chord_ írta: ↑2024.10.11., pén. 17:09
revox írta: ↑2024.10.11., pén. 14:42
chord_ írta: ↑2024.10.11., pén. 14:00
Akin átsuhan az óvatos sejtés, hogy a századok előrehaladtával a hangosságverseny oltárán igen finom dolgok beáldozódtak, az teljesen jó irányban tapogatózik. A hifi esetében is pontosan ugyanez figyelhető meg szerintem.
mi is? már a Hifi oltárán?
azt gondolod, ha egy rendszeren képes megszólalni kellő méretben egy rockkoncert, ott más nem tud megszólalni? mert nekem valami ilyesmi tűnik ki soraidból.
meséld már el, szerinted pl nálam, hogy szólalna meg egy általad kedvelt lemez. milyen mértékben lennél elégedett az élményfaktorral, szerinted hol lehetne javítani rajta.
ha erre nem fogsz (tudsz) reagálni ,minden eddigi bejegyzésed tekinthető semmisnek, mert eddig minden arról szólt, hogy más koordinátarendszerben űzöd a sportot. engem érdekel, hogy is van ez ill. ezt miből gondolod. Mert amúgy én egy általánosan elfogadható, alsóközepes allrounder rendszert látok az aláírásodban, ami bármely háztartásban megfordulhat (ez nem azt jelenti,hogy xar, csak azt,hogy nincs benne semmi titokzatos, különleges, egy normál hang). De lehet az aláírás csak a megtévesztést szolgálja
köszi
Na, tyúkszemre léptem.... bocsánat.
Nem tudom, mi lenne nálad az én lemezeimmel, 20+ éve találkoztunk, nem hinném, hogy az ízlésünk közelebb került; a fentiek is ezt mutatják. Ami van most a szobádban, biztos, hogy nem hallottam még pont olyan rendszert. Az aláírásodban lévő dolgokból, amiket hallottam, különféle helyeken, elszórtan, a sok év alatt, egyik sem varázsolt el, a Kondo-féle dolgokkal kifejezetten hadilábon vagyok/voltam.
Ill. volt egy pár év AN kitérőm, vittem a zászlaját is kicsit, pár dolgot hallottam, PQ-val pár hétig leveleztünk, elég jó fej, szóval, szép volt, jó volt, elmúlt, nem szidom, de most konkrétan már nekem nagyon kevés.
Az pedig, hogy a kiállítások alkalmával a hangosság-helyesség nagyobb szerepet kap, mint a tónushelyesség, és hogy az akusztikus zene egyre ritkább a porondon, a komolyzene meg szinte nulla, az azért sugall valamit a trendekről.
De minden, amit írok, egy magánvélemény, nem kell azt képzelni, hogy feltétlen igaz.
Nem értem miért hozakodsz elő már sokadjára azzal, hogy a kiállításokon már alig van akusztikus zene, komolyzene meg semmi?
Markos-Nádas után szabadon, "ez, így, ebben a formában nem igaz!"
Vasárnapi nap voltam kint az Audi Expo-n, nyitástól, kb. 17⁰⁰ óráig. Ez idő alatt, minden szobát megjártam többször is, és azt kell mondjam, hogy az esetek döntő hányadában akusztikus zene volt műsoron.
Megfigyelésem szerint, a kiállítók törekedtek a minél nagyobb változatosságra, és nagyon sok zenei stílusból válogattak. Az általad nullának titulalt komolyzene is volt sok szobában, és nem kis számban.
Nekem ez azért volt feltűnő és maradandó, mert ellentétben veled, én nem szeretem a komolyzenét, ezért pont e miatt jöttem ki 1-1 szobából, vagy halasztottam későbbre a meghallgatását.
Az ott töltött idő alatt, bizony sok kolyzenét lehetett hallani, ha számszerűsíteni kellene, akkor úgy kb. a 20%-át tette ki a zenei repertoárnak, figyelembe véve a zenei műfajok sokszínűségét, ezt én nem mondanám kevésnek.
Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a Kiállító/demózó nem gondolatolvasó, nem tudhatja, hogy a szobába betérő látogató milyen stílust szeret, mit hallana szívesen, Ő "csak" próbál lavírozni, minél több hallgatót megtalálni a zenei kínálatával, persze mindenkinek nem lehet a kedvére tenni a jelek szerint.
Nem tudom Te mikor, és mennyit voltál kint az Expo-n, hogy ilyen negatív tapasztalatokat szereztél, de sem én, sem azok akikkel erről beszéltem, nem így hallottuk.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech