https://lyngdorf.steinwaylyngdorf.com/l ... tdai-3400/
A specifikációk között említik, hogy van rajta eARC bemenet. (Mondjuk analógnak írják, ami nekem nem áll össze, de én nem értek a lovakhoz.)
https://lyngdorf.steinwaylyngdorf.com/l ... tdai-3400/
NAIM UNITI ATOM HDMIrooland írta: ↑2023.01.12., csüt. 21:50Sziasztok!
Újdonsült Quadral aurum galan 9 sztereó hangfalpáromhoz keresnék megfelelő sztereó erősítőt. Elengedhetetlen, hogy HDMI ARC funkciója/csatlakozója is legyen (nem szeretnék házimozi erősítőt).
Valakinek esetleg eladó, vagy ötlet mit lenne érdemes, merre nézelődjek kb? Köszi!
Gyakorlatilag két kattintásról beszélünk (bemenetválasztó állítása az erősítőn optikai bemenetre) és a TV-n egy kattintás a hangszóró OFF gombra. Mindkettő távirányítóról, ami jó esetben egyetlen távkapcsolót jelenthet, hisz a legtöbb TV távja taníthatós. Utána már csak a hangerőt kell állítani az erősítőn - de azt így is - úgy is kellene. Szóval összességében +1 kattintást spórolsz az ARC-vel, ha jól értem
Pl.: Lyngdorf TDAI-3400rooland írta: ↑2023.01.12., csüt. 21:50Sziasztok!
Újdonsült Quadral aurum galan 9 sztereó hangfalpáromhoz keresnék megfelelő sztereó erősítőt. Elengedhetetlen, hogy HDMI ARC funkciója/csatlakozója is legyen (nem szeretnék házimozi erősítőt).
Valakinek esetleg eladó, vagy ötlet mit lenne érdemes, merre nézelődjek kb? Köszi!
Nem, a TV távirányítója kezeli a receivert is. A TV-n optikai digitális kimenet van beállítva és a távvezérlő hangerőszabályzó gombjai automatikusan a receiveren szabályozzák a hangerőt.
Hát tud ilyet Marantz NR1200, a Denon DRA-800, de ezek elég vacak erősítők.rooland írta: ↑2023.01.14., szomb. 12:42Az optikai csatlakozás rész igaz, de HDMI-vel a TV kezelné az erősítőt is, nem kell külön kapcsolgatnom, hangerőt állítgatnom rajta. Jelenleg is így használok egy Denon AVR-1611et és nagyon kényelmes. Ezért kellene. Lehet leteszek róla, ha ennyire kevés sztereón van HDMI, de még nem adom fel.alto írta: ↑2023.01.13., pén. 14:37HDMI ARC nagyon kevés sztereó erősítőben van, így túlságosan leszűkíted a kört. Kb. minden TV-ből ki lehet hozni a hangot Toslink (optikai digitális) kábellel is, Toslink bemenettel meg sokkal több sztereó erősítő rendelkezik.rooland írta: ↑2023.01.12., csüt. 21:50Sziasztok!
Nekem egy BT eszköz van a TV-re kötve aminek van analóg kimenete. Ez van az erősítőre kötve, így a TV fejhallgató kimenete működik, mint hangforrás, és TV távirányító van használva csak, ha be van kapcsolva a TV bármi miatt. Ilyesmi megoldást szeretnél, nem?
Ezt hogy érted? Optikán keresztül vezéreli a TV az erősítőt, mint a HDMI ARC?juliush írta: ↑2023.01.14., szomb. 13:22Az LG C1-es TV-m távirányítója megtanulta az optikai kábellel csatlakoztatott, alsó hangon 25 éves Sherwood AV-erősítőmet is, gondolom egy modern Denon sem okozna gondot neki. De ez nyilván TV-függő is.rooland írta: ↑2023.01.14., szomb. 12:42Az optikai csatlakozás rész igaz, de HDMI-vel a TV kezelné az erősítőt is, nem kell külön kapcsolgatnom, hangerőt állítgatnom rajta. Jelenleg is így használok egy Denon AVR-1611et és nagyon kényelmes. Ezért kellene. Lehet leteszek róla, ha ennyire kevés sztereón van HDMI, de még nem adom fel.
Az LG C1-es TV-m távirányítója megtanulta az optikai kábellel csatlakoztatott, alsó hangon 25 éves Sherwood AV-erősítőmet is, gondolom egy modern Denon sem okozna gondot neki. De ez nyilván TV-függő is.rooland írta: ↑2023.01.14., szomb. 12:42Az optikai csatlakozás rész igaz, de HDMI-vel a TV kezelné az erősítőt is, nem kell külön kapcsolgatnom, hangerőt állítgatnom rajta. Jelenleg is így használok egy Denon AVR-1611et és nagyon kényelmes. Ezért kellene. Lehet leteszek róla, ha ennyire kevés sztereón van HDMI, de még nem adom fel.
Az optikai csatlakozás rész igaz, de HDMI-vel a TV kezelné az erősítőt is, nem kell külön kapcsolgatnom, hangerőt állítgatnom rajta. Jelenleg is így használok egy Denon AVR-1611et és nagyon kényelmes. Ezért kellene. Lehet leteszek róla, ha ennyire kevés sztereón van HDMI, de még nem adom fel.alto írta: ↑2023.01.13., pén. 14:37HDMI ARC nagyon kevés sztereó erősítőben van, így túlságosan leszűkíted a kört. Kb. minden TV-ből ki lehet hozni a hangot Toslink (optikai digitális) kábellel is, Toslink bemenettel meg sokkal több sztereó erősítő rendelkezik.rooland írta: ↑2023.01.12., csüt. 21:50Sziasztok!
A nagyobbacska Hegelemnek (H-300) nagyon nem csöves vagy hibrid erősítős hangja van és igényli a minőségi (drágább) kábelezést, már ha szempont, hogy a "valóságoshoz" közelítsen a kapott hang. Erre jó ha odafigyelsz a vásárláskor.
Szia Zoli,Zoli74 írta: ↑2023.01.13., pén. 11:05Szia BLX!BLX írta: ↑2023.01.12., csüt. 18:07Szia Zoli!Zoli74 írta: ↑2023.01.12., csüt. 14:02Sziasztok!
Erősítő cserén gondolkodom a jelenlegi Focal Aria 936 hangfalamhoz. Tapasztalat alapján kérnék segítséget aki Aria-t használt, milyen erősítővel volt megelégedve, alkotott jó párost. Kevés az időm tesztelgetni, ezért szűkíteném a kört (jelenleg Vincent SV227 -em van). Új ára legyen 1-1,5millió környéke. Hogy példát is írjak: Audia Flight S, Hegel, Advance Acoustic? Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv: Zoli
Mi a baj a mostani osszeallitassal? Van valami konkret problema, ami zavar?
Szerintem ne kapkodj. Ez a mostani osszeallitas is nagyon jo, nagyon sokan orulnenek ha ilyen cuccuk lehetne otthon.
En azt javaslom hallgasd ezt az osszeallitast meg egy darabig. Szerezz egy kis tapasztalatot. Foglalkozz a szoba akusztikaval. A hangszorok megfelelo elhelyezesevel. Nagyon sokat szamit ez a ket dolog. Vannak akik ebben tudnak segiteni meresekkel.
Ha lesz tobb tapasztalatod, akkor mar magabiztosan fogsz tudni venni millios erositot is, ami a te "stilusodnak" megfelelo.
Kabelekkel kapcsolatban ne kolts tul sokat. Alap jo minosegu (akar pro audio) kabelek teljesen megfeleloek szerintem. Nem itt van a "kutya" elasva...
Köszönöm a véleményed. Semmi nem zavar a rendszerben, sőt! Nagy változást kaptam a hangfal cserét követően, a zene mélységben /szélességben kitágult, kapkodom a fejem mit honnan hallok, előtte nem ezt kaptam. Talán pont ezért van a „bogár”, hogy itt-ott fejlesszek. Többször hallom, hogy nagyjából szinkronban illik lenni kategóriában (árban) a hangfalnak az erősítővel, itt most kb. 1/3-a az erősítő ára a hangfalhoz képest. Az általad leírtakat köszönöm, foglalkozom vele, de úgy érzem a komponensek között vannak minőségi különbségek, pl. hangfalkábel egy 40e ft-os Dynavox, erősítőnél gyári (alap) tápkábel van, kérdés hogy a Lindenmann Limetree lejátszó alap tápot vagy ethernet kábelt cseréljem. Ezekre is szívesen veszek tanácsot. Nincs tapasztalatom, ezért is végtelenül hálás vagyok minden tanácsért, pozitív kritikáért. Ha Biatorbágyra sodor az élet, egy kávéra szívesen látlak!
Én is emellett tenném le a voksomat.alto írta: ↑2023.01.06., pén. 13:24Ha már vintage holmikat nézegetsz, ezt is érdemes lenne:Alex_Aston írta: ↑2023.01.06., pén. 12:42Na, ezen most elgondolkodtam....![]()
https://www.jofogas.hu/veszprem/Marantz ... 697350.htm
https://www.jofogas.hu/pest/Elado_Luxma ... 489102.htm
Bár SC8/SM8 páros még a Marantz prémium gyártó korszakából valók, és tényleg nem rosszak, én azért a Luxmant választanám.
HDMI ARC nagyon kevés sztereó erősítőben van, így túlságosan leszűkíted a kört. Kb. minden TV-ből ki lehet hozni a hangot Toslink (optikai digitális) kábellel is, Toslink bemenettel meg sokkal több sztereó erősítő rendelkezik.rooland írta: ↑2023.01.12., csüt. 21:50Sziasztok!
Ha feltétlenül kell a HDMI, akkor a fórumon éppen van egy eladó Denon DRA-800H, azt érdemes lehet megfülelned.rooland írta: ↑2023.01.12., csüt. 21:50Sziasztok!
Ez egy nagyon szubjektív hobby, de ettől szép és érdekes talán.Zoli74 írta: ↑2023.01.13., pén. 11:05Szia BLX!BLX írta: ↑2023.01.12., csüt. 18:07Szia Zoli!Zoli74 írta: ↑2023.01.12., csüt. 14:02Sziasztok!
Erősítő cserén gondolkodom a jelenlegi Focal Aria 936 hangfalamhoz. Tapasztalat alapján kérnék segítséget aki Aria-t használt, milyen erősítővel volt megelégedve, alkotott jó párost. Kevés az időm tesztelgetni, ezért szűkíteném a kört (jelenleg Vincent SV227 -em van). Új ára legyen 1-1,5millió környéke. Hogy példát is írjak: Audia Flight S, Hegel, Advance Acoustic? Előre is köszönöm a segítséget.
Szerintem ne kapkodj. Ez a mostani osszeallitas is nagyon jo, nagyon sokan orulnenek ha ilyen cuccuk lehetne otthon.
En azt javaslom hallgasd ezt az osszeallitast meg egy darabig. Szerezz egy kis tapasztalatot. Foglalkozz a szoba akusztikaval. A hangszorok megfelelo elhelyezesevel. Nagyon sokat szamit ez a ket dolog. Vannak akik ebben tudnak segiteni meresekkel.
Ha lesz tobb tapasztalatod, akkor mar magabiztosan fogsz tudni venni millios erositot is, ami a te "stilusodnak" megfelelo.
Kabelekkel kapcsolatban ne kolts tul sokat. Alap jo minosegu (akar pro audio) kabelek teljesen megfeleloek szerintem. Nem itt van a "kutya" elasva...
Köszönöm a véleményed. Semmi nem zavar a rendszerben, sőt! Nagy változást kaptam a hangfal cserét követően, a zene mélységben /szélességben kitágult, kapkodom a fejem mit honnan hallok, előtte nem ezt kaptam. Talán pont ezért van a „bogár”, hogy itt-ott fejlesszek. Többször hallom, hogy nagyjából szinkronban illik lenni kategóriában (árban) a hangfalnak az erősítővel, itt most kb. 1/3-a az erősítő ára a hangfalhoz képest. Az általad leírtakat köszönöm, foglalkozom vele, de úgy érzem a komponensek között vannak minőségi különbségek, pl. hangfalkábel egy 40e ft-os Dynavox, erősítőnél gyári (alap) tápkábel van, kérdés hogy a Lindenmann Limetree lejátszó alap tápot vagy ethernet kábelt cseréljem. Ezekre is szívesen veszek tanácsot. Nincs tapasztalatom, ezért is végtelenül hálás vagyok minden tanácsért, pozitív kritikáért. Ha Biatorbágyra sodor az élet, egy kávéra szívesen látlak!
Ez a legveszélyesebb bogár fajta, amikor valamilyen fejlesztés "wow" szintű előrelépést hoz, és ettől vérszemet kapunk!Zoli74 írta: ↑2023.01.13., pén. 11:05Semmi nem zavar a rendszerben, sőt! Nagy változást kaptam a hangfal cserét követően, a zene mélységben /szélességben kitágult, kapkodom a fejem mit honnan hallok, előtte nem ezt kaptam. Talán pont ezért van a „bogár”, hogy itt-ott fejlesszek. Többször hallom, hogy nagyjából szinkronban illik lenni kategóriában (árban) a hangfalnak az erősítővel, itt most kb. 1/3-a az erősítő ára a hangfalhoz képest. Az általad leírtakat köszönöm, foglalkozom vele, de úgy érzem a komponensek között vannak minőségi különbségek, pl. hangfalkábel egy 40e ft-os Dynavox, erősítőnél gyári (alap) tápkábel van, kérdés hogy a Lindenmann Limetree lejátszó alap tápot vagy ethernet kábelt cseréljem.
Szia!Zoli74 írta: ↑2023.01.13., pén. 11:05
Szia BLX!
Szia BLX!BLX írta: ↑2023.01.12., csüt. 18:07Szia Zoli!Zoli74 írta: ↑2023.01.12., csüt. 14:02Sziasztok!
Szia Zoli!Zoli74 írta: ↑2023.01.12., csüt. 14:02Sziasztok!
A kérdés átkerült a helyére.Zoli74 írta: ↑2023.01.12., csüt. 14:02Sziasztok!