A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Van egy pár 3 méteres audience rca kábelem. Gondoltam csináltatok belőle három pár rca kábelt, ebből kifolyólag beszéltem a forgalmazóval ahol azt mondták nem tudják megcsinálni.... mert a gyártó nem forrassza hanem valami "titkos" módon préseli a dugókat a kábel végére! Sőt arra is erőteljesen felhívták a figyelmet, hogy a más módú rögzítés "jelentős" minőség vesztést okoz!
Ezzel próbálkozzak szerintetek: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/csatla ... k/rca-dugo
Esetleg valami ötlet?
Én nem bontanám meg/ szabnám fel, mert jelentősen veszít az értékéből, szerintem.
Inkább eladnám, vagy elcserélném valamire amire nagyobb szükségem van.
Ha a gyári terméktámogatás ennyi, akkor én is inkább több kisebbet szereznék be, vagy csinálnék.
Van egy pár 3 méteres audience rca kábelem. Gondoltam csináltatok belőle három pár rca kábelt, ebből kifolyólag beszéltem a forgalmazóval ahol azt mondták nem tudják megcsinálni.... mert a gyártó nem forrassza hanem valami "titkos" módon préseli a dugókat a kábel végére! Sőt arra is erőteljesen felhívták a figyelmet, hogy a más módú rögzítés "jelentős" minőség vesztést okoz!
Ezzel próbálkozzak szerintetek: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/csatla ... k/rca-dugo
Esetleg valami ötlet?
2 dolog lehetséges SZVSZ...
1. Vagy TÉNYLEG kizárólag ők a birtokosai annak a tudásnak, hogy hogyan lehet a legjobb hangú ICt konfekcionálni, krimpeléssel,
2. vagy madárnak nézés tipikus esete, persze gyártói cserbenhagyás és úgykellneked.
Szerintem második lehetőség, az első túl valószínűtlen. Simán tudsz jó IC-t forrasztani jó dugókkal és jó kábellel. SZVSZ. Szóval fel a fejjel
Ez már az új sorozat, én a régi, eddig futó szériára gondoltam, arra, amilyet biztosan láttál is, mire ezt megtaláltad, hogy ide csatold. Mindenesetre én tartom magam az előzőhöz, egy gyárilag szerelt kábelt nem bontanék meg, nem barkácsolnék.
Miért láttam volna? Én a gyártó oldalát néztem először. De ezért is kérdeztem tőle melyikről van konkrétan szó...
Ez már az új sorozat, én a régi, eddig futó szériára gondoltam, arra, amilyet biztosan láttál is, mire ezt megtaláltad, hogy ide csatold. Mindenesetre én tartom magam az előzőhöz, egy gyárilag szerelt kábelt nem bontanék meg, nem barkácsolnék.
Esetleg valami ötlet?
Miért nem csavarod szét a csatlakozót és nézed meg? Pontosan melyik RCA ez?
Az Audience dugói nem bonthatóak, gyárilag még le is vannak zsugorfóliázva, olyat meg nem árulnak sehol.
Esetleg valami ötlet?
Az Audience dugói nem bonthatóak, gyárilag még le is vannak zsugorfóliázva, olyat meg nem árulnak sehol.
Esetleg valami ötlet?
Én nem bontanám meg/ szabnám fel, mert jelentősen veszít az értékéből, szerintem.
Inkább eladnám, vagy elcserélném valamire amire nagyobb szükségem van.
Esetleg valami ötlet?
Esetleg valami ötlet?
Intuitív és autodidakta alkotó (DIY-er), középsúlyú pákaforgató,
holisztikus szemléletű gondolkodó, spirituális anyag suttogó… mellesleg nem vagyok százas, sosem voltam olyan gyenge IQ-ra
A legjobb, amit a DIY kábelkészítős topikban találtam, és erről is kérdeztem volna az alkotót, csak közben a topikból, hiába kértem, nem lapátolták ki két nagy jelentőségű volt fórumos barátom offjait.
Ha netán valami felett elsiklottam, elnézésed kérem...mostanában nem nagyon böngészem az oldalt, sajnos.
A vezeték köszöni jól van, elkészülte óta egy polc-hangszórót hajt nagy megelégedésemre. (családbarát verzió)
Ez volt az első olyan madzagom ahol már a szoba küszöbén átlépve megjelenik valamiféle "jelenlét"
vagy "egységes tér" ami egy lépéssel kintebb még nem volt ott, /bocsánat nem birtoklom az átlag-fülűek szuperlatívuszos nyelvezetét/
de persze igazi élmény beülni a fókuszpontba...
De jó, h beírtál, köszönöm!
Ez hangfalkábel? A posztodban, lehet, h félreértettem, de nem tápkábelt készültél csinálni ilyen sokféle keresztmetszetből?
A legjobb, amit a DIY kábelkészítős topikban találtam, és erről is kérdeztem volna az alkotót, csak közben a topikból, hiába kértem, nem lapátolták ki két nagy jelentőségű volt fórumos barátom offjait.
Ha netán valami felett elsiklottam, elnézésed kérem...mostanában nem nagyon böngészem az oldalt, sajnos.
A vezeték köszöni jól van, elkészülte óta egy polc-hangszórót hajt nagy megelégedésemre. (családbarát verzió)
Ez volt az első olyan madzagom ahol már a szoba küszöbén átlépve megjelenik valamiféle "jelenlét"
vagy "egységes tér" ami egy lépéssel kintebb még nem volt ott, /bocsánat nem birtoklom az átlag-fülűek szuperlatívuszos nyelvezetét/
de persze igazi élmény beülni a fókuszpontba...
Intuitív és autodidakta alkotó (DIY-er), középsúlyú pákaforgató,
holisztikus szemléletű gondolkodó, spirituális anyag suttogó… mellesleg nem vagyok százas, sosem voltam olyan gyenge IQ-ra
Számomra egy nagyságrenndel nagyobb páros felharmonikus torzítást produkáló magas jobb, mint egy nagyságrenddel kevesebbet, de páratlan felharmonikusokat produkáló.
A digitális eljárások, konverziók hibái (sajnos vannak) olyan torzításokat eredményeznek főként a magas tartományban, amik a páratlan felharmonikusokkal pusztító tud lenni.
Nem a hibák mértéke a fontosabb szerintem, hanem a jellege.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
JBL-ekhez ruhaszárító kötél is jó Azok elmuzsikálnak bármilyen tyúkbéllel.
Mivel a JBL soha nem tudott igazán jó (egyenletes és a teljes tartományában kis torzítású) magas tartományt produkálni, ezért tényleg nem olyan fontos a jajdekitűnősajnosnemolcsó kábel
Pillanatra el is gondolkodtam irni kellene-e nekik, hogy SB Acoustics magasakkal szereljek a jovoben a dobozaikat, ha jot akarnak
Hát nem. Sosem jegyezték a JBL-t a jó high end hangsugárzók között, a stúdió ládák meg nem a tiszta magasakért voltak népszerűek, hanem a mélyek és közepek nagy hangerőn is jó hangzásért.
Most meg erre teszik a híres logót, hátha ugranak rá, csak egy tízes mindössze és kábel sem kell hozzá
Kedves Zoli
Hány 'highend" JBL-t soroljak fel?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Szeretném kérdezni van-e valakinek tapasztalata belső kábelezésre alkalmas kábelekkel? Pl. van den hul cs12, ft12, scs12, esetleg a jantzen belső kábelekkel? Melyiket érdemes vagy nem? Privátban is jöhetnek felhasználói tapasztalatok... Köszönöm szépen...
Hát nem. Sosem jegyezték a JBL-t a jó high end hangsugárzók között, a stúdió ládák meg nem a tiszta magasakért voltak népszerűek, hanem a mélyek és közepek nagy hangerőn is jó hangzásért.
Most meg erre teszik a híres logót, hátha ugranak rá, csak egy tízes mindössze és kábel sem kell hozzá
Nekem azért tetszenek a magasai is , (persze azért nem mindegyik, főleg a régebbiek)van is egy jó pár. Fura módon ezeknek a magasaknak az ára az elmúlt 5 évben 30%-100% al emelkedtek. Jelenleg a 077 van használatban. Ezekre az újkori kütyükre én se vagyok büszke, de ha ez kell a népnek.
WP_20171115_16_54_04_Pro.jpg (1.66 MiB) Megtekintve 2584 alkalommal
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
... és alighanem több pénzt csinálnak ezekkel a BT-minihangsugárzókkal, mint sok hájend hangfalgyártó együttvéve. A környezetemben nem ismerek tinit (lányt/fiút), akinek ne lenne valamelyik JBL blútúsz-cuccból. Ez a jelen szava, és a JBL/Harman alkalmazkodott.
Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
Mivel a JBL soha nem tudott igazán jó (egyenletes és a teljes tartományában kis torzítású) magas tartományt produkálni, ezért tényleg nem olyan fontos a jajdekitűnősajnosnemolcsó kábel
Khmm..
Ez jelentős sületlenség de nem baj.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Nem igazán hallom ezt a "problémát", azt viszont igen, hogy nagyon szépen megszólaltatja a kábelek közti eltéréseket.