Azért az elektronikai szabályok sorrendisége nagyon nem mindegy, először vannak alap, és utána az ezekből következőek.
TJ.
Azért az elektronikai szabályok sorrendisége nagyon nem mindegy, először vannak alap, és utána az ezekből következőek.
Szó sem volt alapvetésről és hifi kábel minősítésről.
Na, valami ilyesmire gondoltam.
Ugyan nem hozzám intézted a költői kérdést...
A fizikai alaptörvény természetesen továbbra is érvényes.
Nem, a teljes keresztmetszeten.
Alapvetően hodyka érdekesen szerelt tápkábeléből indult ki a diskurzus, én is tápkábelről beszéltem a következőkben.SoundMania írta: ↑2024.07.07., vas. 13:05Hát a Vz micsoda?!
Csakszólok.... Több mint 300 ezer és vastagabb ( mint az összes V és/vagy Vx)....
Ha tudnátok mitől szól jól egy kábel, a gyártók bezárhatnának....
cables írta: ↑2024.07.07., vas. 19:40Nem kisebb a valószínűsége. Az elektron áramlás a teljes vezető keresztmetszetben történik. Ezért rosszabb pl. hangilag a hangszóró kábeleknél a villa, mint a Z-banán, mert a villa teljes tömege részt vesz a vezetésben, rengeteg felesleges anyagon áramlanak az elektronok.
De általánosságban is igaz!
Nem kisebb a valószínűsége. Az elektron áramlás a teljes vezető keresztmetszetben történik. Ezért rosszabb pl. hangilag a hangszóró kábeleknél a villa, mint a Z-banán, mert a villa teljes tömege részt vesz a vezetésben, rengeteg felesleges anyagon áramlanak az elektronok.
Ha ezt a logikát követjük, akkor nem annak kellene számítani, hogy mennyi az adott keresztmetszeti felületre eső hibák fajlagos mennyisége (hiba/cm2)? Jó eséllyel a vastagabb kábel esetén kisebb az elekronok "hibákkal" történő "találkozásának" geometriai valószínűsége, nem?
Provokátor!
KI állított ilyet, aki mértékadónak számít a hifi kábel készítésben?
A te hozzászólásodra.
Szerintem mindegy!MrCollector írta: ↑2024.07.07., vas. 10:35Egyébként most milyen kábelekről beszélünk? Táp, interconnect, hangfal?
Hát a Vz micsoda?!Rock60 írta: ↑2024.07.07., vas. 10:16Na, ha valamiről nem, akkor általánosságról nem beszélhetünk.
Ugyan háromszázezres kábelekhez nem volt még szerencsém, de alatta hallottam vastagabb és vékonyabb drótokat is jól szólni.
Vékonyabbat inkább. / 3 mm2 alatt./
Már bocsi, de mire írtad ?
Már bocsi, de én nem erre írtam...hodyka írta: ↑2024.07.07., vas. 11:50MrCollector írta: ↑2024.07.07., vas. 10:35
Egyébként most milyen kábelekről beszélünk? Táp, interconnect, hangfal?
"Houston, van egy kis problémánk"....A helyzet az, hogy évekkel ezelőtt vásároltam itt a fórumon, egy Harmonic Technology Magic tápkábelt 1m.-es hosszban, nem gyári szerelten. Most megadta magát, a Furutech FI-35-ös hálózati dugóból kijött az egyik ér. A Magic felépítése úgy néz ki, hogy van benne 2x2 vezető ér, piros, és kék, valamint pár szál vékony drót a védővezetőnek. A vezetőerek átmérője egyenként kb.3,6mm. Az FI-35 hálózati dugó 3,5mm átmérőig fogad vezetőeret. Mi ilyenkor a sportszerű megoldás, addig csipkedek a vezetőerekből, míg 3,6mm átmérőjű nem lesz, vagy csak az egyiket fogatom be, vagy micsinyájjak? Várom építő jellegű hozzászólásaitokat! Üdv, SFI"
A jó reggelt kívánok! (helyett)hodyka írta: ↑2024.07.07., vas. 11:50MrCollector írta: ↑2024.07.07., vas. 10:35
"Houston, van egy kis problémánk"....A helyzet az, hogy évekkel ezelőtt vásároltam itt a fórumon, egy Harmonic Technology Magic tápkábelt 1m.-es hosszban, nem gyári szerelten. Most megadta magát, a Furutech FI-35-ös hálózati dugóból kijött az egyik ér. A Magic felépítése úgy néz ki, hogy van benne 2x2 vezető ér, piros, és kék, valamint pár szál vékony drót a védővezetőnek. A vezetőerek átmérője egyenként kb.3,6mm. Az FI-35 hálózati dugó 3,5mm átmérőig fogad vezetőeret. Mi ilyenkor a sportszerű megoldás, addig csipkedek a vezetőerekből, míg 3,6mm átmérőjű nem lesz, vagy csak az egyiket fogatom be, vagy micsinyájjak? Várom építő jellegű hozzászólásaitokat! Üdv, SFI"
MrCollector írta: ↑2024.07.07., vas. 10:35
Egyébként most milyen kábelekről beszélünk? Táp, interconnect, hangfal?Rock60 írta: ↑2024.07.07., vas. 10:16Na, ha valamiről nem, akkor általánosságról nem beszélhetünk.
Ugyan háromszázezres kábelekhez nem volt még szerencsém, de alatta hallottam vastagabb és vékonyabb drótokat is jól szólni.
Vékonyabbat inkább. / 3 mm2 alatt./