Ákos kábele(de más hasonló kvalitású is) arra is nagyon jó, hogy a segítségével fel lehet ismerni egy jónak itélt, de gyengébb kábel tulajdonságait, hibáit. Megmutatja az irányt.Rock60 írta: ↑2025.08.04., hétf. 19:08Nyilván minden relatív.zoli73 írta: ↑2025.08.04., hétf. 18:07Sajnos az a 80 óra édes kevés a bejáródásához, én inkább 200 órát mondanék, sőt.Alex_Aston írta: ↑2025.08.04., hétf. 17:10Még anno a Thesishez kaptam kölcsön egy táp kábelt, Neotech OCC hármas fonat kábellel, szintén Neotech dugókkal. Bedugtam, lássuk, mit tud, egy Van Damme General Cavi feliratos volt előtte, és bizony hallhatóan jobb lett a hang, maradt is a kábel. A régi meg ment a Musicbook fenekébe a PC helyett.
Pedig az ajánlott 80 óra bejáratás felénél sem tartok.
Árát tekintve jutányos, bőven megérte.
Én is készítettem jónéhány ilyen kábelt(valahol van még egy a fiók aljában), és azt kell mondjam, hogy nagyon nehezen járódik be. Végül bejáródva is maradt egyfajta modorosság a hangjában, olyan "arogáns", tolakodó, nem természetes hang. Viszont az elmondható, hogy az ár/érték aránya kiváló, amennyiből ki lehet hozni, annyiból még használtan is nehéz jobbat találni.
Ákos újkori 300 ezres kábeléhez képest persze, hogy gyengébb.
Avval együtt nálam nem tolakódó, vagy arrogáns, inkább egy kicsit uncsi, de pl. a router tápjában most is az van, jól illeszkedik a rendszer egészébe.
Egyébként biztos, hogy ugyanarról a DIY kábelről van szó ?
Az nem valami gyári drót a Neotech dugókkal ?![]()
Alex_Aston
Van nálam üzemen kívül pár Neotech fonat, ha érdekel, szívesen oda adom őket egy próbára, hogy halljad milyen, mikor minden készülékbe ugyan az van dugva.
Nem halljuk egyformának? Szerintem ez logikus. Más hallás, más rendszer, más akusztika, stb.
Alex Neotech OCC hármas fonatról írt, én is ilyeneket készitettem különböző keresztmetszettel(18, 16, 14 AWG), PVC, és Teflon szigeteléssel. Gyári Neotech hálózati kábelt egyszer, valamikor nagyon régen(kb. 25 éve) próbáltam, de sajátom sohasem volt.
Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy a Neotech hármasfonat(vagy négyes), ár/érték arányban kiváló, ennyiért nem sok vetélytársa van, de messze nem tökéletes. Ha valaki csak ennyit akar, vagy tud tápkábelre költeni, akkor neki ez a tuti.