Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Off

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4452
Kapcsolat:

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: revox »

Snipi írta:
2025.08.01., pén. 14:09
revox írta:
2025.08.01., pén. 13:11
amin a crimson jól szól,ott elsírod magad a csembalón, olyan (jó) lesz.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Hát ez így eléggé nagyon nem igaz. Vagy legalább is nem így van.
Nekem több rendszerem is van (tudom, mind sz&r ...) és van olyan, hogy ami az egyiken jól szól (nem Crimson, de mondjuk Pink Floyd) az a másikon nem, viszont azon amin a Pink Floyd nem olyan jó, azon a "csemballó" fantasztikus. Viszont amin a Pink Floyd király, azon a "csemballó" felejthető.
Akkor most hogy is van ez? (Én nem tudom, nem értek hozzá ... )
gyere el, megmutatom. kapsz egy meghívót... tudom,messze vagy. ha egyszer mégis erre nyaraltok, várlak szeretettel :smile53:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 549

Hozzászólás Szerző: Snipi »

revox írta:
2025.08.01., pén. 13:11
amin a crimson jól szól,ott elsírod magad a csembalón, olyan (jó) lesz.
Hát ez így eléggé nagyon nem igaz. Vagy legalább is nem így van.
Nekem több rendszerem is van (tudom, mind sz&r ...) és van olyan, hogy ami az egyiken jól szól (nem Crimson, de mondjuk Pink Floyd) az a másikon nem, viszont azon amin a Pink Floyd nem olyan jó, azon a "csemballó" fantasztikus. Viszont amin a Pink Floyd király, azon a "csemballó" felejthető.
Akkor most hogy is van ez? (Én nem tudom, nem értek hozzá ... )

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

chord_ írta:
2025.08.01., pén. 12:53
revox írta:
2025.08.01., pén. 11:21
chord_ írta:
2025.08.01., pén. 09:50

És azzal sem, hogy a Crimson gyakorlatilag akusztika nélküli elektromos zenéjével történik a kábelezés-fejlesztés, sőt, akár az egész rendszerfejlesztés, és fennhangon hirdetve utána, hogy ahol ez 'jól' szól, ott a komplikált akusztikus-teres-hangszertestes-felhangérzékeny-stb... felvételek szükségképpen jól fognak szólni; mivelhogy eszerint a Crimson felvételek magasabb hangzás-minőséget képviselnek.
hogy maradjunk a kábeleknél, Te vagy 20-30 éve fejlesztgeted a kis kábelrendszered a zenéidhez. Ezzel nincs semmi gond. De vannak emberek, akik ezt megteszik heti több -eltérő szintű kábel- rendszerrel és teljesen eltérő zenei ízléssel megáldott embereknél. Gondolom érzékelhető a kontraszt. Nos,ezek az emberek megtanultak gyorsan és jól installálni és tudják, mit kell elővenni, hogy ne az időt húzzák, hanem haladjanak is. Biztos nehéz ezt elfogadni, hogy ami valakinek 20év,az másnak 20perc, de én is elfogadom ,hogy Tadej Pogacar 30-al megy 5-8%-os emelkedőn néha, én meg felnézni is félek :D
Elárulnám a titkot, hol rontod el és miért nem érted még mindig ezeket a dolgokat, de túl hosszú lenne, másodsorban annyira magabiztos vagy, teljesen felesleges :smile53:
Hiába kerülgeted meg a kínos kérdést, és írsz zagyvaságokat, mert megkérdezem megint, ezúttal toronyiránt, hogy ne kelljen szöveg-érteni:

A Crimson felvételek magasabb hangzás-minőséget képviselnek?
tőlem nem kérdeztél semmit. az biztos, amin a csembalód "jól" szól,még a crimson nem biztos. amin a crimson jól szól,ott elsírod magad a csembalón, olyan (jó) lesz.

mi lenne ebben kínos?

most eszembejutot, az a CD,amit ajánlásodra megvettem (csembaló, talán Bach?). maga a zene engem nem nyűgöz le,elég középszerű az előadás, olyan varnus xavér nekem, de olyan felhangokat vettek fel a lemezre, rezonál az egész szoba. ha egyszer hallanád, összepisálnád magad. de, ha így haladsz, nem fogod sad.gif
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1032

Hozzászólás Szerző: chord_ »

revox írta:
2025.08.01., pén. 11:21
chord_ írta:
kaef2 írta:
2025.08.01., pén. 08:21
..Nincs azzal semmi gond, ha a King Crimson nem a Te előadód és műfajod.
És azzal sem, hogy a Crimson gyakorlatilag akusztika nélküli elektromos zenéjével történik a kábelezés-fejlesztés, sőt, akár az egész rendszerfejlesztés, és fennhangon hirdetve utána, hogy ahol ez 'jól' szól, ott a komplikált akusztikus-teres-hangszertestes-felhangérzékeny-stb... felvételek szükségképpen jól fognak szólni; mivelhogy eszerint a Crimson felvételek magasabb hangzás-minőséget képviselnek.
hogy maradjunk a kábeleknél, Te vagy 20-30 éve fejlesztgeted a kis kábelrendszered a zenéidhez. Ezzel nincs semmi gond. De vannak emberek, akik ezt megteszik heti több -eltérő szintű kábel- rendszerrel és teljesen eltérő zenei ízléssel megáldott embereknél. Gondolom érzékelhető a kontraszt. Nos,ezek az emberek megtanultak gyorsan és jól installálni és tudják, mit kell elővenni, hogy ne az időt húzzák, hanem haladjanak is. Biztos nehéz ezt elfogadni, hogy ami valakinek 20év,az másnak 20perc, de én is elfogadom ,hogy Tadej Pogacar 30-al megy 5-8%-os emelkedőn néha, én meg felnézni is félek :D
Elárulnám a titkot, hol rontod el és miért nem érted még mindig ezeket a dolgokat, de túl hosszú lenne, másodsorban annyira magabiztos vagy, teljesen felesleges :smile53:
Hiába kerülgeted meg a kínos kérdést, és írsz zagyvaságokat, mert megkérdezem megint, ezúttal toronyiránt, hogy ne kelljen szöveg-érteni:

A Crimson felvételek magasabb hangzás-minőséget képviselnek?
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

chord_ írta:
kaef2 írta:
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

MrCollector írta:
2025.07.31., csüt. 21:42

Itt nem műanyag hang hallatszik, hanem egy torz, túlvezérelt valami, amibe minőséget belemagyarázni teljesen felesleges. Nekem szinte "monoban" szól, nem érzem azt a teret amit egy ilyennél kellene. Nyilván, ha valaki kedveli ezt a bandát
picsán leszünk rúgva...

az nem torz,csak ennyi maradt meg belőle,de lejön...
ez torz (lent)... sose hallottam előtte, nem is szerettem. asz asszony megvette,hallgatta,én meg ültem és révedtem, hogy "bazzmeg,micsoda atmoszféra"
de nem kell ezt minndenkinek megérteni, ettől kerek a világ. ja, Crimsont is 1-2 hete hallottam először ,de már a youtube-ról mondtam shimanonak, ez kemény lemez lesz és megrendeltem (CD, majd LP)

apropó: mi a baj a monóval? pl klaszsikuszenén a legtöbb élet a régi monó, ruszki felvételeken van. a hifireprodukcióban az "él" vagy "élet" fogalma a fejlődési szakaszokban más-más értelmet nyer, kiegészül és átrangsorolódik az a sok "élet"

na,ez túl van vezérelve... mégis "él" és pöttyet nem zavar,hogy betorzít "néha". ebben ezerszer több a koncertffeling, mint egy kikevert, de steril stúdiófelvételen.

youtu.be/Ob74WwpK5ns
halfnote.hu

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 469

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

wasiliy888 írta:
2025.08.01., pén. 10:32

Nem ismerem a szóban forgó felvételt, és az együttest sem igazán. De az élő zenéhez hozzá tartozik, hogy a testeden is érzed a zenét, a hangerő miatt. És nem csak egy rock koncerten. Amikor a Zeneakadémiára jártam koncertekre, mindig az 1-5. sorokba kértem a jegyet, kicsit jobbra a közepétől. A bőgők, csellók a mellkasomban dübörögtek, óriási volt. Ezt nem tudja semmilyen fejes rendszer, ha a tiédnél tízszer drágább, akkor sem.
Keress rá! Fent van a Tidal-on, Qobuzon is.
Igen természetesen, és itt jönnek elő az esetleges akusztikai anomáliák is.
Ezt nem tudja, bár az agyadat megrázzák a mélyek és hidd el majdnem tudja pótolni azt az érzést. Ezen kívül lehet mindent jobban tud. Olyan dolgokat mutat meg amit hangfalas rendszeren lehet soha nem fogsz meghallani.

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 129

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

MrCollector írta:
Shimano írta:
2025.07.31., csüt. 16:51
MrCollector írta:
2025.07.31., csüt. 13:24

Kidobja az mindenből. Vagyis inkább a rendszer dobja ki. Ilyen ócska minőséget még nem sikerült találnom, mondjuk nem is kerestem. Aki ilyennel "tesztel" bármit is annak inkább ne adjon senki a szavára.
Ahol ez nem jó,nem érezni benne azt hogy zenészek vannak elötted és nem valami műanyag valami hallatszik,ott tényleg nem kerek valami.Az ok hogy nem egy szuper minőség,de akkor is érezhető az hogy igen,ez azért nem az ami szokott lenne a korongokon,ha nem több annál,hihetőbb,életszerűbb,stb.
Én mondtam hogy ne az első számtól induljatok neki, :D ha nem a másodiktól,és azt a szakszis számot se hagyjátok ki,mert az valami zseniális. :smile32:
De megértem hogy valakinek annyira nem jön be ez a zene,hogy nem érzi ez miatt azt az erőt sem benne,ami benne van.
Én is beállok a renitensek közé, de csak mert ezt nem hagyhatom szó nélkül. Persze nem sértődök meg, ha lánctörlés része lesz.
Az én rendszeremben nagyrészt minden ok. Főleg mert egy kb. 7,5 milliós fejhallgatós rendszerről van szó (igaz maga ez érték még nem garancia a jóságra). Ebből kb. 1.5 millió a kábelek ára. Ha te ezt a hangot hangfalas cuccból akarod kihozni ahhoz ennek a sokszorosát kell eltapsolnod.
Itt nem műanyag hang hallatszik, hanem egy torz, túlvezérelt valami, amibe minőséget belemagyarázni teljesen felesleges. Nekem szinte "monoban" szól, nem érzem azt a teret amit egy ilyennél kellene. Nyilván, ha valaki kedveli ezt a bandát és '75-ben nem (sem) tudott ott lenni a koncerten annak ez egy hiánypótló valami. Abban sem vagyok biztos, hogy ott a helyszínen tökéletes volt minden. Ezt csak azért mondom mert voltam már egy pár nagyobb szabadtéri koncerten, ahol ennél sokkal újabb és valószínűleg jobb berendezések voltak, de ott sem klappolt minden (valószínűleg a gagyi kábelezés miatt :rolleyes: ). De egy koncert nem is csak erről szól. Egy jó színpadi előadás a rock és könnyűzenénél ellensúlyozza a hangbéli "hibákat".
Hallgatok én tesztjelleggel olyan zenéket amiket egyébként nem, ezzel különösebben nincs problémám, pont azért mert tudom, hogy nem minden gyengeség jön ki egy-egy zenénél.
Hallgasd meg a The Essential Stevie Ray Vaughan and Double Trouble albumról a live számokat mondjuk a 15-öst.
Nem ismerem a szóban forgó felvételt, és az együttest sem igazán. De az élő zenéhez hozzá tartozik, hogy a testeden is érzed a zenét, a hangerő miatt. És nem csak egy rock koncerten. Amikor a Zeneakadémiára jártam koncertekre, mindig az 1-5. sorokba kértem a jegyet, kicsit jobbra a közepétől. A bőgők, csellók a mellkasomban dübörögtek, óriási volt. Ezt nem tudja semmilyen fejes rendszer, ha a tiédnél tízszer drágább, akkor sem.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1032

Hozzászólás Szerző: chord_ »

kaef2 írta:
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 311

Hozzászólás Szerző: pjm »

MrCollector írta:
2025.08.01., pén. 09:29
kaef2 írta:
Az igazán jó, ízlésünknek hosszú távon is megfelelő rendszerek hagyják, hogy arra fókuszáljunk a zenében, ami a zenei élmény megéléshez számunkra fontos. Nem kényszerítik ránk azt, hogy a felvétel hibáira fókuszáljunk. Ehhez persze szeretni kell a (akár rossz minőségben is) megszólaló műfajt, előadót és előadást.

Stevie Ray Vaughan (a maga műfajában kiváló) Double Trouble albumát bármely King Crimsonhoz hasonlítani azt jelentheti, hogy nem jött be a Crimson. Nincs azzal semmi gond, ha a King Crimson nem a Te előadód és műfajod.
Ez egy szleng duma - "hosszútávú zenehallgatás", "zenei élmény". Ezt a laposhangú, dinamikátlan, unalmas rendszerek tulajdonosai, forgalmazói szokták kántálni általában. Nyilván vannak harsány, nyers és idegesítő hangú kábelek/rendszerek ami a másik, rosszabb véglet.
Én hallgatok Scorpions-t (pl. most) és Metallica-t is, '80-as '90-es és mai könnyűzenét, mindent ami tetszik. Nem igazán szeretnék rajtuk bealudni hosszú távon. Voltam Scorpions koncerten (igaz fotózni), de az így is egy örök élmény marad. Ott az első pillanattól fogva "zúzás" volt. És az ő zenéjüket hallgatva én ezt akarom visszakapni itthon is a fejhallgatóval a fejemen. És sajnos előfordult már olyan is, hogy a szeretett zenét nem hallgattam meg a minősége miatt. Ez van. Ferrarival nem megyünk földútra (mondjuk ilyen problémám nincs a jármű nemléte okán :D ).
Az egy másik dolog, hogy mikor a kábeleimet, készülékeimet tesztelem, nem feltétlenül ezek a zenék kerülnek előtérbe, ismerve az audiofil közösség szokásait. De mikor összeáll valami "jó" akkor ezek is jól szólnak rajta, amennyiben a felvétel jó. Ha nem akkor kijönnek a hibák. Ha valaki ezeket a hibákat el szeretné fedni ez pár tízezerből is megoldható rendszerszinten. :rolleyes:
Én anno amikor még sokat hifiztem, tesztelgettem egy idő után felvettem a rockot a tesztzenék közé. Egy Red Hot Chilli Peppers vagy egy System of a Down igen sok rendszert - és kábelt megfektet. Azt hiszed zavaros katyvasz amig nem hallod olyanon ami le tudja játszani.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

kaef2 írta:
Az igazán jó, ízlésünknek hosszú távon is megfelelő rendszerek hagyják, hogy arra fókuszáljunk a zenében, ami a zenei élmény megéléshez számunkra fontos. Nem kényszerítik ránk azt, hogy a felvétel hibáira fókuszáljunk. Ehhez persze szeretni kell a (akár rossz minőségben is) megszólaló műfajt, előadót és előadást.

Stevie Ray Vaughan (a maga műfajában kiváló) Double Trouble albumát bármely King Crimsonhoz hasonlítani azt jelentheti, hogy nem jött be a Crimson. Nincs azzal semmi gond, ha a King Crimson nem a Te előadód és műfajod.
Ez egy szleng duma - "hosszútávú zenehallgatás", "zenei élmény". Ezt a laposhangú, dinamikátlan, unalmas rendszerek tulajdonosai, forgalmazói szokták kántálni általában. Nyilván vannak harsány, nyers és idegesítő hangú kábelek/rendszerek ami a másik, rosszabb véglet.
Én hallgatok Scorpions-t (pl. most) és Metallica-t is, '80-as '90-es és mai könnyűzenét, mindent ami tetszik. Nem igazán szeretnék rajtuk bealudni hosszú távon. Voltam Scorpions koncerten (igaz fotózni), de az így is egy örök élmény marad. Ott az első pillanattól fogva "zúzás" volt. És az ő zenéjüket hallgatva én ezt akarom visszakapni itthon is a fejhallgatóval a fejemen. És sajnos előfordult már olyan is, hogy a szeretett zenét nem hallgattam meg a minősége miatt. Ez van. Ferrarival nem megyünk földútra (mondjuk ilyen problémám nincs a jármű nemléte okán :D ).
Az egy másik dolog, hogy mikor a kábeleimet, készülékeimet tesztelem, nem feltétlenül ezek a zenék kerülnek előtérbe, ismerve az audiofil közösség szokásait. De mikor összeáll valami "jó" akkor ezek is jól szólnak rajta, amennyiben a felvétel jó. Ha nem akkor kijönnek a hibák. Ha valaki ezeket a hibákat el szeretné fedni ez pár tízezerből is megoldható rendszerszinten. :rolleyes:

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Nekem csak a Jethro-tól van pár olyan lemezem ami megvan eredetiben is újrakevert változatban is. (Burning out, Heavy horses ??? most ez a kettő jut eszembe.) És nem, nem a 70-80-as évek beli Jugoszláv vagy indiai kiadás, hanem talán holland vagy NSZK-beli már nem tudom pontosan.
Hát szóval az újrakevert változat szvsz. sokkal jobb. A régi élettelen, tompa, vérszegény stb. Most jön, az, hogy ez a rendszerem hibája, de volt két ismerősöm aki mondta, fujj újrakevert Jethro, az eredeti, az igen, aztán voltak nálam, hallották, azóta szorgalmasan gyűjtik a Stewen Wilson remixeket.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3700

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

MrCollector írta:
Shimano írta:
MrCollector írta:

Kidobja az mindenből. Vagyis inkább a rendszer dobja ki. Ilyen ócska minőséget még nem sikerült találnom, mondjuk nem is kerestem. Aki ilyennel "tesztel" bármit is annak inkább ne adjon senki a szavára.
Ahol ez nem jó,nem érezni benne azt hogy zenészek vannak elötted és nem valami műanyag valami hallatszik,ott tényleg nem kerek valami.Az ok hogy nem egy szuper minőség,de akkor is érezhető az hogy igen,ez azért nem az ami szokott lenne a korongokon,ha nem több annál,hihetőbb,életszerűbb,stb.
Én mondtam hogy ne az első számtól induljatok neki, :D ha nem a másodiktól,és azt a szakszis számot se hagyjátok ki,mert az valami zseniális. :smile32:
De megértem hogy valakinek annyira nem jön be ez a zene,hogy nem érzi ez miatt azt az erőt sem benne,ami benne van.
Én is beállok a renitensek közé, de csak mert ezt nem hagyhatom szó nélkül. Persze nem sértődök meg, ha lánctörlés része lesz.
Az én rendszeremben nagyrészt minden ok. Főleg mert egy kb. 7,5 milliós fejhallgatós rendszerről van szó (igaz maga ez érték még nem garancia a jóságra). Ebből kb. 1.5 millió a kábelek ára. Ha te ezt a hangot hangfalas cuccból akarod kihozni ahhoz ennek a sokszorosát kell eltapsolnod.
Itt nem műanyag hang hallatszik, hanem egy torz, túlvezérelt valami, amibe minőséget belemagyarázni teljesen felesleges. Nekem szinte "monoban" szól, nem érzem azt a teret amit egy ilyennél kellene. Nyilván, ha valaki kedveli ezt a bandát és '75-ben nem (sem) tudott ott lenni a koncerten annak ez egy hiánypótló valami. Abban sem vagyok biztos, hogy ott a helyszínen tökéletes volt minden. Ezt csak azért mondom mert voltam már egy pár nagyobb szabadtéri koncerten, ahol ennél sokkal újabb és valószínűleg jobb berendezések voltak, de ott sem klappolt minden (valószínűleg a gagyi kábelezés miatt :rolleyes: ). De egy koncert nem is csak erről szól. Egy jó színpadi előadás a rock és könnyűzenénél ellensúlyozza a hangbéli "hibákat".
Hallgatok én tesztjelleggel olyan zenéket amiket egyébként nem, ezzel különösebben nincs problémám, pont azért mert tudom, hogy nem minden gyengeség jön ki egy-egy zenénél.
Hallgasd meg a The Essential Stevie Ray Vaughan and Double Trouble albumról a live számokat mondjuk a 15-öst.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1376

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Miért érzem aktuálisnak?
A z előadó miatt?
A címe miatt? gondolkodik.gif
https://www.youtube.com/watch?v=3028oDEKZo4
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Shimano írta:
MrCollector írta:
revox írta:
2025.07.30., szer. 17:21
akkor ON...
SM-nek:

A #shimano féle King Crimson koncert kidobta a gatyamadzagot az Avantgarde rendszerből sad.gif újratervezés :smile51:

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Rock60 írta:
2025.07.31., csüt. 09:46
Na, de hogy ON is legyen, :D két napja elkészült a Duelund DCA 20 GA drótból készült DC kanóc.
Egy nagyszerű ajánlást követve 4 szálból, Star Quad kötéssel készítettem el.
Váratlan nehézséget okozott a négy szál négyzetben tartása - mindenhogy állni akart, csak úgy nem, ahogy kell - de végül is (sok) türelem kábelt teremt. :party:
A katonás rendben futó szálak végül kaptak még egy szép fekete pamut köpenyt.
Kipróbálni sajnos nem tudtam azonnal, mert a döntő pillanatban az egyik Quad sztájkba kezdett, de beígértem neki egy azonnali fizetésemelést vagy szétverést, így tegnap újra munkához látott. :smile29:
Röviden, a DC kábel baromi jó lett.
Persze, jöhet a jogos kérdés, hogy mennyire jó és mihez képest. gondolkodik.gif
Így bejáratlan állapotban, majdnem annyival jobb a tápegység eredeti drótjához képest, mint amennyivel a gyári drótjával az analóg tápegység jobb a lecserélt 10 Amperes Dell kapcsi táphoz képest.
Szokásos szimptómák. Folyékonyabb, koherensebb megszólalás, kiterjesztettebb frekiátvitel, levegősebb tér.
Talán, egy hajszállal élénkebb a magasa a szűkségesnél, de ismerve a Duelund bejáratásával járó változást szerintem pont jó lesz.
Hogy a három tétel közül melyik nyom többet a latba - Duelund drót/Star Quad kötés/Oyaide dugó - meg nem mondom, de ez a kombó így nagyon jó.
:smile49:
Hm elég jó kis pluszt ad a DC kábel ahogy leírtad a változást leborulok.gif
A közeljövőben cserélek majd , körbe kérdezek majd me melyik a legjobb ár értékben… :D
"Az igazi barát szemből támad."

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2711

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Snipi írta:
2025.07.31., csüt. 15:36
MrCollector írta:
revox írta:
akkor ON...
SM-nek:

A #shimano féle King Crimson koncert kidobta a gatyamadzagot az Avantgarde rendszerből sad.gif újratervezés :smile51:
Én nem ismerem a King Crimson-t (mea culpa) de lehet reménykedni, hogy jön egy Stewen Wilson-hoz hasonló ember (vagy ő) és "gatyába rázza" a minőséget, mint a Jethro Tull lemezekkel tette, és máris lehet velük akár kábelt is tesztelni.
OFF:Steven Wilson újrakeverte már a Crimsonok egy részét...az Earthbound nincs köztük ;)

https://www.reddit.com/r/KingCrimson/co ... son_mixes/

ON
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2160

Hozzászólás Szerző: Shimano »

MrCollector írta:
revox írta:
akkor ON...
SM-nek:

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

MrCollector írta:
revox írta:
akkor ON...
SM-nek:

Én nem ismerem a King Crimson-t (mea culpa) de lehet reménykedni, hogy jön egy Stewen Wilson-hoz hasonló ember (vagy ő) és "gatyába rázza" a minőséget, mint a Jethro Tull lemezekkel tette, és máris lehet velük akár kábelt is tesztelni.

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 93

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

kaef2 írta:
2025.07.31., csüt. 07:10
Vinkler írta:
2025.07.30., szer. 13:40
Azon gondolkodom napok óta, hogy van-e szükség erre a témára? gondolkodik.gif
MINDENRŐL megy a beszélgetés, de kábeleket nyomokban sem tartalmaz.
Vonjam össze az általában a hifivel? :rolleyes:
Lehetséges, hogy nincs annyi a témában, mint amit néhányan belelátnak illetve bele próbálnak láttatni?
Ne vond össze, nem oldana meg semmit. Lenne, ha mindenki meg merné írni a tapasztalatait.
Ehhez viszont az kellene hogy el is fogadjuk, még ha nem is értünk egyet vele.
Nem is mindig lehet, nem mindenkinek ugyanaz a prioritás.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 751

Hozzászólás Szerző: ANDS »

tonee73 írta:
2025.07.31., csüt. 09:54

Mitől lenne kezelhetőbb?
Ha kitakarítunk akkor nem ír senki mert sértődés van, ha szólunk akkor megindul a polémia, hogy miért offolnak az emberek.
Ha lezárjuk akkor csend van de pár nappal visszanyitás után már megint beindul az off széria és jön a "fenyegetőzés", hogy kihal a fórum.
Attól ha több a modi, az emberek hozzáállása nem fog megváltozni. gondolkodik.gif
Ha többen vagytok, talán jobban bírjátok idegekkel. De ezt Ti tudjátok.
Kitakarítás alatt én egy áthelyezést értek a csevegőbe, vagy az általában a hifiről topicba.
Ezért gondolom, érdemes lenne egy szavazást kiírni, hogy megtudja a forum tulajdonosa, mit szeretne a fórumozók többsége?
1. Maradjon minden így, ahogy van, vonják össze másik topic- al?
2. Legyenek az offtopic hsz- ek áthelyezve?

Sokan 15-20 éve beszélgetünk itt egymással, megszoktuk, így, ahogy van. De ha változtattok valamin, azt is megszoknánk.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9038

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

revox írta:
2025.07.30., szer. 23:04
La_Valse írta:
2025.07.30., szer. 22:28
Vinkler írta:
2025.07.30., szer. 13:40
Vonjam össze az általában a hifivel? :rolleyes:
Inkább hasonlóan az eladási részhez, aki notóriusan megsérti a konvenciókat, annak nem folyton rimánkodni kellene, hanem törölni az irományát.
Nagy ötlet,egyenes út a teljes kihaláshoz, ill egy hifi apróhirdetővé zsugorodáshoz :rolleyes:
Aki az iróniát nem ismeri...

És akik továbbra is OFF-oltak. Valami elképesztő.

Megkérek minden érintettet, tartson ÖNVIZSGÁLATOT. ÉS a Többi topikban is, ha kérhetem.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3397

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Rock60 írta:
2025.07.31., csüt. 10:21
....De, volt már erről szó, meg is lett magyarázva, hogy miért ott jó, ahol van... gondolkodik.gif
Vagy kevesebb felesleges maszlag, az is segít megtalálni a lényegi infót.
Csak a Marantz! :-D

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6251

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Rock60 írta:
2025.07.31., csüt. 10:21
tonee73 írta:

Ha kitakarítunk akkor nem ír senki mert sértődés van, ha szólunk akkor megindul a polémia, hogy miért offolnak az emberek.
Ha lezárjuk akkor csend van de pár nappal visszanyitás után már megint beindul az off széria és jön a "fenyegetőzés", hogy kihal a fórum.
Ha visszatennétek az Általában-t a Hifi alá - mert hogy az, ott lenne a helye - sokkal szívesebben látogatnák, sokkal egyszerűbb lenne átmenni a Kábelesből és vissza, ha már annyira elkanyarodik a téma.
Van olyan nagyon régi fórumtársunk, akinek múlt héten mondtam el, hogy hol is keresse az Általában a hifiről - T. / Tudva is útálatos odakattintgatni./
De, volt már erről szó, meg is lett magyarázva, hogy miért ott jó, ahol van... gondolkodik.gif
Aha, ja... gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1414

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

tonee73 írta:

Ha visszatennétek az Általában-t a Hifi alá - mert hogy az, ott lenne a helye - sokkal szívesebben látogatnák, sokkal egyszerűbb lenne átmenni a Kábelesből és vissza, ha már annyira elkanyarodik a téma.
Van olyan nagyon régi fórumtársunk, akinek múlt héten mondtam el, hogy hol is keresse az Általában a hifiről - T. / Tudva is útálatos odakattintgatni./
De, volt már erről szó, meg is lett magyarázva, hogy miért ott jó, ahol van... gondolkodik.gif

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”