Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Csutka írta:
2019.01.27., vas. 17:37

Ne már!
Hová jutunk?
Akinek itt OPPO-ja van az menőzik?
Ne írjál már baromságokat!

Ne szívd mellre, nem személyes támadás!

Gondolom közgazdasági tankönyvekben is le van írva, árképzést is oktatják hogy kell a prémium dolgokat árazni, pozicionálni. Ez nem csak az Oppora de az almás termékekre, Teslara akármire is vonatkozik.....

Az XLR csatlakozó nagyon jó, és meg is szűri a felhasználók körét. De akinek nincs rá szüksége miért vegyen ilyen készüléket.

Hangban egészen biztos magasan veri a kisebb keszülékeket, meg sok egyéb szolgáltatásban.

Elképzelhető hogy stabilitásban, frlhasználásban is sokkal felhasználó barátabb. Akár csak pl. a Kaleidescape.

Az egész hobbynk egy pazarlás a legtöbb ember számára. Mivel akár egy vidéki ház ára is benne áll sokaknak. De autó ára többünknél.

Itt változnak az igények ugyan annál a felhasználónál is sokszor. Van aki egyre komolyabban tolja, van aki kezd kifarolni a drága kütyükből....

Egyébként még a múltkorihoz, Te is csak a netről veszed az infókat hogy a chipekről hogy mint állapodtak meg az Opponál ( aminek a valóság alapja ketséges mint írtad). Marketingesek meg jól tudnak eladni mindent. Akár a tárgyalás alatt lehet hogy csak annyi volt hány darabot fognak nekik szállítani, mennyiért...

Cinemadness leírása persze hogy nem esik jól az embernek, de ettől meg igaz lehet (én elhiszem). Nem feltétlen esne jól ha a képembe dörgölnék hogy a Cerutti öltönyöm mennyibe áll meg vagy ugyan ezt adják más markanév alatt sokkal olcsobban csak a jobb oldali dobozból veszik ki a cimket amit belevarnak sor végén... Persze az enyem Cerutti és boldog vagyok benne... 31_1_21.gif

Ettől függetlenül nem mondom hogy nem fordult meg a fejemben egy Oppo lejátszó vasárlása korábban. Nem ítélek el senkit emiatt, úgy ahogy az almás telefon vagy Tesla tulaj, Q7-es vezetőt sem. Egy R8--at szívesen tulajdonolnék még ha tudom hogy nem gazdaságos, túlárazott, stb.! ;peace;

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Lemmy9 írta:
2019.01.27., vas. 17:26
Persze lehet vicces degradáló jelzővel illetni, értem én a poént, de írtam, hogy nálam nincs látható különbség S905 box és az Oppo 103 között.
Ugyanígy séróból elutasíttatnak az olcsó megoldások, ami itt a menőzés alapja.
Miért ne lehetne egy pár ezer forintos gépnek jó, vagy azonos képe? Miért?
Mert nincs tele a gépház, meg nincs XLR, (ami minek is?) meg mittomén mi.
Ne már!
Hová jutunk?
Akinek itt OPPO-ja van az menőzik?
Ne írjál már baromságokat!

Az XLR-t nem írom le, hogy micsoda. Ha nem tudod, akkor nincs értelme koptatni a billentyűzetet.

Én írtam lehet akár jobb képe is.
Miért kell ezen rugózni? gondolkodik.gif

De vegyél egy soundbar-t! Szuper az is. Szerintem beépített médialejátszós is van.
Azzal is lehet mozizni és ezt nem gúnyolódva írom. Tényleg van tök jó!
:smile32:

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

PJani írta:
2019.01.27., vas. 15:29
Eszembe jutott vmi régi a mikroökonómia könyvből olvasgatva itt a vitát: a prémium temékek előállításának az alaptézise hogy a vevőkör kb. 5%-a hajlandó jelentős felárat fizetni ha nem azt kapja mint a tömeg. Ez lehet valós magas igény és lehet presztízs is. A gyártók ezért jól elkülönítik és megkülönböztetik ezeket a termékeket így a tulajdonos is ezt érzi és tudja éreztetni. Ezek a temékek valós ára a töredéke mint amit kifizetnek értük , pusztán az exkluzivitás az ami miatt megéri ez ennek a vevőkörnek.
Magyarán a jó minőségű árut megfelelő hipe-pal többszörös áron el lehet adni mint amit valójában ér. Jó példa az Audi Q7 vagy Bmw x6, stb. És persze az Oppo, Panasonic, Cambridge lejátszó.
Igen van benne minőségi DAC, xlr csati, jó táp de valójában nem tud többet 10x egy Himedia q5 pro-nál vagy 30x egy s912-es boxnál. Ez utóbbit azért írtam mert kiváncsiságból vettem egy s912-es boxot és CE-vel semmi különbség nincs a Himedia javára de nem tudtam mondjuk összehasonlítani egy Oppoval (akkora különbség képminőségben nem lehet a Himedia és z Oppo között sem). Ezzel nem azt mondom hogy az s912 jobb mint az Oppo csak én nem tartozom abba az 5%-ba aki ad egy lejátszóért ennyit pláne hogy perpill ki sem tudom használni 2 gyerkőc mellett..:-)
Ebből a megállapításból, kimondottan /és leírtan is / csak a tapasztalat hiányzik.

Csutka

Köszi, hogy leírtad a miért nem veszek OPPO-t topikba a saját álláspontodat!
:smile53:

PJani
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: PJani »

Eszembe jutott vmi régi a mikroökonómia könyvből olvasgatva itt a vitát: a prémium temékek előállításának az alaptézise hogy a vevőkör kb. 5%-a hajlandó jelentős felárat fizetni ha nem azt kapja mint a tömeg. Ez lehet valós magas igény és lehet presztízs is. A gyártók ezért jól elkülönítik és megkülönböztetik ezeket a termékeket így a tulajdonos is ezt érzi és tudja éreztetni. Ezek a temékek valós ára a töredéke mint amit kifizetnek értük , pusztán az exkluzivitás az ami miatt megéri ez ennek a vevőkörnek.
Magyarán a jó minőségű árut megfelelő hipe-pal többszörös áron el lehet adni mint amit valójában ér. Jó példa az Audi Q7 vagy Bmw x6, stb. És persze az Oppo, Panasonic, Cambridge lejátszó.
Igen van benne minőségi DAC, xlr csati, jó táp de valójában nem tud többet 10x egy Himedia q5 pro-nál vagy 30x egy s912-es boxnál. Ez utóbbit azért írtam mert kiváncsiságból vettem egy s912-es boxot és CE-vel semmi különbség nincs a Himedia javára de nem tudtam mondjuk összehasonlítani egy Oppoval (akkora különbség képminőségben nem lehet a Himedia és z Oppo között sem). Ezzel nem azt mondom hogy az s912 jobb mint az Oppo csak én nem tartozom abba az 5%-ba aki ad egy lejátszóért ennyit pláne hogy perpill ki sem tudom használni 2 gyerkőc mellett..:-)

Csutka

kargidje írta:
2019.01.27., vas. 13:26
Ebben szerintem az a dühítő, amit az Oppo művel az árazásával illetve amit a baromi drága ára sugall.
Az ára szerint szerint ez a legjobb vagy mégsem? gondolkodik.gif
Ugye tudod, hogy az OPPO befejezte a gyártást?

Nézd meg az OPPO 95/105/105D/205 belsejét! Azért raktak bele anyagot is. Nézd meg a többit!

Vannak hasonló kategóriás gépek.
Egy Pioneer UDP-LX800 az 800 ezer forintba kerül.
Esetleg egy Primare?

De miért ne lenne a legjobb? Azért, mert cinemadness azt írta egy magyarországi fórumon?
A képminősége is szuper, de itt lesznek jobbak új chippekkel.
Lehet akár szappantartó méretűek is jobbak lesznek, de abba meg nem tudsz lemezt tenni, nincs USB DAC, fejhallgató kimenet, XLR kimenet és a többi.
Ha meg veszel egy óccsó lemezes lejátszót, akkor ott meg jön a cinavia, nem tud mindent lejátszani és az előbb felsoroltak közül megint néhány.

Ha meg ugyanolyat akarsz, vagy jobbat, mint az OPPO, akkor az bizony drágább lesz!
SZVSZ

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

kargidje írta:
2019.01.27., vas. 13:26

Ebben szerintem az a dühítő, amit az Oppo művel az árazásával illetve amit a baromi drága ára sugall.
Ne dühögj! Az Oppo tulajok elegedettek a lejátszóval, mást meg ne érdekelje. Bőven elég ha pont a fogyasztók elegedettek!

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Csutka írta:
2019.01.26., szomb. 18:00
TSanyi írta:
2019.01.26., szomb. 16:44
Én csak azt írtam le amit levontam egy hozzáértő leírásából. Nem kell egyeterteni vele! Perste jöhetnek a cáfoló konkrétumok is ha vannak.
A hozzáértő a neten olvasottak alapján írt, semmilyen konkrét gyári infó nincs.
Ez számodra, aki nem is vagy OPPO tulaj - dühítő.

Szerintem az OPPO és a Mediatek mérnökei kicsit jobban konyítanak a témához az itteni szakértőknél.
Amit összehoztak az mindig is szuper volt. Lehet persze savazni a karosszékből és lehet, hogy a 6 ezer forintos kütyü is jobb bizonyos téren.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Tonyka írta:
2019.01.26., szomb. 14:47
Érdekes dolgok ezek, tegnap néztem a Polar című filmet, 1080p kemény 5.7GB mérettel. Konkrétan majdnem lemászott a kép a vászonról. Lehet papíron gyenge összetevőkből van, én akkor is penge képet láttam. Igaz a film nagy része erősen túlszaturált színekből építkezik.
Van egy Alpha (director cut 1h35') című filmem, kísérleti HEVC kódolással. Alap DD5.1 hang, semmi extra. 990mega. Eddig ez a rekorder.
Vannak jelenetek ahol simán észrevenni, de a film nagy részében bizony keresni kell a különbséget a huszongigáshoz képest. A laikusnak elsőre tuti nem tűnik fel.

Cinemadness
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 113

Hozzászólás Szerző: Cinemadness »

Csutka írta:
2019.01.26., szomb. 19:08
Cinemadness írta:
2019.01.26., szomb. 18:34
Saját tapasztalat alapján írtam. A képeken látottak semleges tulajtól nyomatékosítanak, és te is 5 perc alatt megvizsgálhatod az említett teszttel, color space menüt keresve, nem kell senkinek szakértőnek lenni. És persze igazad van, képminőség nem egyenlő bandinggel, clippinggel és a többivel, de legalább van különbség, pontosan az, amit kerestél! Továbbá az is igaz, hogy lesz szórás, egyik ebben, másik abban lesz jobb. Hab a tortán, hogy amiben az OPPO rosszabb, az pont natív lejátszáskor tűnik ki, de kidobni nem kell.
Engem az érdekel, hogy hivatalos forrásból származó információt tudsz nekem mutatni arra, hogy az OPPO a legrosszabb algót használja? Az OPPO, vagy a Mediatek chip leírásában ilyen szerepel? A chroma és az egyéb felkonvertálásnál használt is érdekelne. PÜ-ben is jöhet, ez már tényleg nem vág ide.

Kicsit a vetített képhez talán kapcsolódik.
Melyik a jelenleg kapható, vagy hamarosan várhatóan megjelenő legjobb képminőséget tudó médialejászó, ami 4K lejátszásra is a legjobb és melyik az ezt kihasználó legjobb képminőséget produkáló projektor 1,5M forintos új árig?
Mit érdemes vásárolni? Melyiket tudjátok ajánlani?
Sosem adna ki ilyen infót hivatalosan, erre valók a SM, AVSHD és hasonló tesztek, illetve capture. Igazából a lényeg, hogy érthetetlen módon nem éri el egy Bicu vagy Bili minőségét. Persze történhetett FW módosítás, rá lehetne újra nézni...
Nem csak OPPO, az összes soc-ra érvényes a korlátozott hardveres erő, ami miatt nem lehet rajtuk nagyobb minőségi ugrást jelentő algoritmust futtatni. Gondolj bele, egy mai modern algó beállítástól függően (mókolástól mentesen) kihasználhatja egy RX 580-as VGA szinte teljes kapacitását!

4k>4k-ra szerintem szinte mindegy mit veszel, olyan kicsi különbségek lesznek, hogy amit úgy érzel illik a rendszeredbe. Ha sok HD>UHD up lesz régi filmek miatt, akkor szinte csak PC jöhet szóba. Vetítőtőből adott határig én is UHZ65-öt vennék, de csak ha nem zavaró számodra a Dynamic Black. DB nélkül 1,100:1 a kontrasztja.

Csutka

Cinemadness írta:
2019.01.26., szomb. 18:34
Saját tapasztalat alapján írtam. A képeken látottak semleges tulajtól nyomatékosítanak, és te is 5 perc alatt megvizsgálhatod az említett teszttel, color space menüt keresve, nem kell senkinek szakértőnek lenni. És persze igazad van, képminőség nem egyenlő bandinggel, clippinggel és a többivel, de legalább van különbség, pontosan az, amit kerestél! Továbbá az is igaz, hogy lesz szórás, egyik ebben, másik abban lesz jobb. Hab a tortán, hogy amiben az OPPO rosszabb, az pont natív lejátszáskor tűnik ki, de kidobni nem kell.
Engem az érdekel, hogy hivatalos forrásból származó információt tudsz nekem mutatni arra, hogy az OPPO a legrosszabb algót használja? Az OPPO, vagy a Mediatek chip leírásában ilyen szerepel? A chroma és az egyéb felkonvertálásnál használt is érdekelne. PÜ-ben is jöhet, ez már tényleg nem vág ide.

Kicsit a vetített képhez talán kapcsolódik.
Melyik a jelenleg kapható, vagy hamarosan várhatóan megjelenő legjobb képminőséget tudó médialejászó, ami 4K lejátszásra is a legjobb és melyik az ezt kihasználó legjobb képminőséget produkáló projektor 1,5M forintos új árig?
Mit érdemes vásárolni? Melyiket tudjátok ajánlani?

Cinemadness
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Csutka írta:
TSanyi írta:
Én csak azt írtam le amit levontam egy hozzáértő leírásából. Nem kell egyeterteni vele! Perste jöhetnek a cáfoló konkrétumok is ha vannak.

Szerintem az OPPO és a Mediatek mérnökei kicsit jobban konyítanak a témához az itteni szakértőknél.
Amit összehoztak az mindig is szuper volt. Lehet persze savazni a karosszékből és lehet, hogy a 6 ezer forintos kütyü is jobb bizonyos téren.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Csutka írta:
TSanyi írta:

Mint írtam örülök hogy elegedettek vagytok a termekkel! Ez a legfontosabb! Nem leszek sem több sem kevesebb akarmilyen is az Oppo vagy barmelyik lejátszó. Örülök hogy nem csalódtal benne!

Csutka

TSanyi írta:

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Csutka írta:
2019.01.26., szomb. 15:49
TSanyi írta:
2019.01.26., szomb. 15:38
Nekem nincs Oppom. Csupán sajnáltam volna a tulajokat. De amennyiben elegedettek a lejátszójukkal akkor minden rendben!
Az írásod feltételezés volt és távol áll a valóságtól.

Szerinted úgy történt, ahogy írtad? Mondjuk 10 ezer forinttal többe került egy Bilinear algó és az OPPO-tól megkérdezték, hogy melyik kell?
5 ezer az NN - az a legszarabb
15 ezer a bilinear
25 a cubic

Az OPPO-nál meg azt mondták. Srácok, akkor vegyük meg az 5 ezer forintosat és mennyit fogunk pluszban kaszálni!
van amikor ez így történik, de ebben az esetben ez nem így néz ki.

Cinemadness
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Csutka írta:
2019.01.26., szomb. 16:09
Lemmy9 írta:
2019.01.26., szomb. 16:05
Tessék? :)
Ugye, hogy ugye?

Egy új világ fog előtted kitárulni!

Nem kell megköszönni a segítséget!
No akkor, abból indultunk ki, hogy mérhetetlen a HDMI kábelek közötti különbség, ezzel szemben ha hangyafasznyit is, de még natív videó lejátszáskor is mindenféle lejátszó eszköz kissé eltérő képet fog adni. Ez a lényeg, ezzel érdemes lehet foglalkozni kábelezés helyett, de túlbonyolítására és sértődésre nincs szükség. Pusztán nyers technikai és matematikailag vázolható kérdéskör, valós eltérésekkel. AV/AVS forumon van jó néhány teszt, de saját magatok is ellenőrizhetitek a difiket egy kevésbé bonyolult módszerrel, csak Spears & Munsil lemezre van szükség. Valóban volt Pana összevetés, és itt egy Egreat is: https://www.avsforum.com/forum/39-netwo ... t-a11.html, de még jobb a saját tapasztalás.

Lemmy9 nagyjából azt látja amit kell. Ha nagyítás nélkül vizsgáljuk, nagyon kevés rendszeren mutatkozna meg efféle hiányosság, ha a nézési távolság úgymond normális közeli, ráadásul a filmre figyelünk. Arra kéne törekedni, hogy egy moziszoba elkészültéig, hang és kép rendbetételéig mennyi mérhető és modellezhető tulajdonságon lehet javítani míg elérjük a végeredményt, a vudut pedig hagyni a legvégére. Ha a projim képfelbontására natív felbontású filmet küldenék, szvsz én sem tudnám megmondani szokásosnak mondható 1.4-1.6x távolságról, hogy éppen mi a lejátszó.

Csutka

Lemmy9 írta:
2019.01.26., szomb. 16:05
Tessék? :)
Ugye, hogy ugye?

Egy új világ fog előtted kitárulni!

Nem kell megköszönni a segítséget!

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 975

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Lemmy9 írta:
2019.01.26., szomb. 15:31
Van egy Minix/LE-Kodis lejátszóm és van Oppo 103D is. Vetítek, 250 szélest, de összehasonlítva semmit nem láttunk egyik javára sem.
Ja de. A Minixen van szuper Jukebox, és azonnali feliratletöltés.
Rendeltem a Tv-hez egy S912-es boxot 6500 Ft-ért az aliról.
Lehet spórolni ám nagyokat, csak az nem AVX fórumkompatibilis. És az már nem is "hobbi".
Akkor add el az oppot látom megy a fórum az igénytelenség felé rendesen mostanában csak ez megy ezerrel... gondolkodik.gif
"Az igazi barát szemből támad."

Csutka

Lemmy9 írta:
2019.01.26., szomb. 15:31
Van egy Minix/LE-Kodis lejátszóm és van Oppo 103D is. Vetítek, 250 szélest, de összehasonlítva semmit nem láttunk egyik javára sem.
Ja de. A Minixen van szuper Jukebox, és azonnali feliratletöltés.
Rendeltem a Tv-hez egy S912-es boxot 6500 Ft-ért az aliról.
Lehet spórolni ám nagyokat, csak az nem AVX fórumkompatibilis. És az már nem is "hobbi".
Szerintem lehet kapni még Junoszty TV-t is a lófogáson olcsón.
Hajrá! :D

Egyre gyakrabban olvasom tőled, hogy nem láttam semmi különbséget, nem hallottam semmi különbséget.

Ez sem olcsó, de lehet egy ilyen eszközre lenne szükséged? (a "szemüveg"-et írd be a gugliba!)
:D
szemüveg.jpg
szemüveg.jpg (6.45 KiB) Megtekintve 2039 alkalommal
Utána pedig jöhet ez!
hallókészülék.jpg
hallókészülék.jpg (34.26 KiB) Megtekintve 2039 alkalommal

Csutka

TSanyi írta:
2019.01.26., szomb. 15:38
Nekem nincs Oppom. Csupán sajnáltam volna a tulajokat. De amennyiben elegedettek a lejátszójukkal akkor minden rendben!
Az írásod feltételezés volt és távol áll a valóságtól.

Szerinted úgy történt, ahogy írtad? Mondjuk 10 ezer forinttal többe került egy Bilinear algó és az OPPO-tól megkérdezték, hogy melyik kell?
5 ezer az NN - az a legszarabb
15 ezer a bilinear
25 a cubic

Az OPPO-nál meg azt mondták. Srácok, akkor vegyük meg az 5 ezer forintosat és mennyit fogunk pluszban kaszálni!
van amikor ez így történik, de ebben az esetben ez nem így néz ki.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Csutka írta:
2019.01.26., szomb. 15:13
TSanyi írta:
2019.01.26., szomb. 14:23
Számomra ebben az a dühítő hogy egy ilyen értékű (preztizsű, etalonnak számító) lejátszóban ezen spórolnak. Mennyivel kerülne többe egy tisztességes algoritmus 5-10.000 Ft-ba? Pláne nagy tételben való beepítéskor??? (Főleg ha az általad leírt CE/LE Box komplett kiker ára 10.000 Ft). Adták volna annyival drágábban akkor iy megvettek volna csakhogy a profitból ne kelljen nekik egy fillért se bukniuk! meregzsak.gif
Megkerestem a típust.

"With over a decade of experience developing high-end DVD and Blu-ray players, OPPO has once again teamed with MediaTek to produce and manufacture a specialised 4K UHD Blu-ray decoder SoC - the quad-core OP8591, which offers the most advanced image decoding and processing technology available for 4K UHD Blu-ray, Blu-ray, DVD and user generated media formats."

Persze ez csak reklámszöveg és valóban ki lehet hozni jobb képminőséget PC-vel.
+akár egy kis szappantartós doboz is tudhat jobbat.
Amit írtál azért nem teljesen igaz...

Csutka

TSanyi írta:
2019.01.26., szomb. 14:23
Számomra ebben az a dühítő hogy egy ilyen értékű (preztizsű, etalonnak számító) lejátszóban ezen spórolnak. Mennyivel kerülne többe egy tisztességes algoritmus 5-10.000 Ft-ba? Pláne nagy tételben való beepítéskor??? (Főleg ha az általad leírt CE/LE Box komplett kiker ára 10.000 Ft). Adták volna annyival drágábban akkor iy megvettek volna csakhogy a profitból ne kelljen nekik egy fillért se bukniuk! meregzsak.gif
Megkerestem a típust.

"With over a decade of experience developing high-end DVD and Blu-ray players, OPPO has once again teamed with MediaTek to produce and manufacture a specialised 4K UHD Blu-ray decoder SoC - the quad-core OP8591, which offers the most advanced image decoding and processing technology available for 4K UHD Blu-ray, Blu-ray, DVD and user generated media formats."

Persze ez csak reklámszöveg és valóban ki lehet hozni jobb képminőséget PC-vel.
+akár egy kis szappantartós doboz is tudhat jobbat.
Amit írtál azért nem teljesen igaz...

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Csutka írta:
2019.01.26., szomb. 14:38

Lehet az én igényeim kicsik...

Érdekes dolgok ezek, tegnap néztem a Polar című filmet, 1080p kemény 5.7GB mérettel. Konkrétan majdnem lemászott a kép a vászonról. Lehet papíron gyenge összetevőkből van, én akkor is penge képet láttam. Igaz a film nagy része erősen túlszaturált színekből építkezik.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Csutka

Cinemadness írta:
2019.01.26., szomb. 13:11
Igen, a 203/205 egyértelműen gyenge, és videofileknek tilos lenne megvásárolni, mert túl sávos, túl sok a négyzetes rece és szenved a túlélesítés összes mellékhatásától. Hogy mennyivel rosszabb, mint az elődök, arra nem tudok válaszolni, nem tudnám mértékegységesíteni. A bilinear és bicubic is csak úgymond nemzeti minimum, arra jók, hogy tisztességesebb legyen a végeredmény NN-nel szemben. Ebből kell kiindulni. Más kérdés, hogy natív lejátszáskor, tévén nézve normál nézési távolságból ebből nem sokat látni. Ezért ha az OPPO más területen tud pluszt nyújtani, lehet létjogosultsága, de objektíve képminőségben jobb/pontosabb akár egy 10 eFT értékű CE/LE Box.

Nyilván jókat mosolyog az ember ha a HDMI kábelig eljutó, már feldolgozott és eleve reménytelen képfolyamot a HDMI kábel majd megjavítja, de ma még szakújságíró szinten is itt tartunk. Amíg a hifit el tudja tartani 90% vudu, addig szerencsére házimoziban már szinte minden mérhető és előre nagy pontossággal modellezhető. HDMI kábel és hang kérdése? Üljünk át egy moziszoba másik székébe, hallgassunk meg néhány jelentet, majd tegyük fel a kérdést újra :-) Egy jól tervezett és kialakított szobában a kábeleknek adjunk 1% esélyt. Ez kb a magánvéleményem.
Csak gondolkodok.
Az OPPO és a Mediatek már letett az asztalra közös dolgokat.
A bilinear és bicubic is ismert dolog volt számukra - a 103D azt használja.

Na ezek után az OPPO újabb sok millió dollárt fizetett a Mediatek cégnek, hogy csak a 203 és 205 készülékeknek készítsen egy egyedi chippet. Ezt meg is tette. Nem írom le a típusát, fejből nem tudom.

Ez a fránya Mediatek pedig elbaxta! Úgy beszélték meg, hogy a világ legjobbja lesz az OPPO és ehelyett gyakorlatilag szar lett. "A királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz" - effektus történhetett.

A baj, hogy az infók a netről származnak. Én is olvastam talán egy oldalon, ahol egy Panasonic lejátszóval hasonlítják össze az OPPO-t, hogy a Pana azért jobb, mert bilinear van NN helyett.
Erről van hivatalos oldalon infó?
Nem lehet, hogy ez csak kacsa?
Sok mindent írnak ám a neten...
Ha igaz, akkor is megvan az oka - a mérnökök nem véletlenül használták.

Én nem vagyok videofil és éppen a 100-ak sorozat két részét néztük meg a családdal.
Bevallom OPPO lejátszóval és 720-as mkv-t.
Eszembe sem jutott, hogy mennyire élesít az OPPO és mennyire recés a kép és maga az OPPO is mennyire gyenge.
720-as volt nem KKKK. :D
Lehet az én igényeim kicsik...

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Cinemadness írta:
2019.01.26., szomb. 13:11
Ezért ha az OPPO más területen tud pluszt nyújtani, lehet létjogosultsága, de objektíve képminőségben jobb/pontosabb akár egy 10 eFT értékű CE/LE Box.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”