Én is Tidalozom, de most lemondtam, és mikor lejár az előfiz. elindítom a fizetős Deezert, amit már beregisztráltam, és próbaüzemben a free verziót hallgatom munka közben. Jazz-ben eddig több lemezt találok rajta, mint a Tidalon, állítólag jobb a Flac-ja, és picit olcsóbb is. Az egyedüli bajom a free verzióval (nyilván a reklámon, meg a szar mp3-on kívül), hogy míg a laptopon hagyja végigjátszani a lemezeket, média playerrel csak 30 mp-et játszik le minden számból.Aszpirin írta: ↑2021.10.29., pén. 14:38Például az emlegetett Deezer.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1228
Re: Hálózati audio lejátszók
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1228
Végre valaki korrekten leírta, miben szól másképpen a 2 DAC chip.mishow írta: ↑2021.10.29., pén. 14:10Az újkori Teac készülékeket nem ismerem, de az adottságaik alapján egyből látszik, hogy három olyan készülékről van szó, amik sem árban, sem szolgáltatásban, sem célközönségben nem egy ligában játszanak.szj4 írta: ↑2021.10.29., pén. 13:37A limetree mennyivel jobb a yamaha wxc50-nél? Másodrendszerben van egy yamahám, de azért a nagy rendszerben eléggé elvérzett a Teac NT 503 mellett. Viszont a Teac ellenében gondolkodom a limetree kipróbálásán, csak ha jól látom eléggé korlátolt a csatlakoztatási lehetőségekben.
A wxc50 egy nagyon jó mindenes, sok szolgáltatással és csatlakozási lehetőséggel. Ebben az értelemben a Teac rokona. Csakhogy a Teac AKM chipre épül, a Yami pedig ESS Sabre chipre, ami eleve más hangzásvilág. Ha "AKM"-es vagy, a Sabre hangja hűvös, feszes lesz, cserébe precíz, gyors és levegős. Az AKM melegsége után sokaknak ez nem jön be, a Sabre híveknek meg az AKM unalmas kicsit.
A Limetree egy teljesen más filozófia, arra való, amire Alex keresett megoldást: csináltak egy komolyan megépített, egyfajta felső kategóriás "plug-and-play" streamert két dual mono AKM chippel, és még egy plusz AKM végzi benne a felkonvertálást. Olyan igényes az analóg kimenete, hogy a legtöbb tesztelő szerint csak erősen felső kategóriás külső DAC tudná überelni - szóval nem is csináltak rá digitális kimenetet (megjegyzem, van csak futóművük is, azon meg analóg kimenet nincs, de az valahogy nincs annyira hypeolva).
Szóval hangban lehet, hogy jobban tetszene a Limetree, mint a Teac, mert ugyanazt az AKM vonalat viszi, de láthatóan a hangra fókuszáltak, ezért cserébe gyakorlatilag semmi hifista kunsztot nem tud.
Amúgy árban a Yami -> Limetree 2-3x különbség, a Teac erre tesz még 1,5-es szorzót. Használtan ... mert ugye a Limetree II. már szintén ESS Sabre chippel megy, hisz a gyár leégett és úgy néz ki, az AKM roló egyelőre - régi formájában valszeg örökre - lement. A Teac nem tudom, mire fog átállni, de neki is lépnie kell valamerre.
Úgyhogy a lecke fel van adva, EZ a Yami soha nem fogja megszorongatni a Teac NT-t, de nem is dolga, meg nem is várható el tőle.
Ha mocorog a hifibogár, a Teac saját ligájában keress kihívót, esetleg indulj a nagyobb Auralicok irányába, vagy ha mondasz egy rászánt keretet, tuti lesz majd pár ötlet a többiektől![]()
Sabre után nekem az Akm mindig egy "beszűkült" színpadot mutatott. És talán mivel egy vintage cuccon hallgatom a Marantz médialejátszót, ami Sabre chipet használ, nálam kifejezetten analógosan, ugyanakkor levegősen szól.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6076
Például az emlegetett Deezer.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- adamthebrave
- V.I.P.
- Értékelés: 544
Mi lehet ma a reális opció helyette?
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2556
Az újkori Teac készülékeket nem ismerem, de az adottságaik alapján egyből látszik, hogy három olyan készülékről van szó, amik sem árban, sem szolgáltatásban, sem célközönségben nem egy ligában játszanak.szj4 írta: ↑2021.10.29., pén. 13:37A limetree mennyivel jobb a yamaha wxc50-nél? Másodrendszerben van egy yamahám, de azért a nagy rendszerben eléggé elvérzett a Teac NT 503 mellett. Viszont a Teac ellenében gondolkodom a limetree kipróbálásán, csak ha jól látom eléggé korlátolt a csatlakoztatási lehetőségekben.
A wxc50 egy nagyon jó mindenes, sok szolgáltatással és csatlakozási lehetőséggel. Ebben az értelemben a Teac rokona. Csakhogy a Teac AKM chipre épül, a Yami pedig ESS Sabre chipre, ami eleve más hangzásvilág. Ha "AKM"-es vagy, a Sabre hangja hűvös, feszes lesz, cserébe precíz, gyors és levegős. Az AKM melegsége után sokaknak ez nem jön be, a Sabre híveknek meg az AKM unalmas kicsit.
A Limetree egy teljesen más filozófia, arra való, amire Alex keresett megoldást: csináltak egy komolyan megépített, egyfajta felső kategóriás "plug-and-play" streamert két dual mono AKM chippel, és még egy plusz AKM végzi benne a felkonvertálást. Olyan igényes az analóg kimenete, hogy a legtöbb tesztelő szerint csak erősen felső kategóriás külső DAC tudná überelni - szóval nem is csináltak rá digitális kimenetet (megjegyzem, van csak futóművük is, azon meg analóg kimenet nincs, de az valahogy nincs annyira hypeolva).
Szóval hangban lehet, hogy jobban tetszene a Limetree, mint a Teac, mert ugyanazt az AKM vonalat viszi, de láthatóan a hangra fókuszáltak, ezért cserébe gyakorlatilag semmi hifista kunsztot nem tud.
Amúgy árban a Yami -> Limetree 2-3x különbség, a Teac erre tesz még 1,5-es szorzót. Használtan ... mert ugye a Limetree II. már szintén ESS Sabre chippel megy, hisz a gyár leégett és úgy néz ki, az AKM roló egyelőre - régi formájában valszeg örökre - lement. A Teac nem tudom, mire fog átállni, de neki is lépnie kell valamerre.
Úgyhogy a lecke fel van adva, EZ a Yami soha nem fogja megszorongatni a Teac NT-t, de nem is dolga, meg nem is várható el tőle.
Ha mocorog a hifibogár, a Teac saját ligájában keress kihívót, esetleg indulj a nagyobb Auralicok irányába, vagy ha mondasz egy rászánt keretet, tuti lesz majd pár ötlet a többiektől

Szerintem tudja, és azt hiszem, mindketten (te meg én) sejtjük is.
Én mindenesetre közel állok a Tidal-előfizum lemondásához.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6076
robi20064 írta: ↑2021.10.28., csüt. 22:38
Marpedig itt erosen ez az eset a legvaloszinubb leven a Lindemann nem tamogatja semmilyen szinten az MQA-t a Tidal meg egyre inkabb erolteti a sima lossless flac-al szemben is. Hogy ilyen esetben milyen PCM stream fog kimenni azt talan meg Bob Stuart sem tudja.
Szerintem tudja, és azt hiszem, mindketten (te meg én) sejtjük is.
Én mindenesetre közel állok a Tidal-előfizum lemondásához.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3457
Szia!
Én a saját appal használom.
Arra nem jöttem még rá, hogy hol vannak benne az ajanlások a kedvelt stílusok alapján?
Csak a Marantz! :-D
Én is ezt a gyufásdobozt használom, nagy megelégedéssel. A forrás Pc+Jriver, a telefonról pedig gizmo-val irányítom ha szükséges. Nagyon korrekt kis készülék ez a Limetree.
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11023
- Kapcsolat:
Csak ebből nehogy az süljön ki tanulságként, hogy a Deezer sokkal jobb hangzást ad, mint a Tidal! Inkább próbáld ki otthon mindkettőt, ha már van erre alkalmas eszközöd!Alex_Aston írta: ↑2021.10.28., csüt. 19:25A Depeche Mode - Home sokkal jobb ezen keresztül Deezer hifi minőségben (FLAC), mint Tidalon hallgattam eddig több helyen.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11023
- Kapcsolat:
Nem kell hozzájuk feltétlenül telefon, meg táblagép sem, ezek csak opciók. Én Roon hálózatban használom a Lindemann-t végpontként, a lejátszást PC-ről vezérlem (ha már amúgy is ott ülök előtte). A gyári applikációját felraktam a telefonomra, kb 20 percig használtam, nyugtáztam, hogy működik, aztán ennyi. Vannak olyan hálózati lejátszók, amiknek van saját vezérlő felületük, kijelzőjük, távnyomogatójuk, de ez számomra messze kényelmetlenebb, mint a fenti opciók.avl2 írta: ↑2021.10.28., csüt. 17:12A mai lejatszok - legalabbis szamomra - nagy hatranya a régi SB Touch-omhoz kepest, hogy önmagukban nem kezelhetöek, pl. telefon (nekem nincs csak felügyelt, nem telepithetö ceges, tudom: mindenki masnak van) kell hozzajuk. Ha meg mar kell egy "okoseszköz", akkor miert nem az maga a lejatszo, a netre csatlakozo is ?
- andarson
- V.I.P.
- Értékelés: 599
Tudom nem érdekel a Tidal, de ha van oda is trial period, szerintem regisztrálj be oda is és nézd meg, hogy szól a Tidal Limetree-nAlex_Aston írta: ↑2021.10.28., csüt. 19:25Jól. Nagyon jól.
A Depeche Mode - Home sokkal jobb ezen keresztül Deezer hifi minőségben (FLAC), mint Tidalon hallgattam eddig több helyen.
Lehet el kéne felejtenem a CD gyűjteményem...?![]()

- Alex_Aston
- V.I.P.
Így van.zoli73 írta: ↑2021.10.28., csüt. 19:32Javíts ki ha tévednék, de mintha azt írtad volna, hogy ami zenéd megvan cd-n az nem érdekel stream-ről.Alex_Aston írta: ↑2021.10.28., csüt. 19:25Jól. Nagyon jól.
A Depeche Mode - Home sokkal jobb ezen keresztül Deezer hifi minőségben (FLAC), mint Tidalon hallgattam eddig több helyen.
Referencia miatt raktam be, hogy szól viszonyítás képpen.
És jobb, mint vártam. Megvan az, amire kb. vágytam.
Természetesen a CD-k maradnak

Most pedig indul a felfedezés, meg a zenék hallgatása, amiket szeretek, de nem volt CD-n.
A SIA számok is tök jók, így végre nem Youtuberól hallgatva...
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3237
Javíts ki ha tévednék, de mintha azt írtad volna, hogy ami zenéd megvan cd-n az nem érdekel stream-ről.Alex_Aston írta: ↑2021.10.28., csüt. 19:25Jól. Nagyon jól.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
Persze, értelek. Viszont szerintem sokkal inkább igaz az életben, hogy simán megvesszük a 'pirosat', mint, hogy lehetőségünk van tesztelgetni. Komoly hifinél kis/korrekt helyről beszerezve még csak-csak. De pl. párom 3 napja azzal fáraszt milyen mosógépet vegyen, pirosat vagy kéket, netán zöldet. Honnan tudjam? tegyük fel azt a hülyeséget, hogy hazahozom próbamosásra. Biztos tökéletes lesz mindegyik. És hány évig fog menni? :) lutri az egész, csak színekben hihetünk

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- Alex_Aston
- V.I.P.
Jól. Nagyon jól.
Lehet el kéne felejtenem a CD gyűjteményem...?

- ZolaBA
- Törzsvendég
Passz

Értem azt is, hogy egy készülékben lenne jó, de ha mondjuk az 500 (csak mondtam valamit) külön meg veszel 200-ért egy lejátszót meg 100-ért egy tabletet, ami a kettő együtt minden szempontból jobb - akkor nem feltétlen okos az egybeszereltet erőltetni :) de persze ez kisebb összegekkel is működik, pl. 10-20 ezer egy használt telefon csak wifire használva sim kártya nélkül, stb.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2556
Na de hogy szól?andarson írta: ↑2021.10.28., csüt. 18:43Nekem a Linn App-ban username és password kombinációt kért, de a Deezer username helyett a regisztrációs email címet volt hajlandó elfogadni, nem tudom, nem-e ez van nálad is...Alex_Aston írta: ↑2021.10.28., csüt. 18:13Az, hogy lehet, hogy létrehoztam a Gmail fiókommal egy Deezer fiókot, működött is PC-n, most meg telefonon az Appal nem lép be, mondván nem jó a jelszó, vagy felhasználónév....?

- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2729
nem erre gondoltam :pl Tidal Master X gépen vs Tidal Master Y gépen,ugyanaz az anyag....van display,nincs display,ez fontos,vagy sem...ilyesmikrobi20064 írta: ↑2021.10.28., csüt. 16:24Nem igazan tudod kihagyni a szolgaltatas halmazt mert nagyon nem almat az almaval fogsz osszehasonlitani. Nem mindegy hogy Dezzer lossless vagy Spotify lossy vagy Tidal Masters (de itt meg csak az sem hogy min megy keresztul, MQA dekoderen, MQA rendereren vagy egyiken sem). Az ilyen osszehasonlitasnak akkor van ertelme ha mar tudod hogy te X szolgaltatot preferalod (vagy eppen lokalis lejatszast NAS-rol, HDD-rol stb) es meghallgatsz ketto vagy tobb streamert ami azt tamogatja.dixie-chicken írta: ↑2021.10.28., csüt. 15:10a streamer is valahol egy "komponens",és ahogyan ott lehetnek marginális véleményeltérések "kinek mi tetszik",ez itt is meglehet...sztem....a szolgáltatáshalmazt most vegyük ki,koncentráljunk csak a "hangra",amit a z X streamer kiad magábol,az Y-al szemben...vagy a szolgáltatáshalmaz,felülír minden más prioritást ?
![]()
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- Alex_Aston
- V.I.P.
Jelszó reset, majd újra ugyanazt beírva működik. Ki érti ezt...andarson írta: ↑2021.10.28., csüt. 18:43Nekem a Linn App-ban username és password kombinációt kért, de a Deezer username helyett a regisztrációs email címet volt hajlandó elfogadni, nem tudom, nem-e ez van nálad is...Alex_Aston írta: ↑2021.10.28., csüt. 18:13Az, hogy lehet, hogy létrehoztam a Gmail fiókommal egy Deezer fiókot, működött is PC-n, most meg telefonon az Appal nem lép be, mondván nem jó a jelszó, vagy felhasználónév....?
- andarson
- V.I.P.
- Értékelés: 599
Nekem a Linn App-ban username és password kombinációt kért, de a Deezer username helyett a regisztrációs email címet volt hajlandó elfogadni, nem tudom, nem-e ez van nálad is...Alex_Aston írta: ↑2021.10.28., csüt. 18:13Az, hogy lehet, hogy létrehoztam a Gmail fiókommal egy Deezer fiókot, működött is PC-n, most meg telefonon az Appal nem lép be, mondván nem jó a jelszó, vagy felhasználónév....?
- Alex_Aston
- V.I.P.
Az, hogy lehet, hogy létrehoztam a Gmail fiókommal egy Deezer fiókot, működött is PC-n, most meg telefonon az Appal nem lép be, mondván nem jó a jelszó, vagy felhasználónév....?
igen, ilyenre gondoltam.Aszpirin írta: ↑2021.10.28., csüt. 12:34...Én is úgy döntöttem, hogy a meglévő, amúgy általánosan más célokra is számítógép mellett már nem külön streamer-kütyüre....Akülön komponensek sokkal több helyet foglalnak, némiképp macerásabb őket kezelni (több komponenst kell bekapcsolni, lejátszó szoftvert elindítani a gépen, távirányító szoftvert a telefonon, stb...)
...
Alapesetben viszont egy telefonba/tabletbe is van DAC építve, akár 3.5mm jack-RCA kábellel is mehet direktbe az erősítőbe, Tidal a telefonra, és ez már egy nagyon kezdő, de használható HiFi....
Szerintem erre gondolt avl2.
A mai lejatszok - legalabbis szamomra - nagy hatranya a régi SB Touch-omhoz kepest, hogy önmagukban nem kezelhetöek, pl. telefon (nekem nincs csak felügyelt, nem telepithetö ceges, tudom: mindenki masnak van) kell hozzajuk.
Ha meg mar kell egy "okoseszköz", akkor miert nem az maga a lejatszo, a netre csatlakozo is ? miben van nagy hatranya ?
- kezelhetöseg (lemerül, madzag belöle, ..) ?
- hangminöség ? (ez utobbiban nem vitat akarok korbacsolni)
van mai alternativaja a SB Touch-nak (ami valamiben a lentiek közül jobb, a többiben nem rosszabb) ? =
1) olcso, megbizhato, stabil (en talan 8 eve vettem hasznaltan, azota 3szor nyomtam reset gombot rajta, es 10 alatti, hogy kicsit turnom kellett a menüjeben; szoval nem csak az Xszeres árúak között van stabil !!),
2) önalloan kezelhetö, külön "okoseszköz" nelkül (erintökepernyös kijelzöje van + sajat taviranyitoja),
3) lokalisan radugott adattarolobol is jatszik le
4) hangminösege nekem abszolut elegendö
csak azert kerdezem, mert örökké (vagy mondjuk még 20-30-40 évet :) ez sem fog müködni (valoszinüleg)
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2729
a streamer is valahol egy "komponens",és ahogyan ott lehetnek marginális véleményeltérések "kinek mi tetszik",ez itt is meglehet...sztem....a szolgáltatáshalmazt most vegyük ki,koncentráljunk csak a "hangra",amit a z X streamer kiad magábol,az Y-al szemben...vagy a szolgáltatáshalmaz,felülír minden más prioritást ?

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- ZolaBA
- Törzsvendég
Leváltotta a "megveszem a menőt, oszt ne szóljon be senki"

Na jó, viccet félretéve, Alexnek igaza van, pár napon belül eladható, sokat nem kockáztat. Szerintem nem vagyok egyedül amikor azt mondom, hogy én is elgondolkodtam a hirdetés felett minap