Eredetileg ennek a hangszedőnek volt a fém lemezéhez csatlakoztatva.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2114
Re: Lemezjátszó
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Egyébként ezt a lemez ötletet a DUAL fórumából egy másik lejátszó manuáljából merítettem:
És akkor a kép a helyzetről:
A lemezről azt kell tudnod, hogy a hangszedő tömegének növelésére van mellékelve, semmi köze a "földeléshez".
[/quote]
Szerintem is.
Ha fémből van a hangszedő háza, és ahhoz szorul a kérdés tárgya, akkor tök mindegy, hogy miből van a shell és hogy van-e benne fém súly...
Szerintem.
[/quote]
Tévedtem, mert OTT ahol érintkezni gondoltam a lemezkét, ott nem fém a hangszedőház.
[/quote]
Szerintem is.
Ha fémből van a hangszedő háza, és ahhoz szorul a kérdés tárgya, akkor tök mindegy, hogy miből van a shell és hogy van-e benne fém súly...
Szerintem.
[/quote]
Tévedtem, mert OTT ahol érintkezni gondoltam a lemezkét, ott nem fém a hangszedőház.
Szerintem is.
Szerintem.
No ezt nem tudtam, akkor továbbra is nyitva maradt a kérdés.
DENON DL-110
A lemezről azt kell tudnod, hogy a hangszedő tömegének növelésére van mellékelve, semmi köze a "földeléshez".
Denon_DL110_Turntable_Cartridge_Included_Contents_640x455.jpg
[/quote]
DENON DL-110
Denon_DL110_Turntable_Cartridge_Included_Contents_640x455.jpg
[/quote]
- Voyager
- V.I.P.

DENON DL-110
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
cs505-3headshell.jpg
[/quote]
Valószínűleg pontosan oda, ahogy írtad..... (bár műanyag testű hangszedőknél
???? )
[/quote]
A régi denon dl101 hangszedő felett volt egy fém lemezke, amit visszaadott az, aki cserélte, nem építette be az AT95E fölé.
Szerintem ez lesz a nyitja.
[/quote]
Valószínűleg pontosan oda, ahogy írtad..... (bár műanyag testű hangszedőknél
[/quote]
A régi denon dl101 hangszedő felett volt egy fém lemezke, amit visszaadott az, aki cserélte, nem építette be az AT95E fölé.
Szerintem ez lesz a nyitja.
???? )
-
pantera
- Nincs visszaút

- Értékelés: 36
Valószínűleg pontosan oda, ahogy írtad..... (bár műanyag testű hangszedőknélfeldelaci írta: ↑2024.12.06., pén. 19:18Holnap készítek. De nézegetem a shell fotóját és egyre inkább arra jutok, hogy le kell csavaroznom a hangszedőt és az alá megy. A két csavar közti helyre. És azért van ilyen alakja a lemezkének, hogy nekifeszüljön a hangszedő fém burkolatának.Nincsen saját fotód?
Mert a vezetéke az kb olyan hosszú, mint a másik négy szál.
cs505-3headshell.jpg
Holnap készítek. De nézegetem a shell fotóját és egyre inkább arra jutok, hogy le kell csavaroznom a hangszedőt és az alá megy. A két csavar közti helyre. És azért van ilyen alakja a lemezkének, hogy nekifeszüljön a hangszedő fém burkolatának.Nincsen saját fotód?
Mert a vezetéke az kb olyan hosszú, mint a másik négy szál.
- Voyager
- V.I.P.

Nincsen saját fotód?
Szerintem a karcsövön lévő hasítékba való, és arra a shell. 
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Sziasztok.
Dual CS505-3 hangszedő cserénél a karból kijövő fekete (test) vezetéket a rajta levő hajlított érintkezővel hova kell szerelni?
Gondolom valahova fém részhez, de nem látom a helyét. Audio Technika AT95E hangszedő.
Köszi
Dual CS505-3 hangszedő cserénél a karból kijövő fekete (test) vezetéket a rajta levő hajlított érintkezővel hova kell szerelni?
Gondolom valahova fém részhez, de nem látom a helyét. Audio Technika AT95E hangszedő.
Köszi
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
nem én,de emléxem rá. talán ott is egy TechDas volt az egyik fél és youtube videó volt.
nem egyszerű ez,de általában amelyik hang "élőbb" az hordoz magán olyan jegyeket, ami átjön, ilyen lekicsinyített formában is.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2732
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Ja, nyilván . Múltkor két azonos ligában játszó gép hangját tette fel valaki - talán Te, vagy dixierevox írta: ↑2024.12.05., csüt. 08:41köszi a válaszadásttRock60 írta: ↑2024.12.05., csüt. 08:35
Na, így egy gyors ráhallgatással a laptopon, szerintem az " A " a TechDas.
Nagyobb sávszélek, tisztább, dinamikusabb ének.
A " B " lágyabb, kicsit szöszösebb hang, de semmi bajom vele.
Otthon jobban elférne.![]()
Nyilván a különbség százszor nagyobb, mint ami így kifülelhető.![]()
Aztán, lehet, hogy mellélőttem...Majd kerítek egy fülest.
![]()
a kiemelt rész nagyon igaz,de mint látható,Te is érzékeltél kézzelfogható eltérést
Azért, tovább gondolva a kérdést, még akár meg is fordulhat az ítélet - na, nem arra gondolok, hogy a Tech Das - ról derűlne ki, hogy gyengébb.
Hanem, hogy két hasonló kategóriájú masinát megfülelve minősíthetetlen elektronikán és két gombfoci méretű hangszórócskán elsődleges, markáns jegyeket tudunk érzékelni, ami alapján eldönthetjük melyik a szimpatikusabb.
Aztán normális rendszeren hallgatva előkerülhetnek olyan részletek, amik felülírhatják a korábbi ítéletünket.
Példa kedvéért nézünk két nőt a szürkületben egy homályos ablakon keresztül .
Az egyiken látszik, hogy csinos, karcsú, szép hosszú lába van és gyönyörű, hosszú haja.
A másik alacsonyabb, nem is annyira vékony, a haja is rövidebb.
Naná, hogy az elsőre szavaznék.
Aztán lemosnánk az ablakot.
Kiderülne, hogy a magas lánynak parókája van, mert kopasz, és a lába sem hosszú, csak kis sámlin áll... Közelebb lépve kiderűl, hogy a szája is büdös.
Maradt a vékonyabb dereka, de már kit érdekel ?
A másikon legalább van mit fogni és jé, milyen szép az arca...
köszi a válaszadásttRock60 írta: ↑2024.12.05., csüt. 08:35Na, így egy gyors ráhallgatással a laptopon, szerintem az " A " a TechDas.
Otthon jobban elférne.![]()
Nyilván a különbség százszor nagyobb, mint ami így kifülelhető.![]()
Aztán, lehet, hogy mellélőttem...Majd kerítek egy fülest.
a kiemelt rész nagyon igaz,de mint látható,Te is érzékeltél kézzelfogható eltérést
halfnote.hu
halfnote.hu
Na, így egy gyors ráhallgatással a laptopon, szerintem az " A " a TechDas.
Otthon jobban elférne.
Nyilván a különbség százszor nagyobb, mint ami így kifülelhető.
Aztán, lehet, hogy mellélőttem...
megtaláltam... a versenyzők. a kanyar a sztoriban, a vakteszten majd fele-fele lett az arány, amikor meg kellett ítélni, melyik hang a jobb. Nyilván, más lenne, ha odaadnák valakinek, hogy otthon kösse be, de a digitalizált anyagon is bőven van eltérés, de vélhetően sokan a saját preferenciájuk, vagy saját rendszerük hangjából kiindulva adták le voksukat, melyik a jobb hangú lemezjátszó. És persze, a jobb a drágább... telefonba dugtam be headsetet, egy jó fülessel biztos jobban adja. Nekem is volt tippem, de csak tippem, nyakam nem tettem volna rá...revox írta: ↑2024.12.04., szer. 19:39találtam egy érdekes vaktesztt, már, ha még nem volt.
a sztori. hogy rögzítették egy TechDas és egy AR oldSchool lemezjátszó hangját és meg kellett szavazni, melyik, melyik.
Van egy költségvetés is hozzá (lenti kép), amit később upDateltek, hogy a valós difi inkább 721.000 USD.
A lemezjátszó
https://www.dropbox.com/scl/fi/1msg1osv ... 9&e=2&dl=0
B lemezjátszó
https://www.dropbox.com/scl/fi/booqi87i ... h&e=2&dl=0
lehet tippelniaz se baj. ha leírod, mi alapján döntesz, ahogy... Modi csinálhat egy szavazást, ha van kedve.
mindenesetre elég brutál eltérés van megjelenésre
halfnote.hu
halfnote.hu
Fülelek, sajnálom hogy ha már így alakult,de köszönöm a te írásod is.fülelek írta: ↑2024.12.04., szer. 19:28Szeretném tisztázni ezt a riaa korrektor dolgot, ami miatt durván pocskondiázott Szentgyörgyi László, alias Vibavoice.
Megnéztem az ominózus riaa korrektor belső képét, és elképedve láttam, hogy ezt ugyan nem én készítettem, sem a kapcsolás, sem az aljzatok, alkatrészek nem olyanok, mint amiket én anno használtam. Aztán észrevettem a nyomtatott áramkör szélén egy feliratot, ami nem tollal készült, hanem a nyomtatás része, tehát nem lehet hamisítani. SZ.L.99.04. AZAZ SZENTGYÖRGYI LÁSZLÓ MAGA KÉSZíTETTE EZT A KÉSZÜLÉKET!
Ez az eredeti kép:SzLphono.jpg
Ez pedig az általam kijelölt rész SzLphono99.jpg
A konklúziót mindenki vonja le maga.
Acoustic Research Status S 20
Videoton RT 7300 S
Sony TC RX 77
Onkyo CR 70R
Chario Syntar 100
Akai AA 39
Hitachi HT-324/Ortofon OMB5E
Hitachi HT-324-OMB 5E
Videoton RT 7300 S
Sony TC RX 77
Onkyo CR 70R
Chario Syntar 100
Akai AA 39
Hitachi HT-324/Ortofon OMB5E
Hitachi HT-324-OMB 5E
találtam egy érdekes vaktesztt, már, ha még nem volt.
a sztori. hogy rögzítették egy TechDas és egy AR oldSchool lemezjátszó hangját és meg kellett szavazni, melyik, melyik.
Van egy költségvetés is hozzá (lenti kép), amit később upDateltek, hogy a valós difi inkább 721.000 USD.
A lemezjátszó
B lemezjátszó
lehet tippelni
az se baj. ha leírod, mi alapján döntesz, ahogy... Modi csinálhat egy szavazást, ha van kedve.
A lemezjátszó
B lemezjátszó
lehet tippelni
halfnote.hu
halfnote.hu