Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Kérj telefonxerelötöl wékony többeres telefon belsö teflon xigetelésü wezetéket. Ezek kb 0,5mm wastagok. Álltalában piros és kék szinüek.
Ilyet nem lehet valahol kapni? Nem ismerek telefonszerelőt:)

Akko xedd ki a telodrototokbol, wagy abbol a drotbol amiwel a pc kapcsolodik a modemhez. De owatosan, mert jol be wan burkolwa a külsö szürke xigetelöwel.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Kérj telefonxerelötöl wékony többeres telefon belsö teflon xigetelésü wezetéket. Ezek kb 0,5mm wastagok. Álltalában piros és kék szinüek.
Ilyet nem lehet valahol kapni? Nem ismerek telefonszerelőt:)

Vendég

Kábelezzünk

Nos, nézegettem ezt a tűzálló kábelt, de nem írtad el véletlen? Nem a NHXH-ra gondoltál a NHXCH helyett? Csak mert abban különböznek hogy a C-sben van még egy "rézszalag koncentrikus vezető a külső köpeny alatt", amit gondolom nem kell bekötni sehova, vagy tévedek?

Olyat wegyé, amiben öxxesen négy ér wan. Rézszalag nélkül.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

És hangfalkábelre is van ötleted?
Wan.
Ha gyors, kissé magasbahuzo, de ugyanakkor xáraz hangot xeretnél, akkor CAT 7 UTP kábel. Bikábelezhetö. Hungarokabelnél Bp XIII. ker. lehet kapni párxáz Ft/m.
Ereöteljes basszus, jo sáwszélek, elewen hangzás de ugyanakkor kissé csöwesebb jellegü hangot ad a tüzállo kábel. A külsö narancsszinü burkátol meg kö pucolni, mert különben kezelhetetlenül merew.
Tipusa: NHXCH FE 180 E)0 4 eres, egyenként 2,5-ös wastag tömör réz.
Utobbit bármellik nagyágyuwal öxxe lehet ereszteni.
Xintén a Hungarokábelnél wan, de ha ott nem kapsz, akkor google.

Nos, nézegettem ezt a tűzálló kábelt, de nem írtad el véletlen? Nem a NHXH-ra gondoltál a NHXCH helyett? Csak mert abban különböznek hogy a C-sben van még egy "rézszalag koncentrikus vezető a külső köpeny alatt", amit gondolom nem kell bekötni sehova, vagy tévedek?

Vendég

Kábelezzünk

Wan.
Ha gyors, kissé magasbahuzo, de ugyanakkor xáraz hangot xeretnél, akkor CAT 7 UTP kábel. Bikábelezhetö. Hungarokabelnél Bp XIII. ker. lehet kapni párxáz Ft/m.
Ereöteljes basszus, jo sáwszélek, elewen hangzás de ugyanakkor kissé csöwesebb jellegü hangot ad a tüzállo kábel. A külsö narancsszinü burkátol meg kö pucolni, mert különben kezelhetetlenül merew.
Tipusa: NHXCH FE 180 E)0 4 eres, egyenként 2,5-ös wastag tömör réz.
Utobbit bármellik nagyágyuwal öxxe lehet ereszteni.
Xintén a Hungarokábelnél wan, de ha ott nem kapsz, akkor google.

Vendég

Kábelezzünk

gondolom DVI kábelre nincs ilyen jó tipp, kéne egy 5 méteres, ha elég drágán vesztegetik:(
de és nem ha:)

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: klepto »

Nekem bevállt a profigold, igaz nem 2000.Mekkora kéne?

Nekem a sima Profigoldból van 1db-om, nem az Oxypure-ból, ami 2000-2500.-Ft körül volt. Én nem estem hasra tőle, nekem olyan laposnak tűnik a hangja. Magasai sem élnek igazán, és a mélyei sem igazán erőteljesek. Jobban szól, mint egy 200.-Ft-os kínai érdekesség, de nem szól úgy, mint a 800.-Ft/méter áron vásárolt Oehlbach kábelem, aminek a hibáját lentebb leírtam. Az Oxypure lehet, hogy jobban szólna, de az már 10.000.-Ft/db, és annyit nem szánok kábelekre, mivel viszonylag sok, min. 7db kellene belőle.

Vendég

Kábelezzünk

gondolom DVI kábelre nincs ilyen jó tipp, kéne egy 5 méteres, ha elég drágán vesztegetik:(

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Sziasztok! 
Tudnátok ajánlani jó, de olcsó analóg összekötő kábelt?
Az összeg, amire gondoltam, nem röhögni, 2.000.-Ft/db.

Még olcsobban is tudok igenjot.
Wegyé legolcsobb rca dugokat kácsánál. Kérj telefonxerelötöl wékony többeres telefon belsö teflon xigetelésü wezetéket. Ezek kb 0,5mm wastagok. Álltalában piros és kék szinüek.
Wegyél teflon csöwet google kiadja, h hol lehet kapni. Ez a legdrágább. Huzd bele a wezetéket, forraszd be az RCA-kat, lex egy naonjo ic drotod.
Öxxehasonlitásra widd el igendrága ic-ket haxnálo barátaidhoz, dugd be, majd megrökönyödött fejüket nézwe, magadban hallkan mosolyogj...

Ez a megoldás milyen az arzachel féle ic-hez képest?

Hallgasd meg!

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: blakey »

Szóval milyen gyári kábelt tudnátok ajánlani?

Nekem bevállt a profigold, igaz nem 2000.
Mekkora kéne?

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Köszönöm, de mint mondtam, nem házi gyártást szeretnék...
Tele van a hócipőm vele, hogy tök sötétben a földön, vagy az ágyon kuporogva törökülésben szétégessem a kezem a forrasztással, mert satum nincs, amibe belefogjam, sem szerszámaim, sem asztalom, stb...
Én gyárit akarok!
Persze, ha tudtok olyan módszert, hogy 2 öltéssel összehozható egy kábel, akkor szóljatok, mert én szabó vagyok, meg sofőr, meg újságíró, és máshoz baromira nem értek, és totál elegem van abból, hogy fizessek is, meg dolgozzak is vele...
Szóval jót, olcsót, és gyárit akarok venni! Hangsúlyozom gyárit amit csak dugni kell, és nem forrasztgatni!
Szóval milyen gyári kábelt tudnátok ajánlani?

Vendég

Kábelezzünk

Sziasztok! 

Wegyé legolcsobb rca dugokat kácsánál. Kérj telefonxerelötöl wékony többeres telefon belsö teflon xigetelésü wezetéket. Ezek kb 0,5mm wastagok. Álltalában piros és kék szinüek.
Wegyél teflon csöwet google kiadja, h hol lehet kapni. Ez a legdrágább. Huzd bele a wezetéket, forraszd be az RCA-kat, lex egy naonjo ic drotod.
Öxxehasonlitásra widd el igendrága ic-ket haxnálo barátaidhoz, dugd be, majd megrökönyödött fejüket nézwe, magadban hallkan mosolyogj...

Hallgasd meg!

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Sziasztok! 

Vendég

Kábelezzünk

Sziasztok! 

Vendég

Kábelezzünk

Mert az említett kábel árához képest, egy tiszta rézvezetővel és egy jó dielektrummal(szigeteléssel) készül, szerintem a vékony sodrott kábelektől jobb hangot kellene, hogy adjon. Kérdés persze milyen zenét, készülékeket hallgatsz illetve itt van még az egyéni ízlés kérdése is.

Vendég

Kábelezzünk

Azért a rézből készült 75Ohm-os koaxokat én kipróbálnám a helyedben, szedd le róla a külső szigetelést+ az árnyékolást, csak a habosított szigetelés maradjon. És ebből szimmetrikusan 4szálat elkészítesz a legolcsóbb műanyagházas RCA-val, és esetleg többszálat is kipróbálhatsz ha nem lenne elég a mélytartomány. Vigyázz mert sok ilyen kábel készül vasból és csak réz bevonata van! Sajna gyáriak közül én ilyen olcsón elfogadhatót, nem tudok ajánlani.

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Sziasztok!

Jelenleg Oehlbach kábelt használok, pontosabban használnék, de nem igazán vált be. A hangja számomra tökéletes, de a vezetője kb. 10-15 hajszálvékony ezüstszál, ami összesodorva is csak 0,5cm átmérőjű, és bizonyos idő után, 3-6 hónap, mozgatás nélkül is eltörik tőben a forrasztásnál, amiből kezd marhára elegem lenni…
Mivel lehetne kiváltani, ami olcsó, de hasonló minőségű?
Ötlet híján eddig 2 kábelre gondoltam; az egyik a Kácsa-Audio Expert Line szériás kábele, a másik, a Klotz cég gyárilag szerelt jelkábele.
Az igazság az, valahogy egyikben sem bízom hangminőség tekintetében, bár inkább a Klotz felé hajlanék. Ezen kívül van itthon egy Profigold kábelem, ami az Oehlbach mellett kicsit unalmas, és lapos, ezért azt hanyagolnám, pedig árban beleférne a keretbe.
A Home Made kábelkísérleteken, CAT5 és társai, már túl vagyok, azok nem hatottak meg, ezért mindenképp gyári kábelt szeretnék.
Szóval, mit tudnátok ajánlani?

Vendég

Kábelezzünk

sziasztok

valaki hallott már a neotech nes-5010 vagy 5009 -es kábelekről
vagy esetleg tapasztalatok? nem sokat találtam a guglival... (érdekelne a veztők keresztmetszete és egyéb tech infó is)

kisvizi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kisvizi »

sziasztok.. 
egy kis segítségre lenne szükségem:
hangfal kábelt szeretnék beszerzeni, két féle zsinórban gondolkodom
vdh cs 122 és a qed Silver Anniversary-XT
tudtok mondani valamit róla pro és kontra

köszi

(beszéltem a 1 szakemberrel, ő vdh-t picit elmosósnak definiálta, a qed-el szemben "meg persze majdnem dupla lóvé")

Érdemes lenne az ATCféle CAV kábelt is megfülelned árához képpest meglepö drót,igen robosztus kivitelben.

"Idegeskedni annyi,mint mások hülyesége miatt, önmagunkon bosszút állni"

Bayerdynamic DT 990
A privit hamarabb olvasom!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5158

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

sziasztok.. 

köszi

(beszéltem a 1 szakemberrel, ő vdh-t picit elmosósnak definiálta, a qed-el szemben "meg persze majdnem dupla lóvé")

egyiket sem
gyűjtsél még, ha lehet, vagy
használj CAT7 kábelt!
olcsóbb és jobb a felsoroltaknál

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: AVX »

Én is egyetértek de nem csak kábel ügyben. JM LAb Utopiákat meg Jadis 500-as monokat megítélni /elítélni?/ csoportos ad hoc teszteken hát bizony nagyon felszínes és sekélyes kély. nem akarom látatlanul kritizálni az összejövetel szervezőjét de olyan 'méret a lényeg' benyomásom támadt. Hangfalépítőverseny, beírás verseny, 140 hangszórós hangfal stb. Nekem nem erről szól a zenehallgatás.
Abban van igazság,hogy a nagy JM Labokról 10 perc alatt nem lehet véleményt mondani.
Igazából ez nem teszt volt hanem csak egy rövid belehallgatás.
Egy kicsit látom,hogy zavar egy két dolog a cégemmel kapcsolatban.
Mi a Hivit képviseljük 9 országban és nem mi határozzuk meg a palettát.Ilyen méretű választék talán nem található más hazai cégeknél.Ezt csak azért írom,hogy mi sem a 140 hangszórós tipusból reméljük a csúcs forgalmat,de mivel a cégünk a gyár kiemelt partnere ezért minden terméket tartunk ami gyártásban szerepel.
A hiviről azért jó tudni,hogy amerikai cég és a világ egyik legnagyobb hangszóró gyártója,aki a Dynaudion kivül a Burmesternek és még több mint 20 gyárnak gyárt hangszórókat.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: AVX »

Lassan a testtel, meg a gyors látványos véleményekkel kábel ügyben! A VdH MCSilver kábel nem véletlenül került annyiba annakidején, meg most is, annak az az oka, hogy igenis nagyon jó. A VdH-nak nem érdeke túl drágán adni egy kábelt, mert minden árszegmensben van kínálata. Kábel elmélet ügyben meg jobb honlapot nehéz találni.http://www.vandenhul.com/artpap/cable_faq.htm
Vajon ellenőrizte valaki is, hogy pl. a csatlakozók tiszták voltak-e? Mindenkinek ajánlom, hogy minden kábelcsatlakozás előtt mind a dugókat, mind az aljzatot tisztítsa meg, mert sokat számít. A tisztítószer lehet denaturált szesz, toluol(óvatosan), vagy akár aceton is, a lényeg hogy a por, zsíros kosz lejöjjön a csatlakozásokról. (fülpálcika, papírzsepi,stb.) Utána lehet mindenféle varázs kenceficével is bűvölni a kábeleket, némelyik tényleg hasznos (más meg káros ). Természetesen a hangszórókábelekre is igaz az említett procedúra...

Köszönöm a tippet.
Kb 15 éve vettem azóta nem is használtam.Lehet,hogy tényleg megkellett volna tísztítanom.

zsola
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: -4

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: zsola »

sziasztok..

köszi

Hifritz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Hifritz »

Én is egyetértek de nem csak kábel ügyben. JM LAb Utopiákat meg Jadis 500-as monokat megítélni /elítélni?/ csoportos ad hoc teszteken hát bizony nagyon felszínes és sekélyes kély. nem akarom látatlanul kritizálni az összejövetel szervezőjét de olyan 'méret a lényeg' benyomásom támadt. Hangfalépítőverseny, beírás verseny, 140 hangszórós hangfal stb. Nekem nem erről szól a zenehallgatás.

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Cyrin »

Lassan a testtel, meg a gyors látványos véleményekkel kábel ügyben! A VdH MCSilver kábel nem véletlenül került annyiba annakidején, meg most is, annak az az oka, hogy igenis nagyon jó. A VdH-nak nem érdeke túl drágán adni egy kábelt, mert minden árszegmensben van kínálata. Kábel elmélet ügyben meg jobb honlapot nehéz találni.

Egyetértek. Honlap és kábelügyileg is.

A VDH Silver tipikusan nem az a bekötöm, oszt wáooooo.

Több annál.

Nekem is van egy igaz csak Silver IT.
no hifi, no cry...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”