Én a hálószobába vettem egy Linn-t. Mikor meghoztam, kipróbáltam a fő rendszerben is. Mit is mondjak, 1-2 hónapig ott is ragadt. Ahogy mondod, mai napig jön rá a frissítés és a hangja is rendben van a mai elvárások szerint is!andarson írta: ↑2021.10.25., hétf. 18:18Alex, szerintem azt kell első körben eldönteni, hogy mik az elvárásaid a hálózati lejátszóval kapcsolatban?Alex_Aston írta: ↑2021.10.25., hétf. 17:496006-os jó? Meg nem túl régi már? Ha már veszek, hosszú távra tervezek.
- például, hogy milyen formátumotokat támogasson (elsősorban arra gondolok, kell-e DSD vagy MQA lejátszás)
- legyenek-e az UTP (internet kábel) mellett egyéb bemenetei (pl. más digitális bemenetek: hdmi, toslink, spdif, vagy épp analóg phono bemenet).
- vagy wifi képes legyen,
- és persze a hangi adottságok.
Ha jól olvastam neked az a fontos, hogy támogassa a mai streaming szolgáltatásokat és emellett a legjobb hangminőséget érd el egy adott árkategóriában.
Az én véleményem, hogy hosszú távra ezen a területen nem biztos, hogy tudsz tervezni, persze kérdés mit jelent a hosszú táv, de folyamatosan fejlődik ez a terület, technikailag mindenképp, így értékben lehet gyorsan is avulnak az új dolgok.
Épp ezért, ha eldöntöd, hogy mire van szükséged nem biztos hogy célszerű a legújabb technológiát megvenned, a gyors "anyagi" avulás miatt. Hogy értsd mire gondolok, én teljesen jól megvagyok az internet kábelen bekötött 2008-as, azaz 13-éves Linn lejátszómmal, ami nem tud mást, mint NAS-ról vagy netről (internet rádió, streaming szolgáltatók) zenét lejátszani 24bit/192khz es lossless felbontásig, mert nincs szükségem wifi támogatásra meg DSD-re vagy MQA-ra, ami lejátszó cserébe a 2008-as értékének negyedét éri most használtan (cca. 250eFt az újkor 1MFt-al szemben).
És ezt a lejátszót egyébként Te is megfülelhetted nálam egyszer már
Fentiekkel szemben pedig a kérdéses Marantz NA6006 talán 2 évvel ezelőtti megjelenésű lehet, ha jól gugliztam.
Szóval még egy voks a Linn-re!