Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2870
- Kapcsolat:
Re: Sztereó erősítők
Bejavasolnék én is valamit. A Tannoynak egy régi szériája, a 633. Az egy fél-álló doboz, alacsonyabb polcra is talan elmegy. Zart doboz, jol toleralja az elhelyezest. Nagyon szep melyei vannak és úgy összességében olyan, mintha egy gyümölcsös cukorszórással ellátott csokifondüt nyalogatnál. 2db 16-os polipropilén membranos melykozep adja a folyékony csokimenyországot és az aluminium dóm magas piros hangja adja a savas gyümölcsös ízeket hozzá. Én nagyon szerettem. Csak olyat kell keresni, amit nem piszkáltak agyon.
Vannak kisebbek is, 631, 632, ertelemszeruen kevesebb méllyel, de ugyanilyen koncepcioval.
Vannak kisebbek is, 631, 632, ertelemszeruen kevesebb méllyel, de ugyanilyen koncepcioval.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
még egy kis Jordan. Ami kritika éri, abban szerintem a vdH drót is benne van gazdagon, de Jadis Orchestra rendszerbe tették be. Itt a gond, hogy azt a szintet is kényelmesen kiszolgálja, pedig nagyságrenddel magasab árkategória. Talán csak az hülyeség, hogy 2006-ban került forgalmazába, vagy az egy elírt dátum, mert az ára meg a debütálós időszakot idézi...
https://www.hifipiac.hu/hifi/hangsugarz ... -2mse.html
https://www.hifipiac.hu/hifi/hangsugarz ... -2mse.html
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
a történetek nem fikciók. lehet valamit elbaltáztatok. írtam, de röviden, moth series 30+ ksl spc+prelu. a naka cd olyan semilyen, de inkább muzikális, mint virnyákoló. égvilágon semmi baja nem volt. De Dbrnsk Jani Pio A400-asával is jó volt (az A400 is angol piacra készült speckó Pio, mint a NAD BEE). Talán ott mondtam először éltemben magamnak, hogy nem is rossz a Led Zeppelin. Nem tudom megmondani, hova tenném, a Rogers LS6 jobb volt szerintem, de ilyen kicsi dobozokkal ritkán találkozom az emlékek meg fakulnak. De a Prelu megmaradt, hogy vicc áron szól.SoundMania írta: ↑2024.12.11., szer. 22:07
Én meg írtam a kicsi régi Trianglekat! Ma sem sokkal drágább mint ezek a f.. Osok, amiket soha nem értem meg hogy hallhatsz jónak azokkal a magassugárzókkal.... Na de mindegy. A történeteid szépek, de a többi.... kicsit "fura".
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
na, csak gyorsan, mert tabletről nem nagy élmény,...
sokan, sok dolgot elmondtatok. A cervin Vega legalább próbált olyan ajánlat lenni, amit kb keres a tulaj, de én is azt gondolom, ez inkább csak veretős doboz.
a kis Mission a 700as sorozat, én is így emlékeztem, csak a 704 ugrott be, de az már talán álló. Ezek a NAD BEE erősítővel már tényleg elég bugis hangot hozna. haveromnak is volt, talán a finomabb zenéken egy kicsit elfedi a nagyon finom apróságokat, de valóban az a hang, ami inkább kevesebbet mutat, de legalábn nem él olcsó trükkökkel, ami hirtelen lenyűgöz, később a halálba kerget. Epost passzolom, de ami nem hangzott el az óhajban, hogy szubra is akar költeni. Normálisan úgyse lehet integrálni, legfelejebb a 3-4-5mill/darab szintűeket.
A Prelut, ki-mit halott és miként, azt nem tudom, de igazi arany középút, nem véletlen említettem a Belafonte albumot, aminek a jólsikerült lejátszása igen érdekesen, baromi élő tud lenni. Bár Chord feldobta a kérdést, ki-mit keres, én azt, hogy lehetőleg hihető, komplex legyen a produkció és természetes. Innen azt gondolom, akik ellenpólusra kerültek, lehet nem jó úton járnak, mert ennek ellentettje a döglött, unalmas, mesterkélt hang, de azt is lehet szeretni,... vagyis, biztos (de tudom, hogy pl Chord nem ezt keresi, csak nem tudom, mi él a fejében, hogy szólhat a szerinte ellenpólus. Vélhetően nagyon más él a fejében, mint ami a valóság).
ami viszont az említett kritérkumoknak vélhetően megfelelne és elég kicsi polcon is elfér, mégis nagyot is tud szólni, amit említettem, ALR Jordan Entry M. Ez az Entry család elég érzékeny (>=90dB). Az alu mélyközepe roppant gyors és színezésmentes (a 16 centis alu Jordan megfeleltethető egy min 20 centis normál hangszórónak). Jól tolerál egy kisebb szintű erősítőt is, de ez ha bekerül egy komoly rendszerbe, meglepően helytáll, mellesleg elég jól is néznek ki
beírtam guglibe, ezt dobta elsőre, még NAD is, igaz lényegesen kisebb szint, mint a BEE. ami nekem itt lejön tablettel. nem egy installbajnok a tulaj,de megszórja elég sok (stílusú) zenével. De ez nem így szól, de annyi lejön, nem riad meg semmitől. de a hfp-ban emlegetett fALRengető tudása kevésbé.
youtu.be/tZkcixK1jJ0
sokan, sok dolgot elmondtatok. A cervin Vega legalább próbált olyan ajánlat lenni, amit kb keres a tulaj, de én is azt gondolom, ez inkább csak veretős doboz.
a kis Mission a 700as sorozat, én is így emlékeztem, csak a 704 ugrott be, de az már talán álló. Ezek a NAD BEE erősítővel már tényleg elég bugis hangot hozna. haveromnak is volt, talán a finomabb zenéken egy kicsit elfedi a nagyon finom apróságokat, de valóban az a hang, ami inkább kevesebbet mutat, de legalábn nem él olcsó trükkökkel, ami hirtelen lenyűgöz, később a halálba kerget. Epost passzolom, de ami nem hangzott el az óhajban, hogy szubra is akar költeni. Normálisan úgyse lehet integrálni, legfelejebb a 3-4-5mill/darab szintűeket.
A Prelut, ki-mit halott és miként, azt nem tudom, de igazi arany középút, nem véletlen említettem a Belafonte albumot, aminek a jólsikerült lejátszása igen érdekesen, baromi élő tud lenni. Bár Chord feldobta a kérdést, ki-mit keres, én azt, hogy lehetőleg hihető, komplex legyen a produkció és természetes. Innen azt gondolom, akik ellenpólusra kerültek, lehet nem jó úton járnak, mert ennek ellentettje a döglött, unalmas, mesterkélt hang, de azt is lehet szeretni,... vagyis, biztos (de tudom, hogy pl Chord nem ezt keresi, csak nem tudom, mi él a fejében, hogy szólhat a szerinte ellenpólus. Vélhetően nagyon más él a fejében, mint ami a valóság).
ami viszont az említett kritérkumoknak vélhetően megfelelne és elég kicsi polcon is elfér, mégis nagyot is tud szólni, amit említettem, ALR Jordan Entry M. Ez az Entry család elég érzékeny (>=90dB). Az alu mélyközepe roppant gyors és színezésmentes (a 16 centis alu Jordan megfeleltethető egy min 20 centis normál hangszórónak). Jól tolerál egy kisebb szintű erősítőt is, de ez ha bekerül egy komoly rendszerbe, meglepően helytáll, mellesleg elég jól is néznek ki
beírtam guglibe, ezt dobta elsőre, még NAD is, igaz lényegesen kisebb szint, mint a BEE. ami nekem itt lejön tablettel. nem egy installbajnok a tulaj,de megszórja elég sok (stílusú) zenével. De ez nem így szól, de annyi lejön, nem riad meg semmitől. de a hfp-ban emlegetett fALRengető tudása kevésbé.
youtu.be/tZkcixK1jJ0
halfnote.hu
halfnote.hu
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1182
Én meg írtam a kicsi régi Trianglekat! Ma sem sokkal drágább mint ezek a f.. Osok, amiket soha nem értem meg hogy hallhatsz jónak azokkal a magassugárzókkal.... Na de mindegy. A történeteid szépek, de a többi.... kicsit "fura".revox írta: ↑2024.12.11., szer. 15:50egyszerűen nem tudjátok értlmezn ia feltett kérdést. nem 10milliós hangot akar 100ezer alatt, hanem a felsorolt zenékhez egy alrounder dobozt, ami létezik is.zoli73 írta: ↑2024.12.11., szer. 15:37
Hát persze, a "haver cucca nem kóser."
Annyira bírom ezt az ítélkezést. Csak tudnám mire alapozod?
Nekem teljesen mindegy milyen legendás történeteket mesélsz róla, ettől még nekem nem változik meg róla a véleményem.
Ismétlem, sokféle erősítővel hallottam, több rendszerben is, de nekem sosem tetszett, a haveromnak viszont igen, ezért van neki.
amúgy én tudom, mi a jó, Csontos Pista is tudta, ha nektek ez a doboz nem éri az árát akkor Ti nem tudjátok mi a jó, ez ennyire egyszerű![]()
de alternatívát se tudtok mondai. én pl bedobm,az ALR Jordan Entry M polcsugárzót. kibicelni tudtok, de amikor voyagernek volt egy jó ötlete, lehúztátok. pedig jó tippet adott,ami nem jutot volna nekem se eszembe,mert rég elfelejtettem.
ez megy folyton, az okoskodás és a megfütyülés,de alternítva a Cervin Vegán kívül még egy se hangzott el![]()
Még az ősidőkben, a HFM valamelyik számában - meg nem mondom, mert akvaparknak ajándékoztam, de ha itt van, és megtalálja belinkelhetné - összehasonlították a Sony valamelyik benga nagy dobozát - ami egy Cerwin Vega átcédulázott doboz volt - a Spendor BC1- el és az Orion HS40 - el.
Katasztrófálisan leszerepelt a Vega.
Nyilván a negyed akkora Spendor agyonverte, de a másik tesztalannyal kapcsolatos utolsó mondatra most is szó szerint emlékszem Darvaséktól :
" Ha csak az Oriont hallgathatnám, bizonyos zenéket nem hallgatnék többet.
Ha csak a Sonyt hallgathatnám, semmilyen zenét nem hallgatnék soha többet."
Olcsó diszkó - hang, igen.
Még az ősidőkben, a HFM valamelyik számában - meg nem mondom, mert akvaparknak ajándékoztam, de ha itt van, és megtalálja belinkelhetné - összehasonlították a Sony valamelyik benga nagy dobozát - ami egy Cerwin Vega átcédulázott doboz volt - a Spendor BC1- el és az Orion HS40 - el.
Katasztrófálisan leszerepelt a Vega.
Nyilván a negyed akkora Spendor agyonverte, de a másik tesztalannyal kapcsolatos utolsó mondatra most is szó szerint emlékszem Darvaséktól :
" Ha csak az Oriont hallgathatnám, bizonyos zenéket nem hallgatnék többet.
Ha csak a Sonyt hallgathatnám, semmilyen zenét nem hallgatnék soha többet."
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Én is szerettem a 760-at a kis rendszeremben. Ott később egy Epos M12.2 váltotta. Nagyon jó hangja volt mindkettőnek egy Harman Kardon HK620 erősítővel.juliush írta: ↑2024.12.11., szer. 16:51Az előzményeket olvasva picit félve ajánlom egyik nagy, mindenevő kedvencemet, amivel jó pár évet töltöttem nagy élvezettel, a Mission 760i-t. Már önmagában is igen szórakoztató partner, de egy nem túl komoly mélynyomóval kiegészítve messze túlmutatott a kategóriáján.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
És, ha elég hosszú a polc, elfektetve oda is befér...zoli73 írta: ↑2024.12.11., szer. 17:17
És ha már a Vifa hangszórókészletnél tartunk, akkor én figyelembe vennék egy Zsolt Audio Standard-ot is.
Igaz, hogy ez állódoboz, de 100e-be belefér, és szerintem sokkal inkább teljesértékű hangsugárzó, jobban megfelel a preferált zenékre, mint a felhozott állványos dobozok.

Hát kinek a pap, kinek a papné. Nekem a Cerwin vega tölcséres magasa kiszúrja a dobhártyámat, szerintem az egyik legszörnyűbb hangú doboz amit valaha hallottam.rTom írta: ↑2024.12.11., szer. 10:20Ez ütni fog, van benne dög. Ha nem is veszel, akkor is hallgass meg rock-on egy ilyent:
https://www.jofogas.hu/pest/Cerwin_Vega ... 724656.htm
Screenshot_20241211_101241.jpg
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
A 703 mellé nem kellett inkább.
De ezek a 700-as szériás Missionok tényleg kis pénzért adnak elég jó hangot.
Én is csak ajánlani tudom
Ha belefér a 781-es, az meg már igencsak jó hang.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3249
Azért nem árt. :)
A 703 mellé nem kellett inkább.
De ezek a 700-as szériás Missionok tényleg kis pénzért adnak elég jó hangot.
Én is csak ajánlani tudom
Ha belefér a 781-es, az meg már igencsak jó hang.
Csak a Marantz! :-D
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 90
Kedves Leo66!
Látod milyen veszélyes kérdezni?
Most aztán nézheted mit csináltál!

Látod milyen veszélyes kérdezni?
Most aztán nézheted mit csináltál!

701-esrevox írta: ↑2024.12.11., szer. 16:55vagy volt a Misison-nek az a fehér membrános verziója. kicsit "trógerebb" volt,de elég dögöd doboz volt. típust passzolomjuliush írta: ↑2024.12.11., szer. 16:51Az előzményeket olvasva picit félve ajánlom egyik nagy, mindenevő kedvencemet, amivel jó pár évet töltöttem nagy élvezettel, a Mission 760i-t. Már önmagában is igen szórakoztató partner, de egy nem túl komoly mélynyomóval kiegészítve messze túlmutatott a kategóriáján.
25 éve "nyúzom"

Az mellé nem kell mélyláda...
Elárulom: mi is.
Hang-ízlésben asszem a galaxis átellenes pontján vagyunk.
Meg amúgy, akik itt vagyunk, kb. úgy helyezkedünk el, mint valami bonyolult térbeli mátrix; vannak közeli/hasonló, és vannak távoli/szinte ellentétes hangelvárás-megfelelésekkel rendelkező kollégák.
De ez így jó.
A Prelúdium?
Abban igazad van, hogy a kérdés, hogy mit akarunk vele.
Zongorára / klasszikusra jobb egy HB1 vagy SpendorSP2; a ti-fajta zenékhez énszerintem nem rossz doboz.
Ja, és feltétlen kerülni a nehéz állványt alá.
Egy pár éve, amikor visszavásároltam egy barátomtól az SP2-t, akkor én is egy Prelúdiumot vittem neki. (meg nyilván némi zs-t.) Mert régen volt egy pár évig. Itthon rátettem a Spendor ultrakönnyű állványára, és újfent rádöbbentem, hogy mekkora tévút volt a nehéz állvány, akkoriban is, meg most is...
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Nem lehetünk tisztában mások ízlésével, preferenciáival, tapasztalatával, stb., így a sajátunkat nem helyezhetjük afölé.
Az valóban dicséretes, hogy Voyager ajálott valamit, de amint láthatod, nagyon megoszlanak róla a vélemények. Ebből csak az következik, hogy a kérdezőnek ajálott figyelembe vennie, de mindenképpen meg kell hallgatni ahhoz, hogy eldönthesse ez az a hang amit Ő keres, avagy sem.
Nyilván mindenki a saját ízlése, és tapasztalata alapján ajál bármit is, de ez korántsem biztos, hogy betalál.
Arról sincs szó, hogy az árkategóriája, a kora, vagy a gyártója miatt lenézzük a Preludiumot.
Nekem 25 éve, mikor ilyen árkategóriában mozogtam, akkor sem tetszett, ezért fel sem merült a megvétele.
Megjegyzem most is van a birtokomban egy hasonló kategóriájú hangsugárzó, egy Canton Karat 200, amit néha előveszek, és örömmel hallgatok. Nekem ez sokkal jobban tetszik, mint a Preludium, de mivel fogalmam sincs a kérdező ízléséről, így nem ajálgatom, pláne nem akarom rábeszélni.
De például hallottam több ilyen kategóriás Phonart, nekem mindegyik tetszett, egy ideig bírtokoltam egy Tannoy-t, ami viszont nagyon nem, így a típusát sem jegyeztem meg. Amúgy Rock-ra, elektronikus zenékre sokkal inkább el tudom képzelni az ájálott Cerwin Vega-t. Ezt ugyan nem ismerem, de másik modelleket hallottam.
És ha már a Vifa hangszórókészletnél tartunk, akkor én figyelembe vennék egy Zsolt Audio Standard-ot is.
Igaz, hogy ez állódoboz, de 100e-be belefér, és szerintem sokkal inkább teljesértékű hangsugárzó, jobban megfelel a preferált zenékre, mint a felhozott állványos dobozok.
Persze ez nem kinyilatkoztatás, csak vélemény, amivel nem kell egyetérteni, csak az én ízlésemet tükrözi.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3167
Én nem szoktam határozott kijelentéseket tenni, mert ez nagyon kényes dolog.revox írta: ↑2024.12.11., szer. 16:21nem, nem szoktam okoskodni. határozott elképzelésem van és ezt nem vitatom meg, csak kijelentek dolgokat.zoli73 írta: ↑2024.12.11., szer. 16:03
Ugye tekinthetjük a Te kommentjeidet is okoskodásnak, ha már a miénket annak tituláltad? Mert semmivel sem visznek közelebb a valósághoz, mint bárki más véleménye.
Neked tetszik a Preludium, nekünk nem, szerintem kiegyezhetünk egy döntetlenben, és hagyjuk ezt az ízléseken való vitatkozást, plále a Sztereó erősitők topicban.
De azt se tudom,hogy tévedtem ide, csak láttam a kérdést és értelmeztem. Nem szoktam beleszólni,ki mit vegyen,mert teljesen értelmetlen, elterelgetitek egymás jobbra-balra,csak sokszor előre nem, engem ez nem érdekel. Nem azonos tapasztalattal rendelkezünk, így nem is akarok, szokok ajánlani semmit, de itt elhangzott a kérdésre egy nagyszerű ajánlat voyager részéről, ami nagyon pirospontos, sőt, csillagos ötös. Lehet érezni a kérdésben, hogy sokat nem akar költeni erre és olyan doboz kell,ami akár a diszkót is lenyomja. ilyenkor le kell ereszkedni ide,megérteni az igényt és arra adni egy tippet, ami jóformán senki részéről nem történt meg. Ezért erősítettem meg voyager ajánlását és röhögve vártam, hogy majd előkerülnek a ledorgáló kommentek (holott tudom,hogy az a maga nemében egy nagyon jó doboz)![]()
igaz,rég elfejtettem,hogy ez megtörtént,csak ma megláttam,hogy valaki hozzászólt és beleolvastam ismét. Nem volt szándékom bárkit megbántani, csak tartottam Nektek egy tükröt, hogy viselkedtek egy idegen és keződ(nek tűnő) által feltett, kérdést megvitatva. Mi a hifibarátaimmal kicsit más ligában rúgjuk a bőrt, mégse fájdalmas a Preludium szót leírni, mert az a doboz, a maga árán igenis jó hangú doboz és főleg jól kiszolgálja azokat az igényeket és persze a NAD erősítőt, ami elő lett irányozva.
Az, hogy magatokat agyondicsérve, együtt szidjátok azt az ócskaságot, ha Netek örömet okoz, hajrá, de vannak,akik ezen mosolyognak, olyanok, akik azért sokkal konkrétabb tapasztalattal bírnak és nem 20-30 éve keresik a szent Grált, rég tudják ,hol van![]()
de mehet tovább, csak egy kis időre bepiszkoskodtam![]()
Nem lehetünk tisztában mások ízlésével, preferenciáival, tapasztalatával, stb., így a sajátunkat nem helyezhetjük afölé.
Az valóban dicséretes, hogy Voyager ajálott valamit, de amint láthatod, nagyon megoszlanak róla a vélemények. Ebből csak az következik, hogy a kérdezőnek ajálott figyelembe vennie, de mindenképpen meg kell hallgatni ahhoz, hogy eldönthesse ez az a hang amit Ő keres, avagy sem.
Nyilván mindenki a saját ízlése, és tapasztalata alapján ajál bármit is, de ez korántsem biztos, hogy betalál.
Arról sincs szó, hogy az árkategóriája, a kora, vagy a gyártója miatt lenézzük a Preludiumot.
Nekem 25 éve, mikor ilyen árkategóriában mozogtam, akkor sem tetszett, ezért fel sem merült a megvétele.
Megjegyzem most is van a birtokomban egy hasonló kategóriájú hangsugárzó, egy Canton Karat 200, amit néha előveszek, és örömmel hallgatok. Nekem ez sokkal jobban tetszik, mint a Preludium, de mivel fogalmam sincs a kérdező ízléséről, így nem ajálgatom, pláne nem akarom rábeszélni.
De például hallottam több ilyen kategóriás Phonart, nekem mindegyik tetszett, egy ideig bírtokoltam egy Tannoy-t, ami viszont nagyon nem, így a típusát sem jegyeztem meg. Amúgy Rock-ra, elektronikus zenékre sokkal inkább el tudom képzelni az ájálott Cerwin Vega-t. Ezt ugyan nem ismerem, de másik modelleket hallottam.
Persze ez nem kinyilatkoztatás, csak vélemény, amivel nem kell egyetérteni, csak az én ízlésemet tükrözi.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
csodálkoztam is,hogy a CDM ára ennyire lent van, de bármi megeshetSnipi írta: ↑2024.12.11., szer. 16:59Nekem négy DM sorozatú B&W-m van, azok közül csak a 302-es lágydóm. A többi fém tényleg. (Meg a Preference ... azaz P6 is fémdóm.) Ez egy B&W kivétel. De a CDM sorozatnak ehhez semmi köze.

aztán majd szerezzetek egy B31-est és hallgassatok rá. semmi extra nem kell neki, egy jó nehéz állvány, egy értelmesebb drót és front és egy egyszerű erősítő. és majd a jelenlegi, kb 50ezres árán értékeljétek. gondolom, kb ennyi lehet. én nem tudom, mit hallgattatok, de mi amikor hallgattuk, baromira jó volt, pedig se Kürthy, se Csontos és én se xarral dobálózunk(tunk).
halfnote.hu
halfnote.hu
azt tudom mondani, amelyiket én hallgattam, az roppant diszkós voltSnipi írta: ↑2024.12.11., szer. 16:55Egyébként a Preludium lehet, hogy jó, de hogy nem "diszkós" az biztos.
Volt - kb. fél évig - mellé beállítva (mármint a Preludium mellé) egy QUAD ESL-57-es. (igen az, nem elírás.) Sajnos az csak kölcsönben volt nálunk.
Még az is "diszkósabb" volt mint a Preludium. Anno amikor nálunk volt házibuli a Quad-dal nyomattuk. (Meg egy 2x50 wattos Mullard 520 utánépítéssel, amivel a Vidit is hallgattam ... )

de alapvetően, mint említettem, szerintem ami előnyössé teszi, a doboztérfogat,az is lehet a hátránya,ha polcsugárzónak kell.
Egyébként nagyon nem érdekel, mi lesz belőle, csak ezt a nagy Preludium ellenességet akartam kicsit megtörni. Általános, zenehallgatásra alkamasabb is, mint a "minta" HB1.
zárójel: az ESL elég gyors, akár még igaz is lehet. cak nem fér a polcra és főelg nem fér be 100ezer alá

halfnote.hu
halfnote.hu
Nekem négy DM sorozatú B&W-m van, azok közül csak a 302-es lágydóm. A többi fém tényleg. (Meg a Preference ... azaz P6 is fémdóm.) Ez egy B&W kivétel. De a CDM sorozatnak ehhez semmi köze.
vagy volt a Misison-nek az a fehér membrános verziója. kicsit "trógerebb" volt,de elég dögöd doboz volt. típust passzolomjuliush írta: ↑2024.12.11., szer. 16:51Az előzményeket olvasva picit félve ajánlom egyik nagy, mindenevő kedvencemet, amivel jó pár évet töltöttem nagy élvezettel, a Mission 760i-t. Már önmagában is igen szórakoztató partner, de egy nem túl komoly mélynyomóval kiegészítve messze túlmutatott a kategóriáján.
halfnote.hu
halfnote.hu
Egyébként a Preludium lehet, hogy jó, de hogy nem "diszkós" az biztos.
Volt - kb. fél évig - mellé beállítva (mármint a Preludium mellé) egy QUAD ESL-57-es. (igen az, nem elírás.) Sajnos az csak kölcsönben volt nálunk.
Még az is "diszkósabb" volt mint a Preludium. Anno amikor nálunk volt házibuli a Quad-dal nyomattuk. (Meg egy 2x50 wattos Mullard 520 utánépítéssel, amivel a Vidit is hallgattam ... )
igen, túl gyors voltam, a fémdómos CDM sor jelent meg előttem. az más. most néztem vissza,hogy ez DM. akkor, akár... de eddig hol volt?
halfnote.hu
halfnote.hu
Az előzményeket olvasva picit félve ajánlom egyik nagy, mindenevő kedvencemet, amivel jó pár évet töltöttem nagy élvezettel, a Mission 760i-t. Már önmagában is igen szórakoztató partner, de egy nem túl komoly mélynyomóval kiegészítve messze túlmutatott a kategóriáján.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Látod-látod. Erre mondják, ha csöndbe maradtál volna, okosabb maradtál volna.revox írta: ↑2024.12.11., szer. 16:36
az,jó érzés,bár nekem nem ad jót,mert vele élek
nos,a kérdésből,lehet tudni,mit szeretne elérni az érdeklődő. elég egyértelmű, hogy a NAD eme sorozat a gyártó direkt "angolos" hangú erősítője,amihez egy viszonylag semleges, lehetőleg nem fémdómos magassal bíró hangsugárzó kell. egy sima lágy dóm kell és olyan mélyközép,ami inkább vastagabban szól,mint véknyan. A Heybrook Te is érzed,hogy kiesik,mert nem elég dögös, a BW a fémdóm miatt fog kiesni, így a 3ból a legkevsébé patinás Magnat lehet alternatítva.
ez ennyire egyszerű.
a kérdésben bene volt minden, nem kell több kérdést feltenni, teljesen felesleges![]()
A B&W 302-esben - kivételesen - lágy dóm van. De ezt ahogy látom nem tudtad. De azért azért azért ...
naugye, tudod ezt Te is... az Arcam szám nélküli erősítője is a klasszikus "angolos" hangú erősítő. oda fogunk kilyukadni a végén, amiről szó van és nem kell lesajnálni a Prelut, mert az kb hasonlóan semleges doboz, inkább elfed,mint túl sokat akar mutatni,csak annak 20 centis a mélyközepe, így a Magnattól diszkósabb. Ami a Prelu ellen szól, a mérete. nem biztos,hogy el fog férni azon a polconSnipi írta: ↑2024.12.11., szer. 16:25Még annyit, hogy a B&W-t egy DIY félvezetős (2N3055 ha jó írom, tudom) erősítővel, a Heybrook-ot egy Rotel RA-935BX-el (most olvastam le, mert nem tudtam) a Magnat-ot pedig egy Arcam Alpha (szám nélkül) erősítővel hallgatom. A Magnat-ot előzőleg egy MF E10 Elektra-val hallgattam, de azzal nem tetszett.
Csak hogy térjünk vissza a topic eredeti címéhez, az erősítőkhöz.

halfnote.hu
halfnote.hu
Látod-látod. Erre mondják, ha csöndbe maradtál volna, okosabb maradtál volna.revox írta: ↑2024.12.11., szer. 16:36az,jó érzés,bár nekem nem ad jót,mert vele élekSnipi írta: ↑2024.12.11., szer. 16:18Mily nagyszerű érzés lehet, hogy a Természet megáldott ilyen kivételes képességekkel.![]()
Az a helyzet, hogy ajánlani a kérdő ismerete nélkül az ember csak olyat tud ami neki tetszik, ismer stb. A lényeg a "nekem" szón van.
Mivel a jelzett Videoton hangfallal rendelkeztem, így arról tudom, hogy nem ajánlanám.
De akkor legyen : mondok három hangfalat(sugárzó/szóró/izé nemtommi) ami 100.000 Ft alatti, nekem is van több mint 10 éve, és tetszik a hangja. De persze arról fogalmam sincs, hogy az adott erősítővel milyenek.
Akkor : B&W DM302 : könnyen hajtható, elhelyezésre nem kényes. Szerintem rockra kifejezetten jó a dögös hangja miatt.
Heybrook Prima 2c : élőbb hang a B&W-nél, bár nem olyan "dögös" mint az.
Magnat Monitor Supreme 202 : olcsó, és az áránál túlmutató hangú, bár nem túl kifinomult hang, a dögössége és a polcsugárzóhoz képest viszonylag nagy (16.5 cm) mélysugárzó miatt rockra felettébb alkalmas. Én is azon szoktam olyat hallgatni.
Mindhárom cumót sokat, sokszor hallgattam, hallgatom és hallgatni fogom. Nem fél percig, nem 2 másodpercig, bár ha valami nem tetszik azt 10 perc alatt el tudom dönteni, bár a liga meg a foci nagyon nem az én műfajom.
nos,a kérdésből,lehet tudni,mit szeretne elérni az érdeklődő. elég egyértelmű, hogy a NAD eme sorozat a gyártó direkt "angolos" hangú erősítője,amihez egy viszonylag semleges, lehetőleg nem fémdómos magassal bíró hangsugárzó kell. egy sima lágy dóm kell és olyan mélyközép,ami inkább vastagabban szól,mint véknyan. A Heybrook Te is érzed,hogy kiesik,mert nem elég dögös, a BW a fémdóm miatt fog kiesni, így a 3ból a legkevsébé patinás Magnat lehet alternatítva.
ez ennyire egyszerű.
a kérdésben bene volt minden, nem kell több kérdést feltenni, teljesen felesleges![]()
A B&W 302-esben - kivételesen - lágy dóm van. De ezt ahogy látom nem tudtad. De azért azért azért ...
az,jó érzés,bár nekem nem ad jót,mert vele élekSnipi írta: ↑2024.12.11., szer. 16:18Mily nagyszerű érzés lehet, hogy a Természet megáldott ilyen kivételes képességekkel.![]()
Az a helyzet, hogy ajánlani a kérdő ismerete nélkül az ember csak olyat tud ami neki tetszik, ismer stb. A lényeg a "nekem" szón van.
Mivel a jelzett Videoton hangfallal rendelkeztem, így arról tudom, hogy nem ajánlanám.
De akkor legyen : mondok három hangfalat(sugárzó/szóró/izé nemtommi) ami 100.000 Ft alatti, nekem is van több mint 10 éve, és tetszik a hangja. De persze arról fogalmam sincs, hogy az adott erősítővel milyenek.
Akkor : B&W DM302 : könnyen hajtható, elhelyezésre nem kényes. Szerintem rockra kifejezetten jó a dögös hangja miatt.
Heybrook Prima 2c : élőbb hang a B&W-nél, bár nem olyan "dögös" mint az.
Magnat Monitor Supreme 202 : olcsó, és az áránál túlmutató hangú, bár nem túl kifinomult hang, a dögössége és a polcsugárzóhoz képest viszonylag nagy (16.5 cm) mélysugárzó miatt rockra felettébb alkalmas. Én is azon szoktam olyat hallgatni.
Mindhárom cumót sokat, sokszor hallgattam, hallgatom és hallgatni fogom. Nem fél percig, nem 2 másodpercig, bár ha valami nem tetszik azt 10 perc alatt el tudom dönteni, bár a liga meg a foci nagyon nem az én műfajom.

ez ennyire egyszerű.
a kérdésben bene volt minden, nem kell több kérdést feltenni, teljesen felesleges

halfnote.hu
halfnote.hu