Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Off

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6227

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

ANDS írta:
2025.07.30., szer. 23:20

Topic átnevezés, összevonás szerintem nem fog segíteni, Pali923 jól leírta.

A moderátor csapat létszámának növelésével talán kezelhetőbb lenne a helyzet, de nem vagyok benne biztos.
Ha elfogadható a többség számára, hogy kevésbé pörög a fórum, de a csevegés/ offolás mindig átkerül a csevegőbe, akkor a szakmai topicok szakmaibbak lesznek. Erről egy szavazással lehetne megtudni a fórumozók véleményét, aztán eldönteni, hogy maradjon minden így, vagy változtatásra van szükség.
Mitől lenne kezelhetőbb?
Ha kitakarítunk akkor nem ír senki mert sértődés van, ha szólunk akkor megindul a polémia, hogy miért offolnak az emberek.
Ha lezárjuk akkor csend van de pár nappal visszanyitás után már megint beindul az off széria és jön a "fenyegetőzés", hogy kihal a fórum.
Attól ha több a modi, az emberek hozzáállása nem fog megváltozni. gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1237

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Amikor csak kábelekről volt szó, kiderült, hogy azokkal nem elég foglakozni mert csak rendszerben szabad gondolkodni. Most, hogy sok minden is szóba kerül, meg ragaszkodjatok a kábelekhez! Ti ezt értitek?
"Klasszikust" idézve:
- itt mindenki hülye?
-itt? Mindenki....
Szerintem itt csak az aranyhalaknak nincs "tanulság".....

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4452
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

akvapark írta:
2025.07.31., csüt. 08:47
Vinkler írta:
2025.07.30., szer. 13:40
Azon gondolkodom napok óta, hogy van-e szükség erre a témára? gondolkodik.gif
MINDENRŐL megy a beszélgetés, de kábeleket nyomokban sem tartalmaz.
Vonjam össze az általában a hifivel? :rolleyes:
....vagy a "Milyen zenét hallgatsz"-al. leborulok.gif
jók ezek a javaslatok ,de azt kell figyelembevenni, hogy kábel önmagában nem létezik, ahogy "tesztelés" (de ronda szó ez, meghallgatás, próba?) sem. Már többször volt arról is szó,ha valaki kábelről beszél konkrétan,tegye mellé, amiröl beszél, milyen készülékekre, rendszerre volt érvényes. Ez az egész egy nagy kör, egy nagy rendszer és nincs kábel készülék nélkül ill nincs készülék kábel nélkül és az se baj, ha tudjuk, hogy az említett konfig mit bír elviselni (zenét).
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Nem azok hordozzák a mindentudás ereklyéjét, akik a KIng Crimsonnal tesztelnek, de azok már tudják, amit #supravox egyszerűen megfogalmazott és én is mindig szajkózom,ami ezeket lehozza, az bármi mást balkézzel. És ezt nem azért mondják, mert nekik -csak- az tetszik ,csak egyszerűen, mivel ebbe is belenyúlnak, szélesebb a rálátásuk. Én szeretem e a King Crimsont? Az a gyanúm, inkább a NEM-re szavaznék. Az autóban nem hiszem, hogy hallgatnám, bár eddig nem sok dolgot hallgattam meg tőlük. Ami lemezt megvettem, akkor miért tettem? Ez jó kérdés. De egy ilyen, hifisen nézve borzalmas felvétel, de borzalmasan élő, mégis át tud adni valamit, amitől ottragadok és végighallgatom. Mellesleg kb ugyanazt a hatást fejti ki, mint jópár ilyen lemezem, hogy utána csak nézek ki a fejemből pár percig, majd vagy kinyomom a hifit, vagy teszek-veszek és egy totál eltérő zenei stílussal megpróbálom elengedni a hallottakat és visszatérni a jelenbe. Mert ezek a zenék elvisznek nagyon. Teljesen más a funkciójuk, mint egy szórakoztató zenének. Ezek afféle heroin-pótlékok, egy más tudatállapot. Persze, meg lehet ezeket szólaltatni bármilyen ótvaros hifin,ha csak az a cél, hogy dübögjön, de az,hogy üssön is be az a hernyó, ahhoz ki kell belőlük hámozni a filozófiát, a feelinget és ez minél komolyabb a cucc, annál jobban sikerül. Ettől sokkal bonyolultabbak ezek a zenék, mint más, ami csak szimplán hangszer és zene, és ez ugyanígy igaz akár a minimalra is (elektro egyik ága). De nyugi, ilyet tud Ligeti, vagy egy Kurtág mű is. De,ahogy szoktam mondani, Beethoven korának punkja volt.

a nagy rakat hazsonna után, mégis mi értelme, mi köze a kábelekhez a hallgatott zenéhez? Sokszor a konkrétan leírt szó, mondat, csak egy felületes dolog. sokszor ez engem nem is érdekel. A megfogalmazásokat nézem (ösztönösen), ill azt, az adott dolog, kiből,mit vált ki. Lehet egy kábelt (kábelrendszert) halálra dicsérni, vagy ezermillió méréssel bizonygatni egy hifis állítás igazságát, ha a leírtakból nekem az jön le,hogy ez csak egy felületes meghallgatás, felületes megfogalmazása és semminemű érzelmi állapotot nem generált. Márpedig ez, hogy mit képes kiváltani, milyen érzelmi reakciót, ez ott van a mondatokban, a leírtakban.

sokszor elmondtam már embereknek,arról,ahogy valaki a hifiról beszél, nagyjából be is lehet lőni, mit hallgat. nem pontos típust, "hangot". ("kasztot"?) :smile53:
jellemezhető e egy drót értéke, tudása a hifi nélkül? Jellemezhető egy drót tudása a zene nélkül? Biztos, de a másik kettő ismeretében pontosabb képet kapunk. Már-ha,akarunk kapni és nem csak a hangunkat akarjuk hallatni :smile46:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7623

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

akvapark írta:
2025.07.31., csüt. 08:47
Vinkler írta:
Azt az egy valamire való topicot legalább óvjuk meg a 30 éve túlérett fantasztikus szakértőinktől, könyörgöm! :smile53:
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1370

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Vinkler írta:
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

ANDS írta:
2025.07.30., szer. 23:20

A moderátor csapat létszámának növelésével talán kezelhetőbb lenne a helyzet, de nem vagyok benne biztos.
Amíg nem fizet az összes regisztrált tag mondjuk havi 1-2ezret, azt ki finanszírozza meg? Jézust se őrizték ingyen a kereszten. Néha én is elgumizok a témától, de az inkább azt szolgálja,jobban megértsünk egy problémát. De közben tudom, hogy ügyelni kell arra is, hogy a modikat ne kergessük őrületbe, az ő idejük is pénz.
Amúgy Te nem offoltál és jókat is írtál.
Ékes bizonyítéka, amit tegnap írtam: az új hálószobai hifim kidobta a sodrott rézkábelek közé betett vékony egyeres digit drótot :smile53:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3689

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Vinkler írta:
Lehetséges, hogy nincs annyi a témában, mint amit néhányan belelátnak illetve bele próbálnak láttatni?

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 743

Hozzászólás Szerző: ANDS »

MrCollector írta:
2025.07.30., szer. 21:59
Vinkler írta:
Nyilván lenne rá szükség, de vannak akik egyszerűen nem tudják elfogadni, hogy témánál maradjanak.
A lavina onnan indult, hogy válaszoltam egy kérdésedre (a kábelekről kérdeztél, arra válaszoltam).
(már megbántam).

Szerintem nem a fórum topicja tehet róla, hogy a hozzászólások egy része nem kapcsolódik a topichoz.
Topic átnevezés, összevonás szerintem nem fog segíteni, Pali923 jól leírta.

Ha elfogadható a többség számára, hogy kevésbé pörög a fórum, de a csevegés/ offolás mindig átkerül a csevegőbe, akkor a szakmai topicok szakmaibbak lesznek. Erről egy szavazással lehetne megtudni a fórumozók véleményét, aztán eldönteni, hogy maradjon minden így, vagy változtatásra van szükség.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

La_Valse írta:
2025.07.30., szer. 22:28
Vinkler írta:
Inkább hasonlóan az eladási részhez, aki notóriusan megsérti a konvenciókat, annak nem folyton rimánkodni kellene, hanem törölni az irományát.
Nagy ötlet,egyenes út a teljes kihaláshoz, ill egy hifi apróhirdetővé zsugorodáshoz :rolleyes:
halfnote.hu

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 696

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Vinkler írta:
Inkább hasonlóan az eladási részhez, aki notóriusan megsérti a konvenciókat, annak nem folyton rimánkodni kellene, hanem törölni az irományát.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 465

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

Vinkler írta:
Nyilván lenne rá szükség, de vannak akik egyszerűen nem tudják elfogadni, hogy témánál maradjanak.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1237

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

revox írta:
2025.07.30., szer. 17:21
akkor ON...
SM-nek:

A #shimano féle King Crimson koncert kidobta a gatyamadzagot az Avantgarde rendszerből sad.gif újratervezés :smile51:
Ilyeneket nem hallgatok. Bár múltkor a Primus lemez az jól szólt. Ismerős csak tátotta a száját..... :) de az ő lemeze volt...

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1214

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Vinkler írta:
Ebben a fórumban már elég régóta egyszerre maximum 2-3 topic pörög. Azokról meg előbb-utóbb kiderül, hogy offtopic írásokkal van tele, és akkor valamelyik modi mindenkit kikerget az erdőből. Szerintem lehet rendet rakni időnként, de a szemét valahogy mindig újratermelődik, pont mint minden lakásban is. :D
Hogy ez mekkora baj, azt döntse el a nyájas olvasó. gondolkodik.gif :rolleyes:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.07.29., kedd 21:11
revox írta:
2025.07.29., kedd 14:37

...Az más kérdés, hogy már kevésbé vagyok vevőjelölt, de ha már tényleg elmászok odáig, figyelek valamennyire. Ha hiba is van egy installban és nem szól jól, nem kiabálok,az mennyire xar, inkább átgondolom, mi lehet a baj és ha azt semlegesíteném, kivonnám az egyenletből, mit kapnék. Van ami nem teszik? persze, van, de nem terítem az interneten, egyszerűen azok mellett elmegyek szótlanul.
Már bennem is megfogalmazódott, hogy mire ez a nagyfokú fanyalgás a sók alkalmával ?
Kifelé egy kis színjáték ? gondolkodik.gif
Irigyseg? Szembesít azzal, hogy távol vagyunk és ott is maradunk? Talán ezért kell gyorsan valami hibát találni (mert lehet), hogy megnyugtassuk magunkat.
De legalább, aki így megy oda, építgeti, minden koncepció nélkül az ilyen-olyan mixeket, amit pár év múlva kezdhet elölről.

De nem mindenki fanyalalog. Az, hogy egy hififórumon lehúz mindent, kb 5-10 ember, absz nem reprezentálja a látogatók véleményét, csak Ők csendesebbek. Ha minden xar lenne, rég bezárt volna minden ilyen rendezvény
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1409

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

revox írta:
2025.07.29., kedd 14:37

...Az más kérdés, hogy már kevésbé vagyok vevőjelölt, de ha már tényleg elmászok odáig, figyelek valamennyire. Ha hiba is van egy installban és nem szól jól, nem kiabálok,az mennyire xar, inkább átgondolom, mi lehet a baj és ha azt semlegesíteném, kivonnám az egyenletből, mit kapnék. Van ami nem teszik? persze, van, de nem terítem az interneten, egyszerűen azok mellett elmegyek szótlanul.
Már bennem is megfogalmazódott, hogy mire ez a nagyfokú fanyalgás a sók alkalmával ?
Kifelé egy kis színjáték ? gondolkodik.gif

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

chord_ írta:
2025.07.29., kedd 17:51
revox írta:
2025.07.29., kedd 13:20
...

de őszinte leszek, már jópárszor eldurrantottam itt is a kábelrendszer, vagy rendszerszemlélet szavakat, de engem megdöbbenéssel tölt el ,hogy ezt ilyen szinten, ennyire szájbarágósan el kell magyarázni. Amikor idetévedtem, annak a teljes tudatában voltam, hogy ezt mindenki ismeri és alkalmazza. Milyen kocsma ez fijjjúk?! :smile49: (tényleg teljesen lefagytam... restart, vagy nem is tudom... )
Hát bizony.
Van, aki másképp főzi a kv-t, mint te.
Ne szívd mellre... :)
Miért szívnám. Ez nem az én problémám,legfeljebb naívságom (volt)..
De, ha segít, én is gondoltam, hogy majd okos leszek, csak kb fél év alatt sikerült beemelni, hogy baromság, de ennek bő 25 éve.
Érdemes átgondolni azt a kávéfőzőt, de valójában, nekem tökmindegy, ki mit iszik kávé címszó alatt :D
...
Elgondolkodtam az akkori cájgon. Már, amikor azt hittem, majd én!
Egy reVox A78MK2 erősítővel és egy Tangent Acustic Monitor9(?) + egy épitett hangfallal, Nakamichi CD-vel (nem is volt vészesen rossz) és Thorens TD150 mk2+vdH MM1 - el hagytam el az iskolapadot. VdH clearwater kábel és valami olcsó vdH IC. Egyébként nem volt rossz, de rá kb egy évre Audio Innovations S1000 Phono, the First (2A3 trióda), a gyártó csúcs elő és végfoka, AN J/Sp, Townshend Avalon vagy Rock(?), Meridian 206B, Nakamichi passz, volt több, reVox B77 mk2 félsávos. AN SP biwire és AN-V IC-k.

Nos, még ettől is borzalmasan messze van a kávéd, pedig ez a melegítés volt csak, 25 éve (lehet a reVoxos cucctól is? gondolkodik.gif )

kezdem mellre szívni... vagy mégse? :D
halfnote.hu

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1031

Hozzászólás Szerző: chord_ »

revox írta:
2025.07.29., kedd 13:20
...

de őszinte leszek, már jópárszor eldurrantottam itt is a kábelrendszer, vagy rendszerszemlélet szavakat, de engem megdöbbenéssel tölt el ,hogy ezt ilyen szinten, ennyire szájbarágósan el kell magyarázni. Amikor idetévedtem, annak a teljes tudatában voltam, hogy ezt mindenki ismeri és alkalmazza. Milyen kocsma ez fijjjúk?! :smile49: (tényleg teljesen lefagytam... restart, vagy nem is tudom... )
Hát bizony.
Van, aki másképp főzi a kv-t, mint te.
Ne szívd mellre... :)
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Re: Quad 21L

igen, az ott egy Prodigy lemez,... nem ragaszkodik a hifis klisékhez, bármit letol
moth.jpg
moth.jpg (84.6 KiB) Megtekintve 675 alkalommal
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pantera írta:
2025.07.07., hétf. 17:36
Ez most komoly, hogy ezek a dobozok 130-ért nem kellenek senkinek? 2x ennyiért sem lehet sokkal jobb hangot kapni..... Főleg meg ilyen kivitelben. (a doboz meg a hangszórók nem jönnek ki ennyiből))
A debreceni fül, nem szatyoré :rolleyes:

Én is ezt mondtam ma #carrobinak. Jött egy ötlet,hogy elhozom, de nem tudtuk összehozni.
halfnote.hu

Kiss jancsi
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Re: Audio Innovations Alto 1

Hozzászólás Szerző: Kiss jancsi »

:D Bocs.Benéztem és azt hittem nekem ajánlottad,de most látom,hogy te előbb tetted fel.Kopasz vagyok még itt nézd el nekem.

NGA
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: NGA »

Kiss jancsi írta:
2025.07.11., pén. 20:56
Köszi,de engem csak a csöves 300-as erősítő érdekel abból is inkább az mk2.
Igaz a szövegben elírtam 200-ra.
Ezt nem teljesen értem most.

Kiss jancsi
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Kiss jancsi »

Köszi,de engem csak a csöves 300-as erősítő érdekel abból is inkább az mk2.
Igaz a szövegben elírtam 200-ra.

pepperpower
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 321

Re: Garrard 401 FR 24 karral

Hozzászólás Szerző: pepperpower »

Valoszinu sok mindennel jobb es biztos olyan is van, aminel nem. Egy biztos, ha ennel egyertelmuen jobbat akar az ember, igen melyen zsebbe kell nyulni. Talan ezert is van ritkan elado.
Eleje: Garrard 401, FR-24 MKII, Kiseki Milltek, Orsonic DS-500G, Philips TJ100, TJ304
Közepe: Philips AG9015 OTL, TJ MOSpower SE, DIY 6HD5 SE, Sanei 6C33C SE
Vége: Altec VOTT, Altec 604E Stonehenge, Lowther EX2, Mordaunt Stirling

Ninja78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Re: Garrard 401 FR 24 karral

Hozzászólás Szerző: Ninja78 »

Nem hallottam meg ezt a masinát szólni , de úgy gondolom ez az összeállítás , sokkal drágább új lemezjátszót el picsáz hangba ahogy illik .

pantera
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: pantera »

Ez most komoly, hogy ezek a dobozok 130-ért nem kellenek senkinek? 2x ennyiért sem lehet sokkal jobb hangot kapni..... Főleg meg ilyen kivitelben. (a doboz meg a hangszórók nem jönnek ki ennyiből))

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”