revox írta: ↑2025.08.01., pén. 16:52
chord_ írta: ↑2025.08.01., pén. 14:43
A Crimson felvételek magasabb hangzás-minőséget képviselnek?
A kelepce kész, lehet belesétálni.:)
Ebben mi a kelepce? Főleg, hogy ilyen fogalmat nem is ismerek.(szerintem értemetlen mondat, vagy sötét vagyok)
Hogy melyiket nehezebb értelmes módon lejátszani, melyik kér pontosabb installt, az a Crimson. (érdekes kérdéskör, de én vettem a fáradtságot és megvettem ezt is, azt is és kellő nyitottsággal ültem le meghallgatni)
De nekem ez a kérdés nem annyira érdekes,mert lejön mindkettő.
Ezt már párszor elmondtam, de úgy tűnik, vannnak, akik átírják a fizikát:
A hifi egy alapvetően elektromos rendszer, amin summázva váltó, vagy egyenáramot szállítunk, transzformálunk, stb... Kérem bemutatni azt a fizikakönyvet, ahol definiálva van a "rock-egyenáram", vagy a "csembalo-váltóáram".
Ha így se érthető, inkább vállalom, hogy nem értek hozzá. Nincs késztetésem se követők, se rajongótábor gyűjtésére, se az igazsag bajnokává válni, csupán van néhány dolog, ami itt elhangzik és furcsálom. De lehet én megyek szemben a sztráda haladási irányával, de nem zavar, mert vadászgéppel, nem fogunk ütközni.
Hát, akkor a Crimson felvétel a te hangi referencia-rendszered, ezt tartod kihívásnak.
OK, lelked rajta.
Amiből hiányoznak, csak sorolom: a felharmonikusok nagy része, a sávszélek nagy része, a hangszertest-rezgések, az akusztika maga, amely körbeveszi az akusztikus hangszereket, valami miatt ez is a nevük,:), a természetes lecsengések, a pendített húr természetes csillapodása, a legfelső tartományban lévő lélegző aura, ami körbeveszi a megszólaló hangszerhangokat, az összecsengések finom összjátéka, az igazán jó énekesek hangjának a furcsa felső-csillogása, az természetes mechanikus zörejek, feszülések, nyikkanások kavalkádja, maga a 'természetes' hangi megszólalás, a normális visszhangok, a nagyon halk megszólalás élvezhetősége, stb.. stb..
De amelyek valahogy q.vajól szólnak mégis, a véletlenül odatévedt egy komolyzenén, vagy csembalón, ha ez a Crimson- gépzene jól zúzódik az adott rendszeren.
Ez f@szság.
KF korrekt: ő ki meri mondani, hogy a hangzásminőségük nem jó, és másért kell szeretni őket, mert másért viszont lehet.
Régen, nekem kb. 1 vagy kettő CD-jük volt; nem szerettem akkor sem, nem hallgattam, mert nekem durva zene, de OK, valamit akartak mondani azok a srácok, szeressétek, biztosan nem értéktelen zene.
Én inkább Pink-Floyd rajongó voltam annó, szép gyűjteményem volt, régi barátom LP-n vadászta, horror pénzekért, én meg CD-n, az sem volt túl olcsó. Ma is komplett versszakokat tudok fejből idézni, - aztán eladogattam őket, mert másfelé fordultam, és mert a hangzásuk, a hangzás-minőségük egyre lejjebb csúszott nálam az akusztikus zene, meg a komolyzenei CD-khez képest. Aztán amikor elindult az AliaVox meg az Alpha, meg a többiek, és meghallottam, hogy mit tudnak hangilag, eladtam az összes ilyen CD-met, az Ummagumma-t is, az volt az utolsó.
Talán egy Fal-másolat, meg egy Wish You Were Here másolat rejtőzik valahol, a poros-polc-vidéken. Ja, meg a szánhúzóskutyás Waters... azt viszont sosem bírtam...
Ma eszembe sem jutna ezekhez az elektromos zenékhez a kábeleimet hozzá-illeszteni.