Nem, sajnos a max szírégető zóna, nagyon szűk tartomány, ha kimész belőle, akkor az lótúró lesz onnantól ebből a szempontból. Montival meg ilyet nem lehet csinálni, mert ennek a lényege a folyamatos és egyenletes terhelés, ami montin lehetetlen. Montival a glikogén raktáraidat tudod kiűríteni, aztán vagy pótolsz, vagy eléhezve tekersz, szóval zsírégetésre alkalmatlan. A váltott vezetéses közös tekerés ugyanezért szintén nem jó erre, viszont tök jó másra.revox írta: ↑2023.07.09., vas. 08:13
Mi montizni mentünk, cél kb ugyanez volt, csak rövidebb idő, meg meredekebbre emlékeztem. Bár ahol nem egyenes, vagy lejt, 7-9%, de nem éreztem neccesnek. Az út roxabb volt. Sziklába kimart ipari út volt valamikor, de az idő már szétette és nagyon töredezett. Első 5kili inkább volt triál, mint mtb
xal keresek 5-10km hosszú, 8-12%, egyenletesen meredek kaptatót itthon. Aki tud ilyenről, ne tartsa magában. Elsősorban road, esetleg monti.
Mikor max zsírégetés van, akkor a tekerés energiaigényének a fele megy a saját zsírraktár bontásából, fele glikogén.
Nekem egyébként 1500-1800Kcal körül van a glikogénraktáram annak függvényében, mennyire (jól) vagyok betöltve.
Ez most egy 4000Kcal-s menés volt, nem sokat / alig ettem az 5:15 alatt, de be voltam töltve rendesen induláskor. A végén még volt erőm rendesen, szóval szerencsére jól csináltam előtte. :)