TEAC NT-503 és Limetree készülékem is volt/van, mindkettőt szétszedtem, tuningoltam, teszteltem, de leginkább használtam. A Lindemann semmivel sem marad el a TEAC mögött műszaki színvonal terén, de a jóval kevesebb funkció miatt nyilván egyszerűbb felépítésű kütyü. A két készüléket felhasználói nézőpontból kissé értelmetlen összehasonlítani, mivel nagyon másra valók. A TEAC elsősorban D/A konverter, kiegészítve fejhallgató erősítővel és korlátolt hálózati lejátszási lehetőséggel. A Limetree "csak" egy kitűnő hálózati/lokális lejátszó és Roon végpont, DAC-ként, digitális forrásként nem használható. Hangzásban szerintem nincsenek egy ligában annak ellenére, hogy van köztük némi műszaki rokonság.
A DAC chipekről... Közkézen forog az AKM és a ESS chipek "hangzásának" itt is ismertetett általános definíciója, de azért bőségesen vannak cáfolatok. Pl. a Parasound P6 előerősítőmben Sabre D/A chip dolgozik, ám digitális forrásról táplálva nincs a hangjában semmi olyasmi, amit erről a chipről sokan mondogatnak más készülékek kapcsán. Kicsit olyan a kérdés nekem, mintha a hengerfej tömítés alapján próbálnánk megtippelni, mire képes egy autó.