Ok, nyilván hülye kérdés volt.Luxor Audio írta: ↑2024.06.27., csüt. 18:44
Szorozd fel azzal a pár fillérrel, amit a szolgáltatók fizetnek egy-egy meghallgatásért!
Innen is látszik milyen járatlan vok a streaming világban...
Ok, nyilván hülye kérdés volt.Luxor Audio írta: ↑2024.06.27., csüt. 18:44
Szorozd fel azzal a pár fillérrel, amit a szolgáltatók fizetnek egy-egy meghallgatásért!

ELEX írta: ↑2024.06.23., vas. 15:01
Igen, ennek ékes bizonyítéka Krausz Ferenc 20.000.000.000.- Ft-os állami kutatási támogatása, a szegedi lézerközpont létrehozása......mindez Covid, világválság, háborús hisztéria, migrációs válság, idióta EU szankciós időkben, ami miatt az egekbe szöktek az energia árak és ezzel együtt az infláció (és nem csak nálunk!)..... amikor azért büntetnek minket, mert nem engedjük be az európai keresztény világ elpusztítására ránk szabadított hordákat.
Nem biztos, hogy Európa szisztematikus leépítése nálunk kezdődik.......
98 streaming szolgáltatónál a 60e lejátszás valamivel több, mint egy év alatt nem sok, sajnos. Főképpen, hogy a többsége Spotifyról jött és egy-két ázsiai szolgáltatótól, akik a legkevesebbet fizetik.
A CD Baby a disztributor, mivel ők semmilyen módon nem keletkeztetnek a nagyobbak közül szerzői jogi jellegű terheket, a nagyobbak közül. Ők az első háromban vannak a disztributorok között, akikkel beszéltem kicsi európai és amerikai kiadókkal, mindenki őket ajánlotta, ezért választottam őket.vlaca írta: ↑2024.06.27., csüt. 19:16Hi! Ezek a számok furák. Nekem van fent pár trackem több streamingen, most ránéztem, kb. 2700 meghallgatás 8 dollárt “termelt”.(Kifizetés 50dollártól indul. Egy ingyenes netes “kiadó”-nál van.)kaef2 írta: ↑2024.06.27., csüt. 15:29Írtam egy hosszú posztot, de nem küldtem el.alto írta: ↑2024.06.27., csüt. 13:48
Koscsó Feri ezzel a kiadói tevékenységgel lényegében egy missziót teljesít, ami üzleti szempontból nemigazán értelmezhető. Az eladott fizikai zenehordozók jó esetben épphogy fedezik a felvételkészítés és a kiadás költségeit. Így szerintem igazán megengedhetünk neki itt némi "reklámot".
Az online streaming platformok esetén még rosszabb a helyzet. Mesélte nekem múltkorjában, hogy szinte az összes létező streaming platformra feltette Juhász Gábor Planets albumát. Fél év után meg is érkezett az ebből származó első jogdíjkifizetés, amin osztozik a kiadó és a zenészek. Azt magamtól is sejtettem, hogy rétegzenék online streameléséből nem lehet meggazdagodni, de mégis megdöbbentem az arcpiritóan alacsony összegen.
Az említett album egy év alatt, 98 streaming szolgáltatónál, 60e feletti meghallgatás számmal 27 dollárt termelt.
De számlázni csak 150 dollár elérésekor lehet.
Lehet hogy nálatok a kiadó/terjesztő gázsija a magas?![]()

Hi! Ezek a számok furák. Nekem van fent pár trackem több streamingen, most ránéztem, kb. 2700 meghallgatás 8 dollárt “termelt”.(Kifizetés 50dollártól indul. Egy ingyenes netes “kiadó”-nál van.)kaef2 írta: ↑2024.06.27., csüt. 15:29Írtam egy hosszú posztot, de nem küldtem el.alto írta: ↑2024.06.27., csüt. 13:48Koscsó Feri ezzel a kiadói tevékenységgel lényegében egy missziót teljesít, ami üzleti szempontból nemigazán értelmezhető. Az eladott fizikai zenehordozók jó esetben épphogy fedezik a felvételkészítés és a kiadás költségeit. Így szerintem igazán megengedhetünk neki itt némi "reklámot".gomolalaci írta: ↑2024.06.26., szer. 20:35Kikapcs
Vajon miért érzem úgy, hogy ez a topik már csak kaef2 és a MRC reklámozásáról szól?
Lehet bennem van a hiba? Nem zárható ki! Akkor bocsánat!
Bekapcs
Az online streaming platformok esetén még rosszabb a helyzet. Mesélte nekem múltkorjában, hogy szinte az összes létező streaming platformra feltette Juhász Gábor Planets albumát. Fél év után meg is érkezett az ebből származó első jogdíjkifizetés, amin osztozik a kiadó és a zenészek. Azt magamtól is sejtettem, hogy rétegzenék online streameléséből nem lehet meggazdagodni, de mégis megdöbbentem az arcpiritóan alacsony összegen.
Az említett album egy év alatt, 98 streaming szolgáltatónál, 60e feletti meghallgatás számmal 27 dollárt termelt.
De számlázni csak 150 dollár elérésekor lehet.

Valóban fontos küldetés...
Írtam egy hosszú posztot, de nem küldtem el.alto írta: ↑2024.06.27., csüt. 13:48Koscsó Feri ezzel a kiadói tevékenységgel lényegében egy missziót teljesít, ami üzleti szempontból nemigazán értelmezhető. Az eladott fizikai zenehordozók jó esetben épphogy fedezik a felvételkészítés és a kiadás költségeit. Így szerintem igazán megengedhetünk neki itt némi "reklámot".gomolalaci írta: ↑2024.06.26., szer. 20:35Kikapcs
Vajon miért érzem úgy, hogy ez a topik már csak kaef2 és a MRC reklámozásáról szól?
Bekapcs
Koscsó Feri ezzel a kiadói tevékenységgel lényegében egy missziót teljesít, ami üzleti szempontból nemigazán értelmezhető. Az eladott fizikai zenehordozók jó esetben épphogy fedezik a felvételkészítés és a kiadás költségeit. Így szerintem igazán megengedhetünk neki itt némi "reklámot".gomolalaci írta: ↑2024.06.26., szer. 20:35Kikapcs
Bekapcs

En ezt nem ertem, ilyen irasokkal kellene, hogy tele legyen a forum es meg ha reklam is lenne az azert is jo mert aki meg szeretne venni legalabb tud rola. A szegyen az, hogy meg neked kell magyarazkodnod.kaef2 írta: ↑2024.06.27., csüt. 09:26Tudomásom szerint direkt vágott lemez és élőben, utómunka nélkül felvett szalag kettő jelent meg az elmúlt kb 30 évben.Rock60 írta: ↑2024.06.27., csüt. 07:16Én örülök ezeknek az infóknak, még ha van is egy hajszálnyi reklám feelingje.gomolalaci írta: ↑2024.06.26., szer. 20:35Kikapcs
Bekapcs![]()
Különben is, ha jól sejtem, majdnem minden kiadvány már régen " elővételben " elkelt, úgy hogy különösebben reklámozni sem kell.
De mi az az MRC ?![]()
Az egyik a Djabe Art In Tone albuma, a másik az említett BJPP LP és szalag, olyan amit részben a vásárlók finanszíroztak az előrendeléssel, meg egy sem, ez lehet az első valószínűleg. Anno hasonló kiadványokat a Hungaroton is csak kisérleti céllal, belső használatra készített, ahogy ezt Selmeczi Imitől megtudtam pár hete.
Ha erről nem lehet úgy írni, egy aktuális analóg/digitális diskurzus kapcsán, hogy ne a "reklám" jusson az emberek eszébe, akkor nem érdemes semmilyen műszaki, zenei újdonságról, innovációról írni általában sem ezen a platformon, amit bárki is gyárt vagy árul idehaza.
Dehogynem lehet, legtöbbünk nevében állíthatom, hogy hálásak vagyunk ezért a sok érdekes infóért és persze a kiadványokért.kaef2 írta: ↑2024.06.27., csüt. 09:26
Ha erről nem lehet úgy írni, egy aktuális analóg/digitális diskurzus kapcsán, hogy ne a "reklám" jusson az emberek eszébe, akkor nem érdemes semmilyen műszaki, zenei újdonságról, innovációról írni általában sem ezen a platformon, amit bárki is gyárt vagy árul idehaza.
Tudomásom szerint direkt vágott lemez és élőben, utómunka nélkül felvett szalag kettő jelent meg az elmúlt kb 30 évben.Rock60 írta: ↑2024.06.27., csüt. 07:16Én örülök ezeknek az infóknak, még ha van is egy hajszálnyi reklám feelingje.gomolalaci írta: ↑2024.06.26., szer. 20:35Kikapcs
Bekapcs![]()
Különben is, ha jól sejtem, majdnem minden kiadvány már régen " elővételben " elkelt, úgy hogy különösebben reklámozni sem kell.
De mi az az MRC ?![]()
Én örülök ezeknek az infóknak, még ha van is egy hajszálnyi reklám feelingje.gomolalaci írta: ↑2024.06.26., szer. 20:35Kikapcs
Bekapcs
Ezt gondolod?gomolalaci írta: ↑2024.06.26., szer. 20:35Kikapcs
Bekapcs

A felsoroltak nem igazán világzenei művészek szerintem, inkább a jazz elektronikusabb, itt-ott talán fúziósnak is mondható részéhez tartoznak.Snipi írta: ↑2024.06.26., szer. 15:40A Besh o Drom-ot ismerem/ismertem rég óta. Juhász Gábort nem ismerem.kaef2 írta: ↑2024.06.26., szer. 14:502. A Besh o DroM azért már vagy 25 éve világsztár és Juhász Gábornak is, mint jazz gitárosnak van vagy 50-60 különböző kiadványa és több évtizedes zenei múltja. Ők azért nem olyan nagyon ismeretlenek. Ráadásul többször is letölthetővé tettem mintákat a felvételekből dsd-ben is, pcm-ben is, nem olyan nagyon zsákbamacska igy ez az album. :)
Én amúgy a jazzes világzenéhez sorolom mondjuk a Saint Germain-t, vagy mondjuk a Garde du Nord-ot, és mondjuk Erik Truffaz-t is akiket imádok, de pl. olyat is amit egyszerűen nem bírok elviselni. Azokat inkább nem nevezném meg, nem is biztos, hogy meg tudnám, mert meghallgatom, nem tetszik és onnantól nem is érdekel.
Nekem ez a zene nem igazán tetszik, és nálam mindig is fontosabb maga a zene mint a hangminőség. Nem is vettem soha csak azért egy lemezt mert jól szól, ha nem tetszik a zene. Amik vannak (mert van elég sok) azokat mind apámtól örököltem. Persze az "örökségemben" is vannak piszok jól szóló és szuper zenéket tartalmazó lemezek - és szerencsére ebből van sokkal több - amik ma már beszerezhetetlenek, vagy ha igen akkor csillagászati összegekért. (Pl. 70-es, 80-as évek-beli eredeti USA nyomású Telarc LP-k.)

A Besh o Drom-ot ismerem/ismertem rég óta. Juhász Gábort nem ismerem.kaef2 írta: ↑2024.06.26., szer. 14:502. A Besh o DroM azért már vagy 25 éve világsztár és Juhász Gábornak is, mint jazz gitárosnak van vagy 50-60 különböző kiadványa és több évtizedes zenei múltja. Ők azért nem olyan nagyon ismeretlenek. Ráadásul többször is letölthetővé tettem mintákat a felvételekből dsd-ben is, pcm-ben is, nem olyan nagyon zsákbamacska igy ez az album. :)
1. Igen.Snipi írta: ↑2024.06.26., szer. 14:211 : szerintem először mindenkinek a "legnagyobb" ismeretlennel kell valamennyire tisztába jönni : saját magával. Ha ez megvan, egy lépéssel előbbre vagyunk a hifi terén is.kaef2 írta: ↑2024.06.26., szer. 14:101 : ... a hifizés még mindig maga a nagy ismeretlen és még nagyon sok mindent nem tudunk arról, hogy mit miért is szeretünk és az, hogy mi szeretjük mit jelenthet a másiknak.
2 : Ami persze nem baj, lehet, hogy csak az itteni aktív többség nem szereti a jazzes világzenét.
2 : azért ez a "jazzes világzene" elég tág fogalom. Pl. nekem van olyan amit imádok, de van olyan is amitől futkos a hideg a hátamon. Ez akkor a legszembetűnőbb, ha egy előadónál van ilyen. Nevet nem mondanék ... magyar.![]()
1 : szerintem először mindenkinek a "legnagyobb" ismeretlennel kell valamennyire tisztába jönni : saját magával. Ha ez megvan, egy lépéssel előbbre vagyunk a hifi terén is.kaef2 írta: ↑2024.06.26., szer. 14:101 : ... a hifizés még mindig maga a nagy ismeretlen és még nagyon sok mindent nem tudunk arról, hogy mit miért is szeretünk és az, hogy mi szeretjük mit jelenthet a másiknak.
2 : Ami persze nem baj, lehet, hogy csak az itteni aktív többség nem szereti a jazzes világzenét.
Könyveket lehetne írni annak a 3 mondatnak a kapcsán, amit írsz. Nem is egyet.Aszpirin írta: ↑2024.06.26., szer. 09:56Feri, szerintem Te tudod a legjobban, hogy a digitális kontra analóg egy hitvita, és a hitviták parttalanok és értelmetlenek, ezért nem érdemes sem megnyitni, sem kiprovokálni az új fejezetét ennek a soha véget nem érő cicaharcnak. Tudom, itt tévhiteket akartál eloszlatni, régebb én is próbáltam, de feladtam.kaef2 írta: ↑2024.06.26., szer. 09:37A történelmi hűség kedvéért megjegyezném, hogy habverés nem volt, én idéztem egy posztot pár napja, Steve Hoffmanntól a Facebookon, aki egyike azon kevés hangmérnököknek, akinek még a Miles Davis Kind Of Blue mesterszalagját is szivesen odaadja a jogtulajdonos, mert tudja, hogy értő kezekbe kerül.
Megjegyezném, hogy jól csináljátok a kiadványaitokkal, mert mindkét tábor megkapja amit szeretne, igen jó minőségben.
Kár, hogy az itteni legaktívabb szószólók között szinte senki nem él ezzel a lehetőséggel.

Akkor viszonylag eseti hiba lehetett az a perem.Snipi írta: ↑2024.06.26., szer. 12:24A habszivacs pereműeknél biztos. Speciel az AN/J-nek gumipereme van. Lehet, hogy sok minden évtizedekkel ezelőtt jelent meg, de azért azóta a tudomány és technika fejlődött annyit, hogy esetleg új dolgok is előjöttek, ami a jelzett hangsugárzóknál nincs. Amúgy a jelzett gumiperem - mint az írtam is - nem évtizedek után, hanem PÁR év alatt ment tönkre, és nem elporlad, hanem egyszerűen kilyukadt. (Amint szintén írtam.) Amúgy apám nagyon ritkán kapcsolta be a rendszerét - ő inkább építeni szerette az erősítőt mint hallgatni - és akkor se hangosan, szóval azt se lehet mondani, hogy a nem megfelelő használat miatt ment tönkre. Azért ment tönkre a GUMIPEREM, mert gyenge minőségű volt gondolom.kammerer írta: ↑2024.06.26., szer. 11:04Jellemzően VIFA és környéke. Azon nem érdemes fennakadni, hogy "régi konstrukció", mert minden hangsugárzó, a legfrissebb is "régi konstrukció". Amint a csöves erősítők is - és az A, A/B osztályú tranzisztorosok is (sőt, a D-osztály is évtizedekkel ezelőtt jelent meg).
A peremezésen se érdemes fennakadni, ugyanis az ugyanúgy az egymás ellen játszó paraméterek közti választás ill. kompromisszum kérdése, mint minden a hifiben. Aki habszivacs peremű hangszórót gyárt/vesz, az bevállalja, hogy 10-15 évente majdnem bizonyosan peremezni kell majd, mert porlad. Azért vállalja, aki vállalja, mert a habszivacs perem általában jobb hangminőségűnek tartatik, mint a tartós gumiperem.
A tavalyi Hifi Show 17 előadása közül az egyik egy megemlékezés volt Vass Andrási Gyuriról, és természetesen Csontos Istvánról is. Gyuri lányai, Jurecz Laci, Nagy József és Kürthy Tamás (RIP) segítségével emlékeztünk meg.Rock60 írta: ↑2024.06.26., szer. 13:14A nyolcvanas évek vége felé, amikor tájt megvásároltam az első Merlin Audio által értékesített terméket - Rock Reference - szoros barátság alakult ki köztem és a tulaj között.
Rengeteget voltam a Ráday-ban, jóformán többet hallgattam zenét az ottani rendszereken, mint a sajátomon.
Nem tudom mi az, ami abban a hangban nem tetszhet valakinek, én nagyon élveztem.
A teljes árspektrumban, a JPW Sonata - tól az ezüstös AN - E - ig, a Systemdeck - től a Voyd Reference - ig minden kategóriában kiemelkedő hang volt. / Nem hifi./
A Meishu, a Neiro és az Ongaku. Na ja.
Mindig fülemben cseng a hangjuk, bármikor elcserélném a mostanit rájuk.
Nem is ezt akartam írni, most már mindegy...![]()
Hanem, hogy egyetlen tönkrement szélű AN dobozzal sem találkoztam azokban az években és a következő 8 - 10 év alatt.
Utána már kevesebbet voltam a tűz közelében sajnos, házasság és egyebek...