SoundMania írta: ↑2025.07.29., kedd 09:29
….
Azt írod a nagy kábelgyártók tisztában vannak az emberek ízlésével....
…
Nem ezt írtam!
(ha kiveszel szavakat, amit leírok, a szövegkörnyezetből, megváltozik azok jelentése, erre írhatok szemléletes példát, ha kéred).
A nagy cégeknél van termékfejlesztési osztály, ott több ember éveken át dolgozik azon, hogy kifejlesszen egy egységes hangrendszert, egy termék csoportot.
Előtte felmérik a célcsoportjukat, és azoknak fejlesztenek, nem mindenkinek. Más a célcsoportja a Nordost- nak, és más az Audioquest- nek. A célcsoportjukba tartozó emberek ízlését ismerik.
Azon gyártók termékeit érdemes első körben meghallgatni, akiknek a célcsoportjába tartozom. Én ezzel tudom rövidíteni a keresgélést. Pl. nem hallgatom meg a 80.000.000 forintos hangfalat, mert nem vagyok a celcsoportjuk.
És erre jók a kiállítások, ahol végigmegyek, látom az árakat, hallom a hangokat, és ki tudom szűrni, melyik gyártó termékei esnek ki (vagy nem tetszik a hallott hang, vagy nem tudom megfizetni, mindegy, kiesik).
Amit meg tudok fizetni, azon belül kell keresgélni, ez van (használtan olcsóbb, de több idő, energia és munkaidőkiesés- ha órák mennek el munka helyett keresgéléssel, az is pénz, amit nem keres meg az ember, meg a benzinköltseg is pénz, ezeket össze lehet adni, és ki lehet számolni, mennyi…).
Valahol kompromisszumot kell kötni. Ha van egy elkölthető keret, az egy kiindulópont.
Ha egy cégnél emberek éveken át fejlesztenek termékcsoportokat, hogy azok egy egységes rendszert alkossanak, azzal nagyon nehéz úgy versenyezni, hogy én egyedül (vagy fórumtársak segítségével:)) kiválasztok pár terméket, egy Mission hangfalat, egy Topping dac- ot, egy Musical Fidelity erősítőt, mert mindegyiket féláron, vagy még kedvezőbb feltételekkel tudom megvenni… hiszen így jobb ár/érték arány jön ki, és még a keretbe is belefér.
A kereskedőknek is van haszna, mert ők összeraknak láncokat, rengeteget kísérleteznek, rengeteg órát eltöltenek azzal, hogy egy hallgatható hangot mutassanak, ami egy adott összegből kijön. Ha 2 emberüknek elment vele 10 óra, az nekik 20 munkaóra, én meghallgatom 1 óra alatt, 19 órát nyertem.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.