Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Off

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 482

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

kaef2 írta:
2025.08.01., pén. 08:21
Az igazán jó, ízlésünknek hosszú távon is megfelelő rendszerek hagyják, hogy arra fókuszáljunk a zenében, ami a zenei élmény megéléshez számunkra fontos. Nem kényszerítik ránk azt, hogy a felvétel hibáira fókuszáljunk. Ehhez persze szeretni kell a (akár rossz minőségben is) megszólaló műfajt, előadót és előadást.

Stevie Ray Vaughan (a maga műfajában kiváló) Double Trouble albumát bármely King Crimsonhoz hasonlítani azt jelentheti, hogy nem jött be a Crimson. Nincs azzal semmi gond, ha a King Crimson nem a Te előadód és műfajod.
Ez egy szleng duma - "hosszútávú zenehallgatás", "zenei élmény". Ezt a laposhangú, dinamikátlan, unalmas rendszerek tulajdonosai, forgalmazói szokták kántálni általában. Nyilván vannak harsány, nyers és idegesítő hangú kábelek/rendszerek ami a másik, rosszabb véglet.
Én hallgatok Scorpions-t (pl. most) és Metallica-t is, '80-as '90-es és mai könnyűzenét, mindent ami tetszik. Nem igazán szeretnék rajtuk bealudni hosszú távon. Voltam Scorpions koncerten (igaz fotózni), de az így is egy örök élmény marad. Ott az első pillanattól fogva "zúzás" volt. És az ő zenéjüket hallgatva én ezt akarom visszakapni itthon is a fejhallgatóval a fejemen. És sajnos előfordult már olyan is, hogy a szeretett zenét nem hallgattam meg a minősége miatt. Ez van. Ferrarival nem megyünk földútra (mondjuk ilyen problémám nincs a jármű nemléte okán :D ).
Az egy másik dolog, hogy mikor a kábeleimet, készülékeimet tesztelem, nem feltétlenül ezek a zenék kerülnek előtérbe, ismerve az audiofil közösség szokásait. De mikor összeáll valami "jó" akkor ezek is jól szólnak rajta, amennyiben a felvétel jó. Ha nem akkor kijönnek a hibák. Ha valaki ezeket a hibákat el szeretné fedni ez pár tízezerből is megoldható rendszerszinten. :rolleyes:
Ha kérdésed van: 20/3383456

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 570

Hozzászólás Szerző: Snipi »

[OFF - katt ide ha látni akarod]
Nekem csak a Jethro-tól van pár olyan lemezem ami megvan eredetiben is újrakevert változatban is. (Burning out, Heavy horses ??? most ez a kettő jut eszembe.) És nem, nem a 70-80-as évek beli Jugoszláv vagy indiai kiadás, hanem talán holland vagy NSZK-beli már nem tudom pontosan.
Hát szóval az újrakevert változat szvsz. sokkal jobb. A régi élettelen, tompa, vérszegény stb. Most jön, az, hogy ez a rendszerem hibája, de volt két ismerősöm aki mondta, fujj újrakevert Jethro, az eredeti, az igen, aztán voltak nálam, hallották, azóta szorgalmasan gyűjtik a Stewen Wilson remixeket.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3742

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

MrCollector írta:
2025.07.31., csüt. 21:42
Shimano írta:
2025.07.31., csüt. 16:51
MrCollector írta:
2025.07.31., csüt. 13:24

Kidobja az mindenből. Vagyis inkább a rendszer dobja ki. Ilyen ócska minőséget még nem sikerült találnom, mondjuk nem is kerestem. Aki ilyennel "tesztel" bármit is annak inkább ne adjon senki a szavára.
Ahol ez nem jó,nem érezni benne azt hogy zenészek vannak elötted és nem valami műanyag valami hallatszik,ott tényleg nem kerek valami.Az ok hogy nem egy szuper minőség,de akkor is érezhető az hogy igen,ez azért nem az ami szokott lenne a korongokon,ha nem több annál,hihetőbb,életszerűbb,stb.
Én mondtam hogy ne az első számtól induljatok neki, :D ha nem a másodiktól,és azt a szakszis számot se hagyjátok ki,mert az valami zseniális. :smile32:
De megértem hogy valakinek annyira nem jön be ez a zene,hogy nem érzi ez miatt azt az erőt sem benne,ami benne van.
Én is beállok a renitensek közé, de csak mert ezt nem hagyhatom szó nélkül. Persze nem sértődök meg, ha lánctörlés része lesz.
Az én rendszeremben nagyrészt minden ok. Főleg mert egy kb. 7,5 milliós fejhallgatós rendszerről van szó (igaz maga ez érték még nem garancia a jóságra). Ebből kb. 1.5 millió a kábelek ára. Ha te ezt a hangot hangfalas cuccból akarod kihozni ahhoz ennek a sokszorosát kell eltapsolnod.
Itt nem műanyag hang hallatszik, hanem egy torz, túlvezérelt valami, amibe minőséget belemagyarázni teljesen felesleges. Nekem szinte "monoban" szól, nem érzem azt a teret amit egy ilyennél kellene. Nyilván, ha valaki kedveli ezt a bandát és '75-ben nem (sem) tudott ott lenni a koncerten annak ez egy hiánypótló valami. Abban sem vagyok biztos, hogy ott a helyszínen tökéletes volt minden. Ezt csak azért mondom mert voltam már egy pár nagyobb szabadtéri koncerten, ahol ennél sokkal újabb és valószínűleg jobb berendezések voltak, de ott sem klappolt minden (valószínűleg a gagyi kábelezés miatt :rolleyes: ). De egy koncert nem is csak erről szól. Egy jó színpadi előadás a rock és könnyűzenénél ellensúlyozza a hangbéli "hibákat".
Hallgatok én tesztjelleggel olyan zenéket amiket egyébként nem, ezzel különösebben nincs problémám, pont azért mert tudom, hogy nem minden gyengeség jön ki egy-egy zenénél.
Hallgasd meg a The Essential Stevie Ray Vaughan and Double Trouble albumról a live számokat mondjuk a 15-öst.
Az igazán jó, ízlésünknek hosszú távon is megfelelő rendszerek hagyják, hogy arra fókuszáljunk a zenében, ami a zenei élmény megéléshez számunkra fontos. Nem kényszerítik ránk azt, hogy a felvétel hibáira fókuszáljunk. Ehhez persze szeretni kell a (akár rossz minőségben is) megszólaló műfajt, előadót és előadást.

Stevie Ray Vaughan (a maga műfajában kiváló) Double Trouble albumát bármely King Crimsonhoz hasonlítani azt jelentheti, hogy nem jött be a Crimson. Nincs azzal semmi gond, ha a King Crimson nem a Te előadód és műfajod.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1378

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Miért érzem aktuálisnak?
A z előadó miatt?
A címe miatt? gondolkodik.gif
https://www.youtube.com/watch?v=3028oDEKZo4
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 482

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

Shimano írta:
2025.07.31., csüt. 16:51
MrCollector írta:
revox írta:
2025.07.30., szer. 17:21
akkor ON...
SM-nek:

A #shimano féle King Crimson koncert kidobta a gatyamadzagot az Avantgarde rendszerből sad.gif újratervezés :smile51:
Kidobja az mindenből. Vagyis inkább a rendszer dobja ki. Ilyen ócska minőséget még nem sikerült találnom, mondjuk nem is kerestem. Aki ilyennel "tesztel" bármit is annak inkább ne adjon senki a szavára.
Ahol ez nem jó,nem érezni benne azt hogy zenészek vannak elötted és nem valami műanyag valami hallatszik,ott tényleg nem kerek valami.Az ok hogy nem egy szuper minőség,de akkor is érezhető az hogy igen,ez azért nem az ami szokott lenne a korongokon,ha nem több annál,hihetőbb,életszerűbb,stb.
Én mondtam hogy ne az első számtól induljatok neki, :D ha nem a másodiktól,és azt a szakszis számot se hagyjátok ki,mert az valami zseniális. :smile32:
De megértem hogy valakinek annyira nem jön be ez a zene,hogy nem érzi ez miatt azt az erőt sem benne,ami benne van.
Én is beállok a renitensek közé, de csak mert ezt nem hagyhatom szó nélkül. Persze nem sértődök meg, ha lánctörlés része lesz.
Az én rendszeremben nagyrészt minden ok. Főleg mert egy kb. 7,5 milliós fejhallgatós rendszerről van szó (igaz maga ez érték még nem garancia a jóságra). Ebből kb. 1.5 millió a kábelek ára. Ha te ezt a hangot hangfalas cuccból akarod kihozni ahhoz ennek a sokszorosát kell eltapsolnod.
Itt nem műanyag hang hallatszik, hanem egy torz, túlvezérelt valami, amibe minőséget belemagyarázni teljesen felesleges. Nekem szinte "monoban" szól, nem érzem azt a teret amit egy ilyennél kellene. Nyilván, ha valaki kedveli ezt a bandát és '75-ben nem (sem) tudott ott lenni a koncerten annak ez egy hiánypótló valami. Abban sem vagyok biztos, hogy ott a helyszínen tökéletes volt minden. Ezt csak azért mondom mert voltam már egy pár nagyobb szabadtéri koncerten, ahol ennél sokkal újabb és valószínűleg jobb berendezések voltak, de ott sem klappolt minden (valószínűleg a gagyi kábelezés miatt :rolleyes: ). De egy koncert nem is csak erről szól. Egy jó színpadi előadás a rock és könnyűzenénél ellensúlyozza a hangbéli "hibákat".
Hallgatok én tesztjelleggel olyan zenéket amiket egyébként nem, ezzel különösebben nincs problémám, pont azért mert tudom, hogy nem minden gyengeség jön ki egy-egy zenénél.
Hallgasd meg a The Essential Stevie Ray Vaughan and Double Trouble albumról a live számokat mondjuk a 15-öst.
Ha kérdésed van: 20/3383456

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Rock60 írta:
2025.07.31., csüt. 09:46
Na, de hogy ON is legyen, :D két napja elkészült a Duelund DCA 20 GA drótból készült DC kanóc.
Egy nagyszerű ajánlást követve 4 szálból, Star Quad kötéssel készítettem el.
Váratlan nehézséget okozott a négy szál négyzetben tartása - mindenhogy állni akart, csak úgy nem, ahogy kell - de végül is (sok) türelem kábelt teremt. :party:
A katonás rendben futó szálak végül kaptak még egy szép fekete pamut köpenyt.
Kipróbálni sajnos nem tudtam azonnal, mert a döntő pillanatban az egyik Quad sztájkba kezdett, de beígértem neki egy azonnali fizetésemelést vagy szétverést, így tegnap újra munkához látott. :smile29:
Röviden, a DC kábel baromi jó lett.
Persze, jöhet a jogos kérdés, hogy mennyire jó és mihez képest. gondolkodik.gif
Így bejáratlan állapotban, majdnem annyival jobb a tápegység eredeti drótjához képest, mint amennyivel a gyári drótjával az analóg tápegység jobb a lecserélt 10 Amperes Dell kapcsi táphoz képest.
Szokásos szimptómák. Folyékonyabb, koherensebb megszólalás, kiterjesztettebb frekiátvitel, levegősebb tér.
Talán, egy hajszállal élénkebb a magasa a szűkségesnél, de ismerve a Duelund bejáratásával járó változást szerintem pont jó lesz.
Hogy a három tétel közül melyik nyom többet a latba - Duelund drót/Star Quad kötés/Oyaide dugó - meg nem mondom, de ez a kombó így nagyon jó.
:smile49:
Hm elég jó kis pluszt ad a DC kábel ahogy leírtad a változást leborulok.gif
A közeljövőben cserélek majd , körbe kérdezek majd me melyik a legjobb ár értékben… :D
"Az igazi barát szemből támad."

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2729

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Snipi írta:
2025.07.31., csüt. 15:36
MrCollector írta:
revox írta:
akkor ON...
SM-nek:

A #shimano féle King Crimson koncert kidobta a gatyamadzagot az Avantgarde rendszerből sad.gif újratervezés :smile51:
Én nem ismerem a King Crimson-t (mea culpa) de lehet reménykedni, hogy jön egy Stewen Wilson-hoz hasonló ember (vagy ő) és "gatyába rázza" a minőséget, mint a Jethro Tull lemezekkel tette, és máris lehet velük akár kábelt is tesztelni.
OFF:Steven Wilson újrakeverte már a Crimsonok egy részét...az Earthbound nincs köztük ;)

https://www.reddit.com/r/KingCrimson/co ... son_mixes/

ON
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2167

Hozzászólás Szerző: Shimano »

MrCollector írta:
revox írta:
akkor ON...
SM-nek:

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 570

Hozzászólás Szerző: Snipi »

MrCollector írta:
revox írta:
akkor ON...
SM-nek:

Én nem ismerem a King Crimson-t (mea culpa) de lehet reménykedni, hogy jön egy Stewen Wilson-hoz hasonló ember (vagy ő) és "gatyába rázza" a minőséget, mint a Jethro Tull lemezekkel tette, és máris lehet velük akár kábelt is tesztelni.

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

kaef2 írta:
2025.07.31., csüt. 07:10
Vinkler írta:
2025.07.30., szer. 13:40
Azon gondolkodom napok óta, hogy van-e szükség erre a témára? gondolkodik.gif
MINDENRŐL megy a beszélgetés, de kábeleket nyomokban sem tartalmaz.
Vonjam össze az általában a hifivel? :rolleyes:
Lehetséges, hogy nincs annyi a témában, mint amit néhányan belelátnak illetve bele próbálnak láttatni?
Ne vond össze, nem oldana meg semmit. Lenne, ha mindenki meg merné írni a tapasztalatait.
Ehhez viszont az kellene hogy el is fogadjuk, még ha nem is értünk egyet vele.
Nem is mindig lehet, nem mindenkinek ugyanaz a prioritás.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 776

Hozzászólás Szerző: ANDS »

tonee73 írta:
2025.07.31., csüt. 09:54

Mitől lenne kezelhetőbb?
Ha kitakarítunk akkor nem ír senki mert sértődés van, ha szólunk akkor megindul a polémia, hogy miért offolnak az emberek.
Ha lezárjuk akkor csend van de pár nappal visszanyitás után már megint beindul az off széria és jön a "fenyegetőzés", hogy kihal a fórum.
Attól ha több a modi, az emberek hozzáállása nem fog megváltozni. gondolkodik.gif
Ha többen vagytok, talán jobban bírjátok idegekkel. De ezt Ti tudjátok.
Kitakarítás alatt én egy áthelyezést értek a csevegőbe, vagy az általában a hifiről topicba.
Ezért gondolom, érdemes lenne egy szavazást kiírni, hogy megtudja a forum tulajdonosa, mit szeretne a fórumozók többsége?
1. Maradjon minden így, ahogy van, vonják össze másik topic- al?
2. Legyenek az offtopic hsz- ek áthelyezve?

Sokan 15-20 éve beszélgetünk itt egymással, megszoktuk, így, ahogy van. De ha változtattok valamin, azt is megszoknánk.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9080

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

revox írta:
2025.07.30., szer. 23:04
La_Valse írta:
2025.07.30., szer. 22:28
Vinkler írta:
Inkább hasonlóan az eladási részhez, aki notóriusan megsérti a konvenciókat, annak nem folyton rimánkodni kellene, hanem törölni az irományát.
Nagy ötlet,egyenes út a teljes kihaláshoz, ill egy hifi apróhirdetővé zsugorodáshoz :rolleyes:
Aki az iróniát nem ismeri...

És akik továbbra is OFF-oltak. Valami elképesztő.

Megkérek minden érintettet, tartson ÖNVIZSGÁLATOT. ÉS a Többi topikban is, ha kérhetem.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3456

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Rock60 írta:
2025.07.31., csüt. 10:21
....De, volt már erről szó, meg is lett magyarázva, hogy miért ott jó, ahol van... gondolkodik.gif
Vagy kevesebb felesleges maszlag, az is segít megtalálni a lényegi infót.
Csak a Marantz! :-D

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6274

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Rock60 írta:
2025.07.31., csüt. 10:21
tonee73 írta:

Ha kitakarítunk akkor nem ír senki mert sértődés van, ha szólunk akkor megindul a polémia, hogy miért offolnak az emberek.
Ha lezárjuk akkor csend van de pár nappal visszanyitás után már megint beindul az off széria és jön a "fenyegetőzés", hogy kihal a fórum.
Ha visszatennétek az Általában-t a Hifi alá - mert hogy az, ott lenne a helye - sokkal szívesebben látogatnák, sokkal egyszerűbb lenne átmenni a Kábelesből és vissza, ha már annyira elkanyarodik a téma.
Van olyan nagyon régi fórumtársunk, akinek múlt héten mondtam el, hogy hol is keresse az Általában a hifiről - T. / Tudva is útálatos odakattintgatni./
De, volt már erről szó, meg is lett magyarázva, hogy miért ott jó, ahol van... gondolkodik.gif
Aha, ja... gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1426

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

tonee73 írta:

Ha visszatennétek az Általában-t a Hifi alá - mert hogy az, ott lenne a helye - sokkal szívesebben látogatnák, sokkal egyszerűbb lenne átmenni a Kábelesből és vissza, ha már annyira elkanyarodik a téma.
Van olyan nagyon régi fórumtársunk, akinek múlt héten mondtam el, hogy hol is keresse az Általában a hifiről - T. / Tudva is útálatos odakattintgatni./
De, volt már erről szó, meg is lett magyarázva, hogy miért ott jó, ahol van... gondolkodik.gif

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6274

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

ANDS írta:
2025.07.30., szer. 23:20

Topic átnevezés, összevonás szerintem nem fog segíteni, Pali923 jól leírta.

A moderátor csapat létszámának növelésével talán kezelhetőbb lenne a helyzet, de nem vagyok benne biztos.
Ha elfogadható a többség számára, hogy kevésbé pörög a fórum, de a csevegés/ offolás mindig átkerül a csevegőbe, akkor a szakmai topicok szakmaibbak lesznek. Erről egy szavazással lehetne megtudni a fórumozók véleményét, aztán eldönteni, hogy maradjon minden így, vagy változtatásra van szükség.
Mitől lenne kezelhetőbb?
Attól ha több a modi, az emberek hozzáállása nem fog megváltozni. gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Amikor csak kábelekről volt szó, kiderült, hogy azokkal nem elég foglakozni mert csak rendszerben szabad gondolkodni. Most, hogy sok minden is szóba kerül, meg ragaszkodjatok a kábelekhez! Ti ezt értitek?
"Klasszikust" idézve:
- itt mindenki hülye?
-itt? Mindenki....
Szerintem itt csak az aranyhalaknak nincs "tanulság".....

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4476
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

akvapark írta:
2025.07.31., csüt. 08:47
Vinkler írta:
....vagy a "Milyen zenét hallgatsz"-al. leborulok.gif
jók ezek a javaslatok ,de azt kell figyelembevenni, hogy kábel önmagában nem létezik, ahogy "tesztelés" (de ronda szó ez, meghallgatás, próba?) sem. Már többször volt arról is szó,ha valaki kábelről beszél konkrétan,tegye mellé, amiröl beszél, milyen készülékekre, rendszerre volt érvényes. Ez az egész egy nagy kör, egy nagy rendszer és nincs kábel készülék nélkül ill nincs készülék kábel nélkül és az se baj, ha tudjuk, hogy az említett konfig mit bír elviselni (zenét).
Nem azok hordozzák a mindentudás ereklyéjét, akik a KIng Crimsonnal tesztelnek, de azok már tudják, amit #supravox egyszerűen megfogalmazott és én is mindig szajkózom,ami ezeket lehozza, az bármi mást balkézzel. És ezt nem azért mondják, mert nekik -csak- az tetszik ,csak egyszerűen, mivel ebbe is belenyúlnak, szélesebb a rálátásuk. Én szeretem e a King Crimsont? Az a gyanúm, inkább a NEM-re szavaznék. Az autóban nem hiszem, hogy hallgatnám, bár eddig nem sok dolgot hallgattam meg tőlük. Ami lemezt megvettem, akkor miért tettem? Ez jó kérdés. De egy ilyen, hifisen nézve borzalmas felvétel, de borzalmasan élő, mégis át tud adni valamit, amitől ottragadok és végighallgatom. Mellesleg kb ugyanazt a hatást fejti ki, mint jópár ilyen lemezem, hogy utána csak nézek ki a fejemből pár percig, majd vagy kinyomom a hifit, vagy teszek-veszek és egy totál eltérő zenei stílussal megpróbálom elengedni a hallottakat és visszatérni a jelenbe. Mert ezek a zenék elvisznek nagyon. Teljesen más a funkciójuk, mint egy szórakoztató zenének. Ezek afféle heroin-pótlékok, egy más tudatállapot. Persze, meg lehet ezeket szólaltatni bármilyen ótvaros hifin,ha csak az a cél, hogy dübögjön, de az,hogy üssön is be az a hernyó, ahhoz ki kell belőlük hámozni a filozófiát, a feelinget és ez minél komolyabb a cucc, annál jobban sikerül. Ettől sokkal bonyolultabbak ezek a zenék, mint más, ami csak szimplán hangszer és zene, és ez ugyanígy igaz akár a minimalra is (elektro egyik ága). De nyugi, ilyet tud Ligeti, vagy egy Kurtág mű is. De,ahogy szoktam mondani, Beethoven korának punkja volt.

a nagy rakat hazsonna után, mégis mi értelme, mi köze a kábelekhez a hallgatott zenéhez? Sokszor a konkrétan leírt szó, mondat, csak egy felületes dolog. sokszor ez engem nem is érdekel. A megfogalmazásokat nézem (ösztönösen), ill azt, az adott dolog, kiből,mit vált ki. Lehet egy kábelt (kábelrendszert) halálra dicsérni, vagy ezermillió méréssel bizonygatni egy hifis állítás igazságát, ha a leírtakból nekem az jön le,hogy ez csak egy felületes meghallgatás, felületes megfogalmazása és semminemű érzelmi állapotot nem generált. Márpedig ez, hogy mit képes kiváltani, milyen érzelmi reakciót, ez ott van a mondatokban, a leírtakban.

sokszor elmondtam már embereknek,arról,ahogy valaki a hifiról beszél, nagyjából be is lehet lőni, mit hallgat. nem pontos típust, "hangot". ("kasztot"?) :smile53:
jellemezhető e egy drót értéke, tudása a hifi nélkül? Jellemezhető egy drót tudása a zene nélkül? Biztos, de a másik kettő ismeretében pontosabb képet kapunk. Már-ha,akarunk kapni és nem csak a hangunkat akarjuk hallatni :smile46:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7653

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

akvapark írta:
2025.07.31., csüt. 08:47
Vinkler írta:
Azt az egy valamire való topicot legalább óvjuk meg a 30 éve túlérett fantasztikus szakértőinktől, könyörgöm! :smile53:
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1378

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Vinkler írta:
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

ANDS írta:
2025.07.30., szer. 23:20

A moderátor csapat létszámának növelésével talán kezelhetőbb lenne a helyzet, de nem vagyok benne biztos.
Amíg nem fizet az összes regisztrált tag mondjuk havi 1-2ezret, azt ki finanszírozza meg? Jézust se őrizték ingyen a kereszten. Néha én is elgumizok a témától, de az inkább azt szolgálja,jobban megértsünk egy problémát. De közben tudom, hogy ügyelni kell arra is, hogy a modikat ne kergessük őrületbe, az ő idejük is pénz.
Amúgy Te nem offoltál és jókat is írtál.
Ékes bizonyítéka, amit tegnap írtam: az új hálószobai hifim kidobta a sodrott rézkábelek közé betett vékony egyeres digit drótot :smile53:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3742

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Vinkler írta:
Lehetséges, hogy nincs annyi a témában, mint amit néhányan belelátnak illetve bele próbálnak láttatni?

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 776

Hozzászólás Szerző: ANDS »

MrCollector írta:
2025.07.30., szer. 21:59
Vinkler írta:
Nyilván lenne rá szükség, de vannak akik egyszerűen nem tudják elfogadni, hogy témánál maradjanak.
A lavina onnan indult, hogy válaszoltam egy kérdésedre (a kábelekről kérdeztél, arra válaszoltam).
(már megbántam).

Szerintem nem a fórum topicja tehet róla, hogy a hozzászólások egy része nem kapcsolódik a topichoz.
Topic átnevezés, összevonás szerintem nem fog segíteni, Pali923 jól leírta.

Ha elfogadható a többség számára, hogy kevésbé pörög a fórum, de a csevegés/ offolás mindig átkerül a csevegőbe, akkor a szakmai topicok szakmaibbak lesznek. Erről egy szavazással lehetne megtudni a fórumozók véleményét, aztán eldönteni, hogy maradjon minden így, vagy változtatásra van szükség.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

La_Valse írta:
2025.07.30., szer. 22:28
Vinkler írta:
Inkább hasonlóan az eladási részhez, aki notóriusan megsérti a konvenciókat, annak nem folyton rimánkodni kellene, hanem törölni az irományát.
Nagy ötlet,egyenes út a teljes kihaláshoz, ill egy hifi apróhirdetővé zsugorodáshoz :rolleyes:
halfnote.hu

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 700

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Vinkler írta:
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”