Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: BLX »

Tankerpatriots írta:
2023.01.22., vas. 22:44
Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni sztereo erősítő témában. Jelenleg egy Vincent sv-227mk erősítő van. Nagyon szépen szól, sok erőtartalékkal. Csak zenehallgatásra használom. A Forrásom egy Bluesound node 2i. Digitalis koax és analóg RCA-val is össze van kötve ( tesztelgetem). Csak erről a forrásról hallgatok zenét ( nincs lemezjátszó sem CD lejatszo). A kérdésem, a következő: valakinek esetleg van tapasztalata az Arcam sa20 és a fent említett Vincentel erősítővel kapcsolatosan egyaránt? Nagyon sok jót hallottam az arcamról is, ezért is piszkálja a fantáziám de még nem volt lehetőségem meghallgatni!

Köszönöm előre is a segítséget.

Üdv
És hogy jobb szerinted? A Node2i digit coaxon keresztül a Vincent beslő dac-jával, vagy a Node2i analog kijáratán keresztül? (Én arra tippelek, hogy az első verzió a jobb.) Ha jó a Vincent belső dac-ja, akkor érdemes inkább úgy használni. Jó dac-kal (akár külső) használva egész jó kis digit futómű lehet a Node2i.

Én megtartanám a Vincentet és max. kipróbálnék 1-2 dac-ot otthon saját rendszerben, hogy kitapasztaljam mennyire jó a Vincent belső dac-ja.

P.S.: Egyébként simán lehet, hogy tök korrekt dac van a Vincentben és csak zenét kell hallgatnod :rolleyes:

Tankerpatriots
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Tankerpatriots »

Köszönöm a részletes leírást.😊 igen, ezért kérdeztem, hogy neked mi volt a kálváriád amikor beleült a hifibogár a füledbe! Illetve, hogy te végül hol találtad meg a biztosat. Tudom, hogy nem vagyunk egyformák nem is e célból kerdeztem.🙂Hagyok időt, ahogy tanácsoltad.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

Tankerpatriots írta:
2023.01.23., hétf. 16:45
Jól látod, ebben a felállásban nem rég fut a rendszer. Köszönöm a megnyugtató szavakat, valóban főleg a kíváncsiság hajt és nem az elégedetlenség. Egyébként ma érkezett meg az új tápkábelem , mert eddig a gyárival ment a Vincie . Szóval a bogár mindig zümmög. 😁 köszönöm a tanácsot, megfogadom. Amint lesz lehetőségem azért meghallgatok egy arcamot is. Megkérdezhetem, hogy te melyik erősítővel voltál megelégedve a legjobban, esetleg most is az fut nálad?
Én már jó ideje megálltam a Heed márkánál, és azt gondolom, ezen már nem is szeretnék változtatni :smile53:
Sok olyan erősítőm volt, amit szerettem, de igazán ezekkel az infokkal nem mennél sokra, mert egyrészt az ízlésünk lehet hasonló, és nagyon eltérő is, másrészt azok a készülékek, amik az én hifi tesztelős-cserélős időszakomra estek, már rég nincsenek, vagy a márka mai darabjaival köszönőviszonyban sem állnak. Egy mai Creek, Arcam, Naim, Musical Fidelity vagy Rega (és sorolhatnám ...) más felépítésű, más szolgáltatásokkal és más hanggal - az újakat már nem is igazán ismerem.
Volt nálam tesztelni a te Vincented elődje, egy SV-226 mkII pár éve, tetszett és jó erősítőnek tartom, de hogy ahhoz képest a 227-es mennyivel szól másabban, fogalmam nincs. Az új Arcamról meg olvasom, hogy "G-osztályú" erősítő: de hogy az mit takar pontosan ... gondolkodik.gif
Szóval konkrét tanácsot nem tudok adni, csak amit az előbb írtam. A lényeg, hogy a saját füledre hallgass, és ha valami tetszik, azt ne akard rögtön még jobbra cserélni ;)
Pláne ha a tápkábeled is új, akkor meg most főleg elleszel pár hétig, hiszen be kell járatni, utána jöhet a következő lépés!

Tankerpatriots
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Alex_Aston írta:
2023.01.23., hétf. 12:41
Tankerpatriots írta:
Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni sztereo erősítő témában. Jelenleg egy Vincent sv-227mk erősítő van. Nagyon szépen szól, sok erőtartalékkal. Csak zenehallgatásra használom. A Forrásom egy Bluesound node 2i. Digitalis koax és analóg RCA-val is össze van kötve ( tesztelgetem). Csak erről a forrásról hallgatok zenét ( nincs lemezjátszó sem CD lejatszo). A kérdésem, a következő: valakinek esetleg van tapasztalata az Arcam sa20 és a fent említett Vincentel erősítővel kapcsolatosan egyaránt? Nagyon sok jót hallottam az arcamról is, ezért is piszkálja a fantáziám de még nem volt lehetőségem meghallgatni!

Üdv
Szerintem jobban járnál, ha a Bluesoundot cserélnéd le egy jobb lejátszóra. Többet hozna hangon, mint szinte bármilyen erősítő varia.
Itt a fórumon is többen váltottak erről a fajta lejátszóról Limetree-re, és egyértelmű hangminőség javulásról számolt be mindenki. Persze van még sok más hasonlóan jó lejátszó, amivel javíthatsz a hangon, ha ez a cél.
Szia Alex_Aston!

Köszönöm a tanácsot, őszintén szólva eddig ez elkerülte figyelmemet. Utána olvasok a Limetree- nek. Tulajdonképpen a mostani hangzás sem rossz. Csakhát a kíváncsiság.... Azért fontolóra veszem a streamer cserét. Mégegyszer köszönöm a segítséget.

Üdv : Gábor

Tankerpatriots
Újonc fórumos
Újonc fórumos

mishow írta:
2023.01.23., hétf. 09:44
Tankerpatriots írta:
Jelenleg egy Vincent sv-227mk erősítő van. Nagyon szépen szól, sok erőtartalékkal. A forrásom egy Bluesound node 2i. Digitalis koax és analóg RCA-val is össze van kötve (tesztelgetem) ... valakinek esetleg van tapasztalata az Arcam sa20 és a fent említett Vincentel erősítővel kapcsolatosan egyaránt? Nagyon sok jót hallottam az arcamról is, ezért is piszkálja a fantáziám de még nem volt lehetőségem meghallgatni!
A hifibogár legveszélyesebb fajtája ez a "sok-jót-hallottam-róla" mondat. Ha "piszkálja a fantáziád" akkor muszáj meghallgatni, lehetőleg olyan kereskedőnél, aki nem akar téged utána mindenáron rábeszélni a készülékcserére.
A beírásodból egyébként számomra az jön le, hogy (1) kedveled a Vincent hangját (2) csak nemrég kezdted el "tesztelgetni" a Bluesounddal. Valahogy azt érzem, a váltáson nem a hang miatt gondolkodsz, hanem a kíváncsiság mozgat - vagyis a fent már említett hifibogár gondolkodik.gif
Azt javaslom, amit ilyen esetben mindenkinek szoktam: először járasd össze jól a rendszert, hagyj magadnak és a (készülékeknek) időt, tesztelj nyugisan, egy-egy változtatás után az adott beállítást hosszan is hallgatva (ne néhány zenénként átkapcsolagatós A-B teszt legyen a kétféle ki/bemenet közt!), utána gondolkozz a váltáson, és csak akkor, ha valami nagyon nem tetszik.
A te esetedben az is árnyalja a képet, hogy - ha jól értem - a komplett rendszert most teszteled, vagyis ha a végén valami nem fog tetszeni, akkor azt is ki kell deríteni, mi okozza.
Ha úgy érzed, inkább csak "finomításokra" volna szükség, akkor először érdemes a kábelek környékén szétnézni, esetleg szobaakusztika, és ha nagyon nem jön be a hangzás, szerintem csak akkor érdemes a készülékcserébe belevágni.

Kedves Mishow!

Jól látod, ebben a felállásban nem rég fut a rendszer. Köszönöm a megnyugtató szavakat, valóban főleg a kíváncsiság hajt és nem az elégedetlenség. Egyébként ma érkezett meg az új tápkábelem , mert eddig a gyárival ment a Vincie . Szóval a bogár mindig zümmög. 😁 köszönöm a tanácsot, megfogadom. Amint lesz lehetőségem azért meghallgatok egy arcamot is. Megkérdezhetem, hogy te melyik erősítővel voltál megelégedve a legjobban, esetleg most is az fut nálad? Előre is köszönöm a választ.

Üdv Gábor

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3278

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Tankerpatriots írta:
Sziasztok!

Üdv
Szerintem jobban járnál, ha a Bluesoundot cserélnéd le egy jobb lejátszóra. Többet hozna hangon, mint szinte bármilyen erősítő varia.
Itt a fórumon is többen váltottak erről a fajta lejátszóról Limetree-re, és egyértelmű hangminőség javulásról számolt be mindenki. Persze van még sok más hasonlóan jó lejátszó, amivel javíthatsz a hangon, ha ez a cél.
Csak a Marantz! :-D

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Tankerpatriots írta:
Jelenleg egy Vincent sv-227mk erősítő van. Nagyon szépen szól, sok erőtartalékkal. A forrásom egy Bluesound node 2i. Digitalis koax és analóg RCA-val is össze van kötve (tesztelgetem) ... valakinek esetleg van tapasztalata az Arcam sa20 és a fent említett Vincentel erősítővel kapcsolatosan egyaránt? Nagyon sok jót hallottam az arcamról is, ezért is piszkálja a fantáziám de még nem volt lehetőségem meghallgatni!
A hifibogár legveszélyesebb fajtája ez a "sok-jót-hallottam-róla" mondat. Ha "piszkálja a fantáziád" akkor muszáj meghallgatni, lehetőleg olyan kereskedőnél, aki nem akar téged utána mindenáron rábeszélni a készülékcserére.
A beírásodból egyébként számomra az jön le, hogy (1) kedveled a Vincent hangját (2) csak nemrég kezdted el "tesztelgetni" a Bluesounddal. Valahogy azt érzem, a váltáson nem a hang miatt gondolkodsz, hanem a kíváncsiság mozgat - vagyis a fent már említett hifibogár gondolkodik.gif
Azt javaslom, amit ilyen esetben mindenkinek szoktam: először járasd össze jól a rendszert, hagyj magadnak és a (készülékeknek) időt, tesztelj nyugisan, egy-egy változtatás után az adott beállítást hosszan is hallgatva (ne néhány zenénként átkapcsolagatós A-B teszt legyen a kétféle ki/bemenet közt!), utána gondolkozz a váltáson, és csak akkor, ha valami nagyon nem tetszik.
A te esetedben az is árnyalja a képet, hogy - ha jól értem - a komplett rendszert most teszteled, vagyis ha a végén valami nem fog tetszeni, akkor azt is ki kell deríteni, mi okozza.
Ha úgy érzed, inkább csak "finomításokra" volna szükség, akkor először érdemes a kábelek környékén szétnézni, esetleg szobaakusztika, és ha nagyon nem jön be a hangzás, szerintem csak akkor érdemes a készülékcserébe belevágni.

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: s4tch »

Apaci72 írta:
2023.01.19., csüt. 09:38
Viszont nem biztos, hogy ARC-os, bár "TV"-ként jelölik.
https://lyngdorf.steinwaylyngdorf.com/l ... tdai-3400/

A specifikációk között említik, hogy van rajta eARC bemenet. (Mondjuk analógnak írják, ami nekem nem áll össze, de én nem értek a lovakhoz.)

Tankerpatriots
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok!

Üdv

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

rooland írta:
2023.01.12., csüt. 21:50
Sziasztok!
Újdonsült Quadral aurum galan 9 sztereó hangfalpáromhoz keresnék megfelelő sztereó erősítőt. Elengedhetetlen, hogy HDMI ARC funkciója/csatlakozója is legyen (nem szeretnék házimozi erősítőt).
Valakinek esetleg eladó, vagy ötlet mit lenne érdemes, merre nézelődjek kb? Köszi!
NAIM UNITI ATOM HDMI
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

mishow
V.I.P.
V.I.P.

rooland írta:
2023.01.14., szomb. 12:42
HDMI-vel a TV kezelné az erősítőt is, nem kell külön kapcsolgatnom, hangerőt állítgatnom rajta. Jelenleg is így használok egy Denon AVR-1611et és nagyon kényelmes.
Gyakorlatilag két kattintásról beszélünk (bemenetválasztó állítása az erősítőn optikai bemenetre) és a TV-n egy kattintás a hangszóró OFF gombra. Mindkettő távirányítóról, ami jó esetben egyetlen távkapcsolót jelenthet, hisz a legtöbb TV távja taníthatós. Utána már csak a hangerőt kell állítani az erősítőn - de azt így is - úgy is kellene. Szóval összességében +1 kattintást spórolsz az ARC-vel, ha jól értem gondolkodik.gif
Az ARC-t a házimozihoz találták ki, ott más a hangzásbeli igény, gondolom, ezért nincs ilyen bemenet a sztereó erősítőkön. Egy jó optikai kábelen szerintem jobb sztereó hangot tudsz átvinni, és ha az erősítőben is egy jó DAC van, akkor tisztességes 2.0 hangod lesz a végén. Én így csinálom, az ARC kimenetet sosem próbáltam (bár van a TV-n) de ezzel a megoldással, az így kapott hanggal a magam részéről elégedett vagyok (Mezzo, YT, Netflix / Sony TV / Heed erősítő + DA).
Ahogy többen írták, ezzel az elvárással nagyon bekorlátozod magad, vagy a minőség marad házimozi szinten, vagy nagyon zsebbe kell nyúlni - én biztosan elengedném, de te tudod ... :smile53:

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Hozzászólás Szerző: Apaci72 »

erosito-tdai-3400-ok2.jpg
erosito-tdai-3400-ok2.jpg (150.62 KiB) Megtekintve 2248 alkalommal
rooland írta:
Sziasztok!
Újdonsült Quadral aurum galan 9 sztereó hangfalpáromhoz keresnék megfelelő sztereó erősítőt. Elengedhetetlen, hogy HDMI ARC funkciója/csatlakozója is legyen (nem szeretnék házimozi erősítőt).
Valakinek esetleg eladó, vagy ötlet mit lenne érdemes, merre nézelődjek kb? Köszi!
Pl.: Lyngdorf TDAI-3400
Opcionális modul 3 HDMI bemenettel és 1 HDMI kimenettel
DAI-3400 – Basic – 5.700 euró
TDAI-3400 – HDMI Input (4K & HDR) – 6.000 euró
Viszont nem biztos, hogy ARC-os, bár "TV"-ként jelölik.
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4044

Hozzászólás Szerző: juliush »

rooland írta:
2023.01.14., szomb. 14:06
juliush írta:
2023.01.14., szomb. 13:22
Az LG C1-es TV-m távirányítója megtanulta az optikai kábellel csatlakoztatott, alsó hangon 25 éves Sherwood AV-erősítőmet is, gondolom egy modern Denon sem okozna gondot neki. De ez nyilván TV-függő is.
Ezt hogy érted? Optikán keresztül vezéreli a TV az erősítőt, mint a HDMI ARC? :o
Nem, a TV távirányítója kezeli a receivert is. A TV-n optikai digitális kimenet van beállítva és a távvezérlő hangerőszabályzó gombjai automatikusan a receiveren szabályozzák a hangerőt.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

rooland írta:
alto írta:
2023.01.13., pén. 14:37
rooland írta:
Sziasztok!
HDMI ARC nagyon kevés sztereó erősítőben van, így túlságosan leszűkíted a kört. Kb. minden TV-ből ki lehet hozni a hangot Toslink (optikai digitális) kábellel is, Toslink bemenettel meg sokkal több sztereó erősítő rendelkezik.
Az optikai csatlakozás rész igaz, de HDMI-vel a TV kezelné az erősítőt is, nem kell külön kapcsolgatnom, hangerőt állítgatnom rajta. Jelenleg is így használok egy Denon AVR-1611et és nagyon kényelmes. Ezért kellene. Lehet leteszek róla, ha ennyire kevés sztereón van HDMI, de még nem adom fel.
Hát tud ilyet Marantz NR1200, a Denon DRA-800, de ezek elég vacak erősítők.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3278

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

rooland írta:
2023.01.14., szomb. 14:06

Ezt hogy érted? Optikán keresztül vezéreli a TV az erősítőt, mint a HDMI ARC? :o
Nekem egy BT eszköz van a TV-re kötve aminek van analóg kimenete. Ez van az erősítőre kötve, így a TV fejhallgató kimenete működik, mint hangforrás, és TV távirányító van használva csak, ha be van kapcsolva a TV bármi miatt. Ilyesmi megoldást szeretnél, nem?
Inkább az erősítő hangminőséget nézd, ne a HDMI-t keresd. A többit meg tudod oldani pl. így, mint nálam
Csak a Marantz! :-D

rooland
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: rooland »

juliush írta:
2023.01.14., szomb. 13:22
rooland írta:
Az optikai csatlakozás rész igaz, de HDMI-vel a TV kezelné az erősítőt is, nem kell külön kapcsolgatnom, hangerőt állítgatnom rajta. Jelenleg is így használok egy Denon AVR-1611et és nagyon kényelmes. Ezért kellene. Lehet leteszek róla, ha ennyire kevés sztereón van HDMI, de még nem adom fel.
Az LG C1-es TV-m távirányítója megtanulta az optikai kábellel csatlakoztatott, alsó hangon 25 éves Sherwood AV-erősítőmet is, gondolom egy modern Denon sem okozna gondot neki. De ez nyilván TV-függő is.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4044

Hozzászólás Szerző: juliush »

rooland írta:
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

rooland
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: rooland »

alto írta:
2023.01.13., pén. 14:37
rooland írta:
Sziasztok!
HDMI ARC nagyon kevés sztereó erősítőben van, így túlságosan leszűkíted a kört. Kb. minden TV-ből ki lehet hozni a hangot Toslink (optikai digitális) kábellel is, Toslink bemenettel meg sokkal több sztereó erősítő rendelkezik.

Baryll
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 59

Re: Focal Aria -hoz erősítő

Hozzászólás Szerző: Baryll »

Zoli74 írta:
2023.01.12., csüt. 14:02
Audia Flight S, Hegel, Advance Acoustic?
A nagyobbacska Hegelemnek (H-300) nagyon nem csöves vagy hibrid erősítős hangja van és igényli a minőségi (drágább) kábelezést, már ha szempont, hogy a "valóságoshoz" közelítsen a kapott hang. Erre jó ha odafigyelsz a vásárláskor.

GOB
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 259

Hozzászólás Szerző: GOB »

Zoli74 írta:
2023.01.13., pén. 11:05
BLX írta:
2023.01.12., csüt. 18:07
Zoli74 írta:
Sziasztok!
Erősítő cserén gondolkodom a jelenlegi Focal Aria 936 hangfalamhoz. Tapasztalat alapján kérnék segítséget aki Aria-t használt, milyen erősítővel volt megelégedve, alkotott jó párost. Kevés az időm tesztelgetni, ezért szűkíteném a kört (jelenleg Vincent SV227 -em van). Új ára legyen 1-1,5millió környéke. Hogy példát is írjak: Audia Flight S, Hegel, Advance Acoustic? Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv: Zoli
Szia Zoli!

Mi a baj a mostani osszeallitassal? Van valami konkret problema, ami zavar?

Szerintem ne kapkodj. Ez a mostani osszeallitas is nagyon jo, nagyon sokan orulnenek ha ilyen cuccuk lehetne otthon.

En azt javaslom hallgasd ezt az osszeallitast meg egy darabig. Szerezz egy kis tapasztalatot. Foglalkozz a szoba akusztikaval. A hangszorok megfelelo elhelyezesevel. Nagyon sokat szamit ez a ket dolog. Vannak akik ebben tudnak segiteni meresekkel.

Ha lesz tobb tapasztalatod, akkor mar magabiztosan fogsz tudni venni millios erositot is, ami a te "stilusodnak" megfelelo.

Kabelekkel kapcsolatban ne kolts tul sokat. Alap jo minosegu (akar pro audio) kabelek teljesen megfeleloek szerintem. Nem itt van a "kutya" elasva...
Szia BLX!
Köszönöm a véleményed. Semmi nem zavar a rendszerben, sőt! Nagy változást kaptam a hangfal cserét követően, a zene mélységben /szélességben kitágult, kapkodom a fejem mit honnan hallok, előtte nem ezt kaptam. Talán pont ezért van a „bogár”, hogy itt-ott fejlesszek. Többször hallom, hogy nagyjából szinkronban illik lenni kategóriában (árban) a hangfalnak az erősítővel, itt most kb. 1/3-a az erősítő ára a hangfalhoz képest. Az általad leírtakat köszönöm, foglalkozom vele, de úgy érzem a komponensek között vannak minőségi különbségek, pl. hangfalkábel egy 40e ft-os Dynavox, erősítőnél gyári (alap) tápkábel van, kérdés hogy a Lindenmann Limetree lejátszó alap tápot vagy ethernet kábelt cseréljem. Ezekre is szívesen veszek tanácsot. Nincs tapasztalatom, ezért is végtelenül hálás vagyok minden tanácsért, pozitív kritikáért. Ha Biatorbágyra sodor az élet, egy kávéra szívesen látlak!
Szia Zoli,

Ha nem zavar semmi az összeállítással kapcsolatban, akkor inkább a szoba akusztika kérdés köre érne meg egy misét, de legfőképpen élvezném a kapott hangot. A hifi bogarat pedig agyonütném szív lapáttal. :D
Van, hogy úgy érzed:
Mekkora egy hülye vagy. És tényleg.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2028

Hozzászólás Szerző: wittao »

alto írta:
2023.01.06., pén. 13:24
Alex_Aston írta:
2023.01.06., pén. 12:42
Na, ezen most elgondolkodtam.... :rolleyes:

https://www.jofogas.hu/veszprem/Marantz ... 697350.htm
Ha már vintage holmikat nézegetsz, ezt is érdemes lenne:
https://www.jofogas.hu/pest/Elado_Luxma ... 489102.htm

Bár SC8/SM8 páros még a Marantz prémium gyártó korszakából valók, és tényleg nem rosszak, én azért a Luxmant választanám.
Én is emellett tenném le a voksomat. :smile32:
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

rooland írta:
Sziasztok!
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 276

Hozzászólás Szerző: st81 »

rooland írta:
Sziasztok!
Ha feltétlenül kell a HDMI, akkor a fórumon éppen van egy eladó Denon DRA-800H, azt érdemes lehet megfülelned.
Én a Quadral Montan 9-et (majdnem azonos a hangszóró készlete a Galan-nal) használtam Denon HM erősítővel, tetszett a hangja, de ez természetesen szubjektív.
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold

mishow
V.I.P.
V.I.P.

@BLX kolléga kommentjével teljesen egyetértek, csak azért nem idézek belőle, hogy ne legyen túl hosszú.
Amit kiemelnék: egy új/más/drágább/olcsóbb erősítő vélhetően nem a “még-jobb-minden” hanem a “borul-minden” eredményt hozná.
Ha a mostani hang tetszik, akkor csak kicsiket szabad lépni, mert “újratervezés” lesz a vége.
A Vention kábellel lehet játszani, filléres dolog. Alap IsoTek vagy Supra tápkábel 20+eFt körül szokott lenni, a szobaakusztikát nem ismerem nálad, de azzal is érdemes lehet foglalkozni.
Szóval +1 @BLX: ne kapkodj, zenélj és fejlessz egyszerre mindig kicsiben, és csak azt ami NEM tetszik. Azért ne fejlessz soha, hogy azzal majd biztos még jobb lesz - de ezt már az előbb leírtam ;)

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

Zoli74 írta:
2023.01.13., pén. 11:05
BLX írta:
2023.01.12., csüt. 18:07
Zoli74 írta:
Sziasztok!
Erősítő cserén gondolkodom a jelenlegi Focal Aria 936 hangfalamhoz. Tapasztalat alapján kérnék segítséget aki Aria-t használt, milyen erősítővel volt megelégedve, alkotott jó párost. Kevés az időm tesztelgetni, ezért szűkíteném a kört (jelenleg Vincent SV227 -em van). Új ára legyen 1-1,5millió környéke. Hogy példát is írjak: Audia Flight S, Hegel, Advance Acoustic? Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv: Zoli
Szia Zoli!

Mi a baj a mostani osszeallitassal? Van valami konkret problema, ami zavar?

Szerintem ne kapkodj. Ez a mostani osszeallitas is nagyon jo, nagyon sokan orulnenek ha ilyen cuccuk lehetne otthon.

En azt javaslom hallgasd ezt az osszeallitast meg egy darabig. Szerezz egy kis tapasztalatot. Foglalkozz a szoba akusztikaval. A hangszorok megfelelo elhelyezesevel. Nagyon sokat szamit ez a ket dolog. Vannak akik ebben tudnak segiteni meresekkel.

Ha lesz tobb tapasztalatod, akkor mar magabiztosan fogsz tudni venni millios erositot is, ami a te "stilusodnak" megfelelo.

Kabelekkel kapcsolatban ne kolts tul sokat. Alap jo minosegu (akar pro audio) kabelek teljesen megfeleloek szerintem. Nem itt van a "kutya" elasva...
Szia BLX!
Köszönöm a véleményed. Semmi nem zavar a rendszerben, sőt! Nagy változást kaptam a hangfal cserét követően, a zene mélységben /szélességben kitágult, kapkodom a fejem mit honnan hallok, előtte nem ezt kaptam. Talán pont ezért van a „bogár”, hogy itt-ott fejlesszek. Többször hallom, hogy nagyjából szinkronban illik lenni kategóriában (árban) a hangfalnak az erősítővel, itt most kb. 1/3-a az erősítő ára a hangfalhoz képest. Az általad leírtakat köszönöm, foglalkozom vele, de úgy érzem a komponensek között vannak minőségi különbségek, pl. hangfalkábel egy 40e ft-os Dynavox, erősítőnél gyári (alap) tápkábel van, kérdés hogy a Lindenmann Limetree lejátszó alap tápot vagy ethernet kábelt cseréljem. Ezekre is szívesen veszek tanácsot. Nincs tapasztalatom, ezért is végtelenül hálás vagyok minden tanácsért, pozitív kritikáért. Ha Biatorbágyra sodor az élet, egy kávéra szívesen látlak!
Ez egy nagyon szubjektív hobby, de ettől szép és érdekes talán. :rolleyes:
Az a legfontosabb, hogy most is tetszik így a rendszer. Ez egy nagyon jó start. A "megfelelő" akusztika és hangfal elhelyezés + hallgatási pozíció kézzelfogható és jelentős eredményt tud hozni. Ez teljesen egzakt "based on science". Ár-érték-eredmény arányban itt nagyon jól el lehet költeni a pénzt. (Ide sorolnám még a DPS-s szobakorrekciót is, persze ez még nem annyira van elterjedőben az otthoni stereo hifiben.)

Az nem feltétlenül baj, hogy az erősítőd kicsit olcsóbb. Teljesen korrektül meg tudja hajhtani a dobozaid. Igen, valószínűleg egy sokkal drágább erősítő "jobb/más" lenne. Viszont egy ilyen jó rendszerről szerintem érdemes lehet szép lassan lépdesni.
1-1,5M forintért mindenki más erősítőt ajánlana neked. Sőt, ha mindent eladnál és új rendszert építenél arra is mindenféle javaslat érkezne. Szerintem ezt neked kell kipróbálni-végigjárni. Ez innen már inkább ízlés kérdése. Van aki nagy dobzokat szeret hallgatni, van aki kis monitorokat, van aki aktív stúdió monitorokat, van aki érzékeny dobozokat csöves erősítővel. Van aki 100-200W-os erősítőkre esküszik, van aki szerint 10-20W mindenre is elég.

A kábelezést hagynám a legvégére. Ennek lesz a legkisebb impact-je szerintem. A 40e Ft-os Dynavox hangfalkábellel sincs szerintem semmi gond, ha rézből van. :napsut: Tápkábelekkel, ethernet kábelekkel is kisérletezhetsz, de ne költs rá túl "sokat" szerintem. Vention CAT8-as kábelből létezik ilyen textil szerű borítással. Nekem az tetszik és bevált és olcsó is.

Nézz be a zene ajánló topikokba. Itt sok klassz új almbumot fel lehet fedezni: viewforum.php?f=99

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”