Elnézést, hogy kicsit röviden írtam a beírásodra, itt az AVX-en tényleg meg kell rágni minden szót, mert hamar sértődés lesz belőle. Akkor most kicsit hosszabban reagálnék.
Az audió egy hihetetlenül titokzatos világ, amelyben nem lehet igazán jól tájékozódni. Ráadásul azonnal elterjednek a nem éppen megalapozott vélemények, amelyek sommásak, mert látszólag kapaszkodót adnak, biztos kiindulást.
Ilyennek tűnt nekem a te beírásod, amely azért azt sugalja, hogy vintage készülékeknél nem várható jó eredmény a kábel cserélgetésektől. Ráadásul ez a vélemény megerősítve az általam mélységesen tisztelt Huszti Zsolt tapasztalataival egy vintage Linn készülék kábel érzéketlenségével. Ezzel ez olyan erős beírás, amelyre építhet bárki: nem érdemes vintage készülék esetében sokat várni a kábelezéstől. Ezt szerettem volna elkerülni.
Tudtommal Zsolt hallotta az én példámban felhozott McIntosh / Royd rendszert és nagyon tetszett neki a hangja, amely pontosan a kábel cserélgetés/tesztelés eredményeképpen lett olyan kiemelkedő.
Ha már így szóba került Zsolt (nem én hoztam be a nevét ebbe a vélemény cserébe), azért szeretném elmondani, hogy az én tapasztalataim azt mutatták, hogy HEED készülékek is kifejezetten jól reagálnak a kábel válogatásra, erre gyt és chord_ rendszere nekem a legjobb példa.
Még valami a vintage készülékek témakörhöz. Ezek a készülékek jó részben beépített hálózati kábelekkel készültek. Ha valaki tudja, hogy milyen sokat számít a hálózati kábel egy készülék hangjában, az hajlamos lehet arra, hogy tuningoltasson hálózati csatlakozó beépítésével. Én ezt nem javaslom, mert a gyártók elég jó kábeleket tettek a régi készülékekbe, és egy ilyen tuninggal elvész a vintage jelleg.