Ez egy szleng duma - "hosszútávú zenehallgatás", "zenei élmény". Ezt a laposhangú, dinamikátlan, unalmas rendszerek tulajdonosai, forgalmazói szokták kántálni általában. Nyilván vannak harsány, nyers és idegesítő hangú kábelek/rendszerek ami a másik, rosszabb véglet.kaef2 írta: ↑2025.08.01., pén. 08:21Az igazán jó, ízlésünknek hosszú távon is megfelelő rendszerek hagyják, hogy arra fókuszáljunk a zenében, ami a zenei élmény megéléshez számunkra fontos. Nem kényszerítik ránk azt, hogy a felvétel hibáira fókuszáljunk. Ehhez persze szeretni kell a (akár rossz minőségben is) megszólaló műfajt, előadót és előadást.
Stevie Ray Vaughan (a maga műfajában kiváló) Double Trouble albumát bármely King Crimsonhoz hasonlítani azt jelentheti, hogy nem jött be a Crimson. Nincs azzal semmi gond, ha a King Crimson nem a Te előadód és műfajod.
Én hallgatok Scorpions-t (pl. most) és Metallica-t is, '80-as '90-es és mai könnyűzenét, mindent ami tetszik. Nem igazán szeretnék rajtuk bealudni hosszú távon. Voltam Scorpions koncerten (igaz fotózni), de az így is egy örök élmény marad. Ott az első pillanattól fogva "zúzás" volt. És az ő zenéjüket hallgatva én ezt akarom visszakapni itthon is a fejhallgatóval a fejemen. És sajnos előfordult már olyan is, hogy a szeretett zenét nem hallgattam meg a minősége miatt. Ez van. Ferrarival nem megyünk földútra (mondjuk ilyen problémám nincs a jármű nemléte okán

Az egy másik dolog, hogy mikor a kábeleimet, készülékeimet tesztelem, nem feltétlenül ezek a zenék kerülnek előtérbe, ismerve az audiofil közösség szokásait. De mikor összeáll valami "jó" akkor ezek is jól szólnak rajta, amennyiben a felvétel jó. Ha nem akkor kijönnek a hibák. Ha valaki ezeket a hibákat el szeretné fedni ez pár tízezerből is megoldható rendszerszinten.