szerinte ellenpólus. Vélhetően nagyon más él a fejében, mint ami a valóság).

ami viszont az említett kritérkumoknak vélhetően megfelelne és elég kicsi polcon is elfér, mégis nagyot is tud szólni, amit említettem, ALR Jordan Entry M. Ez az Entry család elég érzékeny (>=90dB). Az alu mélyközepe roppant gyors és színezésmentes (a 16 centis alu Jordan megfeleltethető egy min 20 centis normál hangszórónak). Jól tolerál egy kisebb szintű erősítőt is, de ez ha bekerül egy komoly rendszerbe, meglepően helytáll, mellesleg elég jól is néznek ki

beírtam guglibe, ezt dobta elsőre, még NAD is, igaz lényegesen kisebb szint, mint a BEE. ami nekem itt lejön tablettel. nem egy installbajnok a tulaj,de megszórja elég sok (stílusú) zenével. De ez nem így szól, de annyi lejön, nem riad meg semmitől. de a hfp-ban emlegetett fALRengető tudása kevésbé.

youtu.be/tZkcixK1jJ0
halfnote.hu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1185

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

revox írta:
2024.12.11., szer. 15:50
zoli73 írta:
2024.12.11., szer. 15:37

Hát persze, a "haver cucca nem kóser."
Annyira bírom ezt az ítélkezést. Csak tudnám mire alapozod?
Nekem teljesen mindegy milyen legendás történeteket mesélsz róla, ettől még nekem nem változik meg róla a véleményem.
Ismétlem, sokféle erősítővel hallottam, több rendszerben is, de nekem sosem tetszett, a haveromnak viszont igen, ezért van neki.
egyszerűen nem tudjátok értlmezn ia feltett kérdést. nem 10milliós hangot akar 100ezer alatt, hanem a felsorolt zenékhez egy alrounder dobozt, ami létezik is.
amúgy én tudom, mi a jó, Csontos Pista is tudta, ha nektek ez a doboz nem éri az árát akkor Ti nem tudjátok mi a jó, ez ennyire egyszerű :D

de alternatívát se tudtok mondai. én pl bedobm,az ALR Jordan Entry M polcsugárzót. kibicelni tudtok, de amikor voyagernek volt egy jó ötlete, lehúztátok. pedig jó tippet adott,ami nem jutot volna nekem se eszembe,mert rég elfelejtettem.

ez megy folyton, az okoskodás és a megfütyülés,de alternítva a Cervin Vegán kívül még egy se hangzott el :D
Én meg írtam a kicsi régi Trianglekat! Ma sem sokkal drágább mint ezek a f.. Osok, amiket soha nem értem meg hogy hallhatsz jónak azokkal a magassugárzókkal.... Na de mindegy. A történeteid szépek, de a többi.... kicsit "fura".

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1322

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

alto írta:
2024.12.11., szer. 18:42

Hát kinek a pap, kinek a papné. Nekem a Cerwin vega tölcséres magasa kiszúrja a dobhártyámat, szerintem az egyik legszörnyűbb hangú doboz amit valaha hallottam.
Olcsó diszkó - hang, igen.
Még az ősidőkben, a HFM valamelyik számában - meg nem mondom, mert akvaparknak ajándékoztam, de ha itt van, és megtalálja belinkelhetné - összehasonlították a Sony valamelyik benga nagy dobozát - ami egy Cerwin Vega átcédulázott doboz volt - a Spendor BC1- el és az Orion HS40 - el.
Katasztrófálisan leszerepelt a Vega.
Nyilván a negyed akkora Spendor agyonverte, de a másik tesztalannyal kapcsolatos utolsó mondatra most is szó szerint emlékszem Darvaséktól :
" Ha csak az Oriont hallgathatnám, bizonyos zenéket nem hallgatnék többet.
Ha csak a Sonyt hallgathatnám, semmilyen zenét nem hallgatnék soha többet."

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

juliush írta:
2024.12.11., szer. 16:51
Az előzményeket olvasva picit félve ajánlom egyik nagy, mindenevő kedvencemet, amivel jó pár évet töltöttem nagy élvezettel, a Mission 760i-t. Már önmagában is igen szórakoztató partner, de egy nem túl komoly mélynyomóval kiegészítve messze túlmutatott a kategóriáján.
Én is szerettem a 760-at a kis rendszeremben. Ott később egy Epos M12.2 váltotta. Nagyon jó hangja volt mindkettőnek egy Harman Kardon HK620 erősítővel.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1322

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

zoli73 írta:
2024.12.11., szer. 17:17

És ha már a Vifa hangszórókészletnél tartunk, akkor én figyelembe vennék egy Zsolt Audio Standard-ot is.
Igaz, hogy ez állódoboz, de 100e-be belefér, és szerintem sokkal inkább teljesértékű hangsugárzó, jobban megfelel a preferált zenékre, mint a felhozott állványos dobozok.
És, ha elég hosszú a polc, elfektetve oda is befér... :smile49: :kapdelm:

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3150
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

rTom írta:
2024.12.11., szer. 10:20
Leo66 írta:
2024.11.15., pén. 16:16
Sziasztok!
NAD C320BEE erősítőhöz keresnék polc sugárzót 100 ezer Ft. környékén használtan. Disco, pop, rock zenére kellene. Régi 80-90s évek zenéit szeretem. Deep Purple, Pink Floyd, Dire Straits, Duran Duran, Kraftwerk, stb.....
Ez ütni fog, van benne dög. Ha nem is veszel, akkor is hallgass meg rock-on egy ilyent:
https://www.jofogas.hu/pest/Cerwin_Vega ... 724656.htm
Screenshot_20241211_101241.jpg
Hát kinek a pap, kinek a papné. Nekem a Cerwin vega tölcséres magasa kiszúrja a dobhártyámat, szerintem az egyik legszörnyűbb hangú doboz amit valaha hallottam.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3260

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

fericske írta:
2024.12.11., szer. 18:04

701-es
25 éve "nyúzom" :D
Az mellé nem kell mélyláda...
Azért nem árt. :)
A 703 mellé nem kellett inkább.

De ezek a 700-as szériás Missionok tényleg kis pénzért adnak elég jó hangot.

Én is csak ajánlani tudom

Ha belefér a 781-es, az meg már igencsak jó hang.
Csak a Marantz! :-D

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”