Ezt írják a vinylengine-en.
"The black wire is a tonearm ground wire and should be soldered to a small metal tag inside the arm tube."
A fekete vezeték a hangkar földelővezetéke, amelyet a karcső belsejében található kis fém fülhöz kell forrasztani.

Ezt írják a vinylengine-en.

https://hifi-wiki.com/index.php/Dual_CS_505-3
Igen, értem. Az 505-3-an eredetileg Ortofon OM10 hangszedő volt.

Eredetileg ennek a hangszedőnek volt a fém lemezéhez csatlakoztatva.
Szerintem is.

DENON DL-110

Valószínűleg pontosan oda, ahogy írtad..... (bár műanyag testű hangszedőknélfeldelaci írta: ↑2024.12.06., pén. 19:18Holnap készítek. De nézegetem a shell fotóját és egyre inkább arra jutok, hogy le kell csavaroznom a hangszedőt és az alá megy. A két csavar közti helyre. És azért van ilyen alakja a lemezkének, hogy nekifeszüljön a hangszedő fém burkolatának.Nincsen saját fotód?
Mert a vezetéke az kb olyan hosszú, mint a másik négy szál.
cs505-3headshell.jpg
Holnap készítek. De nézegetem a shell fotóját és egyre inkább arra jutok, hogy le kell csavaroznom a hangszedőt és az alá megy. A két csavar közti helyre. És azért van ilyen alakja a lemezkének, hogy nekifeszüljön a hangszedő fém burkolatának.Nincsen saját fotód?

Nincsen saját fotód?
nem én,de emléxem rá. talán ott is egy TechDas volt az egyik fél és youtube videó volt.

Ja, nyilván . Múltkor két azonos ligában játszó gép hangját tette fel valaki - talán Te, vagy dixierevox írta: ↑2024.12.05., csüt. 08:41köszi a válaszadásttRock60 írta: ↑2024.12.05., csüt. 08:35
Na, így egy gyors ráhallgatással a laptopon, szerintem az " A " a TechDas.
Nagyobb sávszélek, tisztább, dinamikusabb ének.
A " B " lágyabb, kicsit szöszösebb hang, de semmi bajom vele.
Otthon jobban elférne.![]()
Nyilván a különbség százszor nagyobb, mint ami így kifülelhető.![]()
Aztán, lehet, hogy mellélőttem...Majd kerítek egy fülest.
![]()
a kiemelt rész nagyon igaz,de mint látható,Te is érzékeltél kézzelfogható eltérést
köszi a válaszadásttRock60 írta: ↑2024.12.05., csüt. 08:35Na, így egy gyors ráhallgatással a laptopon, szerintem az " A " a TechDas.
Nagyobb sávszélek, tisztább, dinamikusabb ének.
A " B " lágyabb, kicsit szöszösebb hang, de semmi bajom vele.
Otthon jobban elférne.![]()
Nyilván a különbség százszor nagyobb, mint ami így kifülelhető.![]()
Aztán, lehet, hogy mellélőttem...Majd kerítek egy fülest.
Na, így egy gyors ráhallgatással a laptopon, szerintem az " A " a TechDas.