Az Audience dugói nem bonthatóak, gyárilag még le is vannak zsugorfóliázva, olyat meg nem árulnak sehol.MrCollector írta: ↑2020.01.25., szomb. 20:30Miért nem csavarod szét a csatlakozót és nézed meg? Pontosan melyik RCA ez?arsenlupin írta: ↑2020.01.25., szomb. 19:56Van egy pár 3 méteres audience rca kábelem. Gondoltam csináltatok belőle három pár rca kábelt, ebből kifolyólag beszéltem a forgalmazóval ahol azt mondták nem tudják megcsinálni....mert a gyártó nem forrassza hanem valami "titkos" módon préseli a dugókat a kábel végére! Sőt arra is erőteljesen felhívták a figyelmet, hogy a más módú rögzítés "jelentős" minőség vesztést okoz!
Ezzel próbálkozzak szerintetek:
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/csatla ... k/rca-dugo
Esetleg valami ötlet?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3247
Re: Kábelezzünk
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Inkább eladnám, vagy elcserélném valamire amire nagyobb szükségem van.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3247
Én nem bontanám meg/ szabnám fel, mert jelentősen veszít az értékéből, szerintem.arsenlupin írta: ↑2020.01.25., szomb. 19:56Van egy pár 3 méteres audience rca kábelem. Gondoltam csináltatok belőle három pár rca kábelt, ebből kifolyólag beszéltem a forgalmazóval ahol azt mondták nem tudják megcsinálni....mert a gyártó nem forrassza hanem valami "titkos" módon préseli a dugókat a kábel végére! Sőt arra is erőteljesen felhívták a figyelmet, hogy a más módú rögzítés "jelentős" minőség vesztést okoz!
Esetleg valami ötlet?
Inkább eladnám, vagy elcserélném valamire amire nagyobb szükségem van.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
-
- Beköltözött
- Értékelés: 488
Miért nem csavarod szét a csatlakozót és nézed meg? Pontosan melyik RCA ez?arsenlupin írta: ↑2020.01.25., szomb. 19:56Van egy pár 3 méteres audience rca kábelem. Gondoltam csináltatok belőle három pár rca kábelt, ebből kifolyólag beszéltem a forgalmazóval ahol azt mondták nem tudják megcsinálni....mert a gyártó nem forrassza hanem valami "titkos" módon préseli a dugókat a kábel végére! Sőt arra is erőteljesen felhívták a figyelmet, hogy a más módú rögzítés "jelentős" minőség vesztést okoz!
Esetleg valami ötlet?
Ha kérdésed van: 20/3383456
Üdv,
arsenlupin
- arsenlupin
- Fórumlakó
- Értékelés: 87
Van egy pár 3 méteres audience rca kábelem. Gondoltam csináltatok belőle három pár rca kábelt, ebből kifolyólag beszéltem a forgalmazóval ahol azt mondták nem tudják megcsinálni....
mert a gyártó nem forrassza hanem valami "titkos" módon préseli a dugókat a kábel végére! Sőt arra is erőteljesen felhívták a figyelmet, hogy a más módú rögzítés "jelentős" minőség vesztést okoz!
Esetleg valami ötlet?

Esetleg valami ötlet?
Üdv,
arsenlupin
- cat7505
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 52
Igen ez hangfalkábel, a tápkábelem csak egyforma (gyárilag kötegelt) szálakból készült.
mint ezek:
viewtopic.php?f=28&t=9529&p=2263807#p2263807
viewtopic.php?f=28&t=9529&p=2258270#p2258270
Intuitív és autodidakta alkotó (DIY-er), középsúlyú pákaforgató,
holisztikus szemléletű gondolkodó, spirituális anyag suttogó…
mellesleg nem vagyok százas, sosem voltam olyan gyenge IQ-ra
De jó, h beírtál, köszönöm!cat7505 írta: ↑2020.01.23., csüt. 00:57Ha netán valami felett elsiklottam, elnézésed kérem...mostanában nem nagyon böngészem az oldalt, sajnos.
A vezeték köszöni jól van, elkészülte óta egy polc-hangszórót hajt nagy megelégedésemre. (családbarát verzió)
Ez volt az első olyan madzagom ahol már a szoba küszöbén átlépve megjelenik valamiféle "jelenlét"
vagy "egységes tér" ami egy lépéssel kintebb még nem volt ott,
/bocsánat nem birtoklom az átlag-fülűek szuperlatívuszos nyelvezetét/
de persze igazi élmény beülni a fókuszpontba...
Ez hangfalkábel? A posztodban, lehet, h félreértettem, de nem tápkábelt készültél csinálni ilyen sokféle keresztmetszetből?
Előre is köszi!
- cat7505
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 52
Ha netán valami felett elsiklottam, elnézésed kérem...mostanában nem nagyon böngészem az oldalt, sajnos.
A vezeték köszöni jól van, elkészülte óta egy polc-hangszórót hajt nagy megelégedésemre. (családbarát verzió)
Ez volt az első olyan madzagom ahol már a szoba küszöbén átlépve megjelenik valamiféle "jelenlét"
vagy "egységes tér" ami egy lépéssel kintebb még nem volt ott,
/bocsánat nem birtoklom az átlag-fülűek szuperlatívuszos nyelvezetét/
de persze igazi élmény beülni a fókuszpontba...
Intuitív és autodidakta alkotó (DIY-er), középsúlyú pákaforgató,
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7683
Számomra egy nagyságrenndel nagyobb páros felharmonikus torzítást produkáló magas jobb, mint egy nagyságrenddel kevesebbet, de páratlan felharmonikusokat produkáló.
A digitális eljárások, konverziók hibái (sajnos vannak) olyan torzításokat eredményeznek főként a magas tartományban, amik a páratlan felharmonikusokkal pusztító tud lenni.
Nem a hibák mértéke a fontosabb szerintem, hanem a jellege.
A digitális eljárások, konverziók hibái (sajnos vannak) olyan torzításokat eredményeznek főként a magas tartományban, amik a páratlan felharmonikusokkal pusztító tud lenni.
Nem a hibák mértéke a fontosabb szerintem, hanem a jellege.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Ugy erted, hogy Bliesma??wittao írta: ↑2020.01.21., kedd 19:57Pillanatra el is gondolkodtam irni kellene-e nekik, hogy SB Acoustics magasakkal szereljek a jovoben a dobozaikat, ha jot akarnak![]()

Finesse !
Kedves Zolifülelek írta: ↑2020.01.21., kedd 16:45Hát nem. Sosem jegyezték a JBL-t a jó high end hangsugárzók között, a stúdió ládák meg nem a tiszta magasakért voltak népszerűek, hanem a mélyek és közepek nagy hangerőn is jó hangzásért.
Most meg erre teszik a híres logót, hátha ugranak rá, csak egy tízes mindössze és kábel sem kell hozzá![]()
Hány 'highend" JBL-t soroljak fel?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- tannoy j303
- V.I.P.
- Értékelés: 137
Kedves Fórumtársak!
Szeretném kérdezni van-e valakinek tapasztalata belső kábelezésre alkalmas kábelekkel? Pl. van den hul cs12, ft12, scs12, esetleg a jantzen belső kábelekkel? Melyiket érdemes vagy nem? Privátban is jöhetnek felhasználói tapasztalatok... Köszönöm szépen...
Szeretném kérdezni van-e valakinek tapasztalata belső kábelezésre alkalmas kábelekkel? Pl. van den hul cs12, ft12, scs12, esetleg a jantzen belső kábelekkel? Melyiket érdemes vagy nem? Privátban is jöhetnek felhasználói tapasztalatok... Köszönöm szépen...

- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2748
Nekem azért tetszenek a magasai is , (persze azért nem mindegyik, főleg a régebbiek)van is egy jó pár. Fura módon ezeknek a magasaknak az ára az elmúlt 5 évben 30%-100% al emelkedtek. Jelenleg a 077 van használatban. Ezekre az újkori kütyükre én se vagyok büszke, de ha ez kell a népnek.fülelek írta: ↑2020.01.21., kedd 16:45Hát nem. Sosem jegyezték a JBL-t a jó high end hangsugárzók között, a stúdió ládák meg nem a tiszta magasakért voltak népszerűek, hanem a mélyek és közepek nagy hangerőn is jó hangzásért.
Most meg erre teszik a híres logót, hátha ugranak rá, csak egy tízes mindössze és kábel sem kell hozzá![]()

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- mgus
- Törzsvendég
- Értékelés: 377
Már megvolt. 

- Csatolmányok
-
- JBL.jpg (164.14 KiB) Megtekintve 2607 alkalommal
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6103
... és alighanem több pénzt csinálnak ezekkel a BT-minihangsugárzókkal, mint sok hájend hangfalgyártó együttvéve. A környezetemben nem ismerek tinit (lányt/fiút), akinek ne lenne valamelyik JBL blútúsz-cuccból. Ez a jelen szava, és a JBL/Harman alkalmazkodott.fülelek írta: ↑2020.01.21., kedd 16:45Hát nem. Sosem jegyezték a JBL-t a jó high end hangsugárzók között, a stúdió ládák meg nem a tiszta magasakért voltak népszerűek, hanem a mélyek és közepek nagy hangerőn is jó hangzásért.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Nem mindenki akar jó hájendet, én még rosszat sem
, számomra az L40 több, mint jó, evvan, igaz már nem járok másokhoz hangot keresni sem...

- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5239
Hát nem. Sosem jegyezték a JBL-t a jó high end hangsugárzók között, a stúdió ládák meg nem a tiszta magasakért voltak népszerűek, hanem a mélyek és közepek nagy hangerőn is jó hangzásért.
Most meg erre teszik a híres logót, hátha ugranak rá, csak egy tízes mindössze és kábel sem kell hozzá
Most meg erre teszik a híres logót, hátha ugranak rá, csak egy tízes mindössze és kábel sem kell hozzá

- Csatolmányok
-
- jbl.jpg (59.58 KiB) Megtekintve 2571 alkalommal
Khmm..
Ez jelentős sületlenség de nem baj.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Nem igazán hallom ezt a "problémát", azt viszont igen, hogy nagyon szépen megszólaltatja a kábelek közti eltéréseket.

Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5239
Mivel a JBL soha nem tudott igazán jó (egyenletes és a teljes tartományában kis torzítású) magas tartományt produkálni, ezért tényleg nem olyan fontos a jajdekitűnősajnosnemolcsó kábel

Azt írtam, hogy olyat hoz ki a hangból, amit otthoni potival nem tudsz, ez nem csak hangszín.asebestyen írta: ↑2020.01.20., hétf. 09:43Talán pici pontosítás: a felvétel "ki van potizva", tehát Te bármit csinálsz otthon, a kipotizott hangot tudod feltárni/átpotizni dróttal, eszközökkel. Már a nyers felvett hang sem egyezik meg az eredetivel, a felvételi lánc minden elemének a hibáit már tartalmazza. Az még a Te és az én, illetve a mi érdekünkben kissé vagy jobban, de meg van "potizva". Aztán a rendszered minden eleme meg a szobád is még "megpotizza".lehoako írta: ↑2020.01.20., hétf. 07:56Ha az a jó, akkor az kell.
Talán pici pontosítás: a kábel nem hangszín kontroll, hanem a kapott hang minden tulajdonságára hatással van. Tér, élethűség, ritmika, koherencia, stb. Olyan tulajdonságait tárja fel/fedi el a rendszer hangjának, amit nem tudsz eq-val kipotizni.
Van olyan rendszer, ahova passzol X kábel, van, ahova nem, ez nem a felvételi/masterelési körülmények kérdése SZVSZ.
- Tctronic
- Beköltözött
Shimano írta: ↑2020.01.20., hétf. 10:47
Ez jó,és tényleg az az érzése az embernek hogy sokan a drótozásban az éppen aktuális "divatot" követik függetlenül attól,hogy ahhoz a rendszerük éppen mit is reagál.Mindig van valami új trendi drót,aztán meg jön az újabb.Ez jól mutatja azt,hogy itt is úgy mint máshol lényegében csak a fogyasztói társadalom mozgósítása a cél,tehát az hogy ne ülj a fenekeden elégedetten te hifis,mert itt az újabb és újabb drót,ami ugyan semmivel sem jobb neked mint amid van,de nekünk ez qrva jó.![]()
Mi meg vagy beszopjuk az igéretet,vagy nem,de a csali folyamatosan ott lebeg elöttünk.![]()
Mikori is ez az idézet?Nem is néztem,de kb tíz évvel ezelött íródhatott,és azóta mennyi víz folyhatott le a dunán,és mennyi kábel cserélthetődött egy egy rendszerben.
Elgondolkodtató.![]()
Én ezt érzem az erősítőknél és hangfalaknál is. Nem sok új van a nap alatt. Nem sok újat tudnak kitalálni, inkább az eddigieket variálják. Sokan ezért fordulnak a Vintage dolgok felé. A másik véglet viszont a digitális lejátszás (dac, hálózati lejátszás) Na ott folyamatosan van új (sokszor szó szerint) a nap alatt. Az már más kérdés ez a hangminőségben hogyan látszik meg....
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Ott volt írásomban a JÓ... Egyébként nagyon sok rendszerbe, és főleg fülbe nem passzol. Hogy egy példát említsek még 2 komolyabb JBL-en sem ugyanúgy "működött". De komolynak mondható tölcséres JBL-en és Altecen már igencsak... Fura, de ez van. Persze mindenben lehet keresni a hibát (jó hifista meg is teszi), de ez azért egy filléres kábeltől igencsak nagy dobás...
- Tctronic
- Beköltözött
JBL-ekhez ruhaszárító kötél is jókupecke írta: ↑2020.01.20., hétf. 11:13Most ippen én is visszatértem a tigrincs Beldenhez (diszkós L 40-re kötve), követem a divatot, meg Janitjól megvágta a buxám 5e forinttal (nem János, a kábel)
Ami érdekes, másik barátom talált amcsi fórumon Monoprice 2747 budget kábelt ilyen vintage JBL-ekhez, eddig az volt bekötve, tetszett, de Hodyka "drótja" is itt figyel a kosárban, azzal is tetszik amit hallok. Még ilyet!![]()

Most ippen én is visszatértem a tigrincs Beldenhez (diszkós L 40-re kötve), követem a divatot, meg Janit
jól megvágta a buxám 5e forinttal (nem János, a kábel)
Ami érdekes, másik barátom talált amcsi fórumon Monoprice 2747 budget kábelt ilyen vintage JBL-ekhez, eddig az volt bekötve, tetszett, de Hodyka "drótja" is itt figyel a kosárban, azzal is tetszik amit hallok. Még ilyet!

Ami érdekes, másik barátom talált amcsi fórumon Monoprice 2747 budget kábelt ilyen vintage JBL-ekhez, eddig az volt bekötve, tetszett, de Hodyka "drótja" is itt figyel a kosárban, azzal is tetszik amit hallok. Még ilyet!