Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

HiNd
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Re: Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Hozzászólás Szerző: HiNd »

Kedves Fórumtársak!
Köszönöm mindenkinek a segítséget és a hozzászólásokat! Úgy tűnik lesz lehetőségem egy Marantz-ot meghallgatni, így a helyzet szépen kezd megoldódni. A kérdést ezennel lezárom.

HiNd

kopaszbarack írta:
2025.08.19., kedd 14:02
HiNd írta:
2025.08.18., hétf. 23:48

"• Vagy esetleg van olyan jellegzetessége az erősítőnek, ami miatt máshol kellene keresnem a problémát?"

Kàbelekkel nem próbáltad "hangolni"? Akár az xlr vagy a hangsugárzó kábeled (amik újak a rendszeredben), de egy táp is ki /helyrebillentheti a hangzásideálod. Az Av online teszt végén ezt fel is hozzák!
Köszi a tippet, teljesen jogos, amit írsz!
Ezért is váltottam a QED XT25-ről Kimber 8PR-re, mert sokan dicsérték a zeneibb, melegebb karaktere miatt, illetve hogy a basszuson javít. Ez már kellően bejáratott darab, nem friss kábel. Próbáltam a felső és az alsó terminálba kötni is, de sajnos így sem lett az igazi. Az XLR kábel viszonylag új (KáCsa KCO-RTC1X), korábban nem volt használva.

A tápkábeleknél még nem tartok, egyelőre a gyári van bent (ne egyetek meg érte :') ). Nem zárom ki teljesen, amit írsz, de úgy érzem, nálam inkább nagyobb változásra van szükség, a finomítások lehet nem hoznak áttörést.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 585

Hozzászólás Szerző: Snipi »

HiNd írta:
2025.08.19., kedd 14:49
Köszi, hogy megosztottad a tapasztalatodat! Szóval mégsem mítosz, hogy a CA erősítők jól szólnak :smile29: Szerintem nálam a MA fém dómja a hunyó, bár nem vagyok szakértő, de olvastam, hogy emiatt nehezebb párosítani. Még hallgatok pár véleményt, de már fantáziálok egy Marantz vagy Arcam párosítással, csak nem tudom, van-e ebben az árkategóriában XLR, és tényleg megérné-e, illetve meghallgatok más ajánlásokat is. Ha az erősítőt cserélném, akkor lehet olcsóbban és gyorsabban lezárhatnám ezt a történetet, úgyhogy minden tanács jól jön. :D
A fémdómos gyanúd nem butaság. Én B&W hangsugárzókat használok, és azok is fémdómosak (az egy 302-es kivételével) és azok is nagyon háklisak az erősítőre. De amivel jók, azokkal nagyon jók. (Igaz amivel meg rosszak, azokkal nagyon rosszak.)

HiNd

Snipi írta:
2025.08.19., kedd 11:48
HiNd írta:
Sziasztok!

Szeretném meghallgatni a tapasztaltabbak véleményét a CA azur 851a erősítővel kapcsolatban. Nemrég került hozzám ez az erősítő, amit egy MA Silver RX6-tal kötöttem össze. Nagy reményekkel vágtam bele, mert a CA-ról sok jót olvastam, de nálam valahogy nem az igazi az összhang.

A hangzás részletes, de nem természetes. A basszus feszes, viszont száraz, hiányzik belőle a teltség. Összességében inkább fárasztónak érzem, mint zeneinek, sokszor el is megy a kedvem a hallgatástól. Próbáltam javítani rajta, például kapott mellé egy Musician Draco R2R DAC-ot és egy pár Kimber 8PR kábelt, de sajnos így sem lett meg az a „varázs”. Pedig amikor a Silver RX6-ot egy Rotel RA 06-tal hallgattam meg, sokkal zeneibb, kiegyensúlyozottabb, életszerűbb volt a hang, pedig kategóriában lentebb van. Ez a 851a nálam inkább túl analitikus, túl precíz, ami egy idő után zavaró. Az előző tulajdonos is pont emiatt vált meg tőle, nála egy Q Acoustics 3020i-vel párosítva sem volt ideális, bár ott kevésbé jött ki ennyire élesen ez a karakter. Továbbá olvastam, hogy az AV Online tesztjében a Sonus Faber Venere 2.0-val remekelt, míg külföldi fórumokon az Epos Elan 35 és a Spendor A6 vált be.

Jelenleg elsősorban szeretném kideríteni, valóban a hangfalak okozzák-e a problémát, és csak ha tényleg ott van a gond, akkor gondolkodnék új hangfalon. Kb. 200–400 ezer ft-ot szánnék rá, a szobám mérete 20 m², és ha van lehetőség szívesen meghallgatnám a hozzávaló hangfalakat is.

Szóval arra lennék kíváncsi:
• Mely hangfalak passzolnak jól az azur 851a-hoz, hogy szelídebb, zeneibb hangzást kapjak?
• Vagy esetleg van olyan jellegzetessége az erősítőnek, ami miatt máshol kellene keresnem a problémát?
• Merre érdemes elindulni, ha sokféle műfajból szeretném kihozni a legtöbbet, de hosszabb távon is élvezhető maradjon a hangzás?

Köszi előre is minden véleményt és segítséget!
Én egyszer hallottam ilyen erősítőt egy régebbi Tannoy R2 hangfallal. Az nagyon-nagyon zenei volt. Régen volt, de annyira tetszett, hogy nem fogom elfelejteni sose. (Max. ha már nagyon öreg és demens leszek.)
Szóval szerintem az egy nagyon jó erősítő. Mondjuk a Monitor Audio is nagyon jó hangfal, csak hát akkor valszeg. ők ketten nem szeretik egymást.
És akkor itt jön a nehéz feladat : eldöntened, hogy akkor most a hangsugárzót vagy az erősítőt cseréled ... :D
Köszi, hogy megosztottad a tapasztalatodat! Szóval mégsem mítosz, hogy a CA erősítők jól szólnak :smile29: Szerintem nálam a MA fém dómja a hunyó, bár nem vagyok szakértő, de olvastam, hogy emiatt nehezebb párosítani. Még hallgatok pár véleményt, de már fantáziálok egy Marantz vagy Arcam párosítással, csak nem tudom, van-e ebben az árkategóriában XLR, és tényleg megérné-e, illetve meghallgatok más ajánlásokat is. Ha az erősítőt cserélném, akkor lehet olcsóbban és gyorsabban lezárhatnám ezt a történetet, úgyhogy minden tanács jól jön. :D

kopaszbarack
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 68

Hozzászólás Szerző: kopaszbarack »

HiNd írta:

"• Vagy esetleg van olyan jellegzetessége az erősítőnek, ami miatt máshol kellene keresnem a problémát?"

Kàbelekkel nem próbáltad "hangolni"? Akár az xlr vagy a hangsugárzó kábeled (amik újak a rendszeredben), de egy táp is ki /helyrebillentheti a hangzásideálod. Az Av online teszt végén ezt fel is hozzák!
Ez itt az a hely ahol az objektív is szubjektív.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 585

Hozzászólás Szerző: Snipi »

HiNd írta:
Sziasztok!

Szeretném meghallgatni a tapasztaltabbak véleményét a CA azur 851a erősítővel kapcsolatban. Nemrég került hozzám ez az erősítő, amit egy MA Silver RX6-tal kötöttem össze. Nagy reményekkel vágtam bele, mert a CA-ról sok jót olvastam, de nálam valahogy nem az igazi az összhang.

A hangzás részletes, de nem természetes. A basszus feszes, viszont száraz, hiányzik belőle a teltség. Összességében inkább fárasztónak érzem, mint zeneinek, sokszor el is megy a kedvem a hallgatástól. Próbáltam javítani rajta, például kapott mellé egy Musician Draco R2R DAC-ot és egy pár Kimber 8PR kábelt, de sajnos így sem lett meg az a „varázs”. Pedig amikor a Silver RX6-ot egy Rotel RA 06-tal hallgattam meg, sokkal zeneibb, kiegyensúlyozottabb, életszerűbb volt a hang, pedig kategóriában lentebb van. Ez a 851a nálam inkább túl analitikus, túl precíz, ami egy idő után zavaró. Az előző tulajdonos is pont emiatt vált meg tőle, nála egy Q Acoustics 3020i-vel párosítva sem volt ideális, bár ott kevésbé jött ki ennyire élesen ez a karakter. Továbbá olvastam, hogy az AV Online tesztjében a Sonus Faber Venere 2.0-val remekelt, míg külföldi fórumokon az Epos Elan 35 és a Spendor A6 vált be.

Jelenleg elsősorban szeretném kideríteni, valóban a hangfalak okozzák-e a problémát, és csak ha tényleg ott van a gond, akkor gondolkodnék új hangfalon. Kb. 200–400 ezer ft-ot szánnék rá, a szobám mérete 20 m², és ha van lehetőség szívesen meghallgatnám a hozzávaló hangfalakat is.

• Mely hangfalak passzolnak jól az azur 851a-hoz, hogy szelídebb, zeneibb hangzást kapjak?
• Vagy esetleg van olyan jellegzetessége az erősítőnek, ami miatt máshol kellene keresnem a problémát?
• Merre érdemes elindulni, ha sokféle műfajból szeretném kihozni a legtöbbet, de hosszabb távon is élvezhető maradjon a hangzás?

Én egyszer hallottam ilyen erősítőt egy régebbi Tannoy R2 hangfallal. Az nagyon-nagyon zenei volt. Régen volt, de annyira tetszett, hogy nem fogom elfelejteni sose. (Max. ha már nagyon öreg és demens leszek.)
Szóval szerintem az egy nagyon jó erősítő. Mondjuk a Monitor Audio is nagyon jó hangfal, csak hát akkor valszeg. ők ketten nem szeretik egymást.
És akkor itt jön a nehéz feladat : eldöntened, hogy akkor most a hangsugárzót vagy az erősítőt cseréled ... :D

HiNd

Köszi a választ!
Úgy 2 hónapja került hozzám az RX6, és szerintem alapból nincs baj a szobával, mert az előző tulajnál egy kisebb helyiségben szólt, mégis jobban teljesített. Nálam sajnos még egyszer sem sikerült igazán jól megszólalnia, maximum kipróbáláskor volt az igazi a rotel al. Lehet, hogy akusztikailag nem tökéletes a szoba, de nem gondolnám, hogy ennyire befolyásolná a végeredményt.
Az erősítőhöz azért ragaszkodtam, mert sok jót olvastam róla, és úgy éreztem kategóriában előrelépést jelenthet. Plusz vonzott a balanced XLR lehetősége is, mert sok helyen azt írták, az hozza ki belőle a legtöbbet. Emiatt is érdekelne, hogy azok, akik szintén 851A-t használnak, milyen hangsugárzóval hallgatják, és mennyire más arcát tudja mutatni egy megfelelő párosításban.
Ahogy te is írtad könnyen lehet, hogy valóban egy erősítőcsere megoldaná a problémát, de előtte szeretném meghallgatni mások tapasztalatait, hátha a párosítás nem jó.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3504

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

HiNd írta:
Sziasztok!

Szeretném meghallgatni a tapasztaltabbak véleményét a CA azur 851a erősítővel kapcsolatban. Nemrég került hozzám ez az erősítő, amit egy MA Silver RX6-tal kötöttem össze....
Az RX6 mióta van meg, és a szobába amúgy passzolt eddig?
Ha eddig jó volt, és passzol a helyiségbe, akkor lehet inkább a CA erősítőtől kéne megválni.
Miért ragaszkodsz ennyire a 851A-hoz, ha elmondásod szerint is ugyanezért adra el az előző tulaj.
Ha hangsugárzót cserélsz, lehet a szobába nem fog passzolni, azzal meg semmit sem tehetsz, míg erősítőt bármennyit próbálhatsz.
Csak a Marantz! :-D

HiNd

Sziasztok!

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 893

Hozzászólás Szerző: fererencz »

bisicz írta:
2025.08.13., szer. 14:53
Sziasztok!

Most a polk ES szettem (ES20,ES35c,ES10) helyett keresgélek valami kevésbé harsány típust(meg kisebb fontokat, mert ez elég behemót nekem ide méretben) és ha már váltok, akkor nem bánnám a minőségbeli ugrást sem.

Szoba mérete 18m2-es panel.
Erősítő Denon 3500h
Sub Velodyne SPL 800i

És akkor amiket én néztem helyette:
1. Dali oberon 1+oberon vokal (ezt most 170-ért meg tudnám venni használtan)+oberon 1 pár háttérnek i
2. Mission Qx-1 mk2 4db+qx-c mk2 center vagy
3. várjak egy kef q150 eladóra hátha lesz, mert az eredeti terv kef q150+q250c, de q150-et nem látok most eladót.
4. Wharfedale EVO 4.1+Wharfedale Evo 4 C ez már picit drágább lenne

Esetleg ha van másik ajánlás szívesen veszem azt is!
https://www.spinorama.org/compare.html? ... rsion1=asr

https://www.spinorama.org/compare.html? ... rsion1=eac
Nem szotkam hibázni.

bisicz
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: bisicz »

Sziasztok!

Most a polk ES szettem (ES20,ES35c,ES10) helyett keresgélek valami kevésbé harsány típust(meg kisebb fontokat, mert ez elég behemót nekem ide méretben) és ha már váltok, akkor nem bánnám a minőségbeli ugrást sem.

Szoba mérete 18m2-es panel.
Erősítő Denon 3500h
Sub Velodyne SPL 800i

És akkor amiket én néztem helyette:
1. Dali oberon 1+oberon vokal (ezt most 170-ért meg tudnám venni használtan)+oberon 1 pár háttérnek i
2. Mission Qx-1 mk2 4db+qx-c mk2 center vagy
3. várjak egy kef q150 eladóra hátha lesz, mert az eredeti terv kef q150+q250c, de q150-et nem látok most eladót.
4. Wharfedale EVO 4.1+Wharfedale Evo 4 C ez már picit drágább lenne

Esetleg ha van másik ajánlás szívesen veszem azt is!

Ashamedavah

Hozzászólás Szerző: Ashamedavah »

ELnézést kérek, mindig belekavarodom. Ez egy Klipsch rp-280f.

Andy76
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 37

Re: Klipsch r-280f

Hozzászólás Szerző: Andy76 »

ZolaBA írta:
2025.08.08., pén. 08:44
Andy76 írta:
2025.08.08., pén. 08:06
Szerencsésebb lett volna "szakértőként"
Bár ilyet nem is állítottam, de tényleg nem vagyok szakértő!
Mert minden szakertő Klipsch-et hallgat. Zenére.
:fekverohog:
Igen ezt látom, írnod sem kellett volna.Megelőlegeztem a titulust neked.
Pont a lényeg nem ragadt meg, de nem gond, boldog ember vagy így 31_1_21.gif
CambridgeAudio PolkAudio REL

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1724

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Andy76 írta:
2025.08.08., pén. 08:06
Szerencsésebb lett volna "szakértőként"
Bár ilyet nem is állítottam, de tényleg nem vagyok szakértő!
Mert minden szakertő Klipsch-et hallgat. Zenére.
:fekverohog:
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Andy76
Nincs visszaút
Nincs visszaút

ZolaBA írta:
2025.08.08., pén. 07:08
Ashamedavah írta:
2025.08.07., csüt. 23:30
Mások is tapasztalták a Klipsch hangfalaknál ezt a túlzott középmagas élességet és térszűkösséget?
Ami nekem volt klipsch elsőre bomba jó, majd kicsit bántó a magas, majd nagyon bántó a magas és csak erre tudok figyelni, majd próbálkozás hegyek, igazi megoldás nélkül, végül eladás. Másnak meg tökéletes. Nem vagyunk egyformák.

Én mielőtt adok valaki véleményére/fülére, megnézem ha lehet, hogy mit hallgat... és ha pl Klipsch-et akkor nem fogom neki elhinni, hogy pl. a REL "összehasonlíthatatlanul" jobb, mint az SVS ;) De ugyan ezen logika mentén nekem sem kell hinni, mert mióta jó idő van csak a B&W AM-1 -et hallgatom az udvari szaletliben, jó levegőn, zöld környezetben, hideg sörrel :D
Igaz,meg is kérdezhetted volna,ha már az olvasás és értelmezés nehézkes.Az "összehasonlíthatatlan"az a minőségre vonatkozott.Ami tény.Lehet szerencsétlen szót használtam,ami nem épp megfelelő,elismerem,de hangsúlyozni szerettem volna az svs márka túlfeszített marketingét,ami a valóságban használatban gyengébb,mint a REL pédául...
Az meg hogy kinek mi a jó,mit hallgat a klipsch-el kapcsolatban szubjektív.A megjegyzésedből az viszont kiderült,fogalmad sincs(ami nem baj)a klipsch termékekről.Amit én hallgatok az egy RF modell,aminek köze nincs az R és RP szériákhoz,ez jóval közelebb áll az RF7 modellhez...Olvass utána,ha már nézed ki mit és hogy hallgat.
Szerencsésebb lett volna "szakértőként" azt megjegyezni,hogy olyan modell amit a kérdező ír,nincs...R280F,nem létezik...Vagy R28F vagy RP280F van.Nos ebben az esetben sem egy hangról és minőségről beszélünk.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 893

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Ashamedavah írta:
Tapasztalataim a Monitor Audio Bronze 6 és a Klipsch R-280F hangfalakkal – tanácsot szeretnék kérni
Én úgy tudom, a térérzetnél kulcsfontosságú a hallgató helyzete, a sugárzók helyzete a helyiségben, valamint a direkt és visszavert hangok aránya. Tudomásom szerint a Klipsch magas szekciója kialakítása révén direktebb, mint az MA esetén, vagyis az oldalról visszaverődő hangok sokkal halkabbak (talán itt jön be az itt klasszikus teresség fogalma?).
Ahogy előbb is írták, nincs (kivéve a szélsőségek) általános recept. Az egyén hallása, a szoba alakja, csillapítása kritikus.
Az EQ járható út lehet a hangolásban, de az nem fekete-fehér (valószínűleg szűk sávban kell módosítani), az akusztikai kezeléssel (nem kell komoly dologra gondolni, lehet, hogy most oldalt pl elnyelők vannak, vagy könyvespolc?) összhangban kell csinálni. Vagy kipróbálsz 1001-féle hangsugárzót, és az egyik pont jól fog illeszkedni, vagy már elég jónak akarod majd hallani. :D

https://www.spinorama.org/compare.html? ... rsion1=asr
Nem szotkam hibázni.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1724

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Ashamedavah írta:
Mások is tapasztalták a Klipsch hangfalaknál ezt a túlzott középmagas élességet és térszűkösséget?
Ami nekem volt klipsch elsőre bomba jó, majd kicsit bántó a magas, majd nagyon bántó a magas és csak erre tudok figyelni, majd próbálkozás hegyek, igazi megoldás nélkül, végül eladás. Másnak meg tökéletes. Nem vagyunk egyformák.

Én mielőtt adok valaki véleményére/fülére, megnézem ha lehet, hogy mit hallgat... és ha pl Klipsch-et akkor nem fogom neki elhinni, hogy pl. a REL "összehasonlíthatatlanul" jobb, mint az SVS ;) De ugyan ezen logika mentén nekem sem kell hinni, mert mióta jó idő van csak a B&W AM-1 -et hallgatom az udvari szaletliben, jó levegőn, zöld környezetben, hideg sörrel :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6306

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Ashamedavah írta:
Tapasztalataim a Monitor Audio Bronze 6 és a Klipsch R-280F hangfalakkal – tanácsot szeretnék kérni
A kérdés átkerült a helyére.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Ashamedavah

Klipsch r-280f

Hozzászólás Szerző: Ashamedavah »

Korábban Monitor Audio Bronze 6 hangsugárzókat használtam, amelyeket kifejezetten kedveltem. A jazz és vokális műfajokban kimagaslóan teljesítettek: tágas, levegős színpadábrázolás, kiváló térérzet, és számomra kellemes, részletező középmagas tartomány jellemezte a hangképet.

Ugyanakkor két dolog hiányzott:

A mélytartomány számomra kevésnek bizonyult, főleg nagyobb hangerőn sem volt elég testes a basszus.

A magasfrekvenciás tartományból hiányoltam azt a "csillogó" karaktert, amitől igazán élőnek érződik a hangzás.

Ezt követően váltottam egy Klipsch (R-280F) párra, amit kiváló állapotban sikerült beszereznem. A dinamika és a mélytartomány végre elérte azt a szintet, amire mindig is vágytam – feszes, erőteljes basszus, nagy hangnyomás, élő előadásmód.

Viszont két komoly problémába ütköztem:

A 2–10 kHz-es tartományban kifejezetten agresszív, harsány karaktert tapasztalok. Egyfajta éles, Sistergő érzet, különösen a "SSSSSS" hangoknál (pl. énekhang, cintányér). EQ-val próbáltam visszavenni ~3 dB-t, de ezzel együtt eltűnnek az apró részletek, élettelenné válik a hangkép.

A térábrázolás drasztikusan visszalépett a Bronze 6-hoz képest. A hangkép szinte teljesen "in-your-face", lapos, középre lokalizált, a sztereó színpad alig érzékelhető. Csak erős koncentrációval hallani a jobb-bal játékokat, a térérzet rendkívül szűk.

A hallgatási környezet: 4,5x4,5 m-es szoba, a hangsugárzók egymástól ~2,5 m-re helyezkednek el, ~30 cm-re a hátsó faltól, enyhén (kb. 15 fokban) beforgatva. A hallgatási pozícióm 3,5–4 m-re van. Különböző elhelyezési kísérletek (szögek, távolságok) után jelenleg ez a kompromisszum tűnik a legjobbnak, főleg a mélytartomány miatt.

Mielőtt megvettem a hangfalakat nagyon jókat olvastam róla, nagy színpad, oriási tér. Nagyon szomorú vagyok, hogy az ellenkezőjét tapasztalom.

Kérdésem:
Mások is tapasztalták a Klipsch hangfalaknál ezt a túlzott középmagas élességet és térszűkösséget? Van esetleg bevált módszer ezeknek a tulajdonságoknak a kezelésére (pl. akusztika, erősítőválasztás, tuning, EQ, DSP)? Vagy egyszerűen a Klipsch karaktere ilyen, és nem igazán lehet összeegyeztetni a Monitor Audio-féle kifinomultabb térábrázolással?

Előre is köszönöm a véleményeket és a tanácsokat!

Andy76
Nincs visszaút
Nincs visszaút

BigG írta:
2025.08.06., szer. 23:44
Sziasztok!
Segitséget kérnék. Ujoncként baártom javaslatára vettem 2db Krk rp7 g5 aktiv hangfalat. Magyon tetszenek és a jövőben szeretném kiegészíteni subbal.
Jelenleg panel nappaliban vannak.
A felső árat svs 2000 pro árában határoztam meg.
Mind mozira mind zenére használnám

2 subot néztem ki.
1. Svs 2000 / 2000 pro
2. Krk s12-4
Illetve ezeken kivül is szívesen venném a tanácsot ha van ebben az árkategoriában jobb.

Elöre is köszönöm a segítséget.
Véleményem szerint,ebben a árszegmensben és kategóriában a REL szubok(HT széria,T széria), jobbak és minőségben összehasonlíthatatlan az általad említett túlhájpolt darabokkal szemben...

BigG
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: BigG »

Sziasztok!
Segitséget kérnék. Ujoncként baártom javaslatára vettem 2db Krk rp7 g5 aktiv hangfalat. Magyon tetszenek és a jövőben szeretném kiegészíteni subbal.
Jelenleg panel nappaliban vannak.
A felső árat svs 2000 pro árában határoztam meg.
Mind mozira mind zenére használnám

2 subot néztem ki.
1. Svs 2000 / 2000 pro
2. Krk s12-4
Illetve ezeken kivül is szívesen venném a tanácsot ha van ebben az árkategoriában jobb.

Elöre is köszönöm a segítséget.

HúsvétiSonka

Hozzászólás Szerző: HúsvétiSonka »

HúsvétiSonka írta:
2025.05.03., szomb. 12:12
Most a dynaudio emit 10 es hangfallal szemezek. (Gedeonnál 236, hifi shown bemutató darab volt) Állítólag elég jó hangfal, csak jól meg kell hajtani.
Ui.: átrendeztem a szobát, úgyhogy eltudom helyezni egymástól kb 270cm re úgy , hogy a hallgató pozícióval egy egyenlő oldalú háromszöget zár be.

HúsvétiSonka

Hozzászólás Szerző: HúsvétiSonka »

Most a dynaudio emit 10 es hangfallal szemezek. (Gedeonnál 236, hifi shown bemutató darab volt) Állítólag elég jó hangfal, csak jól meg kell hajtani.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3778

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

HúsvétiSonka írta:
2025.04.27., vas. 13:10
Sziasztok,
Szeretnék vásárolni egy pár polcsugárzót és mellé egy erősítőt. A forrásom egy lemezjátszó (atvm95ml hangszedővel) Techins su600 erősítő + egy sony hangfal ami jelenleg a birtokomban van. Az utóbbi kettőt szeretném lecserélni valami ,,komolyabbra". A szoba kb 20 négyzetméter de elég rossz az elrendezése, el van vaálasztva egy fallal, plusz vannak tetőt tartó gerendák. A hangfalakat kb 50-60 cm re tudom a faltól elhelyezni. (de talán itt lehet még ügyeskedni)
A szoba elrendezése miatt nemtudom a hangfalakat külön állványra rakni ezért rezgéscsillapító tüskéken fog állni a ,,szekrényen" egymástól olyan 1 méterre. Az összeg amit rá tudok fordítani nagyjából 380 ezer Ft. Tudom nem sok , de nem szeretnék használtat venni(kicsit tartok tőle). Amit kinéztem az egy yamaha sa301 erősítő, és egy wharfdale evo 4.1. Nem ragaszkodom ezekhez. Mit tudnátok ajánlani ennyi pénzből?
Van az apróban egy aktív Focal CMS50 polcsugárzó pár, 4 db beépített AB osztályú erősítővel (2x80+2x50W) (én hirdetem), ami tökéletes választás ilyen környezetbe, úgy van tervezve, hogy jól tolerálja a közeli felületeket.

Szintén van az apróban egy MoFi StudioPhono (ezt is én hirdetem), ami hosszú távon is ki tudja szolgálni nemcsak a mostani, de a jövőbeli hangszedők mellett a Focal aktív monitor minőségi hangzását is (Tim Paravicini tervezte a MoFi eszközt).

A phono és az aktív hangsugárzó mellé tudok adni egy ESI MoCo passzív hangerő szabályzót és megvan a rendszer. :smile53:

A MoCo két bemenettel is rendelkezik tehát ha később kerülne a rendszerbe egy DAC vagy egy streamer, akkor azt is ki tudná szolgálni. A MoConak van szimmetrikus kimenete is így azon keresztül tudja hajtani a szimmetrikus bemenettel is rendelkező aktív hangsugárzót.

Mindez belefér a megadott keretbe (380e) és ha lehetek elfogult, akkor azt mondanám, ennyi pénzért nagyon nehéz lesz bármi mást összerakni, ami csak megközelíti ennek a kis rendszernek a hangzását az adott helységben és körülmények között. :smile53:

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: kargidje »

HúsvétiSonka írta:
2025.05.03., szomb. 11:02
kargidje írta:
2025.05.03., szomb. 10:56
HúsvétiSonka írta:
2025.04.27., vas. 13:10
Sziasztok,
Szeretnék vásárolni egy pár polcsugárzót és mellé egy erősítőt. A forrásom egy lemezjátszó (atvm95ml hangszedővel) Techins su600 erősítő + egy sony hangfal ami jelenleg a birtokomban van. Az utóbbi kettőt szeretném lecserélni valami ,,komolyabbra". A szoba kb 20 négyzetméter de elég rossz az elrendezése, el van vaálasztva egy fallal, plusz vannak tetőt tartó gerendák. A hangfalakat kb 50-60 cm re tudom a faltól elhelyezni. (de talán itt lehet még ügyeskedni)
A szoba elrendezése miatt nemtudom a hangfalakat külön állványra rakni ezért rezgéscsillapító tüskéken fog állni a ,,szekrényen" egymástól olyan 1 méterre. Az összeg amit rá tudok fordítani nagyjából 380 ezer Ft. Tudom nem sok , de nem szeretnék használtat venni(kicsit tartok tőle). Amit kinéztem az egy yamaha sa301 erősítő, és egy wharfdale evo 4.1. Nem ragaszkodom ezekhez. Mit tudnátok ajánlani ennyi pénzből?
Pedig használtak között ennyiből sokkal, de sokkal jobb hangot kapnál. Főleg a Yami erősítőnél.
Tesztelni aztán alkudni-megegyezni:
viewtopic.php?f=32&t=214317
viewtopic.php?f=32&t=211360
viewtopic.php?f=32&t=215603

Az Evo 4.1 meg nem rossz, de a teteje meg van vágva az EVO szériának. Tudom, mert volt 4.4-esem és hát a magas tartománya = először csak pislogtam, ez most komoly? Nem is értem.
https://www.youtube.com/watch?v=PopQG4vocAY&t=158s
Köszi, megnézem őket! :)
Esetleg:
https://hangkepstudio.hu/Mission-778X-s ... tato-darab
https://hangkepstudio.hu/Wharfedale-EVO ... xtra-Akcio

De itt aprón is vannak jó hangfalak!

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”