Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Dynaudio hangsugárzók
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3258
Re: Dynaudio hangsugárzók
Azért az mindig bizalomgerjesztő, amikor a mágnes átmérője összemérhető azzal a membránnal, amit meghajt. Főleg, ha mellé ilyen vastag is.

Csak a Marantz! :-D
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2638
elméleti szinten amit mondasz,minden tökéletesen igaz...csak...van az a fránya csak...de ez innét inkább általános hifikérdéses téma,mint csak Dyno...és természetesen,pénztárca kérdés...cannonball írta: ↑2022.11.29., kedd 15:33A Kacsa biztosan.dixie-chicken írta: ↑2022.11.29., kedd 15:14no de mi van akkor ha pont a VDH D352 az utolsó karika a láncszemben amely élvezhetővé teszi (még számotokra ) a hangsurárzótokat ?...el lehet inditani a dominó effektust,amelynek a végeredménye esetleg az lehet,hogy komplett rendszercserét fog eredményezni...nem pártolom a D352-est,de ezt az opciót (következményt) is figyelembe kéne venni....belépő 1000 Ft,de a kilépő már 1.000.000Ft....![]()
biztos vagyok benne hogy kereskedők/forgalmazók ma is,esetleg letét ellenében,adnak ki othoni meghallgatásra kábeleket...a puding próbája az evés..![]()
Amúgy előbb mégiscsak a tökéletes komponenseket kellene megtalàlni, a drótozas már csak nüanszokat módosít pl. Egy más erősítőhöz képest.

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Amúgy előbb mégiscsak a tökéletes komponenseket kellene megtalàlni, a drótozas már csak nüanszokat módosít pl. Egy más erősítőhöz képest.
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1209
A Kacsa biztosan.dixie-chicken írta: ↑2022.11.29., kedd 15:14no de mi van akkor ha pont a VDH D352 az utolsó karika a láncszemben amely élvezhetővé teszi (még számotokra ) a hangsurárzótokat ?...el lehet inditani a dominó effektust,amelynek a végeredménye esetleg az lehet,hogy komplett rendszercserét fog eredményezni...nem pártolom a D352-est,de ezt az opciót (következményt) is figyelembe kéne venni....belépő 1000 Ft,de a kilépő már 1.000.000Ft....marceee írta: ↑2022.11.29., kedd 06:52Apropó, VDH D352.kimber írta: ↑2022.11.26., szomb. 20:39
A lényeg, hogy most örüljön az új szerzeménynek, élvezze, tapasztalja ki alaposan, és ha pár hét, hónap után hiányérzete akadna, akkor el lehet gondolkodni egy combosabb erősítő beszerzésén. Addig esetleg kipróbálhat pár hangfalkábelt is a VdH D352 helyett, mert ez a hangfal bőven jobbat kíván már.![]()
Nekem is ilyen kábelem van , Audience 62vel. Mire érdemes lecserélni ami jobb, de nem kerül 3x ennyibe ?
![]()
![]()
biztos vagyok benne hogy kereskedők/forgalmazók ma is,esetleg letét ellenében,adnak ki othoni meghallgatásra kábeleket...a puding próbája az evés..![]()
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2638
no de mi van akkor ha pont a VDH D352 az utolsó karika a láncszemben amely élvezhetővé teszi (még számotokra ) a hangsurárzótokat ?...el lehet inditani a dominó effektust,amelynek a végeredménye esetleg az lehet,hogy komplett rendszercserét fog eredményezni...nem pártolom a D352-est,de ezt az opciót (következményt) is figyelembe kéne venni....belépő 1000 Ft,de a kilépő már 1.000.000Ft....marceee írta: ↑2022.11.29., kedd 06:52Apropó, VDH D352.kimber írta: ↑2022.11.26., szomb. 20:39
A lényeg, hogy most örüljön az új szerzeménynek, élvezze, tapasztalja ki alaposan, és ha pár hét, hónap után hiányérzete akadna, akkor el lehet gondolkodni egy combosabb erősítő beszerzésén. Addig esetleg kipróbálhat pár hangfalkábelt is a VdH D352 helyett, mert ez a hangfal bőven jobbat kíván már.![]()
Nekem is ilyen kábelem van , Audience 62vel. Mire érdemes lecserélni ami jobb, de nem kerül 3x ennyibe ?
![]()

biztos vagyok benne hogy kereskedők/forgalmazók ma is,esetleg letét ellenében,adnak ki othoni meghallgatásra kábeleket...a puding próbája az evés..

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3170
Ugye hallottad saját rendszerben, hogy ilyen határozottan elutasítod, kineveted?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Csodálkozol EMBER?trane írta: ↑2022.11.29., kedd 06:19meghátrálttrane írta: ↑2022.11.28., hétf. 11:52oké, akkor írokResearch írta: ↑2022.11.28., hétf. 11:45Még szép!!![]()
Az sem bánom ha harmad annyiba kerül…, de azért biztos ami biztos, hozzál egy drágábbat is![]()
Várlak szeretettel jó minőségű kávéval, most ráérek februárig..
..ja!!, ugye hallottad már a denon 2500ne-t?!…mit is beszélek, gondolom akkor nem szóltál volna ide, ha nem![]()
![]()
![]()
viewtopic.php?f=32&t=181678

Apropó, VDH D352.kimber írta: ↑2022.11.26., szomb. 20:39

- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1678
Az új aktív Dynaudiokban van már Dirac Live szobakorrekció. Kezd, de még csak nagyon kezd, és nagyon lassan eljutni a sztereó világ oda, ahova a mozisok már több mint egy évtizede.BLX írta: ↑2022.11.28., hétf. 17:20Aktív váltás, csatornánkénti erősítés, dsp, szobakorrekció, stb. Ezek mind olyan már relatív "olcsón" elérhető dolgok a stúdiós pro audio világban, amelyek szignifikánsan, mérhetően, hallhatóan emelni tudják a zenei élményt. Én nagyon örülnék, ha ezek közül egyre több dolog szivárogna be a hagyományos otthoni elérhető hifi készülékekbe, de úgy gondolom nem feltétlenül ez a hifi gyártók érdeke... A hifinek drágának kell lennie.![]()
Egyébként hogy mi a hifi gyártók érdeke abban nem vagyok biztos. Kénytelenek lesznek váltani, ill. haladni a korral a gyártók is, ha nem akarnak fejreállni.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Aktív váltás, csatornánkénti erősítés, dsp, szobakorrekció, stb. Ezek mind olyan már relatív "olcsón" elérhető dolgok a stúdiós pro audio világban, amelyek szignifikánsan, mérhetően, hallhatóan emelni tudják a zenei élményt. Én nagyon örülnék, ha ezek közül egyre több dolog szivárogna be a hagyományos otthoni elérhető hifi készülékekbe, de úgy gondolom nem feltétlenül ez a hifi gyártók érdeke... A hifinek drágának kell lennie.earforce írta: ↑2022.11.28., hétf. 15:02Benne vagyok a Magnepan csoportban és az köztudott, hogy ezek a hangfalak (mindegy melyik típust említem) kb. 22$-os xoverrel rendelkeznek gyárilag. Tényleg rossz, de egyelőre én is ezt használom
Természetesen külföldön sokkal, de sokkalta több pénz van lóvéra és a fanatikusok megtehetik, hogy szénné tungingolják különböző hangváltókkal a gyári 'hulladékokat' és azok ezáltal nyilván sokkal is jobban fognak szólni. Na ők ezután a legtöbben aktív váltásra térnek át, mint egyetlen lehetséges út a mekkába, megérkezés az audio nirvanaba.
Ehhez (is) sajnos értő kezekre van szükség, ha vki nekiáll -kicsit utánolvasva is- EQzgtani otthon mindenfelé szakértelem nélkül, akkor inkább pimpelje egekbe a gyárit, de ne az aktív útra térjen rá.

Benne vagyok a Magnepan csoportban és az köztudott, hogy ezek a hangfalak (mindegy melyik típust említem) kb. 22$-os xoverrel rendelkeznek gyárilag. Tényleg rossz, de egyelőre én is ezt használom

Természetesen külföldön sokkal, de sokkalta több pénz van lóvéra és a fanatikusok megtehetik, hogy szénné tungingolják különböző hangváltókkal a gyári 'hulladékokat' és azok ezáltal nyilván sokkal is jobban fognak szólni. Na ők ezután a legtöbben aktív váltásra térnek át, mint egyetlen lehetséges út a mekkába, megérkezés az audio nirvanaba.
Ehhez (is) sajnos értő kezekre van szükség, ha vki nekiáll -kicsit utánolvasva is- EQzgtani otthon mindenfelé szakértelem nélkül, akkor inkább pimpelje egekbe a gyárit, de ne az aktív útra térjen rá.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1678
- BLX
- Törzsvendég
Még szép!!

Az sem bánom ha harmad annyiba kerül…, de azért biztos ami biztos, hozzál egy drágábbat is

Várlak szeretettel jó minőségű kávéval, most ráérek februárig..
..ja!!, ugye hallottad már a denon 2500ne-t?!…mit is beszélek, gondolom akkor nem szóltál volna ide, ha nem

- Alex_Aston
- V.I.P.
És, ha őszintén magadba nézel, mikor hallgattál nyugodtabban, és boldogabban zenét? Akkor, vagy most...?cannonball írta: ↑2022.11.28., hétf. 07:30
Nem baj, ha felnyitják az ember szemét. Hiszen ennek a Dínónak a megvásárlása is részben ennek a következménye. Én is elégedetten hallgattam Malacokat, meg Accuphase-t, aztán most egy épített vmi lenyomta őket. De ehhez rá kellett világítani a problémákra.

- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1209
Nem baj, ha felnyitják az ember szemét. Hiszen ennek a Dínónak a megvásárlása is részben ennek a következménye. Én is elégedetten hallgattam Malacokat, meg Accuphase-t, aztán most egy épített vmi lenyomta őket. De ehhez rá kellett világítani a problémákra.pjm írta: ↑2022.11.27., vas. 23:55Off
Elnézést, bocs, hogy csak ritka vendégként belevau, csak eszembe jutott valami.
Látom a segíteni akarást, de nem időszerűbb lenne, ha segítséget kérnek? Hadd örüljön már egy picit, aztán ha leülepszik a dolog még mindig vissza lehet térni a dologra. Idejön, hogy elmondja az örömét, és - még ha segíteni is akartok - kissé lehervasztjátok.
Vett egy dobozt, ami tetszik neki. Ha nem tetszene, nem vette volna meg. A többi majd jön magától, ha úgy érzi.
A váltást neki kell éreznie. Ezt megtanultam.
Még egyszer, értem én, hogy segíteni akartok, csak az időzítés kissé szerencsétlen - szerintem.
Peace.
Utóirat. Ha nekem azt mondanátok, hogy ennyire alatta van a rendszer a doboznak, lehet a doboztól szabadulnék meg...![]()
Bocsi, kiszálltam....
Sziasztok.
Enyém volt a c20, amit c30 váltott, 28m2-n.
Nálam is egy “kommersz”
denon(pma 2500ne) hajt, hasonló kategóriából mint az Alex marantza.
Sok erősítőt/hangfalat kipróbáltam már itthon, egy-egy komponenst sokszor egyidőben/egymás mellett tesztelhettem, jó pár “tapasztaltalatból” kiépített rendszert hallottam az elmúlt években az “építgetésem” során, ez a denon 2500ne maradt itt.
A contour 30 szerencsére
bőven hozta azt a minimális hiányérzetemet amit a c20-al éreztem néha egy-egy albumnál a 28m2-n.
De továbbra is nyitott vagyok a témában, ha valaki használtan 500e-1m közt tud mutatni, nekem(!) érezhetően “jobb hangú” eladó erősítőt amit nálam próbálhatunk, azonnali vevő vagyok rá.
Testetlen, “figyelemfelkeltő”, tolakodó, összemosott kiabálást nem szeretem:)
Üdv. Gyuri (békés)
Enyém volt a c20, amit c30 váltott, 28m2-n.
Nálam is egy “kommersz”

Sok erősítőt/hangfalat kipróbáltam már itthon, egy-egy komponenst sokszor egyidőben/egymás mellett tesztelhettem, jó pár “tapasztaltalatból” kiépített rendszert hallottam az elmúlt években az “építgetésem” során, ez a denon 2500ne maradt itt.
A contour 30 szerencsére

De továbbra is nyitott vagyok a témában, ha valaki használtan 500e-1m közt tud mutatni, nekem(!) érezhetően “jobb hangú” eladó erősítőt amit nálam próbálhatunk, azonnali vevő vagyok rá.
Testetlen, “figyelemfelkeltő”, tolakodó, összemosott kiabálást nem szeretem:)
Üdv. Gyuri (békés)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Research 2022.11.28., hétf. 06:06-kor.
Off
Látom a segíteni akarást, de nem időszerűbb lenne, ha segítséget kérnek? Hadd örüljön már egy picit, aztán ha leülepszik a dolog még mindig vissza lehet térni a dologra. Idejön, hogy elmondja az örömét, és - még ha segíteni is akartok - kissé lehervasztjátok.
Vett egy dobozt, ami tetszik neki. Ha nem tetszene, nem vette volna meg. A többi majd jön magától, ha úgy érzi.
Még egyszer, értem én, hogy segíteni akartok, csak az időzítés kissé szerencsétlen - szerintem.
Peace.
Utóirat. Ha nekem azt mondanátok, hogy ennyire alatta van a rendszer a doboznak, lehet a doboztól szabadulnék meg...
Bocsi, kiszálltam....
Peace.
Utóirat. Ha nekem azt mondanátok, hogy ennyire alatta van a rendszer a doboznak, lehet a doboztól szabadulnék meg...

Bocsi, kiszálltam....
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3170
Nézd Alex, az itt véleményt formálók nem hitetlenkednek, és nem meggyőzést várnak tőled, hogy igen is a Marantz jól boldogul a Dynaudiokkal. Hanem a legtöbben(főleg a konkrét tapasztalatokkal rendelkezők) azt mondják, ez ennél még sokkal jobb is lehet, és igen, akár ugyanennyiből is. Elhisszük, hogy neked tetszik, de mégis.Alex_Aston írta: ↑2022.11.27., vas. 19:27Ezt egy percig sem gondoltam.asebestyen írta: ↑2022.11.27., vas. 10:05Nem azért ajánlják Neked a kollégák a másik erősítőt, mert rosszat akarnak, vagy ki akarnak szúrni Veled.
Bár biztos van olyan itt, aki az alapján köpködi a Malacokat, mert valahol, valamikor hallott valamit, és ez alapján ítélkezik mindegyik felett...
Jelen állás szerint szinte kizárt az erősítő cseréje, max hangszóró kábel, ha hallok különbséget. Ennek részben érzelmi okai is vannak. No meg gondolom értékében, vagy olcsóbban hasonló teljesítményű, és jobb hangú vas nemigen van.
Harmadrészt pedig egyelőre nem érzem szükségét. Most épp hallható és egész jelentős előrelépés történt, egyrészt a basszus anomália terén, illetve hangminőség tekintetében is. Eszembe sem jutott, hogy ezt most akkor még fokozni kellene.
Élvezem a jelen helyzetet.
Tényleg köszönöm a jó szándékú segítségeket.![]()
Én is így gondolom, de ennek ellenére azt mondom, ne görcsölj ezen, élvezd ki a most kapott pozitívumokat, és ha majd kiismerted, és úgy érzed hogy szükséges, akkor lehet gondolkodni az erősítő cseréjén.
Viszont ez a hangsugárzó kábel, ezen a szinten már tényleg elég gáz. Körülbelül olyan ez most, mint egy Porche bicikligumikon.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
És mivel ez még hang javulással is járt, így az általad felvetett dolog igazából nem is kérdés számomra
- Alex_Aston
- V.I.P.
Előző dobozzal is együtt tudtam igazából élni, csak a szoba basszus anomáliája mozgatott hangfal cserére.
És mivel ez még hang javulással is járt, így az általad felvetett dolog igazából nem is kérdés számomra

Bár biztos van olyan itt, aki az alapján köpködi a Malacokat, mert valahol, valamikor hallott valamit, és ez alapján ítélkezik mindegyik felett...
Jelen állás szerint szinte kizárt az erősítő cseréje, max hangszóró kábel, ha hallok különbséget. Ennek részben érzelmi okai is vannak. No meg gondolom értékében, vagy olcsóbban hasonló teljesítményű, és jobb hangú vas nemigen van.
Harmadrészt pedig egyelőre nem érzem szükségét. Most épp hallható és egész jelentős előrelépés történt, egyrészt a basszus anomália terén, illetve hangminőség tekintetében is. Eszembe sem jutott, hogy ezt most akkor még fokozni kellene.
Tényleg köszönöm a jó szándékú segítségeket.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Ezt egy percig sem gondoltam.asebestyen írta: ↑2022.11.27., vas. 10:05Nem azért ajánlják Neked a kollégák a másik erősítőt, mert rosszat akarnak, vagy ki akarnak szúrni Veled.
Tényleg köszönöm a jó szándékú segítségeket.

Jó meglátás. Amúgy sosem lesz vége. Sosem lesz hibátlan. Az a kérdés együtt tudsz-e vele élni.
- BLX
- Törzsvendég
Azt is meg lehet próbálni, ha valaki nagyon szereti reszelgetni a dolgokat, hogy a tudományt hívja segítségül:
Lehet mérni, tologatni dobozokat és a hallgatási pozíciót, megint mérni, stb., kicsit kezelni a szobát, viszonylag elfogadható áron. Akár igen jelentős eredményt elérve. Nem kell egy fél/komplett rendszert cserélni. Főleg nem kábeleket. És ott van még a DSP-s szobakorrekció is. Ha ezek rendben vannak, kiaknázársa kerültek, én akkor vennék -esetleg- másik erősítőt. Alex dőlj hátra, már most tök sokat léptél előre. Relax.
Lehet mérni, tologatni dobozokat és a hallgatási pozíciót, megint mérni, stb., kicsit kezelni a szobát, viszonylag elfogadható áron. Akár igen jelentős eredményt elérve. Nem kell egy fél/komplett rendszert cserélni. Főleg nem kábeleket. És ott van még a DSP-s szobakorrekció is. Ha ezek rendben vannak, kiaknázársa kerültek, én akkor vennék -esetleg- másik erősítőt. Alex dőlj hátra, már most tök sokat léptél előre. Relax.

- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7534
Nem kell keresni a hibát, mutatja az magát. A zene egyik fő kifejező eszköze a dinamika. A Dynok nagyon jók ennek reprezentálására, a malac meg nem. Nem azért ajánlják Neked a kollégák a másik erősítőt, mert rosszat akarnak, vagy ki akarnak szúrni Veled. Egy kellően dinamikus, gyors, feszes, hajtós erősítő kell a Dynokhoz és esetleg hasonló drót is. Nem hangos lesz tőle a Depeche Mode, hanem igen dinamikus és annál a hangerőnél, ahol most visszaveszel, ott majd még tennél rá és nem fogod túl hangosnak érzékelni azt sem.Alex_Aston írta: ↑2022.11.27., vas. 09:14Vagy az, hogy "jóvanazúgy".![]()
Sokat segít szerintem az is, ha az ember nem a hibákat keresi folyton, hanem hátra dől, és élvezi a zenéket (nem az effekteket).
Én leginkább ezt fogom csinálni, és ha esetleg valami lehetőség szembe jön, akkor élek vele, amennyiben érdemes. De kutatni nem fogom már.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Sokat segít szerintem az is, ha az ember nem a hibákat keresi folyton, hanem hátra dől, és élvezi a zenéket (nem az effekteket).
Én leginkább ezt fogom csinálni, és ha esetleg valami lehetőség szembe jön, akkor élek vele, amennyiben érdemes. De kutatni nem fogom már.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Vagy az, hogy "jóvanazúgy".

És örülök a véleményeknek, főleg, ha az nem távoli fotelból történnek. Ez segíthet is nekem, ha más nem, a bogarat nem alltatja el...
- Alex_Aston
- V.I.P.
Így van, fát lehetne vágni a hátamon

És örülök a véleményeknek, főleg, ha az nem távoli fotelból történnek. Ez segíthet is nekem, ha más nem, a bogarat nem alltatja el...