Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 993

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: chord_ »

tottyi írta:
2024.10.12., szomb. 10:32

En arra lennek kivancsi, hogy aki a klasszikus zenet szereti az hogyan jutott arra, hogy neki az tetszik es ami fontis, hogy hany evesen szerette meg ezt a zenet. En membegyszer probaltam hallgatni de nekem nem sokat mond az a fajta zene sajnos. Van-e olyan aki pl 30 + eves koraban dontott ugy vagy szerette meg a klasszikust teljesen onszantabol es nem bolt kulso befojas vagy segitseg, hogy hogyan is lehet azt a fajta stilust megkedvelni. Mert aki megtudja mondani, hogy epp melyik "verzio" szol az nem keves idot toltott a zenemu megismeresevel. gondolkodik.gif
Én disco-val kezdtem. Tényleg. A dallamosság. Meg a népzene.
Aztán rock.
Meg a Pink Floyd, azt különösen nagyon szerettem. Mai napig tudok idézni angol szövegeket belőle. Meg aztán sok minden.
Aztán unalmas lett.
Aztán picit a 'bestof' komolyzenék.
És most jön a lényeg: a hifi. Engem konkrétan a jó hang vezetett a komolyzenéhez. Ott hallottam olyan hangszerhangokat, hogy komolyan elkezdett érdekelni az egész.
Aki aztán beleáll, nem sok idő múlva 'szakosodik', és megtalálja az igazán neki való korszakot / előadókat / lemezeket.
Volt nagyhosszú Bach korszakom... még 24ó-s zenehallgatást is szerveztem a születésnapján...
Most már más szelek fújnak.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

tottyi írta:
2024.10.12., szomb. 10:43

Akkor ne tartsd magadba es linkelj ket-harom felvetelt. :) Ha lehetne akkor tidalrol. :rolleyes:
Ott a blog, a nevem alatt.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2742

Hozzászólás Szerző: tunerman »

sutemenyx írta:
2024.10.12., szomb. 11:03
chord_ írta:
2024.10.12., szomb. 10:27
sutemenyx írta:
2024.10.11., pén. 23:06
Azért az sem ritka, hogy az emberek nagyrésze eltűnik, ha felkerül a klasszikus zene. Lemezjátszós emberek közt talán magasabb arányú a klasszikus zenét kívánók száma, de ezt így ránézésre nagyon nehéz eldönteni. Megszavaztatni sem lehet. Szóval..🤷‍♀️
Szóval, az van, hogy igen, én is tapasztaltam már ilyet.
Valóban, felállnak, és kimennek, ha jön a klasszikus zene.
De miért vajon?
Az én verzióm: mert attól, hogy 'komolyzene', attól még lehet sz@r, és rossz előadás, és rossz lemez, és gyenge dolog.
És legfőképpen, hogy egyszerűen rosszul szól. Fentebb oldalakat írtunk teli a lehetséges okokról.
Nekem kedves foglalatosságom a szűzi ártatlanokat befertőzni komolyzenével. Ehhez jó zenék kellenek ám. És olyan felvételek / megszólalás, hogy a Zeppelin-rajongó felkapja a fejét, hogy 'Uuuu. miaf@szez?' és marad, mert ilyen jót még sosem hallott...
Ki kell ábrándítsalak, van aki zsigerileg utálja, akárhogy is szól. Ez van. Ária dettó, az mèg szűkebb kör, aki bírja.
Maria Callas

youtu.be/nsNMP6_Q0Js
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3593

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

chord_ írta:
sutemenyx írta:
Azért az sem ritka, hogy az emberek nagyrésze eltűnik, ha felkerül a klasszikus zene. Lemezjátszós emberek közt talán magasabb arányú a klasszikus zenét kívánók száma, de ezt így ránézésre nagyon nehéz eldönteni. Megszavaztatni sem lehet. Szóval..🤷‍♀️
De miért vajon?
Az én verzióm: mert attól, hogy 'komolyzene', attól még lehet sz@r, és rossz előadás, és rossz lemez, és gyenge dolog.
És legfőképpen, hogy egyszerűen rosszul szól. Fentebb oldalakat írtunk teli a lehetséges okokról.
Nekem kedves foglalatosságom a szűzi ártatlanokat befertőzni komolyzenével. Ehhez jó zenék kellenek ám. És olyan felvételek / megszólalás, hogy a Zeppelin-rajongó felkapja a fejét, hogy 'Uuuu. miaf@szez?' és marad, mert ilyen jót még sosem hallott...
Klasszikusokat csak elmélyülten szeretek hallgatni. A kiállítások meg erre generálisan nem alkalmas helyek. Klasszikusokkal demózni sajnos kétélű fegyver. Van, amikor a kiállító ezzel nem törődik, van, amikor meg igen. Általában inkább kontraproduktívnak mondanám.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3160
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

tottyi írta:
sutemenyx írta:
En arra lennek kivancsi, hogy aki a klasszikus zenet szereti az hogyan jutott arra, hogy neki az tetszik es ami fontis, hogy hany evesen szerette meg ezt a zenet. En membegyszer probaltam hallgatni de nekem nem sokat mond az a fajta zene sajnos. Van-e olyan aki pl 30 + eves koraban dontott ugy vagy szerette meg a klasszikust teljesen onszantabol es nem bolt kulso befojas vagy segitseg, hogy hogyan is lehet azt a fajta stilust megkedvelni. Mert aki megtudja mondani, hogy epp melyik "verzio" szol az nem keves idot toltott a zenemu megismeresevel. gondolkodik.gif
Én rock zenén nőttem fel, még gitároztam is egy zenekarban - amolyan őszinte kőkeményet :D - még bőven az előző évezredben. Az iskolai énekórák egyátalán nem hozták meg a kedvemet a komolyzenéhez. Aztán jött a progresszív rockzene mint kedvenc műfaj, és ezen belül az Emerson Lake and Palmer Egy kiállítás képei feldolgozása fordította a figyelmemet a komolyzene felé. Ismerkedtem a műfajjal folyamatosan, de alapvetően a jazz lett a leginkább hallgatott műfajom. Úgy 15-20 éve - amikor már komolyabb rendszerem lett - kezdtem egyre inkább a komolyzene felé fordulni, és bár a jazz szeretette nem múlt el, ma már egyértelműen ez a kedvenc műfajom. Azt gondolom, hogy a jó hangminőség - bár nem feltétlenül szükséges hozzá - sokat segít a komolyzene megkedvelésében. A komolyzene irodalma hatalmas, nagyon sokféle különböző stílus irányzattal. Ezekből van amit imádok, van amit ki nem állhatok. Érdemes próbálkozni különböző szerzőkkel, formációkkal - a komolyzene nemcsak szimfónikus nagyzenekari művekből áll! - szerintem előbb-utóbb mindenki találhat a saját maga számára tetszetős zenéket.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

chord_ írta:
sutemenyx írta:
De miért vajon?
Egyébként sajnos még csak nem is annyira egyszerű, hogy jól szól-e, a stílus is eléggé számít. Pl Stravinsky vagy Liszt műveit általában szívesen hallgatom, miközben egy Mozart többnyire nagyon unalmas számomra. Ugyanakkor viszont Bach-ot meg szívesen hallgatok háttérzenének. Szóval még a komolyzenén belül az is feladat lenne, hogy eltaláld a másik ízlését abból, amiről neki sincs fogalma.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

tottyi írta:
sutemenyx írta:
Igen, pl én. Azóta szeretem, hogy hallottam rendesen szólni. Ez kb 34-35évesen történt.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

chord_ írta:
sutemenyx írta:
De miért vajon?
Ki kell ábrándítsalak, van aki zsigerileg utálja, akárhogy is szól. Ez van. Ária dettó, az mèg szűkebb kör, aki bírja.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4055

Hozzászólás Szerző: juliush »

tottyi írta:
En arra lennek kivancsi, hogy aki a klasszikus zenet szereti az hogyan jutott arra, hogy neki az tetszik es ami fontis, hogy hany evesen szerette meg ezt a zenet...
Egyik legkorábbi élményem még kisgyerek koromból, családi vacsora orvos rokonainknál, háttérben Liszt 2. magyar rapszódiája szól...fast forward...14 éves vagyok, tátott szájjal bámulom, ahogy a mozivásznon Wagner a "Walkürok lovaglására" helikopterről lövik a vietnámi falut, másnap irány a Megyei Könyvtár fonotékája, ahol egy Eterna kiadású, Solti-vezényelte Walkür keresztmetszetet hallgatok, de mivel a "Walkürok lovaglása" az A oldal végén, kénytelen vagyok az első felvonás jelentős részét meghallgatni...hmmm...nem is rossz, sőt!...83, Wagner-év, a Bartók leadja a Böhm-féle bayreuth-i Ring-et, amit persze felveszek és ronggyá hallgatok, nem csoda, hogy évekkel később az egyik legelső CD-m ebből a "Rajna kincse" lesz...közben jött a Beethoven Hetedik Casals-szal, majd Monteux-vel...Brahms Első Böhmmel...a többi már történelem!
Sokáig a hangos, elsősorban romantikus nagyzenekari darabok vittek mindent, manapság egyre inkább fordulok a kamarazene felé, meg különböző korszakok, kultúrák egyre gyarapodó kínálatához.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára juliush 2024.10.12., szomb. 11:03-kor.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Hozzászólás Szerző: tottyi »

chord_ írta:
sutemenyx írta:
De miért vajon?
Akkor ne tartsd magadba es linkelj ket-harom felvetelt. :) Ha lehetne akkor tidalrol. :rolleyes:
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Hozzászólás Szerző: tottyi »

sutemenyx írta:
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

sutemenyx írta:
De miért vajon?

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

revox írta:
2024.10.12., szomb. 08:33
.. Ahogy valaki beszél a hifiről, vagy zenereprodukciós hozzáállásáról, abból lehet tudni, mit hallgat. Nyakam teszem rá, hogy pl Chord szaktárs használ vékony drótokat. Vagyis ezt érzem. Nekünk ez nem ujdonság mett lassan 25éve, hogy a 47Labok betették a köztudatba ezt a letisztult de nem fakó hangkèpet. Amit, persze, nem ők találtak ki, de velük terjedt el. A Goto valahol ennek a tiszta hangnak a tökéletes japán megtestesítője.
Talált.
Hangfalkábel:

Kép

A legdurvább az a digitális összekötő az egy szál .06 dróttal.
Az már annyira nagyon-nagyon vékony, hogy a fényképezőgép autofókusza nem találja meg, csak a vastagabbik 'hideg' szálat. Én meg konkrétan nem látom, csak egy adott szögben, óriási fény mellett. Forrasztani majdnem lehetetlen.
Hangra fenomenális, használatra majdhogynem alkalmatlan.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4327
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Rock60 írta:
2024.10.12., szomb. 07:08
revox írta:
2024.10.12., szomb. 02:36

itt a hasonló, csak japán agylövés...
amúgy mi baj van ezekkel? ha a hifi a nappaliban van. akkor WE is oda való...
na. japók, Goto unit..
Ez még laptopon hallgatva is nagyon ütős volt - nálam. :smile53:
Jóhogy. Amúgy, eltekintve a jó alapanyagoktól, ezt a letisztult, bár néha kicsit száraz hangot nagyon jól meg lehet célozni pl vékony, egyeres rézdrótok használatával. Ahogy valaki beszél a hifiről, vagy zenereprodukciós hozzáállásáról, abból lehet tudni, mit hallgat. Nyakam teszem rá, hogy pl Chord szaktárs használ vékony drótokat. Vagyis ezt érzem. Nekünk ez nem ujdonság mett lassan 25éve, hogy a 47Labok betették a köztudatba ezt a letisztult de nem fakó hangkèpet. Amit, persze, nem ők találtak ki, de velük terjedt el. A Goto valahol ennek a tiszta hangnak a tökéletes japán megtestesítője.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1336

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

revox írta:
2024.10.12., szomb. 02:36

na. japók, Goto unit..
Ez még laptopon hallgatva is nagyon ütős volt - nálam. :smile53:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

chord_ írta:
2024.10.11., pén. 17:09

Na, tyúkszemre léptem.... bocsánat.
Nem tudom, mi lenne nálad az én lemezeimmel, 20+ éve találkoztunk, nem hinném, hogy az ízlésünk közelebb került; a fentiek is ezt mutatják. Ami van most a szobádban, biztos, hogy nem hallottam még pont olyan rendszert. Az aláírásodban lévő dolgokból, amiket hallottam, különféle helyeken, elszórtan, a sok év alatt, egyik sem varázsolt el, a Kondo-féle dolgokkal kifejezetten hadilábon vagyok/voltam.
Ill. volt egy pár év AN kitérőm, vittem a zászlaját is kicsit, pár dolgot hallottam, PQ-val pár hétig leveleztünk, elég jó fej, szóval, szép volt, jó volt, elmúlt, nem szidom, de most konkrétan már nekem nagyon kevés.

Az pedig, hogy a kiállítások alkalmával a hangosság-helyesség nagyobb szerepet kap, mint a tónushelyesség, és hogy az akusztikus zene egyre ritkább a porondon, a komolyzene meg szinte nulla, az azért sugall valamit a trendekről.
De minden, amit írok, egy magánvélemény, nem kell azt képzelni, hogy feltétlen igaz.
óóó, nincs itt semmi tyúkszem, csak felmerült benem, honan jön az az infó, ha valami tud hangos lenni, az mást nem tud. Biztos van ilyen is, látam én is már, de akad pár gyártó, ahol nagyjából mindenre gondolnak.
amúgy az AN nem rossz, csak költséges kirakni a megfeleőt. pl a dobozaik inkáb a signature sorban kévő, kidobozolt váltósok, amik jobbak. Vannak eltalált CD játszójuk és erősítők is, De ha valaki nem tol bele sok-sokkk milliót, csak mixben jön ki jól (más hangfal, vagy itt-ott bele kel nyúlni. Volt már olyan rendszer, ahol eegy Marantz CD õuror, Quad 21L dobozzal és egy an oto hajtotta. De kb mindegy is... axxem mára elfáradtam... De nálam pl az AN nar rég nem érdekes, a Kondo meg más... majd máskor,most bukik le a fejem
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Tctronic írta:
2024.10.11., pén. 15:50
Egy kicsit kisebb verzióban szerintem még vállalható otthon is. Nem Western Electric driverekkel, de még így is tök jó.

youtu.be/AqhS3BA0BYQ
na. japók, Goto unit..

youtu.be/GFofrMJdD_4
halfnote.hu

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3593

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

sutemenyx írta:
A pár napja beharangozott kérdőívben lesz erre vonatkozó kérdés is.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Rock60
Őslakos
Őslakos

ELEX írta:
2024.10.11., pén. 21:31
Rock60 írta:
2024.10.11., pén. 21:10
.....
Én szombaton voltam kint, 10 - 15 - ig és jó, ha 10% klasszikust füleltem összesen.
Sütinél, mikor a lemezjátszóra feltette a Tüzmadarat, a még üres székekre szinte berobbantak a folyósóról, " na végre " sóhajtással, hogy végre számukra is értékelhető műsort hallanak...
Azért egy kiállító nagyon nehéz helyzetben van a zeneválasztásnál. El kell döntenie, hogy mi a célja a kiállítással.
...És valljuk be, ezekre a drága berendezésekre a fizetőképes vevők a kiállításokon nagyon kis számban vannak és azok nagy része klasszikus zenét hallgat koránál, életvitelénél, anyagi helyzeténél fogva. És nem sznobságból, hanem mert őt az zökkenti ki a napi stresszből. Az ötvenes-hatvanas főorvos nem U2-t, Dream Theatert fog felrakni otthon egy nehéz nap után, hogy még jobban szétcincálja az idegeit. Legtöbbjük rendszeres koncertlátogató, opera bérlete, MÜPA bérlete van.
Ok...
Ez nem pont azt támasztaná alá - a saját érdekeiket is figyelembe véve - hogy a kiállítók több klasszikus zenével mutassák be rendszerük kvalitásait ?
Nem túl sokkal, csak legalább arányosan... A 10 - 20 % nem arányos, nyilván közel sem tükrözi a látogatók valós igényét/elvárását.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3179

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Rock60 írta:
zoli73 írta:
2024.10.11., pén. 18:20

Nem értem miért hozakodsz elő már sokadjára azzal, hogy a kiállításokon már alig van akusztikus zene, komolyzene meg semmi?
Szerintem azért, mert így hallotta. Én is.
Nyilván, ha valaki valamit nem szeret, annak mennyíségét mindig sokallni fogja, ez abból is lemérhető, hogy a klasszikus zene 20% - os arányát bőven elegendőnek tartod.
Én közel sem. Véleményem szerint, a teljes repertoár minimum 30% - át kellene, hogy kitegye, a jazz szintén, a maradék 40 az összes többié.
Én szombaton voltam kint, 10 - 15 - ig és jó, ha 10% klasszikust füleltem összesen.
Sütinél, mikor a lemezjátszóra feltette a Tüzmadarat, a még üres székekre szinte berobbantak a folyósóról, " na végre " sóhajtással, hogy végre számukra is értékelhető műsort hallanak...
Erre csak címszavakban reagálnék.
- Én meg azt hallottam, hogy a föld lapos.
- Kinek a pap, kinek a paplan.
- Senkinek sincs rálátása, hogy a látogatók összességében milyen zenei stílusokat preferálnak, így a fenti
százalékosítás csak a Te ízlésedet tükrözi.
- Én is szívesen hallgattam volna még több kedvemre való zenét, de nem panaszkodom, én így is
elégedett voltam. Szerintem kellőképpen választékos volt a kínálat.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 751

Hozzászólás Szerző: ELEX »

Rock60 írta:
.....
Azért egy kiállító nagyon nehéz helyzetben van a zeneválasztásnál. El kell döntenie, hogy mi a célja a kiállítással.
Sok pozitív hozzászólást akar a fórumokon, közösségi médiában vagy el akar adni.
És valljuk be, ezekre a drága berendezésekre a fizetőképes vevők a kiállításokon nagyon kis számban vannak és azok nagy része klasszikus zenét hallgat koránál, életvitelénél, anyagi helyzeténél fogva. És nem sznobságból, hanem mert őt az zökkenti ki a napi stresszből. Az ötvenes-hatvanas főorvos nem U2-t, Dream Theatert fog felrakni otthon egy nehéz nap után, hogy még jobban szétcincálja az idegeit. Legtöbbjük rendszeres koncertlátogató, opera bérlete, MÜPA bérlete van. Tisztában van azzal, hogy hogyan kéne neki a zenét tolmácsolni a rendszerének.
Kiállítói szempontból nem a lájkok száma fogja fenntartani az üzletmenetet, hanem a vásárlások.
Lehet nagyon jó bulit csapni a többségnek, csak abból sohasem lesz forgalom.

Rock60
Őslakos
Őslakos

zoli73 írta:
2024.10.11., pén. 18:20

Nem értem miért hozakodsz elő már sokadjára azzal, hogy a kiállításokon már alig van akusztikus zene, komolyzene meg semmi?
Szerintem azért, mert így hallotta. Én is.
Nyilván, ha valaki valamit nem szeret, annak mennyíségét mindig sokallni fogja, ez abból is lemérhető, hogy a klasszikus zene 20% - os arányát bőven elegendőnek tartod.
Én közel sem. Véleményem szerint, a teljes repertoár minimum 30% - át kellene, hogy kitegye, a jazz szintén, a maradék 40 az összes többié.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10999
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

chord_ írta:
2024.10.11., pén. 14:00
Én is szeretem, hogy ekkora lendülettel véditek az elektromos gitárt.
...
Nincs, vagy elenyésző a hangszertest-rezonancia.
...
Ez is a neve, 'elektromos gitár', nem? Ezen keresünk akusztikus felharmonikusokat??
...
Részemről amúgy OK, szeretem azt, aki kiáll a kedvenc hangszeréért.
Aki fogott már a kezében elektromos gitárt, az tapasztalhatta, hogy van ott rezonálás bőven még úgy is, ha nem kapcsoljuk be az erősítőt. Ha nem lenne, nyilván nem készítenének olyan sokféle anyagból ilyen hangszert, márpedig mindegyik más eredményt ad, hacsak nem torzítjuk szénné a jelet, vagy szabadítunk rá egy effekt cunamit, mert olyan esetben a hang szempontjából tényleg mindegy a gitár kialakítása, csak vezérlő funkciót lát el.

Akusztikus felharmonikusokat én nem említettem. Ezeket mikrofonnal kellene befogni és hát nem igazán szokás egy elektromos gitárt bemikrofonozni. A hangszedő a húr mozgásának megfelelő elektromos jelet állít elő, ebben csak azok az összetevők lesznek benne, amik a húr és a hangszedő viselkedésére hatással vannak, mint pl a muzsikus, meg a hangszer teste.

Már csak a szakmám miatt sem védek egyetlen hangszert sem, de ha lenne kedvencem, az nem az elektromos gitár lenne, bár ezen még nem gondolkodtam el igazán. A kérdés nekem kb úgy cseng, mint hogy mi a kedvenc színem, az sem érdekelt soha. De ez itt már erősen témán kívüli téma.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3179

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

chord_ írta:
2024.10.11., pén. 17:09
revox írta:
2024.10.11., pén. 14:42
chord_ írta:
2024.10.11., pén. 14:00

Akin átsuhan az óvatos sejtés, hogy a századok előrehaladtával a hangosságverseny oltárán igen finom dolgok beáldozódtak, az teljesen jó irányban tapogatózik. A hifi esetében is pontosan ugyanez figyelhető meg szerintem.
mi is? már a Hifi oltárán?

azt gondolod, ha egy rendszeren képes megszólalni kellő méretben egy rockkoncert, ott más nem tud megszólalni? mert nekem valami ilyesmi tűnik ki soraidból.

meséld már el, szerinted pl nálam, hogy szólalna meg egy általad kedvelt lemez. milyen mértékben lennél elégedett az élményfaktorral, szerinted hol lehetne javítani rajta.

ha erre nem fogsz (tudsz) reagálni ,minden eddigi bejegyzésed tekinthető semmisnek, mert eddig minden arról szólt, hogy más koordinátarendszerben űzöd a sportot. engem érdekel, hogy is van ez ill. ezt miből gondolod. Mert amúgy én egy általánosan elfogadható, alsóközepes allrounder rendszert látok az aláírásodban, ami bármely háztartásban megfordulhat (ez nem azt jelenti,hogy xar, csak azt,hogy nincs benne semmi titokzatos, különleges, egy normál hang). De lehet az aláírás csak a megtévesztést szolgálja :rolleyes:

köszi :smile53:
Na, tyúkszemre léptem.... bocsánat.
Nem tudom, mi lenne nálad az én lemezeimmel, 20+ éve találkoztunk, nem hinném, hogy az ízlésünk közelebb került; a fentiek is ezt mutatják. Ami van most a szobádban, biztos, hogy nem hallottam még pont olyan rendszert. Az aláírásodban lévő dolgokból, amiket hallottam, különféle helyeken, elszórtan, a sok év alatt, egyik sem varázsolt el, a Kondo-féle dolgokkal kifejezetten hadilábon vagyok/voltam.
Ill. volt egy pár év AN kitérőm, vittem a zászlaját is kicsit, pár dolgot hallottam, PQ-val pár hétig leveleztünk, elég jó fej, szóval, szép volt, jó volt, elmúlt, nem szidom, de most konkrétan már nekem nagyon kevés.

Az pedig, hogy a kiállítások alkalmával a hangosság-helyesség nagyobb szerepet kap, mint a tónushelyesség, és hogy az akusztikus zene egyre ritkább a porondon, a komolyzene meg szinte nulla, az azért sugall valamit a trendekről.
De minden, amit írok, egy magánvélemény, nem kell azt képzelni, hogy feltétlen igaz.
Markos-Nádas után szabadon, "ez, így, ebben a formában nem igaz!"
Vasárnapi nap voltam kint az Audi Expo-n, nyitástól, kb. 17⁰⁰ óráig. Ez idő alatt, minden szobát megjártam többször is, és azt kell mondjam, hogy az esetek döntő hányadában akusztikus zene volt műsoron.
Megfigyelésem szerint, a kiállítók törekedtek a minél nagyobb változatosságra, és nagyon sok zenei stílusból válogattak. Az általad nullának titulalt komolyzene is volt sok szobában, és nem kis számban.
Nekem ez azért volt feltűnő és maradandó, mert ellentétben veled, én nem szeretem a komolyzenét, ezért pont e miatt jöttem ki 1-1 szobából, vagy halasztottam későbbre a meghallgatását.
Az ott töltött idő alatt, bizony sok kolyzenét lehetett hallani, ha számszerűsíteni kellene, akkor úgy kb. a 20%-át tette ki a zenei repertoárnak, figyelembe véve a zenei műfajok sokszínűségét, ezt én nem mondanám kevésnek.
Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a Kiállító/demózó nem gondolatolvasó, nem tudhatja, hogy a szobába betérő látogató milyen stílust szeret, mit hallana szívesen, Ő "csak" próbál lavírozni, minél több hallgatót megtalálni a zenei kínálatával, persze mindenkinek nem lehet a kedvére tenni a jelek szerint.
Nem tudom Te mikor, és mennyit voltál kint az Expo-n, hogy ilyen negatív tapasztalatokat szereztél, de sem én, sem azok akikkel erről beszéltem, nem így hallottuk.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”