Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Off

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Re: Off

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Nekem erről az áramellátási zavarokról az Elrabolva c. film első része jut az eszembe.
Amikor azt mondja a Liam Neeson, hogy néha kénytelenek voltunk olyan helyeken ahol bizonytalan volt az áramellátás, körmöket letépkedni vagy sót szórni sebekbe. Lehet, hogy itt is azt kéne csinálni? :D

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3437

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Állampolgári jog lenne a villamos áram szolgáltatás? Úgy tűnik, nem az, vagy nem úgy, hogy mindenki egyformán részesüljön belőle. Az kétségtelen, Magyarországon is egyre nagyobb a villamos energia igény kivétel nélkül minden ipari, közületi, privát területen. Ezt a változást képtelenek a monopól helyzetre hozott szolgáltatók követni sok tényező miatt. A legdurvább hatás ebben a mindenbe beavatkozó (szabályozó?) állam, összevissza kapkodó és felesleges pénzszórással (lopással). A lakossági egyetemes szolgáltató, ha jól tudom ma már az egész országban az állami MVM.

/Az irdatlan energia igényű akkumulátor gyárak, Mátrai és Paksi erőmű esetei is csak a jéghegy csúcsa. A napelem parkok, szélerőművek körüli húzdmeg-erezd meg cirkusz és korrupció szintén./

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: pali923 »

zoli73 írta:
2025.02.18., kedd 22:23
Sajnos ha a fejlesztések nem követik a megemelkedett energiaigényeket, akkor egyre többször kell szembenéznünk az ilyen problémákkal.
Sajnos valóban ez a helyzet, semmilyen fejlesztések nem követték az elmúlt évtizedekben a megváltozott lakhatási változásokat, az új igényeket és az új lehetőségeket. Milliónyi ember költözött ki bármelyik nagyvárosból a perifériára, jöttek a napelemek, stb. A mi kis falunk is 800-ról majdnem 2000 fősre növekedett nem egészen 20 év alatt, és sokáig mindennaposak voltak az áramszünetek. Ha szél fújt, biztosan, de anélkül is voltak pár másodpercesek. Itt is trafóproblémák vannak, ahol valamilyen védelmi szinteket beállítottak, ami lekapcsolta a villanyt szinte bármitől.

Nekem azt írták, amikor 3 évre ígérték a teljesítménybővítést, hogy ki kéne húzni valahova kb. 200 m zsinórt, és ezt addigra vállalják. A valóságban trafókat kéne fejleszteni. Azt mondják szakemberek, hogy azért nem engedik az erkélyre felrakható napelemeket (amiket Németországban már a Lidl is árul, és csak be kell dugni a konnektorba), mert a mai szabályozási rendszer a mostani napelemekkel sem bír. Ezeknek a jeleit látjuk a feszültség- és egyéb problémákban naponta. Pedig az áramdíj nagyobb része megy ma (maradjunk annyiban, hogy hivatalosan - és akkor nem is politizáltam) a hálózatokra, mint magára az energiára. A rádióban mondta egy szakember, hogy vannak olyan villanyórák, amik ezeket a problémákat kezelni tudnák. Csakhogy ebből talán pár ezer van, és kb. egymilliót kellene felszerelni. Mindenki sejti, hogy ehhez mennyi pénz és kapacitás hiányzik. :smile51:
Lehet ezt a szöveget politizálásnak és hergelésnek hívni, szerintem meg csak jogos háborgás. Azt is mindenki tudja, hogy mire költött el ez az ország ezer milliárd Ft-okat az elmúlt években, aminek semmi értelme sem volt, miközben ilyen és hasonló bosszúságokkal naponta szembesül több millió honfitársunk is. Nem csak azok, akik nem tudják hallgatni a hifis berendezéseiket. :smile30:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Szép estét mindenkinek!

Sajnos az áramellátási anomáliák miatt, nekem sikerült jobban beleásnom magam a témába, mint amennyire szerettem volna.
Talán még emlékeznek rá páran, hogy kb. 2 éve jelentkeztek olyan problémáim, hogy az akkor beszerzett elő, és végerősítőim, ki-be kapcsolgattak zenehallgatas közben.
Végül a megoldást István 01, és egy villanyszerelő ismerősöm közreműködésével sikerült megtalálni, de a megoldással sajnos mégsem lehetek maradéktalanúl elégedett.
Kiderült, hogy az a fázis, ami a nappali dugaljait ellátja, a három közűl a leggyengébb, amit az erősítők nem toleráltak.
Ez számszerűsítve úgy nézett ki, hogy átlagban 208-214V volt mérhető rajta, a legjobb esetbe 217V, de sajnos nem egyszer "benézett" 200V alá is. Konkrétan 196 Voltot többször is mértem. Nos ezt az erősítőim már nem tudták tolerálni, sőt, összerakva a mozaikokat, a blu-ray lejátszónk is meghibásodott egyszer, a tápegysége ment gallyra, ami a szintén lehetett ettől.
István tanácsát kikérve privátban, viszonylag hamar körűlhatárltuk a problémát, majd a villanyszerelő annyit tudott csinálni, hogy a három fázist "megforgatta" az óra utáni kismegszakítóknál, és a legmagasabb feszültségű fázis került a nappalit is ellátó részhez. Később ebből a fázisból ágaztattam le az ösvényt.
Ettől ugyan a konkrét probléma megszűnt, az erősítők már nem kapcsolnak ki, de ez a tartósan alacsony feszültségű fázis, most a lakás másik részére került, és veszélyeztethet más fogyasztókat.
Konkrétan a mikrohullámú sütő hangján nagyon hallatszik a Voltok hiánya, mert eléggé lassított felvételben működik. Ki tudja meddig?
Beszélgetve a villanyszerelőve, érdeklődve az okokról, egy elég hosszú, és tanulságos monológba kezdett.
Elmondása szerint, szűk tíz évvel az eset előtt, még a szolgáltatónál(E-On) dolgozott, majd egyéni válakozónak állt, többek között mint szerzősött partner, tehát van belelátása a témába.
Ahogy magyarázta, a problémák fő forrása, a több évtizede elmaradt, halogatott fejlesztések. Konkrétan a Mi településünk hálózatát 8db trafó látja el, de a fogyasztók számát figyelembe véve, már kellene vagy 12-13db.
Ez a 8 trafó végletekig túlterhelve végzi a feladatát, ráadásul a hálózatszerelők hanyagságának köszönhetően, eléggé asszimetrikusan terhelve.
Ahogy mesélte, ez abból adódik, hogy 1-1 új, egyfázisú fogyasztó hálózatra kötésénél, nem forditanak figyelmet rá, hogy az egy kevésbé leterhelt fázisra kerüljön, hanem arra kötik, amelyik az oszlopra felmászva, közelebb van, kézre esik. Aztán ehhez még hozzájön a trafótól való távolság is, és kész is a nálunk található barumi gyengus fázis.
Hozzáteszem, a másik kettő sem túl acélos, az említett gyengén kívül az egyik olyan 217-221V-ot, a legjobb 226-232V-ot produkál.
Kérdésemre, hogy nem lehetne-e "betámadni" a szolgáltatót, hogy ez a gyenge fázis akár még az elégtelen szolgáltatás fogalmát is kimeríti, azt válaszolta, hogy meg lehet próbálni, de úgyis lepattintanak, valami apróbetűsben álló dologra hivatkozva. Meg hogy olyas valaki sem ment ezzel semmire, aki bizonyítani tudta, hogy e miatt romlott el a riszatóberendezése. A helyi kábeltéve szolgáltató is folyamatosan harcban áll a szolgáltatóval, mert a viszonylag sűrűn előforduló, másdperc törtrészéig tartó áramkiesések, erősen rogálják a routereket, set-top-boxokat, de hiába, csak szélmalomharc a küzdelme.
Tehát kvázi eszed, nem eszed, nem kapsz mást.
Az elmúlt 2 évben rendszeresen méregetem az értékeket, néha naponta többször is, és azt tapasztalom, hogy a helyzet sajnos egy fikarcnyit sem javúlt, de a gombamód szaporodó napkollektorok miatt, a feszültségkilengések még fokozódtak is.
Nem vagyok tisztában a napkollektorok bekötésével, de meglepő módon, napsütéses időbe azt tapasztalom, hogy nem egyenletes mértékben emelkedik a három fázi feszültségértéke. Az az ominózus gyenge fázis, szinte semmit sem erősödik, ellenben a legerősebb, néha 250V körüli értékekre is felkúszik.

Végül egy gondolat a délelőtti vitához.
Közel 10 évet laktam olyan helyen, mit ELEX, városi lakótelep, a kettő áramellátása sajnos nem összemérhető/összehasonlítható.
Konkrétan Székesfehérváron laktunk, és az a majd 10 év alatt soha, egyetlen egyszer sem volt áramszünet, és az az egy fázis, ami a lakásunkat táplálta, a falusihoz képest atomstabil volt. Ritkán volt okom mérni, de mindig 230V körüli értékeket mértem.
Ellenben ahol most lakunk, sajnos rendszeresek a hosszabb-rövidebb áramkimaradások is, szinte hetente előfordul, ami talán nem túl pesszimista módon, a hálózat minőségének, megbízhatóságának, túlterheltségének tudok be.
De ugye mindenki hallotta már a túlterhelt víz, és csatornahálózatokról szóló híradásokat? Miért pont a villamos hálózat volna kivétel?
Sajnos ha a fejlesztések nem követik a megemelkedett energiaigényeket, akkor egyre többször kell szembenéznünk az ilyen problémákkal.

Köszönöm szépen a figyelmet!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2005

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: wittao »

Rock60 írta:
2025.02.18., kedd 10:05
wittao írta:
2025.02.18., kedd 09:32

EBBOL a villamosaramfogyasztas nagyjabol 20%-ot tesz ki, tehat a hazai osszenergia-fogyasztasbol 6-7% max. 10% a lakossagi fogyasztas.
Most nem tudom, hogy 7, 10, vagy 20 % - al számoljunk. gondolkodik.gif
De, ha 20 % - al számolunk, mint lakossági fogyasztás, abból is elég nehéz matematikailag levezetni, hogy a 20% rezsicsökkentett rész miatt a különbözetet megfizető a 80 % - nyi vállalatok rezsiemelkedése miatt kerülne duplájába a tej, meg a hús.
Ha saccolnom kellene azt mondanám, hogy a lakossági rezsicsökkenés miatt a cégekre áthárított terhek nem tehetnek ki + 5-6 % - nál többet a 20 % lakossági fogyasztással számolva.
10% lakossági / 90% vállalati fogyasztás esetén ez a plusz teher 2-3 % körül alakul...

Tehát nem kérdés, hogy a rezsiköntetett áramot választom, mert annak megszünése esetén sem kereülne fele annyiba a tej és a hús - semmivel sem lenne olcsóbb, esetleg 2-3 %-al - de legalább az áramért már fizethetnénk kétszer-háromszor annyit.
Azert az kemeny, hogy egy egyszeru alap levezetest nem sikerul mar az elso mondatnal ertelmezni, majd a vegere folyamatos hibas kovetkeztetessel kihozni, hogy itt minden OK.
Vicc.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1313

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

wittao írta:
2025.02.18., kedd 09:32

EBBOL a villamosaramfogyasztas nagyjabol 20%-ot tesz ki, tehat a hazai osszenergia-fogyasztasbol 6-7% max. 10% a lakossagi fogyasztas.
Most nem tudom, hogy 7, 10, vagy 20 % - al számoljunk. gondolkodik.gif
De, ha 20 % - al számolunk, mint lakossági fogyasztás, abból is elég nehéz matematikailag levezetni, hogy a 20% rezsicsökkentett rész miatt a különbözetet megfizető a 80 % - nyi vállalatok rezsiemelkedése miatt kerülne duplájába a tej, meg a hús.
Ha saccolnom kellene azt mondanám, hogy a lakossági rezsicsökkenés miatt a cégekre áthárított terhek nem tehetnek ki + 5-6 % - nál többet a 20 % lakossági fogyasztással számolva.
10% lakossági / 90% vállalati fogyasztás esetén ez a plusz teher 2-3 % körül alakul...

Tehát nem kérdés, hogy a rezsiköntetett áramot választom, mert annak megszünése esetén sem kereülne fele annyiba a tej és a hús - semmivel sem lenne olcsóbb, esetleg 2-3 %-al - de legalább az áramért már fizethetnénk kétszer-háromszor annyit.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3237

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

wittao írta:
2025.02.18., kedd 09:37
Alex_Aston írta:
2025.02.18., kedd 09:14
wittao írta:
2025.02.18., kedd 01:51

Cegunk 25-35MFt/ho villanyszamlaval dolgozik, ami korabban 15-18MFt volt…
Tényleg csak a kíváncsiság hajt.
Mi a túróból jön össze havi cca 250.000kW/h fogyasztás? Ez elképesztő mennyiség. :o
2MW-os trafoink vannak a berendezeseink ellatasara, mi hulladekot daralunk ennel a cegunknel, majd feldolgozzuk azt. Csak az elso daralonkon 2x75kW hajtas van, ami utana jon, azon 1x135kW. Az uzemben van meg nagy teljesitmenyu kompresszor tobb is, ami 200kW illetve 160kW villanymotorokkal van felszerelve…
Es az uzem 0-24-ben megy, mert ha megallunk Pest megye belefullad a hulladekaba (pedig mi csak kis szelet vagyunk a tortabol).
Jaaa.
Én azt hittem, az Audio PC cég fogyaszt ennyit. Gondoltam, hogy kegyegnek a gépek, de ennyit? :D

Ipari feldolgozó üzem, az nyilván más tészta.
Csak a Marantz! :-D

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2025.02.18., kedd 09:14
wittao írta:

Mi a túróból jön össze havi cca 250.000kW/h fogyasztás? Ez elképesztő mennyiség. :o
2MW-os trafoink vannak a berendezeseink ellatasara, mi hulladekot daralunk ennel a cegunknel, majd feldolgozzuk azt. Csak az elso daralonkon 2x75kW hajtas van, ami utana jon, azon 1x135kW. Az uzemben van meg nagy teljesitmenyu kompresszor tobb is, ami 200kW illetve 160kW villanymotorokkal van felszerelve…
Es az uzem 0-24-ben megy, mert ha megallunk Pest megye belefullad a hulladekaba (pedig mi csak kis szelet vagyunk a tortabol).

wittao
V.I.P.
V.I.P.

ELEX:

Nem szeretnek semmilyen politikai vitat inditani. A tenyek tenyek maradnak… amikor egy telepulesen 196V van a halozatban, az ugyanugy 196V lesz az utcaban elo barmilyen partallasu lakos szamara. Legalabbis nekem ilyen ismereteim vannak.
Dunaharasztiban es Soroksaron nalunk felshos idoben, meg most amikor sok helyen hoszivattyuk mennek 205-215V kozott merunk, este inkabb 203-208V ejfelig, majd szepen visszamaszik 2015V kore.
Szigetszentmikloson nalam otthon 235V kornyeken alakul, neha nyaron mertem 245V-ot, 230V ala meg nem esett be.

Es akkor megint nehany tenyadat:
Magyarorszag lakossagi fogyasztasa (ebben minden benne van, tehat nevezzuk energiafogyasztasnak) az elmult par evtizedben 30-35% korul alakult. EBBOL a villamosaramfogyasztas nagyjabol 20%-ot tesz ki, tehat a hazai osszenergia-fogyasztasbol 6-7% max. 10% a lakossagi fogyasztas. Igy ha megnezzuk a villamosaram dijszabasat az ipari aramfogyasztok szamara, akkor jol lathato, hogy az altalad belinkelt lakossagi alacsony arakat az ipari fogyasztok (cegek) fizetik meg. A rezsicsokkentett aramar feletti 70Ft-ban mar ott van egy vastagon 30Ft/kW rendszerhasznalati dij… a vallalatok szamara fizetendo meg annyi, amit irtam.
Mi most hosszu targyalgatasok utan 55Ft/kW aramarra + rendszerhasznalati dijra tudtunk leszerzodni, elotte 103Ft/kW volt fix aras tarifaval.
Beteszek egy olyan grafikont is, amibol jol kiolvashato, mennyi az annyi.
Persze en megertem 100%-osan, hogy mindenki a sajat helyzetebol indul ki (mibol masbol tenne), de ne altalanositsunk mar hogy ez olyan szuper helyzet. Hozzateszem, hogy az ipari aramaraknak van egy olyan hatranya a lakossag iranyaba, hogy MINDEN vallakozas (kiveve a Voros Kereszt) belekalkulalja a fogyasztoi iranyba az aramarat, es ervenyesiti azt a szolgaltatasokban es termekek araban. Ezert kerul ennyibe egy kg kenyer, vagy 1kg hus. A vegen a lakos eldontheti, hogy hol fizeti meg azt a dijat: villanyaram formajaban, vagy 2x kenyer ar formajaban (adozottan). Az allam adobevetele nem csokkent a rezsicsokkentes miatt, mivel ipari termeloi + fogyasztasi/forgalmi ado formajaban ez a mennyiseg visszajott (boven).
IMG_5957.jpeg

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 707

Hozzászólás Szerző: ELEX »

wittao írta:
.....ha 20Ft lenne 1 kW, de sajnos 100-150Ft/kW, .....
Tenyleg nem ertem…
...
Én sem értem.
Csak tényszerűen a lakossági elektromos energia ára 2025-ben bruttó 36 Ft/kWh, ami így adódik össze:

"A fogyasztási limit alatt (2523 kWh/év) az 1 kWh áram ára 36 forint. Az A1 tarifa keretében, amely a 2523 kWh/év-ig terjedő fogyasztásra vonatkozik, a lakossági áramszámla a következő tételekből tevődik össze:

- Villamosenergia-ár: Ez a nettó egységár 4,39 forint kWh-onként.

- Rendszerhasználati díjak: Ezek a felhasználó által fizetendő díjak, amelyek nettóban 23,4 forintot tesznek ki kWh-onként.

- Általános forgalmi adó (ÁFA): Az ÁFA mértéke kWh-onként 7,5 forint.

Amikor ezeket az összegeket összeadjuk, az áfával növelt, tehát bruttó ár, amit a fogyasztók ténylegesen fizetnek, kWh-onként 35,29 forintot tesz ki. Ez az összeg tartalmazza az energia árát, a rendszerhasználati díjakat és az ÁFA-t is."

Aki meg sokkal többet fogyaszt, az is csak 70 Ft-ot fizet.

Nem kellene itt indulatokat gerjeszteni (természetesen célirányosan fals adatokkal) arra megvannak a más helyek.

Én napi szinten mérem a hálózati feszültséget itthon és 2V-on belül van napszaktól, évszaktól függetlenül.
A gyalázattal egyetértek, már ami a hozzászólásodat illeti.

Adminok! Mehet a kukába minden, ha már "politika mentes" fórumot hirdetünk. Gyalázat valóban. A hergelésnek ne legyen már az AVX is platformja.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: pali923 »

wittao írta:
Es mielott valaki elkezdi a megujulokat hibaztatni, sok orszagba jarok a munkam miatt, ilyen szintu gyalazattal vadkeleten, del Balkanon is alig lehet talalkozni! Gyalazat.
Csak egy kis adalék: tavaly novemberben kértem bővítést 3x25A-ra a házunkra. Mióta napelemünk van, villanybojlert vettünk, és elég gyakran lecsapkodja a biztosítékot akár a hajszárító is. El is vállalták, 2027(!) novemberi határidővel. :smile30: :smile51: Arról nem beszélve, hogy hányszor megy el a villany a faluban csak úgy valamilyen trafóprobléma miatt. sad.gif
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Mondjuk ELMU-soknek belelepnek az arcukba a 196V miatt… marcsak azert is, hogy a tobbszorosere emelkedett rendszerhasznalati hozzajarulasomat mire koltik?!?
Cegunk 25-35MFt/ho villanyszamlaval dolgozik, ami korabban 15-18MFt volt… most ugy gondolom ezert az ember elvarhatna valamit.
De mi lesz? Betelefonalunk, kijonnek, es a trafot mashol csapoljak meg… ok, f@sza addig, amig nem sut ki a nap, mert akkor az invertereket 250-255V-ig is meghekkelik es kinyomjak a napelemekrol.
A keszulekeink meg neznek, mint pocok a lisztben, es ha eldurran az OLED TV, az asztali PC-k millios nagysagrendben, az ELMU mossa kezeit.
Egy utolso szakadek az, amit ma idehaza muvelnek, persze nem lenne ezzel gond, ha 20Ft lenne 1 kW, de sajnos 100-150Ft/kW, amibol az evtized gazdzereloje cege 50Ft-ot eltesz. Mire? Halozatfejlesztesre. Kerdezem: hol fejlesztik a halozatot? Barhova megyunk az orszagban, mindenki kinlodik az arammal a hazaban, vagy alacsony, vagy tarthatatlanul magas.
Tenyleg nem ertem…
Es mielott valaki elkezdi a megujulokat hibaztatni, sok orszagba jarok a munkam miatt, ilyen szintu gyalazattal vadkeleten, del Balkanon is alig lehet talalkozni! Gyalazat.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6151

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Randy59 írta:
2025.02.10., hétf. 10:01
Mint vezető moderátortól részrehajlást látok!
Tanulj meg különbséget tenni egy adott hozzászólásra adott bírálat és egy konkrét készülékkel kapcsolatos feltett kérdés között, s akkor nem fogsz - mivel nincs is.
Részemről a téma lezárva, a többit illetően pedig lásd Alex hozzászólását.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Randy59
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Randy59 »

Elnézést a moderátoroktól!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Randy59 írta:
2025.02.10., hétf. 10:01
Idézet a szabályzatból

10.7. A Moderátor munkájának a kritizálása tilos.
10.8. A Moderátorok döntése sérthetetlen, azzal szemben vitának helye nincs.

Randy59
Újonc fórumos
Újonc fórumos

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Re: Accuphase E-211 erősítő

Randy59 írta:
2025.02.10., hétf. 08:29

Az én hirdetésemnél nem került törlésre a beírás.
Az admin csak az én hozzászólásomat törölte amúgy!
Ezt jól látod.
Pont azért nem, mert az a készülékre vonatkozó érdemi kérdés volt, nem egy bírálat (ami ráadásul off volt).
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Randy59
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Tonee73!
A választ megadtam és tudomásom szerint a hirdetésből ennek eltávolítása szükséges lenne, ha megkérhetnélek!

Randy59
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kargidje!
Köszi szépen!
Az én hirdetésemnél nem került törlésre a beírás.
Az admin csak az én hozzászólásomat törölte amúgy!
Az erősítő természetesen eredeti, megbontás mentes és hibátlan!
A gyári szám meg ilyen.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Randy59 írta:
2025.02.10., hétf. 07:47
A választ Dankó úr a PENNA-POOR Kft. adhatja. Onnan való én így vettem 2.tulajként.Az erősítő hibátlan és eredeti!
A kargidje beírását nem értem! Én is szeretném megkérdezni, hogy amit én írtam az ő MAGNAT hirdetésére miért került törlésre? :quetionmark:
Talán mert nem a készülékhez kapcsolódik, hogy megkérdőjelezed a véleményem, amit arra alapoztam, hogy egymás mellett hallgattam a két készüléket hónapokig.

Ez a szériaszám matrica meg furcsa, ennyi.
Viszont az Accuphase-ek minőségi darabok, szóval ha nincs vele gebasz, akkor ... :smile32:

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Randy59 írta:
2025.02.10., hétf. 07:47

A kargidje beírását nem értem! Én is szeretném megkérdezni, hogy amit én írtam az ő MAGNAT hirdetésére miért került törlésre? :quetionmark:
Egy másik fórumtag hozzászólásának bírálata nem annyira ugyanaz mint egy érdemi kérdés.

Merckx
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 32

Re: Zidoo UHD 8000

Hozzászólás Szerző: Merckx »

no coment...

Corola
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 48

Re: Zidoo UHD 8000

Hozzászólás Szerző: Corola »

Köszi az infót a Lucas Audio Lab árával kapcsolatban.
Végre olcsóbban megtudom venni.

Köszi mégegyszer

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8806

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Rock60 írta:
2025.02.03., hétf. 08:42
denesdr írta:
2025.02.03., hétf. 06:55

Egyébként a mozgótömeg csökkentése érdekében gyakran használnak alumínium huzalt, még nagyon drága, "csúcskategóriás" hangszóróknál is. Hahó, hc ezüstfanok! szia.gif
Akkor most örülsz ? gondolkodik.gif
NEM ÉN NEM örülök!
Át is raktam az OFF-ba. És szeretnélek megkérni, hogy próbálj a mennyiségi kommunikáció helyett a minőségire áttérni, ezt már amúgy is többen jelezték az elmúlt időszakban.
Köszönöm.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”