Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Re: RCA kábel mizéria

Hozzászólás Szerző: viri »

Reverb írta:
2022.09.07., szer. 21:20
Tisztelt Fórumtársak!

Tanácsot szeretnék kérni.

Kb.30 év hobbi hang és zenerajongás után rávettem magam egy minőségibb ,Inakustik Thassos Silver Edition Monitor rca kábel megvásárlására. Izgatottan kötöttem be és vártam a meglepetést. A meglepetés annyiban manifesztálódott, hogy ugyan nem lett jobb a hang, ellenben az első benyomás után sokkal rosszabb se... A csere tárgya egy szabvány piros-fehér rca vezeték volt, mely 600 Ft-ba kerül.. Nos tovább teszteltem és a különbség egyre észrevehetőbb volt, a 600 Ft-os rca javára. Ami az új kábelt illeti: eltűnt a dinamika, felbontás,a levegő, a felületi zaj (vagyis a színpadi atmoszféra), a felső regiszterek finom mikrodinamikája. Helyette kaptam egy igazi beszűkült hifi hangzást, döngölő mélyekkel. Kicsit dühös vagyok, de leginkább csalódott. Vajon ez lenne a kábelek varázs misztériumát körülölelő blabla? Vajon hány tíz, százezer forintot kéne elköltenem, hogy visszakapjam az eredeti 600 Ft-os rca hangomat? Vagy inkább anyukámnak volt igaza, aki azt mondta, hogy 40 évesen már illene felnőnöm? Előre is köszönöm!
Jó sokat vártál az első kábel cseréddel :) Pedig 10 éves korod óta hifizel :)
Na de hogy tényleg segítsek is, van ilyen eset, nem is annyira meglepő. Több oka is lehet. Mivel elég jól detektáltad a különbségeket, ezért feltételezem, hogy a rendszered felbontása (és a füled, figyelmed) már kihozza a finomabb különbségeket. Az egyik lehetséges ok, hogy az az inakustik kábel egy olcsó, (ha nem is 600 hanem 20-30eft) áruházi darab, egy kalap sz.rt sem ér. Ez ne vegye kedved, mert ettől még nem muszáj százezreket költened, akár ugyan ennyiért kifoghattál volna egy sokkal jobb hangú, és a rendszerébe jobban passzoló kábelt. Zárójelben a tapasztalatom az, hogy azért zsebbenyúlósan komolyabb hangot kaptam drágább kábelektől, de hiszen ugyan ez igaz a hangsugárzóra, erősítőre stb. tehát tulajdonképpen nem is csoda, persze ettől még kérdés náluk az ár-érték arány, ami minnél kisebb a pénztárca, annál rosszabbnak tűnik.

A másik dolog, egy barátom vintage rendszerén tapasztaltam, hogy nem is olyan könnyű kirobbantani azt a 600ft-os fröccsöntött kábelt, a maga 30-40 éves járatódásával, vagy nem tudom mitől, de nála is több alsó kategóriás (kb. 40e - ig) elvérzett, nem passzolt a rendszerbe. Drágábban nem akart venni (pedig komolyabb kb. 4 milliós vintage rendszer).
Szóval ha egyébként jó így, akkor hagyd a francba, ha valamin szeretnél javítani, vagy csak mindenből többet akarsz kapni hátrányok nélkül, akkor hidd el lehet találni,igaz keresni próbálgatni kell, és mázli ha megúszod 30e alatt. Én csak kb. 25 éve reszelgetem az aktuális rendszereimet, de nagyon sok kábellel éltem együtt, így írom ezt neked, nem úgy hogy elméleteim vannak róla.
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

bunddog
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Re: RCA kábel mizéria

Hozzászólás Szerző: bunddog »

Reverb írta:
2022.09.07., szer. 21:20
Tisztelt Fórumtársak!

Kb.30 év hobbi hang és zenerajongás után rávettem magam egy minőségibb ,Inakustik Thassos Silver Edition Monitor rca kábel megvásárlására. Izgatottan kötöttem be és vártam a meglepetést. A meglepetés annyiban manifesztálódott, hogy ugyan nem lett jobb a hang, ellenben az első benyomás után sokkal rosszabb se... A csere tárgya egy szabvány piros-fehér rca vezeték volt, mely 600 Ft-ba kerül.. Nos tovább teszteltem és a különbség egyre észrevehetőbb volt, a 600 Ft-os rca javára. Ami az új kábelt illeti: eltűnt a dinamika, felbontás,a levegő, a felületi zaj (vagyis a színpadi atmoszféra), a felső regiszterek finom mikrodinamikája. Helyette kaptam egy igazi beszűkült hifi hangzást, döngölő mélyekkel. Kicsit dühös vagyok, de leginkább csalódott. Vajon ez lenne a kábelek varázs misztériumát körülölelő blabla? Vajon hány tíz, százezer forintot kéne elköltenem, hogy visszakapjam az eredeti 600 Ft-os rca hangomat? Vagy inkább anyukámnak volt igaza, aki azt mondta, hogy 40 évesen már illene felnőnöm? Előre is köszönöm!
Hát van azért ezotéria ezekben rendesen, ha nem a fizetett tesztek és mások hite után akarsz menni akkor vaktesztelsz pár kábelt (mondjuk megvétel előtt vagy legalább online hogy legyen 14 napod elállni) amiből az is kiderül van e értelme és ott kijön a különbség (ha egyáltalán van).

Reverb
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 18

RCA kábel mizéria

Hozzászólás Szerző: Reverb »

Tisztelt Fórumtársak!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6189

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Alucard írta:
2022.08.19., pén. 09:38
Köszönöm srácok!
Azt esetleg meg tudnátok még nekem mondani, hogy mit tekernek Kácsáék a kígyóbor végére? Szigetelőszalaghoz hasonló, de ránézésre annál erősebbnek tűnik... https://youtu.be/FCgrEYvPjfA?t=2
Szerintem ez szimpla teflon szalag:
https://www.praktiker.hu/epuletgepeszet ... ag-12mm12m

Én extra erős ragasztószalaggal szoktam csinálni:
https://www.emag.hu/extra-eros-univerza ... DPCGX9BBM/
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Alucard
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Alucard »

Köszönöm srácok!
Azt esetleg meg tudnátok még nekem mondani, hogy mit tekernek Kácsáék a kígyóbor végére? Szigetelőszalaghoz hasonló, de ránézésre annál erősebbnek tűnik... https://youtu.be/FCgrEYvPjfA?t=2

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6189

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

cables írta:
2022.08.17., szer. 08:19
A kígyóbőr kitágul a melegtől nagyon ronda lesz. Csavarj rá több réteg papirt a zsugorcső végénél az megvédi azt a hőtől.
Épp a napokban kígyóbőrőztem az egyik tápkábelem (anno lusta voltam megcsinálni). Ha ésszel (és kellő hőfokon) használod a hőlégfúvót akkor semmilyen károsodás nem éri a kígyóbőrt. ;peace;
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2282

Hozzászólás Szerző: cables »

Alucard írta:
2022.08.16., kedd 20:39
Sziasztok!

Meg tudnátok nekem mondani, hogy erre a 3mm átmerőjű Kácsa kábelre mekkora zsugorcsovet szokás applikálni? Tippre 4mm, csak kérdés, hogy ezt a kígyóbőr bevonat tolerálja-e...
Ha van 4 mm-es az OK lehet, de kicsit nagyobb is jó. A kígyóbőr kitágul a melegtől nagyon ronda lesz. Csavarj rá több réteg papirt a zsugorcső végénél az megvédi azt a hőtől.

Bácsika
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Bácsika »

Alucard írta:
2022.08.17., szer. 05:59
Esetleg azt nem tudod véletlenül, hogy az törésgátlónak mi az angol megfelelője? :D
leborulok.gif
Bend protection grommet vagy cable grommet.

Alucard
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

A zsugorcsövek java 1:2 arányban minimum zsugorodik, van amelyik sokkal jobban is.
Az XLR dugón a törésgátlóra gondolsz szerintem.
Akkor a 6 milliméteres rendben lesz.
Esetleg azt nem tudod véletlenül, hogy az törésgátlónak mi az angol megfelelője? :D
leborulok.gif

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7554

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Alucard írta:
2022.08.16., kedd 20:39
Sziasztok!

Meg tudnátok nekem mondani, hogy erre a 3mm átmerőjű Kácsa kábelre mekkora zsugorcsovet szokás applikálni? Tippre 4mm, csak kérdés, hogy ezt a kígyóbőr bevonat tolerálja-e...
Kép

Ezen felül ennek, a dugó tetején található szilikon? gumicső jellegű alkatrésznek nem tudjatok a nevét?

Kép
A zsugorcsövek java 1:2 arányban minimum zsugorodik, van amelyik sokkal jobban is.
Az XLR dugón a törésgátlóra gondolsz szerintem.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Alucard
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok!

Kép

Ezen felül ennek, a dugó tetején található szilikon? gumicső jellegű alkatrésznek nem tudjatok a nevét?

Kép

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: Palm »

pjm írta:
2022.08.15., hétf. 18:45
Én, ha 1000 Ft/m alatt meg akarnám úszni (miért ne?) tuti, hogy Klotzot vagy valami hasonlót vennék. A 215-ös kábelük egészen kiegyenlített, csak van annál fentebb is.... Vagy ha olcsón kifogsz 9497-et, de hála a hype-nak és az árfolyamnak az már egészen drágább lett. 2500-3000 környékén a Mogami 3082 buli kis hangot ad. A Klotz és a Mogami hátránya, hogy kerek, nem tudom hogy lesz elvezetve - de nézhető más típus is. Olcsóért a pro kábelek szerintem sokkal jobb ár/hang mutatóval rendelkeznek, persze ott is vannak kevésbé sikerült dolgok (akárcsak a hifi gyártóknál), de ha csak azt nézed mennyivel kisebb ott az árrés, rájössz, hogy a hifiben ugyanazt a minőséget többért adják, jóval.
Kösz!
Az elvezetése a kábelnek nem szempont, fal mellett elfér a vastag is. Hangminőség elsődleges, másodlagosan pedig az ár.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 297

Hozzászólás Szerző: pjm »

Én, ha 1000 Ft/m alatt meg akarnám úszni (miért ne?) tuti, hogy Klotzot vagy valami hasonlót vennék. A 215-ös kábelük egészen kiegyenlített, csak van annál fentebb is.... Vagy ha olcsón kifogsz 9497-et, de hála a hype-nak és az árfolyamnak az már egészen drágább lett. 2500-3000 környékén a Mogami 3082 buli kis hangot ad. A Klotz és a Mogami hátránya, hogy kerek, nem tudom hogy lesz elvezetve - de nézhető más típus is. Olcsóért a pro kábelek szerintem sokkal jobb ár/hang mutatóval rendelkeznek, persze ott is vannak kevésbé sikerült dolgok (akárcsak a hifi gyártóknál), de ha csak azt nézed mennyivel kisebb ott az árrés, rájössz, hogy a hifiben ugyanazt a minőséget többért adják, jóval.

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: Palm »

Hangfal kábel háttér sugárzókhoz házimozihoz 2x10m hosszban? Mit lenne érdemes venni a józan ész keretein belül?
Később Dali Mentor 6 hangfalak lesznek a háttér sugárzók, amint elkészül a jóideje épülő (ahogy a pénztárca engedi olyan tempóban halad) leendő front hangfalaim, de nem akarok majd akkor hangfal kábelt cserélni, már most eleve a Dali-hoz nézelődök.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Eunos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 73

Hozzászólás Szerző: Eunos »

Mindenesetre mostmár tudjuk, ha kifosztják a tábori kórházat a hifistáknál kell keresni a tettest:)

cat7505
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: cat7505 »

BLX írta:
2022.08.04., csüt. 21:42
andrasth írta:
2022.08.04., csüt. 20:44
1,8 m, nem noname:)
https://monacor.hu/product/aac-182-sw
BLX írta:
2022.08.04., csüt. 16:50

Köszi a tippet. Most erre a projektre "sima PC-s öntött" 3x1,5mm2-es, fekete, 1,5m-es kábel kellene.
Olyan kellene mint amit a franciák árulnak csak itthoni shopból:
https://www.audiophonics.fr/en/power-ca ... -8814.html
Köszönöm! Jól néz ki ez is, de ez csak 3x0,75mm2-es, ha jól látom, és nem 3x1,5mm2-es mint amilyet én keresek.
Szerintem biztos nem kapsz ilyet itthon, pláne nem 7,5 euróban...
vagy az tényleg nagyon noname (mint a 7elemi szálas csak pappíron 0,75-ös kínai derót)

-még az anno a lomin begyűjtött makulátlan 1/1,5mm2-ek is nagy becsben van tartva nálam...

Amúgy van egy zsír új 3x1,5mm2-esem is viszont nem noname, elég diszkréten
de meg van írva a 8mm vastag vezetéke:
KORES KABEL H5VV-F 3G1,5mm2 *VDR* *HAR* és az öntött dugók MEDICAL szabvány szerintiek...
sajnos MILITARY szabványost még nem találtam :rolleyes:
Intuitív és autodidakta alkotó (DIY-er), középsúlyú pákaforgató,
holisztikus szemléletű gondolkodó, spirituális anyag suttogó…
mellesleg nem vagyok százas, sosem voltam olyan gyenge IQ-ra

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

andrasth írta:
BLX írta:
6c33c írta:
2022.08.04., csüt. 14:18

Doky gyárt kábelt, 3*2,5 mm Lapp alapanyagból, de szerintem,ha több kell megcsinálja 3*1,5-ben is. Egy PÜ-t megér.
Köszi a tippet. Most erre a projektre "sima PC-s öntött" 3x1,5mm2-es, fekete, 1,5m-es kábel kellene.
Köszönöm! Jól néz ki ez is, de ez csak 3x0,75mm2-es, ha jól látom, és nem 3x1,5mm2-es mint amilyet én keresek.

andrasth
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 28

Hozzászólás Szerző: andrasth »

andrasth írta:
BLX írta:
6c33c írta:

Doky gyárt kábelt, 3*2,5 mm Lapp alapanyagból, de szerintem,ha több kell megcsinálja 3*1,5-ben is. Egy PÜ-t megér.
Ahamm, 3G x 0,75mm2 - Storno :rolleyes:
Hivox Alces3->Pc-Bodor Usb V2->Teac Nt-503->Myryad MI120->AE Aelite2
Kábelek: NHXMH-J ösvény/Tmp-Belden tápok/Harmonic Technology usb/Siltech New York IC/Belden 9497 hf

andrasth
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 28

Hozzászólás Szerző: andrasth »

BLX írta:
6c33c írta:
BLX írta:
2022.08.02., kedd 21:45

1500 Ft-os pc zsinor aranyozott erintkezokkel 8000+ Ft. Igen en is gondoltam erre. gondolkodik.gif
Egyelore eddig csak a francia webshopban talaltam no name fekete 3x1,5mm2 1,5m-es tapkabelt.
Hivox Alces3->Pc-Bodor Usb V2->Teac Nt-503->Myryad MI120->AE Aelite2
Kábelek: NHXMH-J ösvény/Tmp-Belden tápok/Harmonic Technology usb/Siltech New York IC/Belden 9497 hf

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

6c33c írta:
BLX írta:
fülelek írta:
2022.08.02., kedd 21:32
Mókusvakítás 2.0
1500 Ft-os pc zsinor aranyozott erintkezokkel 8000+ Ft. Igen en is gondoltam erre. gondolkodik.gif
Egyelore eddig csak a francia webshopban talaltam no name fekete 3x1,5mm2 1,5m-es tapkabelt.

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

BLX írta:
fülelek írta:
2022.08.02., kedd 21:32
Mókusvakítás 2.0
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

bobb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 67

Re: Rogers LS7

Hozzászólás Szerző: bobb »

fererencz írta:
2022.08.03., szer. 22:25
bobb írta:
2022.08.03., szer. 22:09
Bocs kolléga úr, de vegyük komolyan a dolgokat. Attól, hogy valamit nem tudunk megmagyarázni, még létezhet.
Egy ilyen témát idekeverni, na az volt a komolytalan. Hirdetőtől elnézést kérek az újabb Off-ért!
Milyen témát? Hogy ha megfordítja a kábelt, jobban szól a hirdetett hangfal?

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 875

Hozzászólás Szerző: fererencz »

bobb írta:
2022.08.03., szer. 22:09
Bocs kolléga úr, de vegyük komolyan a dolgokat. Attól, hogy valamit nem tudunk megmagyarázni, még létezhet.
Egy ilyen témát idekeverni, na az volt a komolytalan. Hirdetőtől elnézést kérek az újabb Off-ért!
Nem szotkam hibázni.

bobb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 67

Hozzászólás Szerző: bobb »

Sugden2020 írta:
2022.08.03., szer. 11:49
nalah írta:
2022.08.01., hétf. 18:04
.................
kérm szépen ez olyan kábel ami LGBTCRYOGENULTRAHIGHTECH technológiával készült. amint a szba höfoka eléri a 27 celsius fokot, a delej összetétele megváltozik és a hangminöség éteri magasságokba szárnyal. szinte mérhetetlen ....

Sugden2020
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: Sugden2020 »

nalah írta:
2022.08.01., hétf. 18:04
Szia!
Szuper a hangfal de szerintem a hangfalkábel fordított irányba van bekötve!
Én megfordítanám úgy biztosan előrelépés lesz a hangzásban. :smile53:
Sok sikert az eladáshoz.
kérm szépen ez olyan kábel ami LGBTCRYOGENULTRAHIGHTECH technológiával készült. amint a szba höfoka eléri a 27 celsius fokot, a delej összetétele megváltozik és a hangminöség éteri magasságokba szárnyal. szinte mérhetetlen ....

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”