Ok...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2159
Re: Kábelezzünk
Mert így volt kedvem hozzá, és amúgy semmi jelentősége.
Sokféleképpen szereleik (lásd egyik példa a képen) és az ábrának csak a szemléltetés a célja.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- Voyager
- V.I.P.

Hiszen ez evidens. (Atarimae)GTomi írta: ↑2024.10.04., pén. 08:39És mikor bekötötted a tápkábeleket a fázishelyességre figyelembe voltál, illetve kell-e egyáltalán rá figyelni?Voyager írta: ↑2024.10.03., csüt. 20:17Az utóbbi napokban sikerült időt szánnom tápkábelek tesztelésére a rendszeremben, mind a forrás, mind az erősítő oldalán. A különböző kábelek kipróbálása során észrevettem (amit talán már mások is tapasztaltak), hogy a legnagyobb változásokat mindig a forráson végzett cserék hozták. Azzal sem árulok el nagy titkot, hogy a fonó előerősítő tápegységének kábelének cseréje okozta a legdrasztikusabb különbséget, de nagy lépés volt a DAC tápkábel cseréje is, amit a "zene PC" tápkábelével azonosra váltottam. (jelenleg, ezzel a forrásoldal számomra gyakorlatilag kielégítő)
Most azon dolgozom, hogy hasonló hatást érjek el a végfoknál is, amivel eddig nem jártam sikerrel. Nem állítom, hogy mindegy, mit használok ott, de egyelőre nem tapasztaltam jelentős eltérést a kábeleim cserélgetése során.
A kábelek márkáit és a rendszer színvonalát szándékosan nem említem, mert ezek a részletek a történet szempontjából (most) másodlagosak.
Érdekelne az elmélet, hogy miért nincs ugyanilyen hatás egy végfok esetében?
Úgy forgatom a villásdugót, hogy a fázis a képen jelölt érintkezőn legyen. Illetve ezt megelőzően a készülékeimen már kimértem a transzformátor primer tekercsének a kezdetét (ez a nulla).
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Ez logikusnak tűnik. Különösen, árnyékolt tápkábelek esetében...Voyager írta: ↑2024.10.04., pén. 07:55
Én arra gondolok, hogy a forráseszközök, például a phono előerősítők és lejátszók érzékenyebbek a zajra. A tápkábel által közvetített zaj vagy interferencia sokkal nagyobb hatással lehet a forráseszközökön, ahol már egy kis zavar is jelentős különbséget okozhat a hangminőségben.
Emellett a Linn "front - end " filozófiájának a lényege mindig is a forráskészülékek minőségének a fontosságát hírdető szemlélete volt.
Mármint, hogy ami a rendszer elején rossz, azt hátrébb már nem lehet helyrehozni. Ami így önmagában igaz is...
Innen nézve ez a szemlélet is azt támasztja alá, hogy a forráskészülékekben nagyobb szerepe lehet a jobb kábelnek a végeredmény szempontjából, még ha a Linn közel sem erre gondolt anno, hanem a lemezjátszó(i)k hangminőségére.
Talán ez is magyarázza - front-end hatás - hogy a forráskészülékekben történő kábel csereberék hatása nagyobb jelentőségűnek tűnik, feltűnőbb.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 705
És mikor bekötötted a tápkábeleket a fázishelyességre figyelembe voltál, illetve kell-e egyáltalán rá figyelni?Voyager írta: ↑2024.10.03., csüt. 20:17Az utóbbi napokban sikerült időt szánnom tápkábelek tesztelésére a rendszeremben, mind a forrás, mind az erősítő oldalán. A különböző kábelek kipróbálása során észrevettem (amit talán már mások is tapasztaltak), hogy a legnagyobb változásokat mindig a forráson végzett cserék hozták. Azzal sem árulok el nagy titkot, hogy a fonó előerősítő tápegységének kábelének cseréje okozta a legdrasztikusabb különbséget, de nagy lépés volt a DAC tápkábel cseréje is, amit a "zene PC" tápkábelével azonosra váltottam. (jelenleg, ezzel a forrásoldal számomra gyakorlatilag kielégítő)
Most azon dolgozom, hogy hasonló hatást érjek el a végfoknál is, amivel eddig nem jártam sikerrel. Nem állítom, hogy mindegy, mit használok ott, de egyelőre nem tapasztaltam jelentős eltérést a kábeleim cserélgetése során.
A kábelek márkáit és a rendszer színvonalát szándékosan nem említem, mert ezek a részletek a történet szempontjából (most) másodlagosak.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
- Voyager
- V.I.P.

Én arra gondolok, hogy a forráseszközök, például a phono előerősítők és lejátszók érzékenyebbek a zajra. A tápkábel által közvetített zaj vagy interferencia sokkal nagyobb hatással lehet a forráseszközökön, ahol már egy kis zavar is jelentős különbséget okozhat a hangminőségben.zoli73 írta: ↑2024.10.03., csüt. 21:19Elmélettel sajnos nem szolgálhatok(remeljük más igen), de a végerősítő "kábelérzéketlenségét" vagyis, hogy kevésbé érzékelhető a kábelcsere, ezt meg tudom erősíteni. Még a lemezjátszó külső tápegysége is markánsabban reagál a kábelcserékre, pedig az csak egy 12V-os motort(na jó, egy minimális elektronika azért van a motor mellett) táplál, és mégis.Voyager írta: ↑2024.10.03., csüt. 20:17Az utóbbi napokban sikerült időt szánnom tápkábelek tesztelésére a rendszeremben, mind a forrás, mind az erősítő oldalán. A különböző kábelek kipróbálása során észrevettem (amit talán már mások is tapasztaltak), hogy a legnagyobb változásokat mindig a forráson végzett cserék hozták. Azzal sem árulok el nagy titkot, hogy a fonó előerősítő tápegységének kábelének cseréje okozta a legdrasztikusabb különbséget, de nagy lépés volt a DAC tápkábel cseréje is, amit a "zene PC" tápkábelével azonosra váltottam. (jelenleg, ezzel a forrásoldal számomra gyakorlatilag kielégítő)
Nálam ebből a szempontból az előerősítő a legtranszparensebb, annál szó szerint minden számít.
A cd játszó, és a phono kb. egyformán reagál a változtatásokra, de kevésbe, mint az előfok.
Szerintem ez teljesen készülékfüggő, volt olyan végerősítőm, aminél az sem volt mindegy, hogy milyen felületre teszem, mindenre máshogy reagált, a kábelekkel is sokat kellett játszani, hogy a legjobb formáját hozza. Ezzel szemben a mostani végerősítőmnek kb. minden mindegy.
Jó kérdés, hogy ez mitől van?
De lehet ez készülékfüggő is, miszerint vannak olyan eszközök (ezesetben nálam a végfokok) melyek kevésbé érzékenyek a hálózat felől érkező zavarokra.
Nálam a phono, a dac és az integrált csöves erősítő hasonlóan érzékenyen reagál a tápkábel cseréjére.
Abban van eltérés, hogy melyik elektronka melyik kábellel szól jobban.
Mindegyik azt kapta, amelyiket legjobban szereti.
Abban van eltérés, hogy melyik elektronka melyik kábellel szól jobban.
Mindegyik azt kapta, amelyiket legjobban szereti.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3345
Elmélettel sajnos nem szolgálhatok(remeljük más igen), de a végerősítő "kábelérzéketlenségét" vagyis, hogy kevésbé érzékelhető a kábelcsere, ezt meg tudom erősíteni. Még a lemezjátszó külső tápegysége is markánsabban reagál a kábelcserékre, pedig az csak egy 12V-os motort(na jó, egy minimális elektronika azért van a motor mellett) táplál, és mégis.Voyager írta: ↑2024.10.03., csüt. 20:17Az utóbbi napokban sikerült időt szánnom tápkábelek tesztelésére a rendszeremben, mind a forrás, mind az erősítő oldalán. A különböző kábelek kipróbálása során észrevettem (amit talán már mások is tapasztaltak), hogy a legnagyobb változásokat mindig a forráson végzett cserék hozták. Azzal sem árulok el nagy titkot, hogy a fonó előerősítő tápegységének kábelének cseréje okozta a legdrasztikusabb különbséget, de nagy lépés volt a DAC tápkábel cseréje is, amit a "zene PC" tápkábelével azonosra váltottam. (jelenleg, ezzel a forrásoldal számomra gyakorlatilag kielégítő)
Nálam ebből a szempontból az előerősítő a legtranszparensebb, annál szó szerint minden számít.
A cd játszó, és a phono kb. egyformán reagál a változtatásokra, de kevésbe, mint az előfok.
Szerintem ez teljesen készülékfüggő, volt olyan végerősítőm, aminél az sem volt mindegy, hogy milyen felületre teszem, mindenre máshogy reagált, a kábelekkel is sokat kellett játszani, hogy a legjobb formáját hozza. Ezzel szemben a mostani végerősítőmnek kb. minden mindegy.
Jó kérdés, hogy ez mitől van?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Voyager
- V.I.P.

Az utóbbi napokban sikerült időt szánnom tápkábelek tesztelésére a rendszeremben, mind a forrás, mind az erősítő oldalán. A különböző kábelek kipróbálása során észrevettem (amit talán már mások is tapasztaltak), hogy a legnagyobb változásokat mindig a forráson végzett cserék hozták. Azzal sem árulok el nagy titkot, hogy a fonó előerősítő tápegységének kábelének cseréje okozta a legdrasztikusabb különbséget, de nagy lépés volt a DAC tápkábel cseréje is, amit a "zene PC" tápkábelével azonosra váltottam. (jelenleg, ezzel a forrásoldal számomra gyakorlatilag kielégítő)
Hifi - Tunning Supreme3 silver/gold biztosítékkal van valakinek tapasztalata ?
Aucharm ezüst biztosítékot cserélnék vele, ha jobb...
Köszi.
Aucharm ezüst biztosítékot cserélnék vele, ha jobb...
Köszi.
Re: Lemezjátszó tápkábel
Egy tipp minőségi, hajlékony, jó zajvédettségű és még nem elszállt árú tápkábelre. Ismerem, nekem is van, szereltem, G5 tömör Siltech ezüst, kb 2x 0,75mm2+árnyékolás. Lemezjátszót és RIAA elektronikát bőven kiszolgál. Árnyékolás PE funkciós is.
viewtopic.php?f=64&t=207333
Az nem jó hír...
Jah, én is a Neotech-ben gondolkoztam, de tudod, a 14 - es csak 2.08 mm2 - es, amit ösvénynek keveslek és az is több, mint 8000 Ft... A 12 - es 3.33, ami talán több is, mint amit szeretnék, de főleg az ára miatt. Majdnem 13000 Ft/m, a Jantzen nem egész 4000 - ével szemben...
Igen, ki kellene próbálni, de a tapasztalatom az, hogy kísértetiesen hasonlóan szól a táp - és a hangszórókábel is ugyan abból az anyagból.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3345
Nekem a hangsugárzóim vannak ezzel(és a vékonyabb változatával) átkábelezve, de erre a célra engem egyáltalán nem győzött meg. Kb. semmit sem hozott a gyári noname kábelek helyett, így tervezek megszabadulni tőle.Rock60 írta: ↑2024.10.01., kedd 10:15Tápkábelnek, illetve ösvény készítésére próbálta már ezt a kábelt valaki ?fülelek írta: ↑2024.09.15., vas. 14:15Ezt ajánlom: https://sonopart.hu/006-0051jantzen-ezu ... 25mm2-5483
Ösvénynek szeretném, tényleg jó ár/érték arányúnak tűnik...![]()
Ettől még akár tápkábelnek, ösvénynek jó is lehet.
Ösvénynek én is a tömör kábelt favorizálom inkább, de ha készítesz belőle egy tápkábelt(ami nem nagy beruházás), az segíthet eldönteni, hogy érdemes-e ebből ösvényt készíteni, de legalábbis közelebb visz az igazsághoz.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Mi a baj a sodrottal ?
Az Acrolink kábelek nagyon kedvelt ösvénykanócok és azok is sodrottak...
Az Acrolink kábelek nagyon kedvelt ösvénykanócok és azok is sodrottak...
Jogos...
Nekem kell vagy 60 méter a két ösvénynek és minimum 2.5 mm2. -est szeretnék.
A teflonos Neotech négyszer, a műanyagos is háromszor annyiba kerül, mint a Sonopartos Jantzen...
Tápkábelem van Socp 14 - ből, ismerem...
Neked 20 - as van ? Biztos ? Az csak 0.52mm2...
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1328
Ösvénynek, elosztó belső kábelezésnek miért nem tömör kábelt használtok? Nekem még tápkábelnek is az van 3-as fonatban erenként.
Neotech Socp-20. OCC réz...
Neotech Socp-20. OCC réz...
Tápkábelnek, illetve ösvény készítésére próbálta már ezt a kábelt valaki ?fülelek írta: ↑2024.09.15., vas. 14:15Ezt ajánlom: https://sonopart.hu/006-0051jantzen-ezu ... 25mm2-5483
Ösvénynek szeretném, tényleg jó ár/érték arányúnak tűnik...
Tudod már milyet keresel, ami más - jobb, rosszabb, drágább, olcsóbb, hajlékonyabb, merevebb - mind amit eddig ajánlottunk ?
- Voyager
- V.I.P.

Kedves Tőled, hogy írtál, de nem ilyet keresek.mishow írta: ↑2024.09.30., hétf. 20:47Ha nem vagy márkasznob, javasolnék egy próbát egy sima Oelbach c13 gyári kábellel. “Négykilences” OFC rézkábel, 3x1,5 gyárilag “rásütött” aranyozott dugókkal, jól hajlik, és fillérekért veszel használtat. Nemrég volt fent 3000,- Ft körül papírdobozos. Nem írtam el a nullákat :)
Nem hájend, de meglepően korrekt - ha meg nem teszik, na bumm, ez nem rizikó!![]()
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2614
Ha nem vagy márkasznob, javasolnék egy próbát egy sima Oelbach c13 gyári kábellel. “Négykilences” OFC rézkábel, 3x1,5 gyárilag “rásütött” aranyozott dugókkal, jól hajlik, és fillérekért veszel használtat. Nemrég volt fent 3000,- Ft körül papírdobozos. Nem írtam el a nullákat :)
Nem hájend, de meglepően korrekt - ha meg nem teszik, na bumm, ez nem rizikó!
- Voyager
- V.I.P.

Valószínűleg másnál máshogyan szerepel.Rock60 írta: ↑2024.09.30., hétf. 18:14Szerintem meg vacak, kár munkát ölni bele.Voyager írta: ↑2024.09.29., vas. 17:18Valószínűleg teljesen megfelel a célnak, de vajon eléggé hajlékony? Nagyjából 100 mm-en belül kellene 90°-ban hajlania.hodyka írta: ↑2024.09.29., vas. 17:13
Szerinted eez milyen lehet, ugyan olyan mint amit linkeltem, csak drágább![]()
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/halozati-kabel-fp25
Volt nálam kölcsönben egy ilyen feldugózva, alig-alig szólt jobban, mint a gagyi PC kábel.