Hát van azért ezotéria ezekben rendesen, ha nem a fizetett tesztek és mások hite után akarsz menni akkor vaktesztelsz pár kábelt (mondjuk megvétel előtt vagy legalább online hogy legyen 14 napod elállni) amiből az is kiderül van e értelme és ott kijön a különbség (ha egyáltalán van).Reverb írta: ↑2022.09.07., szer. 21:20Tisztelt Fórumtársak!
Tanácsot szeretnék kérni.
Kb.30 év hobbi hang és zenerajongás után rávettem magam egy minőségibb ,Inakustik Thassos Silver Edition Monitor rca kábel megvásárlására. Izgatottan kötöttem be és vártam a meglepetést. A meglepetés annyiban manifesztálódott, hogy ugyan nem lett jobb a hang, ellenben az első benyomás után sokkal rosszabb se... A csere tárgya egy szabvány piros-fehér rca vezeték volt, mely 600 Ft-ba kerül.. Nos tovább teszteltem és a különbség egyre észrevehetőbb volt, a 600 Ft-os rca javára. Ami az új kábelt illeti: eltűnt a dinamika, felbontás,a levegő, a felületi zaj (vagyis a színpadi atmoszféra), a felső regiszterek finom mikrodinamikája. Helyette kaptam egy igazi beszűkült hifi hangzást, döngölő mélyekkel. Kicsit dühös vagyok, de leginkább csalódott. Vajon ez lenne a kábelek varázs misztériumát körülölelő blabla? Vajon hány tíz, százezer forintot kéne elköltenem, hogy visszakapjam az eredeti 600 Ft-os rca hangomat? Vagy inkább anyukámnak volt igaza, aki azt mondta, hogy 40 évesen már illene felnőnöm? Előre is köszönöm!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 2
Re: RCA kábel mizéria
RCA kábel mizéria
Tisztelt Fórumtársak!
Kb.30 év hobbi hang és zenerajongás után rávettem magam egy minőségibb ,Inakustik Thassos Silver Edition Monitor rca kábel megvásárlására. Izgatottan kötöttem be és vártam a meglepetést. A meglepetés annyiban manifesztálódott, hogy ugyan nem lett jobb a hang, ellenben az első benyomás után sokkal rosszabb se... A csere tárgya egy szabvány piros-fehér rca vezeték volt, mely 600 Ft-ba kerül.. Nos tovább teszteltem és a különbség egyre észrevehetőbb volt, a 600 Ft-os rca javára. Ami az új kábelt illeti: eltűnt a dinamika, felbontás,a levegő, a felületi zaj (vagyis a színpadi atmoszféra), a felső regiszterek finom mikrodinamikája. Helyette kaptam egy igazi beszűkült hifi hangzást, döngölő mélyekkel. Kicsit dühös vagyok, de leginkább csalódott. Vajon ez lenne a kábelek varázs misztériumát körülölelő blabla? Vajon hány tíz, százezer forintot kéne elköltenem, hogy visszakapjam az eredeti 600 Ft-os rca hangomat? Vagy inkább anyukámnak volt igaza, aki azt mondta, hogy 40 évesen már illene felnőnöm? Előre is köszönöm!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6189
Re: Kábelezzünk
Szerintem ez szimpla teflon szalag:Alucard írta: ↑2022.08.19., pén. 09:38Köszönöm srácok!
Azt esetleg meg tudnátok még nekem mondani, hogy mit tekernek Kácsáék a kígyóbor végére? Szigetelőszalaghoz hasonló, de ránézésre annál erősebbnek tűnik... https://youtu.be/FCgrEYvPjfA?t=2
https://www.praktiker.hu/epuletgepeszet ... ag-12mm12m
Én extra erős ragasztószalaggal szoktam csinálni:
https://www.emag.hu/extra-eros-univerza ... DPCGX9BBM/
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Alucard
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Köszönöm srácok!
Azt esetleg meg tudnátok még nekem mondani, hogy mit tekernek Kácsáék a kígyóbor végére? Szigetelőszalaghoz hasonló, de ránézésre annál erősebbnek tűnik... https://youtu.be/FCgrEYvPjfA?t=2
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6189
Épp a napokban kígyóbőrőztem az egyik tápkábelem (anno lusta voltam megcsinálni). Ha ésszel (és kellő hőfokon) használod a hőlégfúvót akkor semmilyen károsodás nem éri a kígyóbőrt.

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha van 4 mm-es az OK lehet, de kicsit nagyobb is jó. A kígyóbőr kitágul a melegtől nagyon ronda lesz. Csavarj rá több réteg papirt a zsugorcső végénél az megvédi azt a hőtől.
- Alucard
- Lefelé a lejtőn
Akkor a 6 milliméteres rendben lesz.A zsugorcsövek java 1:2 arányban minimum zsugorodik, van amelyik sokkal jobban is.
Az XLR dugón a törésgátlóra gondolsz szerintem.
Esetleg azt nem tudod véletlenül, hogy az törésgátlónak mi az angol megfelelője?

- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7554
A zsugorcsövek java 1:2 arányban minimum zsugorodik, van amelyik sokkal jobban is.Alucard írta: ↑2022.08.16., kedd 20:39Sziasztok!
Meg tudnátok nekem mondani, hogy erre a 3mm átmerőjű Kácsa kábelre mekkora zsugorcsovet szokás applikálni? Tippre 4mm, csak kérdés, hogy ezt a kígyóbőr bevonat tolerálja-e...
Ezen felül ennek, a dugó tetején található szilikon? gumicső jellegű alkatrésznek nem tudjatok a nevét?
![]()
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- Alucard
- Lefelé a lejtőn
Sziasztok!
Meg tudnátok nekem mondani, hogy erre a 3mm átmerőjű Kácsa kábelre mekkora zsugorcsovet szokás applikálni? Tippre 4mm, csak kérdés, hogy ezt a kígyóbőr bevonat tolerálja-e...

Ezen felül ennek, a dugó tetején található szilikon? gumicső jellegű alkatrésznek nem tudjatok a nevét?

Kösz!pjm írta: ↑2022.08.15., hétf. 18:45Én, ha 1000 Ft/m alatt meg akarnám úszni (miért ne?) tuti, hogy Klotzot vagy valami hasonlót vennék. A 215-ös kábelük egészen kiegyenlített, csak van annál fentebb is.... Vagy ha olcsón kifogsz 9497-et, de hála a hype-nak és az árfolyamnak az már egészen drágább lett. 2500-3000 környékén a Mogami 3082 buli kis hangot ad. A Klotz és a Mogami hátránya, hogy kerek, nem tudom hogy lesz elvezetve - de nézhető más típus is. Olcsóért a pro kábelek szerintem sokkal jobb ár/hang mutatóval rendelkeznek, persze ott is vannak kevésbé sikerült dolgok (akárcsak a hifi gyártóknál), de ha csak azt nézed mennyivel kisebb ott az árrés, rájössz, hogy a hifiben ugyanazt a minőséget többért adják, jóval.
Az elvezetése a kábelnek nem szempont, fal mellett elfér a vastag is. Hangminőség elsődleges, másodlagosan pedig az ár.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
Én, ha 1000 Ft/m alatt meg akarnám úszni (miért ne?) tuti, hogy Klotzot vagy valami hasonlót vennék. A 215-ös kábelük egészen kiegyenlített, csak van annál fentebb is.... Vagy ha olcsón kifogsz 9497-et, de hála a hype-nak és az árfolyamnak az már egészen drágább lett. 2500-3000 környékén a Mogami 3082 buli kis hangot ad. A Klotz és a Mogami hátránya, hogy kerek, nem tudom hogy lesz elvezetve - de nézhető más típus is. Olcsóért a pro kábelek szerintem sokkal jobb ár/hang mutatóval rendelkeznek, persze ott is vannak kevésbé sikerült dolgok (akárcsak a hifi gyártóknál), de ha csak azt nézed mennyivel kisebb ott az árrés, rájössz, hogy a hifiben ugyanazt a minőséget többért adják, jóval.
Hangfal kábel háttér sugárzókhoz házimozihoz 2x10m hosszban? Mit lenne érdemes venni a józan ész keretein belül?
Később Dali Mentor 6 hangfalak lesznek a háttér sugárzók, amint elkészül a jóideje épülő (ahogy a pénztárca engedi olyan tempóban halad) leendő front hangfalaim, de nem akarok majd akkor hangfal kábelt cserélni, már most eleve a Dali-hoz nézelődök.
Később Dali Mentor 6 hangfalak lesznek a háttér sugárzók, amint elkészül a jóideje épülő (ahogy a pénztárca engedi olyan tempóban halad) leendő front hangfalaim, de nem akarok majd akkor hangfal kábelt cserélni, már most eleve a Dali-hoz nézelődök.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
Mindenesetre mostmár tudjuk, ha kifosztják a tábori kórházat a hifistáknál kell keresni a tettest:)
- cat7505
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 52
Szerintem biztos nem kapsz ilyet itthon, pláne nem 7,5 euróban...BLX írta: ↑2022.08.04., csüt. 21:42Köszönöm! Jól néz ki ez is, de ez csak 3x0,75mm2-es, ha jól látom, és nem 3x1,5mm2-es mint amilyet én keresek.andrasth írta: ↑2022.08.04., csüt. 20:441,8 m, nem noname:)
https://monacor.hu/product/aac-182-sw
BLX írta: ↑2022.08.04., csüt. 16:50
Köszi a tippet. Most erre a projektre "sima PC-s öntött" 3x1,5mm2-es, fekete, 1,5m-es kábel kellene.
Olyan kellene mint amit a franciák árulnak csak itthoni shopból:
https://www.audiophonics.fr/en/power-ca ... -8814.html
vagy az tényleg nagyon noname (mint a 7elemi szálas csak pappíron 0,75-ös kínai derót)
-még az anno a lomin begyűjtött makulátlan 1/1,5mm2-ek is nagy becsben van tartva nálam...
Amúgy van egy zsír új 3x1,5mm2-esem is viszont nem noname, elég diszkréten
de meg van írva a 8mm vastag vezetéke:
KORES KABEL H5VV-F 3G1,5mm2 *VDR* *HAR* és az öntött dugók MEDICAL szabvány szerintiek...
sajnos MILITARY szabványost még nem találtam

Intuitív és autodidakta alkotó (DIY-er), középsúlyú pákaforgató,
holisztikus szemléletű gondolkodó, spirituális anyag suttogó…
mellesleg nem vagyok százas, sosem voltam olyan gyenge IQ-ra
holisztikus szemléletű gondolkodó, spirituális anyag suttogó…
mellesleg nem vagyok százas, sosem voltam olyan gyenge IQ-ra
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Köszönöm! Jól néz ki ez is, de ez csak 3x0,75mm2-es, ha jól látom, és nem 3x1,5mm2-es mint amilyet én keresek.andrasth írta: ↑2022.08.04., csüt. 20:441,8 m, nem noname:)
BLX írta: ↑2022.08.04., csüt. 16:50Köszi a tippet. Most erre a projektre "sima PC-s öntött" 3x1,5mm2-es, fekete, 1,5m-es kábel kellene.
- andrasth
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 28
Ahamm, 3G x 0,75mm2 - Stornoandrasth írta: ↑2022.08.04., csüt. 20:441,8 m, nem noname:)
BLX írta: ↑2022.08.04., csüt. 16:50Köszi a tippet. Most erre a projektre "sima PC-s öntött" 3x1,5mm2-es, fekete, 1,5m-es kábel kellene.

Hivox Alces3->Pc-Bodor Usb V2->Teac Nt-503->Myryad MI120->AE Aelite2
Kábelek: NHXMH-J ösvény/Tmp-Belden tápok/Harmonic Technology usb/Siltech New York IC/Belden 9497 hf
Kábelek: NHXMH-J ösvény/Tmp-Belden tápok/Harmonic Technology usb/Siltech New York IC/Belden 9497 hf
- andrasth
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 28
1,8 m, nem noname:)
Hivox Alces3->Pc-Bodor Usb V2->Teac Nt-503->Myryad MI120->AE Aelite2
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Köszi a tippet. Most erre a projektre "sima PC-s öntött" 3x1,5mm2-es, fekete, 1,5m-es kábel kellene.
Doky gyárt kábelt, 3*2,5 mm Lapp alapanyagból, de szerintem,ha több kell megcsinálja 3*1,5-ben is. Egy PÜ-t megér.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Re: Rogers LS7
Milyen témát? Hogy ha megfordítja a kábelt, jobban szól a hirdetett hangfal?
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 875
Egy ilyen témát idekeverni, na az volt a komolytalan. Hirdetőtől elnézést kérek az újabb Off-ért!
Nem szotkam hibázni.
Bocs kolléga úr, de vegyük komolyan a dolgokat. Attól, hogy valamit nem tudunk megmagyarázni, még létezhet.Sugden2020 írta: ↑2022.08.03., szer. 11:49kérm szépen ez olyan kábel ami LGBTCRYOGENULTRAHIGHTECH technológiával készült. amint a szba höfoka eléri a 27 celsius fokot, a delej összetétele megváltozik és a hangminöség éteri magasságokba szárnyal. szinte mérhetetlen ....
-
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 20
kérm szépen ez olyan kábel ami LGBTCRYOGENULTRAHIGHTECH technológiával készült. amint a szba höfoka eléri a 27 celsius fokot, a delej összetétele megváltozik és a hangminöség éteri magasságokba szárnyal. szinte mérhetetlen ....