ugyan,ugyan...akkor sem értettem,ma sem értem,mit akart az iró mondani..

youtu.be/m49EhpGeLu4
ugyan,ugyan...akkor sem értettem,ma sem értem,mit akart az iró mondani..
Ahhoz kellene még 32 év, legalább is az elektronikákat tekintve.
Alapvetően nem vagyok híve a " mindent egybe " cuccoknak, de az engem is meglepett. Az árához és ahhoz képest amit kinéztem belőle, tényleg q jól szólt.
Igen, de ehez el kell jutni arra a szintre es ez mashogy nem megy mint hosszu evek kutyuzesevel es zenehallgatasaval. Mert olyan nincs, hogy en most elolvasom tobb ember elettapasztalatat a hifi vilagban es veszek egy minimalis rendszert mert en masok hibajabol tanultam. Mindenkinek be kell jarnia a sajat utjat, senki sem tudja bejarni helyetted.revox írta: ↑2024.10.23., szer. 09:15na, amit elfelejtettem...
nekem már kb összeállt az élményfaktor. Nem most. lassan 20 éve. Azóta csak nagyon piciket lökdösök rajta, viszonylag magas áron, jószerencsével előre. Aztán amikor összeáll az "álomrendszer", aminek bazi nagy felbontása van, elkezded keresni, holt tudsz egyszerűsíteni (lásd 2 lemezjátszó), mert minden apró xarra érzékeny. Ha eltekintünk pl az áramtól. ha az asszony valamit arrébbtesz a szobában, nem nagy dolgokra gondolok, már megváltoztatja az akusztikai közeget. De, ha egy lekapcsolt elosztóban megfordítom a lemezmosó tápdrótját, azt is érzi.
az álomrendszerek egyik ára, az álmatlanságnem fog mindig tökéletesen szólni, akkor se, ha nem túl életszerűen, egy bezárt ajtós "auditoriumban" tartod, soha ki nem kapcsolva (melegedés problematikája).
akkor nem is kell? de, jó, ha van, de meg kell tanulni tolerálni a hülyeségeit, különben egyszer megunod és veszel egy teljesen minimál rendszert és elégedetten dőlsz hátra... (baj ez?lehet nem
)
Nagyon szépek azok a Piok, de a jó hanghoz vélhetően a kis Sonus F. Concerto - k tesznek sokkal többet.
a filozofálásba ritkán megyek bele, de lehet, itt és most egy értékes gondolattal találkozhatunk.ZolaBA írta: ↑2024.10.22., kedd 20:05Köszi a hozzászólásokat. Nekem kifejezetten tetszik ez az "életem hangja" megfogalmazás. Nem kell annyira görcsösen venni, hiszen nem arról szól, hogy abszolúlt értékében tökéletes valami, hanem hogy az élmény akkor és ott 10/10. Ami azt sem zárja ki, hogy később legyen még jobb, de azért mégis olyan, ami jogosan megmarad emléknek.
Ilyenből szerencsére sok jutott. Pár napja hajnalban a tengerparton Dead Can Dance egy félgagyi fülhallgatóval, késő este hazafelé az autóban Marillion koncert, vagy Robert Plant a Sziget fesztivál folk színpadán, vagy a Londoni Szimfonikusok a MÜPA-ban... Hosszasan sorolhatnám. Nyilván egyik sem volt durván elhibázott hang, de messze voltak a hibátlantól (ha egyáltalán létezik olyan). Ilyen élményeket egy lejátszó rendszertől önmagában én nem várok. Talán nem vagyok elég elhivatott hifista, vagy túlságosan tisztelem a muzsikát.ZolaBA írta: ↑2024.10.22., kedd 20:05Köszi a hozzászólásokat. Nekem kifejezetten tetszik ez az "életem hangja" megfogalmazás. Nem kell annyira görcsösen venni, hiszen nem arról szól, hogy abszolúlt értékében tökéletes valami, hanem hogy az élmény akkor és ott 10/10. Ami azt sem zárja ki, hogy később legyen még jobb, de azért mégis olyan, ami jogosan megmarad emléknek.
Az én ilyen WOW élményem, pont egy show-hoz kapcsolódik. Réges-régen, talán az utolsó high-end show-n, amit a Gellértben tartottak, volt egy rendszer...ZolaBA írta: ↑2024.10.22., kedd 20:05Köszi a hozzászólásokat. Nekem kifejezetten tetszik ez az "életem hangja" megfogalmazás. Nem kell annyira görcsösen venni, hiszen nem arról szól, hogy abszolúlt értékében tökéletes valami, hanem hogy az élmény akkor és ott 10/10. Ami azt sem zárja ki, hogy később legyen még jobb, de azért mégis olyan, ami jogosan megmarad emléknek.
Nehezen tudom elhinni, hogy ezt az álbölcseletet komolyan írtad (remélem, hogy nem), miközben szerintem pontosan tudod Te is, hogy mit kérdezett ZolaBA, mert meg is határozta (“nem arról szól, hogy abszolúlt értékében tökéletes valami, hanem hogy az élmény akkor és ott 10/10”)
ZolaBA írta: ↑2024.10.21., hétf. 19:20Lenne egy "hülye" kérdésem![]()
A hétvégen lezajlott egy újabb hifishow ... és mindig előjön a show-k kapcsán, hogy "élete legjobb hangáját" ne itt keresse senki, mert akkor csalódni fog.
Oké oké. Értem. Már csak egyetlen fura kérdés érlelődik bennem... mégis, hol keressem életem legjobb hangját? hova menjek ha arra vagyok kíváncsi? Most hagyjuk az élő zenét meg a müpát, értelem szerűen azt nem fogom a nappalimban lemásolni, hanem szobában berendezett hifi... hol van "életem legjobb hangja"?
Azzal sem vagyok előbbre, hogy X vagy Y látott egy Z embert akinél minden tökéletes volt, értehető módon Z ember nem lenne rám kíváncsi, szóval olyan hol van, ami relatív nyilvános és az sem lenne baj a helyszínen ha nem hagyok ott még aznap milliókat![]()
.... - A bemutatott rendszerek általában nincsenek összeérve, a komponensek egymáshoz válogatva, bejáratva. Sokszor pénteken ott veszik ki őket a gyári csomagolásból. Néhány hétvégét már végigstrázsáltam némelyik szobában és állítom neked, nagyon sokat változik a hangzás a két nap során még akkor is, ha korábban bejáratott kütyüket viszunk ki....
Szerintem...ZolaBA írta: ↑2024.10.21., hétf. 19:20Lenne egy "hülye" kérdésem![]()
A hétvégen lezajlott egy újabb hifishow ... és mindig előjön a show-k kapcsán, hogy "élete legjobb hangáját" ne itt keresse senki, mert akkor csalódni fog.
Oké oké. Értem. Már csak egyetlen fura kérdés érlelődik bennem... mégis, hol keressem életem legjobb hangját? hova menjek ha arra vagyok kíváncsi? Most hagyjuk az élő zenét meg a müpát, értelem szerűen azt nem fogom a nappalimban lemásolni, hanem szobában berendezett hifi... hol van "életem legjobb hangja"?
Nehéz azzal a szettel versenyezni, amit évek alatt összeválogatva hallgat az ember otthon. Nyugalomban, kedvenc zenéivel, gondosan beülve a sweet pointba.Tctronic írta: ↑2024.10.22., kedd 09:04Sajnos a mostani hifishow-ra nem tudtam kijutni, így inkább kihagytam, mondjuk nagyon nem is törtem magam... Viszont pár kiállításon már én is túl vagyok és azt kell hogy mondjam én pl. Münchenben most legutoljára nagyon sok "jó hangot" hallottam, de nem mernék legjobbat kikiáltani.ZolaBA írta: ↑2024.10.21., hétf. 19:20Lenne egy "hülye" kérdésem![]()
Azzal sem vagyok előbbre, hogy X vagy Y látott egy Z embert akinél minden tökéletes volt, értehető módon Z ember nem lenne rám kíváncsi, szóval olyan hol van, ami relatív nyilvános és az sem lenne baj a helyszínen ha nem hagyok ott még aznap milliókat![]()
Viszont olyan hogy "Életem legjobb hangja" mint fogalom szerintem eleve nem létezik. Nagyon sok összetevős a dolog, ami a befolyásolja a véleményünket. Sőt ha ugyanazokat a rendszereket másnap megint meghallgatnánk, lehet máris más sorrend alakulna ki. Egy nem nekünk tetsző zenei anyag, a szoba mérete, de akár a hőmérséklet, fényviszonyok, időjárás, tömeg stb mind-mind kihatással vannak a véleményünkre. De ennek ellenére szerintem ki lehet szűrni sok mindent, viszont így is "csak" rendszerről mint olyanról mondunk ítéletet nem egyes komponensekről....
@CB én is így vagyok valahogy. Egyre nehezebben csábulok el új komponensek beszerzésével, főleg azért mert mind csak csalódás volt amiket próbáltam.
Talán amiatt elmentem volna - meg hogy összefussak pár arccal - de elkaptam vmi kórságot, azt nem akartam magammal vinni.
Mondjuk Jenő új erősítőjére azért kíváncsi lettem volna