Nekem még nem volt ilyen problémám patentszemmel soha.
Shimano? Vagy valami más márka?
Hányszor bontottad meg?

Nekem még nem volt ilyen problémám patentszemmel soha.
Ez a sima fejlődési golyamat. Egy 3p, de még 20évvel ezelőtti bicaj is csak abban hasonlít a maira, hogy váz, 2 kerék, nyereg, kormány

Jóval alacsonyabb nyomással megy már a kerékpáros, mint anno. Én jelenleg a 28-as külsőnél 6,1, de a 32-essel 5,1 baron gurulok, 115 kilóval.

A tiéd sokkal jobban be van forgatva, aztán jön asebié és végül az enyém, ahogy néztem a Tisza tónál.revox írta: ↑2025.09.08., hétf. 07:38
Látszik amúgy, hogy a fotó is rátesz.
Nálam elég kemény beforgatás van és még a régi fékkarok,nem az új, ami kicsit befele döntött. A fékkar alsó vége bőven kilóg a kormány szélső síkjától![]()
Egyébként ez az 5 centi elég engedékeny lett. Az kb elég is. Nemrég még szögben adták meg és a bírók sacc-kb nézték, szemre, ami nem volt kellően valid. Ez be volt harangozva, milyen szigorítás lesz, szerintem ez így "lazult"

Esetleg egy ilyen? Természetesen piros bandázzsal (passzolna a vázhoz).
Látszik amúgy, hogy a fotó is rátesz.Vinkler írta: ↑2025.09.07., vas. 22:110,5-ös fotó. Élőben nem néz ki ennyire hardcore-nak. Magjött az új kormányom, majd megmérem, h mik a számok.revox írta: ↑2025.09.07., vas. 21:35Nekem is kb ilyen.Rotox írta: ↑2025.09.07., vas. 21:05
"there must be a maximum distance of 50 mm between the inside of the brake lever and the outer edge of the handlebar on the same side"
https://www.uci.org/pressrelease/uci-st ... NHKNe2Rvbx
És akkor már egy mai tőlem is.![]()
Sokszor mondtam már,szem behuny, kar előrenyújt, mintha megfognánk a kormányt a fékkarnál. Szem kinyit és nézd meg, hogy áll a csuklód.
Egyébként lejtőn kanyarogva jön ki legjobban,desíkon sr baj, ha neki természetes helyzetben áll

Én egyelőre maradok a 32c-nél.

0,5-ös fotó. Élőben nem néz ki ennyire hardcore-nak. Magjött az új kormányom, majd megmérem, h mik a számok.revox írta: ↑2025.09.07., vas. 21:35Nekem is kb ilyen.Rotox írta: ↑2025.09.07., vas. 21:05
"there must be a maximum distance of 50 mm between the inside of the brake lever and the outer edge of the handlebar on the same side"
Sokszor mondtam már,szem behuny, kar előrenyújt, mintha megfognánk a kormányt a fékkarnál. Szem kinyit és nézd meg, hogy áll a csuklód.
Egyébként lejtőn kanyarogva jön ki legjobban,desíkon sr baj, ha neki természetes helyzetben áll
Nekem is kb ilyen.Rotox írta: ↑2025.09.07., vas. 21:05
Hasznàlták azt sokan, csak nálunk nem. De xarakodás, bár gyakorlattal nem vészes mutatvány a feltétele. Itthon 10-15 éve alig volt értelmes kerék, még versenyzői körökben sem, nemhogy a macerás és akkor még bőven dupla árú szingóval kínlódjanak. (A nagyon lóvés, Margitszigeten körözőket hagyjuk ki a számításból. Csak a versenyzök készleteit nézve, akiknek fontos is volt a teljesítmény) De azért láttam, ebayn, amikor 20ezer volt egy Conti Competition gumi, hogy pattintották el 50 körül a csak versenycsapatoknak gyártott, latexes belsős LTD gumikat. Nyilván, akit nem érintett,,nem figyelte, sose sikerült ilyen LTD-t elhozni. Angolok egekig elmentek liciteken.Vinkler írta: ↑2025.09.07., vas. 20:41Szerintem a kutya sem használja. Én sosem szerettem, de ez az én bajom.revox írta: ↑2025.09.07., vas. 18:36Ezt nem reagáltam le, de kinti viszonyokról volt szó. Ott nagyon sok amatőr használta és még ma is használják, de nyilván fogy a számuk.
Itthon csak versenycsapatok használták és néhány elvetemült. Lassan spájzolni kell, idővel el fog tűnni. Egy-két gyártó ha még gyártani fogja, LP árban lesznek![]()

Vinkler ezt lexarja, különben meg azért van beforgatva, hogy átférjen a Visegrád kapun.Rotox írta: ↑2025.09.07., vas. 21:05

Szerintem a kutya sem használja. Én sosem szerettem, de ez az én bajom.revox írta: ↑2025.09.07., vas. 18:36Ezt nem reagáltam le, de kinti viszonyokról volt szó. Ott nagyon sok amatőr használta és még ma is használják, de nyilván fogy a számuk.
Itthon csak versenycsapatok használták és néhány elvetemült. Lassan spájzolni kell, idővel el fog tűnni. Egy-két gyártó ha még gyártani fogja, LP árban lesznek

Ezt nem reagáltam le, de kinti viszonyokról volt szó. Ott nagyon sok amatőr használta és még ma is használják, de nyilván fogy a számuk.
A szingó másik erénye és talán ez a fő a 25ös gumik óta, hogy nincs felütéses defekt. A tubelessel ezzel hakniztak, hogy így válik okafogyottá a szingó, mert szintén, csak szúrt defektet tud összeszedni.Vinkler írta: ↑2025.09.07., vas. 17:19Milyen kampány?revox írta: ↑2025.09.07., vas. 17:06Nekem ennek kampányszaga van. Kint még sok boomer szingózik, ilyenekkel terelgetik az ősembereketVinkler írta: ↑2025.09.07., vas. 10:44After more than a hundred years of dominance in professional cycling, tubular tires have completely disappeared from the 2025 Tour de France. Not a single team is using them this year. The question is, what led to their sudden decline and what factors truly sealed their fate?
Változik a világ.
Kiváncsi leszek, h mikor kukázzák a hookless felniket is?![]()
![]()
Engem azonnal meghatott
Ja, még a tubeless csak-csak, de a hooklest sose értettem![]()
A pro-kon kívül kb 10-13 éve alig használják, én a PRO-kat sem értettem egy ideje. Egyszerűen elmúlt az idő felette. Az új abroncsok annyit fejlődtek az elmúlt időkben, h okafogyottá vált, a magas nyomású és macerás szingó. Az abroncsok szélességével is okafogyottá vált, hiszen ezzel a nyomásértékek is szépen kúsztak lefelé. Jól van ez így.
A hooklesst egyáltalán nem értem, a tubeless pedig a macera miatt nekem nem, köszönöm. Én maradok a belsőnél. A TPU-ra váltas benne van a levegőben, bár az új Conti GP5000-hez ajándékba kaptam a Conti belsőket.![]()

Milyen kampány?revox írta: ↑2025.09.07., vas. 17:06Nekem ennek kampányszaga van. Kint még sok boomer szingózik, ilyenekkel terelgetik az ősembereketVinkler írta: ↑2025.09.07., vas. 10:44After more than a hundred years of dominance in professional cycling, tubular tires have completely disappeared from the 2025 Tour de France. Not a single team is using them this year. The question is, what led to their sudden decline and what factors truly sealed their fate?
Változik a világ.
![]()
Engem azonnal meghatott
Ja, még a tubeless csak-csak, de a hooklest sose értettem

Nekem ennek kampányszaga van. Kint még sok boomer szingózik, ilyenekkel terelgetik az ősembereketVinkler írta: ↑2025.09.07., vas. 10:44After more than a hundred years of dominance in professional cycling, tubular tires have completely disappeared from the 2025 Tour de France. Not a single team is using them this year. The question is, what led to their sudden decline and what factors truly sealed their fate?
Változik a világ.

Nagyon csendesen fogják ejteni. Hacsak nem sikerül lenyomni a felhasználók torkán, hogy ha pár milliméterrel, pár psi-vel eltérnek a megadott értékektől, akkor rommá törhetik magukat. Gyanítom, a borítékolható perek és a presztízsveszteség többet vinne, mint amit az olcsóbb gyártás hoz, úgyhogy szerintem szép csendesen kihátrálnak majd.