Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Ha már itt tartunk, hálókábelnek mit ajánlasz? Oda is jó az, ami a hangfalhoz, nem?
Ha jo drot kell IC-nek olcson, akkor wegyél Arzachel drotot.
A tüzállo nem jo, mert merew és kemény, kezelhetetlen.
Különben wan elado MIG drotom xerelwe két pár sztereo átjátszo és 2x2,5m hangfal is.
Ez is jo drot. A KSL rézzel wan kb egy xinten.
Ja és nem enyim, csak behozták eladásra.
Kábelezzünk
Az. Egy kisebb távvezetékre való drót járt már nálam. Én is az egyeres, tömör drótokkal indítottam. Aztán sikerült kikisérletezni egy lassú és körülményes lágyítási technológiát, amivel nagyon fel lehetett javítani a hangminőséget. Aztán a szerencse összehozott több kábelgyártóval, olyan mérnökökkel, akik kábelgyártó gépeket terveznek és ilyeneket üzemeltetnek. Ja és zenerajongók is. Ritka jó kombináció. Sikerült mindenféle különlegesen gyártott anygahoz, szigeteléshez is hozzájutni, és kábelvizsgáló mikroszkóp, meg egyéb műszerekkel végignézni, elemezni, mitől mások az igazán jó speciálkábelek. Aztán az lett az eredmény, hogy a legjobb alapanyagok nem kerülnek olyan sorozatgyártott termékekbe, amik egy kábelboltban megvásárolhatók, és náhány drótnak annyira különleges a felépítése, amit szintén nem gyártanak ipari célokra. Aztán az is kiderült, hogy a metallurgiában a japánok a legjobbak. Ennyit az alapokról.
Havonta-kéthavonta egyszer biztos hoznak valamilyen drótot hozzám, hogy ezt hallgasd meg. Megszoktam. Nem követem el azt a hibát, hogy nem járatom hosszasan a saját láncomon. Nem követem el azt a hibát, hogy egy felépítésében egységes láncba illesztve felborítom annak az egyensúlyát, és így mondok itéletet. Van itthon egyeres, sodrott, drága és olcsó interkonnekt és hagszóró kábel is, amelyekből viszonylag homogén rendszert lehet összehozni, ha csak egy interkonnekt, vagy hangszóródrót kerül hozzám. Kérdezd meg pennát, mennyire NEM akartam csak egy Zu IC-t tesztelni. Nem is tettem.
És most pár apróság. HT-nak rövidíthető készülékem, drótom nincs. Ez azt hiszem ki is derül az aláírásomból.
A mások lejáratása a fenti szövegből, remélem egyértelműen kiderül nem igaz. Mintha a sommás itélet tőled származna, méghozzá úgy, hogy gyakorlatilag semmit sem tudtál a fentiekről. Szóval egy bocsánatkéréshez mit szólnál?
Miért kérnék bocsánatot?
Mert leirtam, h az ecceri felhasználo, aki nem ismer kábelgyártokat és nix pénze jo kábelekre, az is hallgathat walami olyat, amit esetleg csak drágábban, értsd 10-20-30e/m áron tuid megwenni?
Azért, h azt gondoltam, h nagy HT kábeleid wannak és kiderüt, h nem azok, azért kérek bocsot. Bocsánat.
Ellenben towábbra is azt mondom, h te sem tod, h nekem milyen lehetöségeim wannak, woltak kábeleket tesztelni.
Tehát te sem mondhacc rám semmit.
Wixont mondsz, sugalsz.
Japán kábelek télleg elég jok. A ConneSt interconnektünkhöz onnajst wásároljuk mi is.
Wixont wolt Kondo ezüst a birtokomba, és attol nem woltam elájulwa. Legalább is nem hozta azt a hangi minöséget, amit az ára alapján elwárhatna töle az ember. Perxe azért nagyon jo kábel még.
Kábelezzünk
Általában beszokott válni hálókábelnek is, legalább is nekem eddig ugyanazt a hatást hozta mint hangfalkábelként.
Kábelezzünk
Egyrészt nem mindenkinek tellik ful HT kábelekre, másrészt ha még nem proxáltad ezt a fajta kábelt, akkor miért mondasz rola wéleményt?
Helyes! Az az érzésem, az ilyen kábelek a sznobságon túllépni tudó, milliókkal nem rendelkező (és ennyit kábelre soha kiadni nem akaró), "kezdő" Zenekedvelők kábelei lehetnek.
Bigi! Ha már itt tartunk, hálókábelnek mit ajánlasz? Oda is jó az, ami a hangfalhoz, nem?
Kábelezzünk
Ezekből melyiket?
N2XCH FE 180/E 30
30 percig tűzálló, árnyékolt kábel, térhálós PE köpeny
N2XCH FE 180/E 90
90 percig tűzálló, árnyékolt kábel, térhálós PE köpeny
N2XH FE 180/E 30
30 percig tűzálló kábel, térhálós PE köpeny
N2XH FE 180/E 90
90 percig tűzálló kábel, térhálós PE köpeny
NHXCH FE 180/E 30
30 percig tűzálló, árnyékolt kábel, PE köpeny
NHXCH FE 180/E 90
90 percig tűzálló, árnyékolt kábel, PE köpeny
NHXH FE 180/E 30
30 percig tűzálló kábel, PE köpeny
NHXH FE 180/E 90
90 percig tűzálló kábel, PE köpeny
Linzi kft
Kábelezzünk
Egységesen ez wolt bekötwe mindenhowa, wagy pár röpke örára beraktad a HT-k közé, hátha jobb lex az egyenként negyedmilás drotnál a párszáz forintos?????
Oszt mert nálad nem jött be, hix nem egységes (xawaiddal élwe) wolt a drotozás, mindjárt le is irtad magadban, és másokat probálwa lejáratni jelentesz ki sommás itéleteket???
Wicc.
Kábelezzünk
Bigi, miért gondolod te mindenre, hogy én nem próbáltam?
Hol wetted és mikor?
Hozták és talán két hete, hogy hallgassam meg.
Értem.
És milyen xinü wolt és hány napig axximiláltad, mielött befogtad wolna a teszt hallgatásra?
No és mennyit hallgattad?
Kábelezzünk
Bigi, miért gondolod te mindenre, hogy én nem próbáltam?
Hol wetted és mikor?
Kábelezzünk
Utobbit bármellik nagyágyuwal öxxe lehet ereszteni.
Mindent mindennnel össze lehet ereszteni, de minek? Egy egységes, jó kábelezés esetén ezeknek a szükségmegoldások hamar kibuknak a hibái.
Egyrészt nem mindenkinek tellik ful HT kábelekre, másrészt ha még nem proxáltad ezt a fajta kábelt, akkor miért mondasz rola wéleményt?
Kábelezzünk
Olyat wegyé, amiben öxxesen négy ér wan. Rézszalag nélkül.
Egyutashoz nem jobb a 2 eres? Mert ilyen is van. Vagy a bikábelezés miatt írtad? A 4 mm2 túlzás?
Találtam 4 helyen...
Egyutashoz nyilwán elég a két eres is.
Elég a 2,5-ös wastagságu. Már az is tul merew.
Kábelezzünk
Nekem bevállt a profigold, igaz nem 2000.Mekkora kéne?
Nekem a sima Profigoldból van 1db-om, nem az Oxypure-ból, ami 2000-2500.-Ft körül volt.
Ha ilyen lenne, akkor nekem sem lenne jó és nem ajánlottam volna. Nekem sztereó láncban van és jó a hangja, van kellô mély, magas még az mp3-ak is szépen szólnak. Lehet, hogy nem ua. beszélünk, nekem ilyenem van, de gondolom te is errôl beszélsz. Szóval én szeretem a profigoldot (bandridge) kábeleket, minden összekötöm ilyen.
Kábelezzünk
Egyutashoz nem jobb a 2 eres? Mert ilyen is van. Vagy a bikábelezés miatt írtad? A 4 mm2 túlzás?
Találtam 4 helyen...
Kábelezzünk
Kérj telefonxerelötöl wékony többeres telefon belsö teflon xigetelésü wezetéket. Ezek kb 0,5mm wastagok. Álltalában piros és kék szinüek.
Ilyet nem lehet valahol kapni? Nem ismerek telefonszerelőt:)
Akko xedd ki a telodrototokbol, wagy abbol a drotbol amiwel a pc kapcsolodik a modemhez. De owatosan, mert jol be wan burkolwa a külsö szürke xigetelöwel.
Kábelezzünk
Kérj telefonxerelötöl wékony többeres telefon belsö teflon xigetelésü wezetéket. Ezek kb 0,5mm wastagok. Álltalában piros és kék szinüek.
Ilyet nem lehet valahol kapni? Nem ismerek telefonszerelőt:)
Kábelezzünk
Nos, nézegettem ezt a tűzálló kábelt, de nem írtad el véletlen? Nem a NHXH-ra gondoltál a NHXCH helyett? Csak mert abban különböznek hogy a C-sben van még egy "rézszalag koncentrikus vezető a külső köpeny alatt", amit gondolom nem kell bekötni sehova, vagy tévedek?
Kábelezzünk
És hangfalkábelre is van ötleted?
Wan.
Ha gyors, kissé magasbahuzo, de ugyanakkor xáraz hangot xeretnél, akkor CAT 7 UTP kábel. Bikábelezhetö. Hungarokabelnél Bp XIII. ker. lehet kapni párxáz Ft/m.
Ereöteljes basszus, jo sáwszélek, elewen hangzás de ugyanakkor kissé csöwesebb jellegü hangot ad a tüzállo kábel. A külsö narancsszinü burkátol meg kö pucolni, mert különben kezelhetetlenül merew.
Tipusa: NHXCH FE 180 E)0 4 eres, egyenként 2,5-ös wastag tömör réz.
Xintén a Hungarokábelnél wan, de ha ott nem kapsz, akkor google.
Nos, nézegettem ezt a tűzálló kábelt, de nem írtad el véletlen? Nem a NHXH-ra gondoltál a NHXCH helyett? Csak mert abban különböznek hogy a C-sben van még egy "rézszalag koncentrikus vezető a külső köpeny alatt", amit gondolom nem kell bekötni sehova, vagy tévedek?
Kábelezzünk
Wan.
Ha gyors, kissé magasbahuzo, de ugyanakkor xáraz hangot xeretnél, akkor CAT 7 UTP kábel. Bikábelezhetö. Hungarokabelnél Bp XIII. ker. lehet kapni párxáz Ft/m.
Ereöteljes basszus, jo sáwszélek, elewen hangzás de ugyanakkor kissé csöwesebb jellegü hangot ad a tüzállo kábel. A külsö narancsszinü burkátol meg kö pucolni, mert különben kezelhetetlenül merew.
Tipusa: NHXCH FE 180 E)0 4 eres, egyenként 2,5-ös wastag tömör réz.
Xintén a Hungarokábelnél wan, de ha ott nem kapsz, akkor google.
Kábelezzünk
gondolom DVI kábelre nincs ilyen jó tipp, kéne egy 5 méteres, ha elég drágán vesztegetik:(
de és nem ha:)
Kábelezzünk
Nekem bevállt a profigold, igaz nem 2000.Mekkora kéne?
Nekem a sima Profigoldból van 1db-om, nem az Oxypure-ból, ami 2000-2500.-Ft körül volt. Én nem estem hasra tőle, nekem olyan laposnak tűnik a hangja. Magasai sem élnek igazán, és a mélyei sem igazán erőteljesek. Jobban szól, mint egy 200.-Ft-os kínai érdekesség, de nem szól úgy, mint a 800.-Ft/méter áron vásárolt Oehlbach kábelem, aminek a hibáját lentebb leírtam. Az Oxypure lehet, hogy jobban szólna, de az már 10.000.-Ft/db, és annyit nem szánok kábelekre, mivel viszonylag sok, min. 7db kellene belőle.
Kábelezzünk
gondolom DVI kábelre nincs ilyen jó tipp, kéne egy 5 méteres, ha elég drágán vesztegetik:(
Kábelezzünk
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani jó, de olcsó analóg összekötő kábelt?
Az összeg, amire gondoltam, nem röhögni, 2.000.-Ft/db.
Még olcsobban is tudok igenjot.
Wegyé legolcsobb rca dugokat kácsánál. Kérj telefonxerelötöl wékony többeres telefon belsö teflon xigetelésü wezetéket. Ezek kb 0,5mm wastagok. Álltalában piros és kék szinüek.
Wegyél teflon csöwet google kiadja, h hol lehet kapni. Ez a legdrágább. Huzd bele a wezetéket, forraszd be az RCA-kat, lex egy naonjo ic drotod.
Öxxehasonlitásra widd el igendrága ic-ket haxnálo barátaidhoz, dugd be, majd megrökönyödött fejüket nézwe, magadban hallkan mosolyogj...
Ez a megoldás milyen az arzachel féle ic-hez képest?
Hallgasd meg!
Kábelezzünk
Szóval milyen gyári kábelt tudnátok ajánlani?
Nekem bevállt a profigold, igaz nem 2000.
Mekkora kéne?
Kábelezzünk
Köszönöm, de mint mondtam, nem házi gyártást szeretnék...
Tele van a hócipőm vele, hogy tök sötétben a földön, vagy az ágyon kuporogva törökülésben szétégessem a kezem a forrasztással, mert satum nincs, amibe belefogjam, sem szerszámaim, sem asztalom, stb...
Én gyárit akarok!
Persze, ha tudtok olyan módszert, hogy 2 öltéssel összehozható egy kábel, akkor szóljatok, mert én szabó vagyok, meg sofőr, meg újságíró, és máshoz baromira nem értek, és totál elegem van abból, hogy fizessek is, meg dolgozzak is vele...
Szóval jót, olcsót, és gyárit akarok venni! Hangsúlyozom gyárit amit csak dugni kell, és nem forrasztgatni!
Szóval milyen gyári kábelt tudnátok ajánlani?
Kábelezzünk
Sziasztok!
Wegyé legolcsobb rca dugokat kácsánál. Kérj telefonxerelötöl wékony többeres telefon belsö teflon xigetelésü wezetéket. Ezek kb 0,5mm wastagok. Álltalában piros és kék szinüek.
Wegyél teflon csöwet google kiadja, h hol lehet kapni. Ez a legdrágább. Huzd bele a wezetéket, forraszd be az RCA-kat, lex egy naonjo ic drotod.
Öxxehasonlitásra widd el igendrága ic-ket haxnálo barátaidhoz, dugd be, majd megrökönyödött fejüket nézwe, magadban hallkan mosolyogj...
Hallgasd meg!
Kábelezzünk
Sziasztok!