Hiszen ez evidens. (Atarimae)GTomi írta: ↑2024.10.04., pén. 08:39És mikor bekötötted a tápkábeleket a fázishelyességre figyelembe voltál, illetve kell-e egyáltalán rá figyelni?Voyager írta: ↑2024.10.03., csüt. 20:17Az utóbbi napokban sikerült időt szánnom tápkábelek tesztelésére a rendszeremben, mind a forrás, mind az erősítő oldalán. A különböző kábelek kipróbálása során észrevettem (amit talán már mások is tapasztaltak), hogy a legnagyobb változásokat mindig a forráson végzett cserék hozták. Azzal sem árulok el nagy titkot, hogy a fonó előerősítő tápegységének kábelének cseréje okozta a legdrasztikusabb különbséget, de nagy lépés volt a DAC tápkábel cseréje is, amit a "zene PC" tápkábelével azonosra váltottam. (jelenleg, ezzel a forrásoldal számomra gyakorlatilag kielégítő)
Most azon dolgozom, hogy hasonló hatást érjek el a végfoknál is, amivel eddig nem jártam sikerrel. Nem állítom, hogy mindegy, mit használok ott, de egyelőre nem tapasztaltam jelentős eltérést a kábeleim cserélgetése során.
A kábelek márkáit és a rendszer színvonalát szándékosan nem említem, mert ezek a részletek a történet szempontjából (most) másodlagosak.
Érdekelne az elmélet, hogy miért nincs ugyanilyen hatás egy végfok esetében?
Úgy forgatom a villásdugót, hogy a fázis a képen jelölt érintkezőn legyen. Illetve ezt megelőzően a készülékeimen már kimértem a transzformátor primer tekercsének a kezdetét (ez a nulla).