Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4481
Kapcsolat:

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: revox »

supravox írta:
2025.07.30., szer. 20:14
Akkor ezt most fel is hajintom az SP10-re...
Screenshot_20250730_201312_Gallery.jpg
Hmmm..
Kicsit gyűrött a pet palack a borítón 36_1_10.gif
Én azokat kidobálom, vagyis fiókba. Nem tudom, nem töltődnek e,vagyis de,töltődnek.

ONolva a bulit,holnap az új erősítömhöz gyártok digit kábelt. Eddig bírtam az egyeres 47Lab "tisztaságát". Kicsit fekete/fehér a film. Jó, de a színmélysége nem tókéletes
A nemrég KSL belső szálakból gyártott, és bevált IC alapján két belső sodrat, enyhén megtekerve, aztán meglátjuk.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Aztán, míg elkészül,johet a mai tarha (a felső. Az alsót azért csaptam melle, mert volt minimumvásárlás és egy esetleges demón lehet vele etetni, aki nem érti, hogy a crimson a vízválasztó :) amúgy vannak még ilyen kritikus lemezek, de az OF)
20250730_100833.jpg
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2614

Hozzászólás Szerző: supravox »

Akkor ezt most fel is hajintom az SP10-re...
Screenshot_20250730_201312_Gallery.jpg
Hmmm..
Kicsit gyűrött a pet palack a borítón 36_1_10.gif
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

supravox írta:
2025.07.30., szer. 18:09
revox írta:
2025.07.30., szer. 17:21
akkor ON...
SM-nek:

A #shimano féle King Crimson koncert kidobta a gatyamadzagot az Avantgarde rendszerből sad.gif újratervezés :smile51:
Hát a Crimsontól a cuccok 95% kifekszik.
Lehet ezt a "szomorúzene" a mérce f...ot tolni de ahol a Crimson ok, ott a klasszikus mjúzik sirnivalóan jól szól.
Itt az olcsó drót elvérzett... mondjuk előző nap kondo+fal+full ezüstdrót hallgattam, az erős volt. De a nélkül is kijön, hogy a gatyamadzaggal nem értelmezhető a Crimoson (vagyis ez a koncert nehezen). Ma jött meg LP-n, de nincs kedvem mosogatni, majd holnap.

Depeche Mode 101 dvd, kondo rézdrótokkal, ágyban, párnák közt :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2614

Hozzászólás Szerző: supravox »

revox írta:
2025.07.30., szer. 17:21
akkor ON...
SM-nek:

A #shimano féle King Crimson koncert kidobta a gatyamadzagot az Avantgarde rendszerből sad.gif újratervezés :smile51:
Hát a Crimsontól a cuccok 95% kifekszik.
Lehet ezt a "szomorúzene" a mérce f...ot tolni de ahol a Crimson ok, ott a klasszikus mjúzik sirnivalóan jól szól.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

akkor ON...
SM-nek:

halfnote.hu

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9112

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Azon gondolkodom napok óta, hogy van-e szükség erre a témára? gondolkodik.gif
MINDENRŐL megy a beszélgetés, de kábeleket nyomokban sem tartalmaz.
Vonjam össze az általában a hifivel? :rolleyes:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 790

Hozzászólás Szerző: ANDS »

revox írta:
2025.07.29., kedd 13:20

ami talán fontosabb a forintnál is, az a szabadidő és a nyugalom...

de őszinte leszek, már jópárszor eldurrantottam itt is a kábelrendszer, vagy rendszerszemlélet szavakat, de engem megdöbbenéssel tölt el ,hogy ezt ilyen szinten, ennyire szájbarágósan el kell magyarázni. …
Szerintem egyáltalán nem fontos mindenkinek a szabadidő és a nyugalom.
Van, aki unalmában itt forumozik:)) :D
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2025.07.29., kedd 14:37

két ponton megálltam egy picit

1- érdemes meghallgatni a 80 milliós hangfalat is,mert az adott irányban, úton az egy felső éra és nem baj, ha tudjuk, merre tartunk, ….

2- talán ide kapcsolódik a killításokon hallható hang. Sose lesz tökéletes, sose azt fogjuk hallani, amit a bemutatóteremben és még csak megközelítőleg se azt,…
Mindkét ponttal egyetértek.
1.
Egy kiállításon én is meghallgatom a 80-120 milliós rendszereket, de egy bemutatóteremben, amikor azzal a céllal megyek be, hogy megvegyek valami 200 ezerért, akkor inkább abban az árkategóriában nézelődöm, amennyit hajlandó vagyok ki is fizetni érte.

2.
Igen, pont úgy, mint amikor fiatal korunkban találkoztunk lányokkal discoban, ahol kevés volt a fény…
… aztán másnap a strandon napsütésben…
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.07.29., kedd 14:18
revox írta:
2025.07.29., kedd 00:30
Rock60 írta:
2025.07.28., hétf. 22:46

Az adott készüléknél a megismert hangkarakter függvényében választ melegebb, vagy hidegebb hangú dugót.
Ezek még csak tonális hangolások. Ez még messze van a zene komplex és értelmezhető megszólalásától.
Nem tudom, lehet, Te hallottad Vikunya rendszerét, nem én...
A magam szempontjából nézve, ha az árukhoz képest alapvetően jó hangúak a készülékek és a hangzási balansz is rendben van, én már egészen jól tudom értelmezni a megszólalásukat. :D
Egyébként folytatódik a kábel-egységesítés. ;peace;
Összeállt a StarQuad kötésű Duelund DC kanóc...
Vikunya borzalmasan messze lakik tőlem,így vagy 20 éve nem jártam nála,de ismerem a készülékeit és hamarosan hangfaltestvérek is leszünk :D Nála már az a baj,annyi cuccot felhalmozott, nem tud mit kezdeni a bőség zavarával és uanlmában dugókkal játszik :D én tojok a dugókra. amit rátettek,biztos okkal tették rá a kábelekre, dehogy érdekel még az ezzel való szórakozás is :D csütörtökön jön hallgatózi, majd átadom üdvözleted :napsut:
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

ANDS írta:
2025.07.29., kedd 11:00
Pl. nem hallgatom meg a 80.000.000 forintos hangfalat, mert nem vagyok a celcsoportjuk.
És erre jók a kiállítások, ahol végigmegyek, látom az árakat, hallom a hangokat, és ki tudom szűrni, melyik gyártó termékei esnek ki (vagy nem tetszik a hallott hang, vagy nem tudom megfizetni, mindegy, kiesik).
két ponton megálltam egy picit

1- érdemes meghallgatni a 80 milliós hangfalat is,mert az adott irányban, úton az egy felső éra és nem baj, ha tudjuk, merre tartunk, esetleg ezek leképzését így fel tudjuk ismerni kisebb rendszerekben. Nekem valsz az volt a "szerencsém", bár szerencse a lottó esetén van, valamit tettem érte, hogy behívattak az egyik kereskedésbe "haverkodni". Ott pikk-pakk lehetőségem nyílt olyan dolgokat megismerni, amire soha,vagy csak nagyon idős koromra lett volna lehetőségem megvenni, de lehet nem is lett volna ingerem,mert sose kerülök a közelükbe. De mondjuk úgy, szerencsém volt és testközelből kóstolgathattam a ma már százmilliókban mérhető rendszerek tudását és amit ott megtanultam, azt keresem utána a lentebbi régiókban. Sokkal könnyebb, így felismerni a -számunkra- jót egy kisebb rendszerben és talán nagyobb öröm is, így megtaláni egy olcsó,de ütőképes konfigot.

2- talán ide kapcsolódik a killításokon hallható hang. Sose lesz tökéletes, sose azt fogjuk hallani, amit a bemutatóteremben és még csak megközelítőleg se azt, amit akkor hallanánk, ha azt a rendszert, vagy csak -egy-egy elemét hazavinnénk. A kiállítás is a félig tele vagy félig üres pohár esete. Én, ha megyek, bár ritkábban és többet voltam kiállító, esetleg "meghívott", mint sima fizetővendég, mégis a félig tele pohár elmélettel állok oda. Megelőlegezem a kiállítóknak, amit tudom, hogy lehetetlen megcsinálni, a kifogástalan bemutatót, és képes vagyok így a hallottakból esetlegesen tanulni is. Ha már valaki elmegy odáig, ne fanyalogni menjen, inkább tanulni. Persze, ehhez az kell,hogy magas színvonalú kiállítások legyenek, nem tudom ,ez mennyire teljesül, de azért lehet látni, hallani dolgokat. Az más kérdés, hogy már kevésbé vagyok vevőjelölt, de ha már tényleg elmászok odáig, figyelek valamennyire. Ha hiba is van egy installban és nem szól jól, nem kiabálok,az mennyire xar, inkább átgondolom, mi lehet a baj és ha azt semlegesíteném, kivonnám az egyenletből, mit kapnék. Van ami nem teszik? persze, van, de nem terítem az interneten, egyszerűen azok mellett elmegyek szótlanul.
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7665

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Rock60 írta:
2025.07.29., kedd 14:18
revox írta:
Rock60 írta:

Az adott készüléknél a megismert hangkarakter függvényében választ melegebb, vagy hidegebb hangú dugót.
Ezek még csak tonális hangolások. Ez még messze van a zene komplex és értelmezhető megszólalásától.
A magam szempontjából nézve, ha az árukhoz képest alapvetően jó hangúak a készülékek és a hangzási balansz is rendben van, én már egészen jól tudom értelmezni a megszólalásukat. :D
"That's one small step for a man; one giant leap for mankind" ... :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1430

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

revox írta:
Rock60 írta:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

ANDS írta:
2025.07.29., kedd 11:00
SoundMania írta:
2025.07.29., kedd 09:29
….

Azt írod a nagy kábelgyártók tisztában vannak az emberek ízlésével....
Nem ezt írtam!
(ha kiveszel szavakat, amit leírok, a szövegkörnyezetből, megváltozik azok jelentése, erre írhatok szemléletes példát, ha kéred).
A nagy cégeknél van termékfejlesztési osztály, ott több ember éveken át dolgozik azon, hogy kifejlesszen egy egységes hangrendszert, egy termék csoportot.
Előtte felmérik a célcsoportjukat, és azoknak fejlesztenek, nem mindenkinek. Más a célcsoportja a Nordost- nak, és más az Audioquest- nek. A célcsoportjukba tartozó emberek ízlését ismerik.
Azon gyártók termékeit érdemes első körben meghallgatni, akiknek a célcsoportjába tartozom. Én ezzel tudom rövidíteni a keresgélést. Pl. nem hallgatom meg a 80.000.000 forintos hangfalat, mert nem vagyok a celcsoportjuk.
És erre jók a kiállítások, ahol végigmegyek, látom az árakat, hallom a hangokat, és ki tudom szűrni, melyik gyártó termékei esnek ki (vagy nem tetszik a hallott hang, vagy nem tudom megfizetni, mindegy, kiesik).
Amit meg tudok fizetni, azon belül kell keresgélni, ez van (használtan olcsóbb, de több idő, energia és munkaidőkiesés- ha órák mennek el munka helyett keresgéléssel, az is pénz, amit nem keres meg az ember, meg a benzinköltseg is pénz, ezeket össze lehet adni, és ki lehet számolni, mennyi…).

Valahol kompromisszumot kell kötni. Ha van egy elkölthető keret, az egy kiindulópont.
Ha egy cégnél emberek éveken át fejlesztenek termékcsoportokat, hogy azok egy egységes rendszert alkossanak, azzal nagyon nehéz úgy versenyezni, hogy én egyedül (vagy fórumtársak segítségével:)) kiválasztok pár terméket, egy Mission hangfalat, egy Topping dac- ot, egy Musical Fidelity erősítőt, mert mindegyiket féláron, vagy még kedvezőbb feltételekkel tudom megvenni… hiszen így jobb ár/érték arány jön ki, és még a keretbe is belefér.

A kereskedőknek is van haszna, mert ők összeraknak láncokat, rengeteget kísérleteznek, rengeteg órát eltöltenek azzal, hogy egy hallgatható hangot mutassanak, ami egy adott összegből kijön. Ha 2 emberüknek elment vele 10 óra, az nekik 20 munkaóra, én meghallgatom 1 óra alatt, 19 órát nyertem.
ami talán fontosabb a forintnál is, az a szabadidő és a nyugalom...

de őszinte leszek, már jópárszor eldurrantottam itt is a kábelrendszer, vagy rendszerszemlélet szavakat, de engem megdöbbenéssel tölt el ,hogy ezt ilyen szinten, ennyire szájbarágósan el kell magyarázni. Amikor idetévedtem, annak a teljes tudatában voltam, hogy ezt mindenki ismeri és alkalmazza. Milyen kocsma ez fijjjúk?! :smile49: (tényleg teljesen lefagytam... restart, vagy nem is tudom... )
halfnote.hu

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
….

Azt írod a nagy kábelgyártók tisztában vannak az emberek ízlésével....
Nem ezt írtam!
(ha kiveszel szavakat, amit leírok, a szövegkörnyezetből, megváltozik azok jelentése, erre írhatok szemléletes példát, ha kéred).
A nagy cégeknél van termékfejlesztési osztály, ott több ember éveken át dolgozik azon, hogy kifejlesszen egy egységes hangrendszert, egy termék csoportot.
Előtte felmérik a célcsoportjukat, és azoknak fejlesztenek, nem mindenkinek. Más a célcsoportja a Nordost- nak, és más az Audioquest- nek. A célcsoportjukba tartozó emberek ízlését ismerik.
Azon gyártók termékeit érdemes első körben meghallgatni, akiknek a célcsoportjába tartozom. Én ezzel tudom rövidíteni a keresgélést. Pl. nem hallgatom meg a 80.000.000 forintos hangfalat, mert nem vagyok a celcsoportjuk.
Amit meg tudok fizetni, azon belül kell keresgélni, ez van (használtan olcsóbb, de több idő, energia és munkaidőkiesés- ha órák mennek el munka helyett keresgéléssel, az is pénz, amit nem keres meg az ember, meg a benzinköltseg is pénz, ezeket össze lehet adni, és ki lehet számolni, mennyi…).

Valahol kompromisszumot kell kötni. Ha van egy elkölthető keret, az egy kiindulópont.
Ha egy cégnél emberek éveken át fejlesztenek termékcsoportokat, hogy azok egy egységes rendszert alkossanak, azzal nagyon nehéz úgy versenyezni, hogy én egyedül (vagy fórumtársak segítségével:)) kiválasztok pár terméket, egy Mission hangfalat, egy Topping dac- ot, egy Musical Fidelity erősítőt, mert mindegyiket féláron, vagy még kedvezőbb feltételekkel tudom megvenni… hiszen így jobb ár/érték arány jön ki, és még a keretbe is belefér.

A kereskedőknek is van haszna, mert ők összeraknak láncokat, rengeteget kísérleteznek, rengeteg órát eltöltenek azzal, hogy egy hallgatható hangot mutassanak, ami egy adott összegből kijön. Ha 2 emberüknek elment vele 10 óra, az nekik 20 munkaóra, én meghallgatom 1 óra alatt, 19 órát nyertem.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:

Gondold ezt végig helyesen....
Azt írod a nagy kábelgyártók tisztában vannak az emberek ízlésével.... Ez most mit is jelent? Cables pl ad 30 drótot, hogy válassz.... De egy gyártó? Itt is sokan hivatkoznak az eltérő ízlésre, hogy emiatt mindenki máshogy élvez....
Szerinted ha elmegy valaki bemutatóra, bemutatóterembe, vagy tetszik neki a hallott hang, vagy nem.
De honnan tudja , hogy jó hangot visz haza, vagy rosszat? Vagy elég ha csak az ízlésének megfelelőt? Mi van ha szar az izlése? Majd a 30. rencer után rájön, hogy mást kellene keresni mégiscsak? Vagy azzal a fals tapasztalattal lezárja a dolgot, hogy senki nem tud jó hangot adni, csak mást? Az emberi tényező nagy buktatója a jó dolgoknak. Főleg ha terjesztésének is neki lát és sokan lustaságból hisznek neki. Pl....
Pl jónak gondolhatná az ember, hogy elmejen hifi showkra, mert ott nagy a választék, sokmindent rövid idő alatt meghallgathat, időt spórolva megtalálja a legjobb választást. De sajnos ez nem működik jól. Én pl kb semmit nem hallottam ilyen helyen amit nyugodtan hazavinnék. Megengedőbb ismerősök tudnának választani, de nem sok mindent. Néha kimondottan próbálunk ráfigyelni előre beharangozott "nagydurranáslesz" dolgokra, de kb mind csalódás. Hát nem tudom..... Kb 40 éves készülékekkel hallani így a maiakat..... Most mit mondjon az ember? Hol a fejlődés? Hogy lett távirányító és nem kell felállni lemezcseréhez, hangerőállításhoz? Nem kevés ez? És ezekhez tömegek asszisztálnak..... :(
helyesen: a Te véleményed a helyes, a többieké a helytelen:))
Nyilván, ez minden fórumozóra igaz. Egyszerű oka van: mindenkinek más az ízlése.
Az én feleségem nekem tetszik, hozzám való, a szomszéd felesége meg őhozzá, mert más a szempontrendszere, más az ízlése.

Olyan dologban könnyű egyetérteni, hogy esik az eső, mert vagy esik, vagy nem. Olyan dologban, hogy jó az idő, már nehezebb, mert én azt szeretem, ha max.22 fok van, alatta nekem jó az idő, a barátomnak meg 30 fok felett jó.

Jó hang…kinek mi. Pontosan, elég, ha az ízlésének megfelelő. Nincs olyan, hogy sz@r az ízlése valakinek, csak más, mint a Tied. Attól még nem sz@r, hogy neked nem tetszik. Él a földön kb. 8 milliárd ember, gondolj bele, hány olyan van köztük, akinek a zenei ízlése a Tieddel megegyezik? Lehet, ezt a számot sosem fogjuk megtudni, max. azokét,akiket ismersz, és velük hasonló az ízlésed. Ez az én ismeretségi körömben kb. 20 ember. És több, mint ezer embert ismerek, akkor mondjuk 20/1000 nálam, a sajátodat majd Te kiszámolod, ha akarod. De én azért biztosan nem fogok Jethro Tull - t hallgatni, mert másoknak tetszik… maradok a Boney M.- nél:)) attól meg Fülelek barátom hányja össze a padlót:))

Ennyit az ízlésről.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

ANDS írta:
2025.07.28., hétf. 23:35
Töki írta:
2025.07.28., hétf. 14:13

Megértelek az egységes kábelrendszer kapcsán. Az sem elhanyagolható, hogy ezzel egyszerűbbé teszed az életed, mert csökkenti a kütyüzést és a változtatási kényszert.
Tapasztalatom szerint azért lehetnek visszásságai. Eddigi Hifi-s pályafutásom során háromszor történt meg velem, hogy az adott rendszerem szinte összes tápkábele egy gyártó, egyező modelljéből került ki. Nos, szinte mindig sok lett a jóból, még abszolút High End tápkábelek esetében is.
Legjobb tudásom szerint végig törekedtem a semleges, kiegyenlített hangzásra és tudom, hogy ez relativisztikus, de mégis meg volt az igyekezet. Most úgy vélem, hogy 200-ból talán 1 olyat találni, aminek elhanyagolható a hangi lenyomata, saját karakte. A legsemlegesebbeknél az első, második vagy harmadik kábel beillesztésénél még nem tűnt fel, inkább csak az erények, de mikor a legtöbb készülékbe ugyanaz került, mindig jött egyfajta ízérzés, lenyomat, kiemelés, ami engem zavart.
Szóval, részemről, akik a semleges, színezetlen hangot preferálják – nekik nem javasolnám az egységes kábelrendszer telepítését, legalábbis tápkábelek tekintetében.
Én abból indultam ki, hogy az összes kábelt lehetőleg ugyanattól a gyártótól próbálom beszerezni, mert egy cég termékfejlesztési osztályán valószínűleg több ember, éveken át azon dolgozik, hogy az általuk gyártott kábeleket majd eladják. Lehetőleg minél többet, amihez az is hozzátartozik, hogy termékfejlesztés előtt felmérik a célcsoportjukat, és - nagyjából - tisztában vannak azon emberek ízlésével. Ha harmonikusan illeszkednek a kábeleik egymáshoz, vagyis rendszert alkotnak, akkor ha valaki végre elmegy egy bemutatóterembe, vagy tetszik neki amit ott hall, vagy nem. Ha nem tetszik, nincs mit tenni, megy egy másik kereskedő, gyártó bemutatótermébe tovább, stb., stb., és lehet, hogy a 15. helyen fog megtetszeni egy hang, amit hall.
Ha eljut az ember egy olyan helyre, ahol azt hallja, hogy végre, itt tetszik a hallott hang, akkor onnan talán könnyebb elindulni, hogy otthonra is sikerüljön olyan rendszert venni, aminek tetszik a hangja.
Nem írtam, hogy minden készülékbe ugyanaz a termékmodell kerüljön, lehet, a gyártó másik kábelt ajánl egy erősítőbe, és másikat egy dacba.

Viszont, akkor induljunk ki onnan, amit javasolsz, hogy ne egy gyártótól vegyük az összes kábelt, hanem különböző gyártóktól. Egy gyártó palettáját még át tudom tekinteni, esetleg meg is tudom hallgatni.
De honnan lehet tudni, hogy melyik gyártó melyik kábelével fog egy másik gyártó bármelyik kábele egységes rendszert alkotni??? Úgy érzem, hogy ebben az esetben nagyon sok függ a véletlentől, és a szerencsétől.

Ez utóbbi esetben csak a hobbitársak véleménye ad kiindulópontot, (vagy nem tudom mi?), és ha egyezik valakivel az ízlésem, akkor szerencsém van, ha nem, akkor meg nekem nem fog tetszeni, ami neki.
Gondold ezt végig helyesen....
Azt írod a nagy kábelgyártók tisztában vannak az emberek ízlésével.... Ez most mit is jelent? Cables pl ad 30 drótot, hogy válassz.... De egy gyártó? Itt is sokan hivatkoznak az eltérő ízlésre, hogy emiatt mindenki máshogy élvez....
Szerinted ha elmegy valaki bemutatóra, bemutatóterembe, vagy tetszik neki a hallott hang, vagy nem.
De honnan tudja , hogy jó hangot visz haza, vagy rosszat? Vagy elég ha csak az ízlésének megfelelőt? Mi van ha szar az izlése? Majd a 30. rencer után rájön, hogy mást kellene keresni mégiscsak? Vagy azzal a fals tapasztalattal lezárja a dolgot, hogy senki nem tud jó hangot adni, csak mást? Az emberi tényező nagy buktatója a jó dolgoknak. Főleg ha terjesztésének is neki lát és sokan lustaságból hisznek neki. Pl....
Pl jónak gondolhatná az ember, hogy elmejen hifi showkra, mert ott nagy a választék, sokmindent rövid idő alatt meghallgathat, időt spórolva megtalálja a legjobb választást. De sajnos ez nem működik jól. Én pl kb semmit nem hallottam ilyen helyen amit nyugodtan hazavinnék. Megengedőbb ismerősök tudnának választani, de nem sok mindent. Néha kimondottan próbálunk ráfigyelni előre beharangozott "nagydurranáslesz" dolgokra, de kb mind csalódás. Hát nem tudom..... Kb 40 éves készülékekkel hallani így a maiakat..... Most mit mondjon az ember? Hol a fejlődés? Hogy lett távirányító és nem kell felállni lemezcseréhez, hangerőállításhoz? Nem kevés ez? És ezekhez tömegek asszisztálnak..... :(

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

ANDS írta:
2025.07.28., hétf. 23:49
Rock60 írta:

Az adott készüléknél a megismert hangkarakter függvényében választ melegebb, vagy hidegebb hangú dugót. Ahogy fogalmazott, ha a rántott hús mellé sült krumplit eszünk, nem hátrány, ha arányosan sózzuk.
Nem jó, ha az összes só az egyiken, vagy a másikon van.
Ez egy nagyon jó hasonlat. leborulok.gif
Innen egyszerübb idézni :napsut:

halfnote.hu

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:

Az adott készüléknél a megismert hangkarakter függvényében választ melegebb, vagy hidegebb hangú dugót. Ahogy fogalmazott, ha a rántott hús mellé sült krumplit eszünk, nem hátrány, ha arányosan sózzuk.
Ez egy nagyon jó hasonlat. leborulok.gif

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Töki írta:

Megértelek az egységes kábelrendszer kapcsán. Az sem elhanyagolható, hogy ezzel egyszerűbbé teszed az életed, mert csökkenti a kütyüzést és a változtatási kényszert.
Tapasztalatom szerint azért lehetnek visszásságai. Eddigi Hifi-s pályafutásom során háromszor történt meg velem, hogy az adott rendszerem szinte összes tápkábele egy gyártó, egyező modelljéből került ki. Nos, szinte mindig sok lett a jóból, még abszolút High End tápkábelek esetében is.
Legjobb tudásom szerint végig törekedtem a semleges, kiegyenlített hangzásra és tudom, hogy ez relativisztikus, de mégis meg volt az igyekezet. Most úgy vélem, hogy 200-ból talán 1 olyat találni, aminek elhanyagolható a hangi lenyomata, saját karakte. A legsemlegesebbeknél az első, második vagy harmadik kábel beillesztésénél még nem tűnt fel, inkább csak az erények, de mikor a legtöbb készülékbe ugyanaz került, mindig jött egyfajta ízérzés, lenyomat, kiemelés, ami engem zavart.
Szóval, részemről, akik a semleges, színezetlen hangot preferálják – nekik nem javasolnám az egységes kábelrendszer telepítését, legalábbis tápkábelek tekintetében.
Én abból indultam ki, hogy az összes kábelt lehetőleg ugyanattól a gyártótól próbálom beszerezni, mert egy cég termékfejlesztési osztályán valószínűleg több ember, éveken át azon dolgozik, hogy az általuk gyártott kábeleket majd eladják. Lehetőleg minél többet, amihez az is hozzátartozik, hogy termékfejlesztés előtt felmérik a célcsoportjukat, és - nagyjából - tisztában vannak azon emberek ízlésével. Ha harmonikusan illeszkednek a kábeleik egymáshoz, vagyis rendszert alkotnak, akkor ha valaki végre elmegy egy bemutatóterembe, vagy tetszik neki amit ott hall, vagy nem. Ha nem tetszik, nincs mit tenni, megy egy másik kereskedő, gyártó bemutatótermébe tovább, stb., stb., és lehet, hogy a 15. helyen fog megtetszeni egy hang, amit hall.
Ha eljut az ember egy olyan helyre, ahol azt hallja, hogy végre, itt tetszik a hallott hang, akkor onnan talán könnyebb elindulni, hogy otthonra is sikerüljön olyan rendszert venni, aminek tetszik a hangja.
Nem írtam, hogy minden készülékbe ugyanaz a termékmodell kerüljön, lehet, a gyártó másik kábelt ajánl egy erősítőbe, és másikat egy dacba.

Viszont, akkor induljunk ki onnan, amit javasolsz, hogy ne egy gyártótól vegyük az összes kábelt, hanem különböző gyártóktól. Egy gyártó palettáját még át tudom tekinteni, esetleg meg is tudom hallgatni.
De honnan lehet tudni, hogy melyik gyártó melyik kábelével fog egy másik gyártó bármelyik kábele egységes rendszert alkotni??? Úgy érzem, hogy ebben az esetben nagyon sok függ a véletlentől, és a szerencsétől.

Ez utóbbi esetben csak a hobbitársak véleménye ad kiindulópontot, (vagy nem tudom mi?), és ha egyezik valakivel az ízlésem, akkor szerencsém van, ha nem, akkor meg nekem nem fog tetszeni, ami neki.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1038

Hozzászólás Szerző: chord_ »

SoundMania írta:
2025.07.28., hétf. 20:00

Tőled is csak ezt tudom kérdezni, hogy nem az lehet a gond, hogy nem azonosan jók és kiegyensúlyozottak a készülékeid? Sőt válaszolok is helyetted rá: de! :)
Hogy lehet 'azonosan jó' egy CD futómű, ami digitális morzét potyogtat ki, egy végfokkal, tápkábel-szükségletileg?
Az 'azonosan jó' készülékek egy spec titkos szisztéma szerint azonosabban kajálják a 230V-ot?
Nem csak ebben vagytok furik.
Hanem abban is, hogy mintha figyelmen kívül hagynátok, hogy egy kapcsolóüzemű táp teljesen másképp működik, mint egy csöves erősítő, vagy egy tranzisztoros végfok. Vagyis, a készülékeken belül, a tápegységekben belül totál más alkatrészbázisok vannak, más elvek, más követelmények. Már rezonanciák, más zavarjelek, más hőmérsékletek.
Ja, mindegyik 230V-ot használ, akkor nyilván ugyanolyan tápdrót a jó nekik. Biztos, mert Paksról is kb. ugyanolyan drótokon jön a delej az utcákba, valóban, a házon belül, a falban, ott is mostanában kb. egyformaság van, ez igaz...
Hát, igen, ez az egész kissé furcsa... biztosan igazatok van.... de hogy akkor minek is használunk spec tápkábeleket mégis? (kérdezné egy 10 éves) :)

(esetleg ha mégiscsak színeznek azok a besnye tápkábelek, az egyformaságukból származó egy-felé színezésük egyenletesebb / hallgathatóbb hanggal jutalmazza az elvbarátokat?)
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

SoundMania írta:
2025.07.28., hétf. 19:58
LVLee írta:
2025.07.28., hétf. 19:17

Teljesen egyértelmű, hogy nem lesz jó,ha mindenhová tök ugyanazt tesszük.
Az más kérdés,hogy még egy ilyen profi kábelcsaládon belül is magukon hordozhatják a saját karekterüket, és akár így is túl sok lehet a jóból,ahogy Töki írta.
És az nem lehet, hogy azért nem jók azonos kábelek, mert a készülékek nem azonosan kiegyensúlyozott hangúak?
Csak azért kérdezem, mert nekem nem különösebben volt bajom az azonos powerkábelek használatával. 6darab azonos volt használva.
Induljunk ki abból - amit Chord szokott emlegetni - hogy a rendszert többszörösen hangoljuk. És igen - bySM - a készülékek legtöbbször nem egyformán kiegyensúlyozottak, jelentsen ez bármit is.
Esetleg más a hangzási balansza, vagy a karaktere ? Simán.
Mi közös van a lemezjátszó tápegység!, a félvezetős előfok, egy NOS dac, a csöves végfok és mondjuk a sztatikus panelben, azok hangkarakterében, azon túl, hogy 230 - al működnek ?

Ha nem milliókba kerül egy készülék, annál inkább sanszos, hogy hordoz valamilyen jól körülírható karaktert, amit érdemes lehet helyileg orvosolni/ kompenzálni.
Mondhatjuk, - mostanában közkedvelt kritika - hogy így hibát hibával kompenzálunk, bevállalom.
Rázós úton - kompenzálás képen - puhább gumival bicajozunk, mint a sima aszfalton. Hiba ? Dehogy is.

Vikunyával beszéltünk múltkorában a tápkábel-dugókról.
Meglehetősen drága és kiegyensúlyozott rendszere van, mégis szűkségesnek érzi a helyi finomhangolást.

Nem állítom, hogy hogy hibás koncepció lenne az azonos kábelek használata, de az eltérőeknek is van létjogosultsága tapasztalatom szerint, a különbözőségükből adódó rugalmasságuknak köszönhetően.
A most használt tápkábeleim közül nem mindegyik készülékben ugyanaz szerepelt legjobban. Kb mindegyik megtalálta saját drótját, átvariálva nem szólnak olyan jól.

Szerintem, persze. :rolleyes:

Evvel együtt természetesen nem tiltakoznék, ha vaki el szeretne cserélni egységesen az Avocado- it a drótjaimra.
Egye fene... :smile49:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.07.28., hétf. 22:58-kor.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

fülelek írta:
2025.07.28., hétf. 21:17
chord_ írta:
2025.07.28., hétf. 17:46

Nem lett jobb.
Ezt a "nem lett jobb" kifejezést azért cseréljük ki a "nekem nem tetszett"-re. Mielőtt beépülne az amúgy is eléggé homályos audio "köztudatba".
Neki, ott, abban a rendszerben nem volt jobb.
Mindenki így fogalmaz, legfeljebb hozzáteszi, hogy "szerintem".
De, azt mindenki tudja, hogy szerinte. :D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

SoundMania írta:
2025.07.28., hétf. 21:10
revox írta:
2025.07.28., hétf. 20:49
SoundMania írta:
2025.07.28., hétf. 20:21

Persze ez is csak akkor lehetbe elfogadható, ha abban is biztosak lehetnénk, hogy azonosan kiegyenlített készülékeket is használtak a tesztelésükhöz. Sok rendszerben. Az olcsóktól a megfizethetetlenül drágákig!
Én nagyon kevés olyan kábelgyártót ismerek, akiből ilyet kinézek!
Szerintem elég jól leérvelte #cotag, hogy van olyan, aki... ezt én el tudom fogadni és utána értékes gondolatok jönnek :tutiok:

Most éppen a vadi nyú hálószobahifin nézek valami Woodstock -zenés- filmet. Ha azt mondom neki, hogy a teljesen homogén kábelezéssel kielégítően szól,nem fogja megkérdöjelezni szerintem :rolleyes:
Engem a marketingszövegek nem szoktak érdekelni. És a (power)kábelvastagságokhoz: nekem ugyanazok a kábelek voltak lemezjátszótáptól, dac, cd, elő- végfok, elosztó.... És amikor próbáltam vékonyabbat, azzal is ugyanakkora eltérés volt mindenhol. Szóval személy szerint nem érzem előnyét a vékonyabb, vagy vastagabb kábeleknek a hangra gyakorolt hatását. De azt sem mondhatom, hogy nem lehet eltérőkkel is jó hangot csinálni. Erre pont jó példa a Platinum és dps4 - esek keveréke. Igazából a dps4 - et mindenkinek 1x hallani kellene a rendszerében. Egyik Avantgarde - s ismerősömnek is nagyon tetszett, amikor beraktuk.
Nálam a lehet és nem törvényszerü egy vállalható kompromisszum :)
Egyszerűen, csak megadom az esélyt annak,,lehet olyan rendszer, amire igaz lehet. De ez nem ekvivalens a totál mixxel, de ezt #cotag se erőlteti.

Pl a Kondo Avocadoja elegendő mindenhova. Ettől valójában, valamikor készült egy dupla verzió, combosabb erősítökhöz (két szál Avocado egy tápdrótként), de szerintem már nincs. De el tudom képzelni, hogy az általános elektronikákhoz fölösleges többletköltség lenne.
A supertweeter esetén próbáltuk teljesértékű dróttal a bekötést, de a két belső, vékony sodrat jobbnak bizonyult. Nálam a FAL Batmastere így is lett bekötve, de az Avantgardehoz használt LIVE supertweeter is egy egyszerű, 12x0,1mm-es rézsodrattal jobb volt, mint egy komplett szál SPc-vel.

De ezek inkább az érddkes kivételek. Ettöl a tápok nálam is ugyanazok mindenhol. Amíg nincs hiányérzetem, vagy egyéb problémám,nem piszkálom :rolleyes:

De lehet, tényleg OFF lesz, mert a kábelrendszerben való gonfolkodás a kollektív bölcsesség szerint hiba ;)
halfnote.hu

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5226

Hozzászólás Szerző: fülelek »

chord_ írta:
2025.07.28., hétf. 17:46
Töki írta:

...
Ez szerintem nehezen kategorizálható dolog, mindenkinél más lehet a befutó szisztéma.
Itt kb. egyetértünk; nálam is 3 készülék, 3 féle tápkábel; az egységesítési törekvéseim mindegyike zsákutca volt.

Vagyis: tetszik egy tápkábel, de nagyon-nagyon; szaladjunk venni az összes készülékbe ilyet, nyilván jobb lesz a hang.
Nem lett jobb.
Nagy ravaszul, csináljuk azt, hogy pl. ami a forrásnál van, mégis igazából az a legjobb tápkábel, nem amaz, ami a másikban van, amit gondoltam legjobbnak a három közül, tévedtünk: szaladjunk, tápoljuk meg a többieket olyannal, nyilván jobb lesz a hang.
Nem lett jobb.
Ezt a "nem lett jobb" kifejezést azért cseréljük ki a "nekem nem tetszett"-re. Mielőtt beépülne az amúgy is eléggé homályos audio "köztudatba".

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

revox írta:
2025.07.28., hétf. 20:49
SoundMania írta:
2025.07.28., hétf. 20:21

Persze ez is csak akkor lehetbe elfogadható, ha abban is biztosak lehetnénk, hogy azonosan kiegyenlített készülékeket is használtak a tesztelésükhöz. Sok rendszerben. Az olcsóktól a megfizethetetlenül drágákig!
Én nagyon kevés olyan kábelgyártót ismerek, akiből ilyet kinézek!
Szerintem elég jól leérvelte #cotag, hogy van olyan, aki... ezt én el tudom fogadni és utána értékes gondolatok jönnek :tutiok:

Most éppen a vadi nyú hálószobahifin nézek valami Woodstock -zenés- filmet. Ha azt mondom neki, hogy a teljesen homogén kábelezéssel kielégítően szól,nem fogja megkérdöjelezni szerintem :rolleyes:
Engem a marketingszövegek nem szoktak érdekelni. És a (power)kábelvastagságokhoz: nekem ugyanazok a kábelek voltak lemezjátszótáptól, dac, cd, elő- végfok, elosztó.... És amikor próbáltam vékonyabbat, azzal is ugyanakkora eltérés volt mindenhol. Szóval személy szerint nem érzem előnyét a vékonyabb, vagy vastagabb kábeleknek a hangra gyakorolt hatását. De azt sem mondhatom, hogy nem lehet eltérőkkel is jó hangot csinálni. Erre pont jó példa a Platinum és dps4 - esek keveréke. Igazából a dps4 - et mindenkinek 1x hallani kellene a rendszerében. Egyik Avantgarde - s ismerősömnek is nagyon tetszett, amikor beraktuk.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”