Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4327
Kapcsolat:

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: revox »

na, amit elfelejtettem...
nekem már kb összeállt az élményfaktor. Nem most. lassan 20 éve. Azóta csak nagyon piciket lökdösök rajta, viszonylag magas áron, jószerencsével előre. Aztán amikor összeáll az "álomrendszer", aminek bazi nagy felbontása van, elkezded keresni, holt tudsz egyszerűsíteni (lásd 2 lemezjátszó), mert minden apró xarra érzékeny. Ha eltekintünk pl az áramtól. ha az asszony valamit arrébbtesz a szobában, nem nagy dolgokra gondolok, már megváltoztatja az akusztikai közeget. De, ha egy lekapcsolt elosztóban megfordítom a lemezmosó tápdrótját, azt is érzi.
az álomrendszerek egyik ára, az álmatlanság :D nem fog mindig tökéletesen szólni, akkor se, ha nem túl életszerűen, egy bezárt ajtós "auditoriumban" tartod, soha ki nem kapcsolva (melegedés problematikája).

akkor nem is kell? de, jó, ha van, de meg kell tanulni tolerálni a hülyeségeit, különben egyszer megunod és veszel egy teljesen minimál rendszert és elégedetten dőlsz hátra... (baj ez? gondolkodik.gif lehet nem :rolleyes: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revox 2024.10.23., szer. 09:17-kor.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

ZolaBA írta:
2024.10.22., kedd 20:05
Köszi a hozzászólásokat. Nekem kifejezetten tetszik ez az "életem hangja" megfogalmazás. Nem kell annyira görcsösen venni, hiszen nem arról szól, hogy abszolúlt értékében tökéletes valami, hanem hogy az élmény akkor és ott 10/10. Ami azt sem zárja ki, hogy később legyen még jobb, de azért mégis olyan, ami jogosan megmarad emléknek.
a filozofálásba ritkán megyek bele, de lehet, itt és most egy értékes gondolattal találkozhatunk.
Ami megfogott, a nem a müpát akarom hazavinni gondolatsor.
Nem állítom, hogy a müpa hazavitele téves nézet, de egy örök harc lesz, mint a farkát kergető kutya esete, sose lesz vége, mert nem fog sikerülni :rolleyes:
Elgondolásom szerint egy élményfaktort kell "hazavinni" a hifi által. Lesz egy balansz, amikor elégedetten dől hátra a dolgozó és nem azon agyal, mit kellene még cserélni. Lesz e tökéletes hangszerhang? közel se biztos (vagyis nem). Lehet ezt kergetni, de az eredmény, hogy néhány kedvenc hangszer nagyon hiteles lesz, a másik meg nem (vagy baromi sok pénzt kel elkölteni és semmi garancia rá, hogy a tökéletes hangszerek közti időbeni és helybeni kapcsolat is tökéletes lesz). Amikor néha jön valaki (vagy korábban kiállításokon) és hozza a tesztlemezeit, sokan néhány hangot elemeznek, egy-egy "kattanást", sóhajt, hegedűt, meg jóisten tudja mit. Na, ezek az emberek fognak egy életen át keresgélni, vagy éppen nem,mert megtalálták, amikor a vokalista véletlen böfögése a rendszerén már tökéletesen életszerű. Baj nincs ezzel, de ez nem a produkció komplexére megállapítható "helyesség", vagyis az én értelmezésemben, nem.
mi a 10/10-es élményem?
amikor éjfélkor elhallgat a város, tiszta az áram és az agyam nem azon forog. hogy hideg lett, még a nyári kerekek vannak fent és lövésem sincs, mikor lesz időm lecseréltetni. Ha ez a teljes nyugi beáll, akkor helyben vagyok. Mi van délután 5-kor? Nincsenek nagy elvárásaim. Pl két lemezjátszóm van. Az egyikbe rommácsiszolt MC, a neki megfelelő szintű erősítéssel. Ha benyomom, sokszor csak azt hallom -főleg még üzemhidegen- ,mi nem jó. Erre van a másik, kisebb minőséget tud, MM hangszedő, stb... amivel az elvárásaim kisebbek, de nem is annyira háklis. Egyszerűbb hang, nem zavarja annyira a rusnyább áram, jó hallgatni. Ezzel jön az élményfaktor. Talán a 10/10-es hang megtaláláshoz először magunkat kell megtalálni és nem agyalni, csak hagyni a hifit, hogy a maga egyszerűségében próbáljon valamit adni. De ez, amikor bekövetkezik, mindenki észre fogja venni :smile46:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11000
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

ZolaBA írta:
Köszi a hozzászólásokat. Nekem kifejezetten tetszik ez az "életem hangja" megfogalmazás. Nem kell annyira görcsösen venni, hiszen nem arról szól, hogy abszolúlt értékében tökéletes valami, hanem hogy az élmény akkor és ott 10/10. Ami azt sem zárja ki, hogy később legyen még jobb, de azért mégis olyan, ami jogosan megmarad emléknek.
Ilyenből szerencsére sok jutott. Pár napja hajnalban a tengerparton Dead Can Dance egy félgagyi fülhallgatóval, késő este hazafelé az autóban Marillion koncert, vagy Robert Plant a Sziget fesztivál folk színpadán, vagy a Londoni Szimfonikusok a MÜPA-ban... Hosszasan sorolhatnám. Nyilván egyik sem volt durván elhibázott hang, de messze voltak a hibátlantól (ha egyáltalán létezik olyan). Ilyen élményeket egy lejátszó rendszertől önmagában én nem várok. Talán nem vagyok elég elhivatott hifista, vagy túlságosan tisztelem a muzsikát.

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1165

Hozzászólás Szerző: violin »

ZolaBA írta:
Az én ilyen WOW élményem, pont egy show-hoz kapcsolódik. Réges-régen, talán az utolsó high-end show-n, amit a Gellértben tartottak, volt egy rendszer...
Meridian-Bryston-PMC. A pontos típusokra már nem teljesen emlékszem, talán valami G7-G8-as CD-előfok, 3B vagy 4B végfokkal és egy egy pár IB1-essel... Úúúúúúúúúristen,de rohadt jó volt! :rolleyes:
....emlékszem, a cimborámmal vagy 3-4 alkalommal is vaisszamentünk abba a szobába....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2286

Hozzászólás Szerző: cables »

Nekem az "Életem hangja..." egy értékes és csoda szép régiségekkel telepakolt lakásban szólalt meg, egy nagyon nem közszereplő topik társnál, japán LP-ről a kedvec Dire Straits számom egy nagyon jó - típust nem tudok - lemezjátszóról az alábbi cucokkal. Borsodzott a hátam...

Spec1-2mix.jpg
Spec1-2mix.jpg (90.04 KiB) Megtekintve 1543 alkalommal

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5992

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

juliush írta:
2024.10.22., kedd 20:58
Az “életem hangja” mindig az, ami éppen szól (Philip Glass “Kundun”), minden más csak mára megszépült, vagy megcsúnyult emlék, vagy vágyott jövő.
Nehezen tudom elhinni, hogy ezt az álbölcseletet komolyan írtad (remélem, hogy nem), miközben szerintem pontosan tudod Te is, hogy mit kérdezett ZolaBA, mert meg is határozta (“nem arról szól, hogy abszolúlt értékében tökéletes valami, hanem hogy az élmény akkor és ott 10/10”)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4060

Hozzászólás Szerző: juliush »

Az “életem hangja” mindig az, ami éppen szól (Philip Glass “Kundun”), minden más csak mára megszépült, vagy megcsúnyult emlék, vagy vágyott jövő. Csak ez létezik ebben a pillanatban, csupán rajtam áll, mihez kezdek azzal, ami épp körbevesz, milyen élménnyé desztillálom magamban.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Az külön muris, azzal kezdte a témaindító nem az érdekki, mi van a Müpában... Vagyis nem az élő hang érdekli.
De, valami iránybatevő biztos be van építve az avx szoftverébe, mert úgy tűnik, nem lehet erről a vonalról lerobbantani a beszélgetést :D

Ülj be a kocsiba, gyere el Debrecenbe és mutatok egy nagyobb és egy kisebb rendszert. Utána elmondhatod a müpának, hogy is kellene szólnia :D
halfnote.hu

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3609

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

ZolaBA írta:
2024.10.21., hétf. 19:20
Lenne egy "hülye" kérdésem gondolkodik.gif
A hétvégen lezajlott egy újabb hifishow ... és mindig előjön a show-k kapcsán, hogy "élete legjobb hangáját" ne itt keresse senki, mert akkor csalódni fog.
Oké oké. Értem. Már csak egyetlen fura kérdés érlelődik bennem... mégis, hol keressem életem legjobb hangját? hova menjek ha arra vagyok kíváncsi? Most hagyjuk az élő zenét meg a müpát, értelem szerűen azt nem fogom a nappalimban lemásolni, hanem szobában berendezett hifi... hol van "életem legjobb hangja"?
Azzal sem vagyok előbbre, hogy X vagy Y látott egy Z embert akinél minden tökéletes volt, értehető módon Z ember nem lenne rám kíváncsi, szóval olyan hol van, ami relatív nyilvános és az sem lenne baj a helyszínen ha nem hagyok ott még aznap milliókat :D

Azért csak megadnék két számomra "legjobb" élő hangot:

2019. My Reel Club, Varga Gábor Quartett élő felvétel a Super Size Studióban, 3-4 méterre ülve a zenészektől.

Kép

2023 október 15: Besh O Drom Kvartett, Hifi Kiállítás, My Reel Club bemutatók a Gold teremben (ebből lett a BJPP LP):

Kép

Ha valahogy, akkor ebben a közeli ülés poziciós kontextusban van értelme az élő hangról mint referenciáról beszélni.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2742

Hozzászólás Szerző: tunerman »

.... - A bemutatott rendszerek általában nincsenek összeérve, a komponensek egymáshoz válogatva, bejáratva. Sokszor pénteken ott veszik ki őket a gyári csomagolásból. Néhány hétvégét már végigstrázsáltam némelyik szobában és állítom neked, nagyon sokat változik a hangzás a két nap során még akkor is, ha korábban bejáratott kütyüket viszunk ki....

A HiFi Show-n a legjobb hangzás közvetlenül a vasárnap esti kikapcsolás előtt van. :smile29:
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11000
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

ZolaBA írta:
A hétvégen lezajlott egy újabb hifishow ... és mindig előjön a show-k kapcsán, hogy "élete legjobb hangáját" ne itt keresse senki, mert akkor csalódni fog.
Oké oké. Értem. Már csak egyetlen fura kérdés érlelődik bennem... mégis, hol keressem életem legjobb hangját? hova menjek ha arra vagyok kíváncsi? Most hagyjuk az élő zenét meg a müpát, értelem szerűen azt nem fogom a nappalimban lemásolni, hanem szobában berendezett hifi... hol van "életem legjobb hangja"?
Szerintem...

Az élő zene és a MÜPA inkább olyan szerephez jut, hogy át lehet vele öblíteni a fülünket, agyunkat, így kevésbé fixálódik bennünk egy rossz, félreértelmezett hangzásvilág. (Erről szólt a szombati előadásom egy része is.) Budapesten van néhány audio bemutatóterem, ahol minőségi körülmények között, nyugodtan lehet próbálni kütyüket, de a legjobb nyilván az, ha otthon rászánsz néhány napot a kölcsönbe kapott cucc megismerésére.

Életünk legjobb hangja szerintem nem csak a lejátszó rendszeren múlik, hanem rajtunk, a hallgatón is. A kiállítási szobákban átélhető élmény több szempontból is korlátos:

- Nagy a háttérzaj, ezért erősen szűkül a hallható dinamika. A szomszédból átszűrődő hangok zavaróak, egyszerre több zene hallgatása alkalmas az emberkínzásra.

- Hacsak nincs nagy szerencséd, vagy nem vagy kellően agresszív, nem tudsz ideális helyre ülni és a kisebb szobákban ennek kiemelt fontossága van. No meg nagyon nem mindegy, hogy 2, vagy 22 fő van éppen a teremben (és közülük hányan beszélgetnek, szörcsögnek, krákognak, stb.).

- A szobák között a tömegben szlalomozva más lelki üzemmódban vagy, mint ami az elmélyült zenehallgatáshoz szükséges.

- A bemutatott rendszerek általában nincsenek összeérve, a komponensek egymáshoz válogatva, bejáratva. Sokszor pénteken ott veszik ki őket a gyári csomagolásból. Néhány hétvégét már végigstrázsáltam némelyik szobában és állítom neked, nagyon sokat változik a hangzás a két nap során még akkor is, ha korábban bejáratott kütyüket viszunk ki.

- Otthon hetekig, hónapokig tuningolod (és szokod) a saját rendszered. A kiállításon erre nincs elég idő, a telepítés, elrendezés inkább esetleges, mint kiérlelt.

- Míg otthon jól ismert, kedvelt zenékkel tudsz tesztelni, a kiállításokon néha érthetetlen logika mentén válogatott, erősen eklektikus zenei programot erőltetnek rád, néha szokatlan hangerővel.

- Ahogy járod a szobákat, a hangmemóriád folyamatosan becsap és önkéntelenül is az előző élményhez fogsz viszonyítani. Nagyon keveseknek van elég türelmük ahhoz, hogy 20-30 percet töltsenek egy-egy rendszer előtt, márpedig minimum ennyi idő kell ahhoz, hogy megszokd a hangzást és a körülményeket, meg hogy esetleg jó helyre tudd bejátszani magad. A többség 4-5 perc után már halad tovább, ennyi idő viszont biztosan nem elég egy hangzás megszokásához.

Lehetséges (bár kétlem), hogy van olyan hobbitárs, aki fentieket ki tudja zárni, én erre a fejlettségi szintre még nem jutottam el, nem is akarok, így a kiállítás nekem inkább a találkozásokról, informálódásról szól, nem zenehallgatásról. Persze olyan is van, aki a körúti belső sávba a reggeli dugóba kirakott hangcucc hangját is véleményezni képes 3 másodperc után, csak hát az a vélemény annyit is fog érni.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Tctronic írta:
2024.10.22., kedd 09:04
ZolaBA írta:
Azzal sem vagyok előbbre, hogy X vagy Y látott egy Z embert akinél minden tökéletes volt, értehető módon Z ember nem lenne rám kíváncsi, szóval olyan hol van, ami relatív nyilvános és az sem lenne baj a helyszínen ha nem hagyok ott még aznap milliókat :D
Sajnos a mostani hifishow-ra nem tudtam kijutni, így inkább kihagytam, mondjuk nagyon nem is törtem magam... Viszont pár kiállításon már én is túl vagyok és azt kell hogy mondjam én pl. Münchenben most legutoljára nagyon sok "jó hangot" hallottam, de nem mernék legjobbat kikiáltani.
Viszont olyan hogy "Életem legjobb hangja" mint fogalom szerintem eleve nem létezik. Nagyon sok összetevős a dolog, ami a befolyásolja a véleményünket. Sőt ha ugyanazokat a rendszereket másnap megint meghallgatnánk, lehet máris más sorrend alakulna ki. Egy nem nekünk tetsző zenei anyag, a szoba mérete, de akár a hőmérséklet, fényviszonyok, időjárás, tömeg stb mind-mind kihatással vannak a véleményünkre. De ennek ellenére szerintem ki lehet szűrni sok mindent, viszont így is "csak" rendszerről mint olyanról mondunk ítéletet nem egyes komponensekről....
@CB én is így vagyok valahogy. Egyre nehezebben csábulok el új komponensek beszerzésével, főleg azért mert mind csak csalódás volt amiket próbáltam.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Mondjuk Jenő új erősítőjére azért kíváncsi lettem volna
Nehéz azzal a szettel versenyezni, amit évek alatt összeválogatva hallgat az ember otthon. Nyugalomban, kedvenc zenéivel, gondosan beülve a sweet pointba.
Mint írtam, több elrettentő példa volt, hogy a saját házam tájáról induljak: ott volt velünk szemben a Focal, többször átmentem ráhallgatni, miben jobb, mint az én huszonéves Utópiám. Semmivel. Rendkívül kifényezett hang, 2 szám után fárasztó. Hogy miért, nem tudom. Lehet, mégsem Naim-mal kellene hajtani. Értem én, hogy a saját cégcsoport terméke, de akkor is...A tavalyi hifi show-n is ugyanez volt a véleményem. Idén már nem mentem ki.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1339

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Tctronic írta:
2024.10.22., kedd 09:04

Mondjuk Jenő új erősítőjére azért kíváncsi lettem volna.
Talán amiatt elmentem volna - meg hogy összefussak pár arccal - de elkaptam vmi kórságot, azt nem akartam magammal vinni. sad.gif / Majd Nakabányán... :D /
Rájöttem legutóbb is, hogy nem igazán érdekel már, hogy 10 - 60 millióért mi hogy szól, mert megvenni úgy sem tudom, az olcsókat meg úgy sem akarom...
Arra meg már sem időt, sem pénzt nem fordítok, hogy csak bámészkodjak vagy tülekedjek.
Ha fejleszteni akarom a rendszerem valamelyik részét, azt úgy is a használt piacon kipécézett komponens otthoni próbálásával teszem.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2742

Hozzászólás Szerző: tunerman »

youtu.be/SQSeTlhqnC4
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2719

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

ZolaBA írta:
Sajnos a mostani hifishow-ra nem tudtam kijutni, így inkább kihagytam, mondjuk nagyon nem is törtem magam... Viszont pár kiállításon már én is túl vagyok és azt kell hogy mondjam én pl. Münchenben most legutoljára nagyon sok "jó hangot" hallottam, de nem mernék legjobbat kikiáltani.
Viszont olyan hogy "Életem legjobb hangja" mint fogalom szerintem eleve nem létezik. Nagyon sok összetevős a dolog, ami a befolyásolja a véleményünket. Sőt ha ugyanazokat a rendszereket másnap megint meghallgatnánk, lehet máris más sorrend alakulna ki. Egy nem nekünk tetsző zenei anyag, a szoba mérete, de akár a hőmérséklet, fényviszonyok, időjárás, tömeg stb mind-mind kihatással vannak a véleményünkre. De ennek ellenére szerintem ki lehet szűrni sok mindent, viszont így is "csak" rendszerről mint olyanról mondunk ítéletet nem egyes komponensekről....
@CB én is így vagyok valahogy. Egyre nehezebben csábulok el új komponensek beszerzésével, főleg azért mert mind csak csalódás volt amiket próbáltam.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1357

Hozzászólás Szerző: akvapark »

kaef2 írta:
2024.10.22., kedd 08:04
cables írta:
2024.10.22., kedd 07:59
Szerintem nem rendszer fejleszési statégiát kérdezett, hanem, hogy van-e abszolut jó hang valahol. Szerintem ilyen nincs, csak az élő hang.
Melyik élő hang? Amit a szinpadon hall zenész? Amit a studióban közelmikfonozva felvesznek? Ami egy koncerten a mikrofonok hallanak? Vagy amit az első, ötödik tizedik, huszadik sorban hallunk?

Az "élő hang" egy fantom, ami igazából nem létezik, mint referencia.

Abszolút (vagyis mindenkire egyértelműen vonatkozó) jó hang egyszerűen nem létezik.
Nagy igazságot szült a tapasztalatod. Az "élő hang" talán még több változós függvény mint az otthoni, házi zenehallgatásé. leborulok.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2024.10.22., kedd 07:59
Szerintem nem rendszer fejleszési statégiát kérdezett, hanem, hogy van-e abszolut jó hang valahol. Szerintem ilyen nincs, csak az élő hang.
Melyik élő hang? Amit a szinpadon hall zenész? Amit a studióban közelmikfonozva felvesznek? Ami egy koncerten a mikrofonok hallanak? Vagy amit az első, ötödik tizedik, huszadik sorban hallunk?

Az "élő hang" egy fantom, ami igazából nem létezik, mint referencia.

Abszolút (vagyis mindenkire egyértelműen vonatkozó) jó hang egyszerűen nem létezik.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2286

Hozzászólás Szerző: cables »

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

ZolaBA írta:

A jó döntések otthoni zenehallgatás szintjén a hosszú távúak. Amikor a szirénhangok sem tudnak arra rávenni, hogy bármit is módosítsak a rendszeremen. Ez az életem legjobb rendszere.

A ma divatos döntések viszont általában (tisztelet a kivételnek) viszont rövid távúak és a többségében szirénhangok által befolyásoltak.
Elfelejtettünk érdemi döntést hozni, követjülk a megmondóemberek, influenszerek és az általam hificimbiknek nevezett "segítők" sugallatait.
Az életünk rendszere a mi környezetünkben lesz optimális. Nem a shown, és nem a bemutatóteremben.
Meg kell értenünk a környezetünket, az izlésünket hozzá és amikor ezekkel tisztában vagyunk akkor tudjuk kiválasztani az ide optimális hangsugárzókat és utána a többi elektronikát. Dióhéjban.

Vagyis életünk rendszere a szobával, környezettel kezdődik.
Nem az USB kábellel....
Erről is beszéltem a hifi shown a prezentációban az Audiophile Szalon nagy termében.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3184

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

ZolaBA írta:
Szerintem ez egyáltalán nem hülye kérdés!
Az ilyen rendezvényeknek elsősorban az a feladatuk, hogy egyszere több alternatívát mutassanak be az érdeklődőknek, hogy felhívják magukra a figyelmet, hogy ízelítőt nyújtsanak, az általuk elképzelt hangzásból, bemutassák a forgalmazott készülékeket, és ha itt valamelyik megtetszik, felkelti a felhasználó érdeklődését, akkor lehet megtenni a következő lépést, bejelentkezni egy demora a kereskedő bemutatótermébe. Ahol minden bizonnyal ideálisabb(tapasztalatom szerint igen) körülmények között lehet fülvégre kapni a kiszemelt rendszert/készüléket.
Ennek ellenére azt mondom, hogy egy ilyen rendezvényen, olyan tapasztalt fülű emberek, akik már több évtized óta űzik ezt a hobbit, már elég jól meg tudják ítélni a kiállított rendszerek hagját, és nagy biztonsággal el tudják dönteni, hogy hozzájuk melyik áll legközelebb.
Hogy ilyen helyen találkozhatunk-e, életünk legjobb hangjával? Szerintem igen, én már hallottam több olyat is, amire azt mondtam, hogy "ez, itt, most nagyon összejött!"
Az ilyen showkon tényleg nem teljesen ideálisak a körülmények, sokszor érzek felesleges, már néha előre magyarázkodást a kereskedőktől, de azért nagy részben mégiscsak "összejön", és sokszor jó élményekkel távozhatunk. Nagyon jó hangokat hallhatunk.
Személy szerint, én nagyon sok jó hangot örzök az emlékeim között, amiket az elmúlt évtizedek kiállításain szereztem, és bár a top 3 hang, amit hallottam nem showkról származik, de a top 10-ben már van jónéhány.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 428

Hozzászólás Szerző: kasumi »

sutemenyx írta:
2024.10.21., hétf. 19:56
ZolaBA írta:
Oké oké. Értem. Már csak egyetlen fura kérdés érlelődik bennem... mégis, hol keressem életem legjobb hangját? hova menjek ha arra vagyok kíváncsi?
Igazából pont erre vannak a kereskedők.
Valóban; és a hifis barátok is.
Életem legjobb hangja kapcsán két élmény jut eszembe. Míg az egyik az elsőhöz, a másik az utóbbihoz köthető. Egyik sem azzal lett azzá, ami, mert annyira hibátlan volt, de mindkét esetben olyan érzelmi töltést váltott ki belőlem az ottani rendszer/zene/hangulat, hogy egy ilyen bejegyzés alapjai lettek.

Szóval sosem tudni, hol akadsz bele, ezért érdemes ellátogatni a lehető legtöbb helyre.
(Bár nem vagyok kiállítások gyakori látogatója, az a kevés, amin voltam, nem adott olyan élményeket, mint a fent említett két eset.)
Újratervezés

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: -CB- »

ZolaBA írta:
Én a legtöbb ilyen rendezvény után elégedett nyugalommal zenélek itthon. Pedig ez sem tökéletes.
Iránymutatásnak, meg inkább a borzalmas dolgok kiszűrésének jók az ilyen show-k.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

ZolaBA írta:
Igazából pont erre vannak a kereskedők. Ha bemész vakamelyikhez és elmondod, hogy milyen zenét hallgatsz, körülbelül mik az akusztikai körülményeid, milyen dolgaid voltak eddig, azok közül melyikben mit szerettél és melyikben mit nem, abból ők tudnak közelítőleg tippelni, hogy nagyjából szerintük mire gondolsz. Aztán be kell lőni a keretösszeget, és ezután tudnak mutatni dolgokat. Ez sem könnyű ügy, nyilván jó ezt több kereskedőnél is megtenni, hiszen mindenki mást forgalmaz.
Ettől teljesen függetlenül viszont azért úgy gondolom, hogy a show-k alkalmával is a főbb irányvonalak kiderülnek, jellemzően azért a különféle konstrukcióknak vannak sajátos jellemzői, ha mondjuk hangfalakról beszélünk. Elektronikákkal már nehezebb ezt megítélni. Azokból talán inkább az működik, hogy a legtöbb helyről letét ellenében elhozhatóak néhány napra a demó készülékek. Mindenki tudja, hogy ez csakis otthon szokott kiderülni, ezért szerintem a legtöbb kereskedő hajlik erre. Ha diy vonalon gondolkozol, ott pedig ez kb mindenre is igaz.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”