szerintem ez félrement kicsit, de majd Totyi ráerősít. Én ezt úgy értem, míg a delikvens ezt nem saját bőrén tapasztalja, úgyse hiszi el. Ha nem így értette, én így értemchord_ írta: ↑2024.10.23., szer. 22:48Ez mennyire igaz.tottyi írta: ↑2024.10.23., szer. 10:29.
.
.
Igen, de ehez el kell jutni arra a szintre es ez mashogy nem megy mint hosszu evek kutyuzesevel es zenehallgatasaval. Mert olyan nincs, hogy en most elolvasom tobb ember elettapasztalatat a hifi vilagban es veszek egy minimalis rendszert mert en masok hibajabol tanultam. Mindenkinek be kell jarnia a sajat utjat, senki sem tudja bejarni helyetted.![]()
Mert becsapós ám ez a 'veszek egy minimalista rendszert, és ...stb'. Én ismerek néhány ilyen embert; keveset, igaz.
De itt ám az történik, hogy ez a minimalista rendszer, lehetséges, hogy objektíve nem is szól valami jól, (nem szól jól), de neki valahogy behívja a megtapasztalt hangokat, - és ez az adott élményhez erősen hozzáadódik.
Mint amikor ül a csúcs-cowboy az ivóban, meg a boltos, mindkettő issza a sört, de az egyik az a megelőző napon legyőzte a fő-gonosz-banditát, meg a 20 emberét, meg 10 nőt kiszabadított, a másik meg csak aznap érkezett, és eladott három zsák zabot...
Más ízű a két sör, ez holtbiztos.
Amúgy, ez a nosztalgia a 25-30 éve hallott 'csúcs' hangokhoz, legalább ennyire becsapós. Akkor nagy élmény volt. 'Életem hangja', meg ilyenek.
Nem kizárt, hogy ma egy erős szájhúzást kapna a legtöbb.

a másik, hogy egy downgrade nyilván minőségeséssel jár, de nem gondolnám, hogy aki ilyet elkövet, nagyon mellé fog nyúlni. Értem, hogy a hiányzó lukakat kitömi az agya, vagyis gondolom, így érted, de ez azért nem így működik.
Tegyük hozzá, hogy ilyen esetben a minimálkoncepció nem azt jelenti,hogy bemegyek a közértbe és veszek egy egyenhifit.
nálam volt, hogy Kökény haverom elment külföldre dolgozni és megőrzésre kb 2-3 évre megkaptam az Avantgarde Solo hangsugrzóit. Duálkón, aktív "doboz", nem kell hozzá semmi, csak egy szabályozható kimenetű forrás. Esetemben egy Dimarson DVD-író volt (asztali). Nem volt olyan felbontása, mint a nagy rendszernek? Nem. De, ha mértem volna az időt, többet ment, mint a nagy. Rémegyszerű, kellően elegendő infót közvetít,hogy értelmezhető legyen a zene, de nem önt rád mindent, hogy le kelljen ülni hallgatni, hagy élni

Ilyen megoldások vannak ezrével, ami egy komolyabb rendszer 1, max 2 interkonnektjének az árából kitelik. Audio Note OTO (PP, persze csaj használt áron, de lehet új is pl a P1. Mielőtt erre ráugrasz, mert tudom, nem komálod az AN-ot, az OTO, vagy P1 nagyon jó erősítő, de én pl nem szeretem feltétlenül márkatársaival párosítani. Lehet, csak akkor nagyon zsebbe kell nyúlni, pl Signature hangdobozok. A mindjárt vázolt konfigban teljesen máshogy viselkedik) erősítő és egy Quad 21L, vagy az éppen apróban találhat (70-ért) ALR Jordan 3M hangsugárzó és ha flancolok egy Quad CD, ha nem, egy régebbi, robosztus Philips, Marantz, Meridian. Vagy a mostanában általam propagált TMP Audio elektronikák az RLC206 hangfallal. Olcsóbb, de jónak mondható réz kábelrendszer és tökéletesen le lehet élni vele egy életet.
sokan megpróbálják a nagy rendszereket megoldani "okosban", de ha arra nem költik el a kellő pénzmagot, annak mindig csak egy szeletét kapják meg, hol ezt, hol azt és ezért megy a cserebere éveken, évtizedeken át.
De Totyi szavait jól értve, avagy kiforgatva, ezt csak akkor fogja elhinni az illető, amikor megéli, megtapasztalja

ui: a K csemballós CD-d még nem érti ide