Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Off

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1432

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

revox írta:
2025.07.29., kedd 14:37

...Az más kérdés, hogy már kevésbé vagyok vevőjelölt, de ha már tényleg elmászok odáig, figyelek valamennyire. Ha hiba is van egy installban és nem szól jól, nem kiabálok,az mennyire xar, inkább átgondolom, mi lehet a baj és ha azt semlegesíteném, kivonnám az egyenletből, mit kapnék. Van ami nem teszik? persze, van, de nem terítem az interneten, egyszerűen azok mellett elmegyek szótlanul.
Már bennem is megfogalmazódott, hogy mire ez a nagyfokú fanyalgás a sók alkalmával ?
Kifelé egy kis színjáték ? gondolkodik.gif

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4486
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

chord_ írta:
2025.07.29., kedd 17:51
revox írta:
2025.07.29., kedd 13:20
...

de őszinte leszek, már jópárszor eldurrantottam itt is a kábelrendszer, vagy rendszerszemlélet szavakat, de engem megdöbbenéssel tölt el ,hogy ezt ilyen szinten, ennyire szájbarágósan el kell magyarázni. Amikor idetévedtem, annak a teljes tudatában voltam, hogy ezt mindenki ismeri és alkalmazza. Milyen kocsma ez fijjjúk?! :smile49: (tényleg teljesen lefagytam... restart, vagy nem is tudom... )
Hát bizony.
Van, aki másképp főzi a kv-t, mint te.
Ne szívd mellre... :)
Miért szívnám. Ez nem az én problémám,legfeljebb naívságom (volt)..
De, ha segít, én is gondoltam, hogy majd okos leszek, csak kb fél év alatt sikerült beemelni, hogy baromság, de ennek bő 25 éve.
Érdemes átgondolni azt a kávéfőzőt, de valójában, nekem tökmindegy, ki mit iszik kávé címszó alatt :D
...
Elgondolkodtam az akkori cájgon. Már, amikor azt hittem, majd én!
Egy reVox A78MK2 erősítővel és egy Tangent Acustic Monitor9(?) + egy épitett hangfallal, Nakamichi CD-vel (nem is volt vészesen rossz) és Thorens TD150 mk2+vdH MM1 - el hagytam el az iskolapadot. VdH clearwater kábel és valami olcsó vdH IC. Egyébként nem volt rossz, de rá kb egy évre Audio Innovations S1000 Phono, the First (2A3 trióda), a gyártó csúcs elő és végfoka, AN J/Sp, Townshend Avalon vagy Rock(?), Meridian 206B, Nakamichi passz, volt több, reVox B77 mk2 félsávos. AN SP biwire és AN-V IC-k.

Nos, még ettől is borzalmasan messze van a kávéd, pedig ez a melegítés volt csak, 25 éve (lehet a reVoxos cucctól is? gondolkodik.gif )

kezdem mellre szívni... vagy mégse? :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1045

Hozzászólás Szerző: chord_ »

revox írta:
2025.07.29., kedd 13:20
...

de őszinte leszek, már jópárszor eldurrantottam itt is a kábelrendszer, vagy rendszerszemlélet szavakat, de engem megdöbbenéssel tölt el ,hogy ezt ilyen szinten, ennyire szájbarágósan el kell magyarázni. Amikor idetévedtem, annak a teljes tudatában voltam, hogy ezt mindenki ismeri és alkalmazza. Milyen kocsma ez fijjjúk?! :smile49: (tényleg teljesen lefagytam... restart, vagy nem is tudom... )
Hát bizony.
Van, aki másképp főzi a kv-t, mint te.
Ne szívd mellre... :)
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Re: Quad 21L

igen, az ott egy Prodigy lemez,... nem ragaszkodik a hifis klisékhez, bármit letol
moth.jpg
moth.jpg (84.6 KiB) Megtekintve 752 alkalommal
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pantera írta:
2025.07.07., hétf. 17:36
Ez most komoly, hogy ezek a dobozok 130-ért nem kellenek senkinek? 2x ennyiért sem lehet sokkal jobb hangot kapni..... Főleg meg ilyen kivitelben. (a doboz meg a hangszórók nem jönnek ki ennyiből))
A debreceni fül, nem szatyoré :rolleyes:

Én is ezt mondtam ma #carrobinak. Jött egy ötlet,hogy elhozom, de nem tudtuk összehozni.
halfnote.hu

Kiss jancsi
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Re: Audio Innovations Alto 1

Hozzászólás Szerző: Kiss jancsi »

:D Bocs.Benéztem és azt hittem nekem ajánlottad,de most látom,hogy te előbb tetted fel.Kopasz vagyok még itt nézd el nekem.

NGA
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: NGA »

Kiss jancsi írta:
2025.07.11., pén. 20:56
Köszi,de engem csak a csöves 300-as erősítő érdekel abból is inkább az mk2.
Igaz a szövegben elírtam 200-ra.
Ezt nem teljesen értem most.

Kiss jancsi

Hozzászólás Szerző: Kiss jancsi »

Köszi,de engem csak a csöves 300-as erősítő érdekel abból is inkább az mk2.
Igaz a szövegben elírtam 200-ra.

pepperpower
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 325

Re: Garrard 401 FR 24 karral

Hozzászólás Szerző: pepperpower »

Valoszinu sok mindennel jobb es biztos olyan is van, aminel nem. Egy biztos, ha ennel egyertelmuen jobbat akar az ember, igen melyen zsebbe kell nyulni. Talan ezert is van ritkan elado.
Eleje: Garrard 401, FR-24 MKII, Kiseki Milltek, Orsonic DS-500G, Philips TJ100, TJ304
Közepe: Philips AG9015 OTL, TJ MOSpower SE, DIY 6HD5 SE, Sanei 6C33C SE
Vége: Altec VOTT, Altec 604E Stonehenge, Lowther EX2, Mordaunt Stirling

Ninja78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Re: Garrard 401 FR 24 karral

Hozzászólás Szerző: Ninja78 »

Nem hallottam meg ezt a masinát szólni , de úgy gondolom ez az összeállítás , sokkal drágább új lemezjátszót el picsáz hangba ahogy illik .

pantera
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: pantera »

Ez most komoly, hogy ezek a dobozok 130-ért nem kellenek senkinek? 2x ennyiért sem lehet sokkal jobb hangot kapni..... Főleg meg ilyen kivitelben. (a doboz meg a hangszórók nem jönnek ki ennyiből))

dumdum
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 53

Re: Stax SR-X9000 és HeadAmp model Blue Hawaii

Hozzászólás Szerző: dumdum »

lexipenia írta:
2025.06.28., szomb. 13:03
Légy óvatos!

Kellemetlen tapasztalatom volt ezzel a felhasználóval. Tévesen megvádolt azzal, hogy át akarom verni és pénzt lopni tőle. Pontosan hogyan csapja be a vevő az eladót? Az eladó egyszerűen ragaszkodhat a termék elküldése előtti fizetéshez!

Feltettem néhány kérdést az erősítővel kapcsolatban (ez egy „Special Edition”; van-e hangerőszabályzó frissítés?). Soha nem kaptam választ.

A kérdéseimre adott válasz hiánya és helyette egy bizarr vádaskodás gyanúsnak tűnik!
Van erre megfelelő topik, olvasd át a szabályzatot.
Egyébként nem kötelező vásárolnod ahogy az eladónak sem kötelessége bárkivel üzletet kötni.
Sajnos sok módszer van arra, hogy a "vevő" átverje az eladót.
Nem tudtad? Na nee..... :D :rolleyes:
Ja és eddig csak te vádaskodtál itt.
Már a B oldal forog így 60 felett...

EriAtti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Hozzászólás Szerző: EriAtti »

Még csak annyi kiegészítés, hogy a kedves LEXIPENIA fórumtárs tegnap délutántól fórumtárs..., ugyanis tegnap regisztrált az AVXen, állítólag Berlinben.
Úgyhogy nem árt óvatosnak lenni..., ezt üzenem minden ismerős és ismertlen becsületes fórumtársnak.

EriAtti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Hozzászólás Szerző: EriAtti »

Kedves LEXIPENIA, ha sértve érzi magát azért, hogy nem akarom DPDvel küldeni Németországba küldeni az erősítőt amit ön fizetne akkor elnézést kérek. Én azt ajánlottam, hogy találkozzunk személyesen félúton Csehországban, de ebbe nem egyezett bele... Szerintem felejtsük el az egészet és mi ketten nem fogunk üzletelni, mert mindketten óvatosak vagyunk :rolleyes: :smile53:

Üdvözlettel és tisztelettel Attila.

lexipenia

Hozzászólás Szerző: lexipenia »

Légy óvatos!

Kellemetlen tapasztalatom volt ezzel a felhasználóval. Tévesen megvádolt azzal, hogy át akarom verni és pénzt lopni tőle. Pontosan hogyan csapja be a vevő az eladót? Az eladó egyszerűen ragaszkodhat a termék elküldése előtti fizetéshez!

Feltettem néhány kérdést az erősítővel kapcsolatban (ez egy „Special Edition”; van-e hangerőszabályzó frissítés?). Soha nem kaptam választ.

A kérdéseimre adott válasz hiánya és helyette egy bizarr vádaskodás gyanúsnak tűnik!

dumdum
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Re: Arcam AVR550

Gyulai D. írta:
2025.06.14., szomb. 16:42
Nagy Gabi írta:
2025.06.14., szomb. 16:30
Andy76 írta:
2025.06.14., szomb. 16:15
Nah aki a nepper kereskedőtől megvette frissen az itt említett típust,495ezres irányáron,annak most főhet a feje....Egy kilóharmiccal beljebb lehetett volna ha ezt viszi....
Jó árban van Ez,bezzeg a neppergép....
Elhiheted hogy elégedetlen és széles mosollyal az arcán távozott hogy egy ilyen remek gépet vett ,hajszálkarc mentes állapotban, eredeti papírjaival, saját dobozában. (Másik fórumon talalt gazdára)
Reméljük azért a plusz 135ezerért nem volt karcos annak is az oldala.... gondolkodik.gif
Azért volt az elégedetlen és széles mosoly.... :rolleyes:

AudiophileManiac
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 20

Re: Alluxity Pre Two előerősítő + Mono One monobloc

Hozzászólás Szerző: AudiophileManiac »

AudiophileManiac írta:
2025.06.14., szomb. 13:59
Bár
AudiophileManiac írta:
2025.06.10., kedd 15:06
:napsut:

Alluxity PRE TWO ELŐERŐSÍTŐ + MONO ONE MONOBLOC

Vitus audio “gyermeke”
Kihasználatlanság okán, most alig fél ár felett örülhet valaki ennek a csodás szettnek.
Havi egy alkalmas zenehallgatáshoz kissé erős ennyi vasat” tartani:)
Első tulajdonos vagyok, én bontottam ki őket, és a nagyon megvigyázott jelző, enyhe kifejezés lenne.
-Gyári, hajszálkarc mentes állapot
-Gyári garancia
-Feláras black szín, melyért a gyártó (350.000.- Ft-ot kér) tehát összesen 700.000.- / mondjuk ez abnormális, de jelen esetben ezt sem kell megfizetni…

Az előfok a streamert, dacot is tartalmazza.
Jelenleg a barand csúcskészülékei.

A dobozok is sértetlenek, ha valakinek ez fontos.

Pl. Rose-151 beszámítás elképzelhető, de mást is meghallgatok.

Ár: 6,9M

Elérhetőség 11. ker

Az alábbi szöveg nem az én szerzeményem:
“Tedd fel magadnak ezt a kérdést: Mit értékelek a legjobban egy nagy teljesítményű zenei rendszerben? – A kényes magasságok? Középhang tisztaság vagy erőteljes basszusválasz? Az ének? Húros hangszerek? Ütőhangszerek?
A Mono One-al nem kell ilyen téren kompromisszumot kötnie. Úgy tervezték, hogy a lejátszás minden aspektusát újrateremtse, így Önnek nem kell választania. A mélypontok szabályozása, részletekkel gazdagítva a közép- és felső tartományban, és harmonizált történetmesélés biztosítása olyan szinten, amelyet ritkán lehet elérni. A dinamikát, a sebességet és a hangerő-eltolódás minden elemét a lehető legnagyobb elővigyázatossággal kezeli, soha nem veszélyezteti a zene természetes áramlását. A Mono One fekete, fehér, titán (szürke) és titánnarancs színben kapható. Egyedi színek kérésre elérhetőek.

INPUTS
Analog 1 RCA / 1 XLR

POWER RATING
8/4/2 ohm RMS ≈ 250W/500W/1000W

DIMENSIONS METRIC / IMPERIAL
Width 43.5 cm / 17.1 in
Height 10.5 cm / 4.1 in
Depth 33.5 cm / 13.2 in
Weight 17.5 kg / 38.5 pounds

TECHNICAL (pr. channel)
Power consumption 45W (no load)
Transformer 600VA
Capacitance 120.000 μF
Input/output impedance 10 KΩ / 75 mΩ
Input sensitivity 0.7/1.4 Vrms (RCA/XLR)
Frequency response +800kHz
THD + noise >0.01%
Signal to noise ratio >100dB
ADATOK
Cikkszám
Monoone

AudiophileManiac
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: AudiophileManiac »

jaj nagyon cuki vagy, hogy így aggódtál:)) de nekem technikai eszközre nincs szükségem, mert befejeztem ezt a hobbit… azért számítok be majd valamit, hogy könnyebb szívvel, tárcával tudja majd valaki megvásárolni….a nagyképűségnél csak a jellemtelenséget, és a rosszindulatot utálom jobban.
Legyen szép 7végéd Csabi.

dumdum
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

cscsacsa írta:
2025.06.14., szomb. 18:17
Szia!

Szeretném megköszönni, hogy megosztottad velünk nagyszerű élethelyzetedet, miszerint: „ nincs szükséged semmire…”

Ugyanakkor szeretném közölni, hogy bár sok ember van itt, aki kifizet(ne) sok pénzt egy jó hangért, amit egy erősítő, egy elő-végok rendszer hordozhat, szinte biztos, hogy senki nem fizet ki 700 000 Ft-ot azért, hogy fekete legyen, ne szürke. (itt használtan)! Mert nem ez a lényeg.
Amit árulsz az egy jó marketinggel drágán tartott izé… Persze „ Vitus audio gyermeke…” de szinte biztos, hogy hangilag nem győz meg senkit egy régi Krell erősítővel szemben, ahogy a 600 VA trafó adataiból sem jön ki matematikailag az 1000 watt/ 2 ohmn. Csak segítek: egy régi Krell Ksa 100 erősítő trafója többszörösen tudja ezt!

Az egy-két ohmon meglévő stabil teljesítmény nagyon fontos a komoly mélyhangok visszaadásánál, aki több két-háromezer (vagy több) eurós audiofil(-nek mondott erősítőt) meghallgatott az vszeg így gondolkodik.

Nyilvánvaló, hogy hozzájutottál ügyesen, számla meg izé… ha olyan jó „Audiophile Maniac”-hangról beszélsz, tartsd meg, ha nem, akkor legyél kicsit szerényebb… Egy-két ezer eurós rendszerben biztosan ütős, mert komoly technológia, de 6,9M-ért sok mindent lehet vásárolni, ezen el kéne gondolkodni…
üdv,
Varga Cs

700 ezerét már gépjárművet fényeznek, akár öngyógyító speciális lakkal...

cscsacsa
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: cscsacsa »

Szia!

Szeretném megköszönni, hogy megosztottad velünk nagyszerű élethelyzetedet, miszerint: „ nincs szükséged semmire…”

Ugyanakkor szeretném közölni, hogy bár sok ember van itt, aki kifizet(ne) sok pénzt egy jó hangért, amit egy erősítő, egy elő-végok rendszer hordozhat, szinte biztos, hogy senki nem fizet ki 700 000 Ft-ot azért, hogy fekete legyen, ne szürke. (itt használtan)! Mert nem ez a lényeg.
Amit árulsz az egy jó marketinggel drágán tartott izé… Persze „ Vitus audio gyermeke…” de szinte biztos, hogy hangilag nem győz meg senkit egy régi Krell erősítővel szemben, ahogy a 600 VA trafó adataiból sem jön ki matematikailag az 1000 watt/ 2 ohmn. Csak segítek: egy régi Krell Ksa 100 erősítő trafója többszörösen tudja ezt!

Az egy-két ohmon meglévő stabil teljesítmény nagyon fontos a komoly mélyhangok visszaadásánál, aki több két-háromezer (vagy több) eurós audiofil(-nek mondott erősítőt) meghallgatott az vszeg így gondolkodik.

Nyilvánvaló, hogy hozzájutottál ügyesen, számla meg izé… ha olyan jó „Audiophile Maniac”-hangról beszélsz, tartsd meg, ha nem, akkor legyél kicsit szerényebb… Egy-két ezer eurós rendszerben biztosan ütős, mert komoly technológia, de 6,9M-ért sok mindent lehet vásárolni, ezen el kéne gondolkodni…
üdv,
Varga Cs

Gyulai D.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 82

Hozzászólás Szerző: Gyulai D. »

Nagy Gabi írta:
2025.06.14., szomb. 16:30
Andy76 írta:
Nah aki a nepper kereskedőtől megvette frissen az itt említett típust,495ezres irányáron,annak most főhet a feje....Egy kilóharmiccal beljebb lehetett volna ha ezt viszi....
Elhiheted hogy elégedetlen és széles mosollyal az arcán távozott hogy egy ilyen remek gépet vett ,hajszálkarc mentes állapotban, eredeti papírjaival, saját dobozában. (Másik fórumon talalt gazdára)
Reméljük azért a plusz 135ezerért nem volt karcos annak is az oldala.... gondolkodik.gif

Nagy Gabi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 77

Hozzászólás Szerző: Nagy Gabi »

Andy76 írta:

Andy76
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 36

Hozzászólás Szerző: Andy76 »

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6305

Re: Sonus Faber Amati Tradition

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

erica írta:
2025.06.14., szomb. 06:27
tonee73 írta:
2025.06.14., szomb. 00:25
bazsx írta:
2025.06.13., pén. 17:03

Akinek a gyári Red szín tetszik, akkor természetesen a fehér fólia nyom nélkül eltávolítható, ezért az eredeti állapot könnyen visszaállítható.

Azt azért említhetted volna a nyitó hsz-ben is, hogy fóliázva van...
"5.7.3. Kötelező az ismert hibák, sérülések, módosítások, javítások felsorolása, és lehetőség szerint azok fényképes bemutatása is.

De le írta a nyitó ház-be is....

Súly: 61 kg
Szín: Vörös (Red Violin High Gloss), jelenleg fehér védőfóliával lefóliázva
Bakker, ezt benéztem 36_1_5.gif , elnézést leborulok.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

erica
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 347

Re: Sonus Faber Amati Tradition

Hozzászólás Szerző: erica »

tonee73 írta:
2025.06.14., szomb. 00:25
bazsx írta:
2025.06.13., pén. 17:03

Akinek a gyári Red szín tetszik, akkor természetesen a fehér fólia nyom nélkül eltávolítható, ezért az eredeti állapot könnyen visszaállítható.

Azt azért említhetted volna a nyitó hsz-ben is, hogy fóliázva van...
"5.7.3. Kötelező az ismert hibák, sérülések, módosítások, javítások felsorolása, és lehetőség szerint azok fényképes bemutatása is.

De le írta a nyitó ház-be is....

Súly: 61 kg
Szín: Vörös (Red Violin High Gloss), jelenleg fehér védőfóliával lefóliázva
Musical Fidelity M6500i+mf m6dac Aq niagara 5000,Aq redwood hangfalkábel,Aq wild blue yonder xlr ,Aq Hurricane High-Current-ek,és Source,Quadral aurum montan 8 :)

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”