Egy Marantz PM8005 a kiszemelt
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Re: Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3512
Milyen Marantz, ha szabad megtudni?
Csak a Marantz! :-D
Kedves Fórumtársak!
Köszönöm mindenkinek a segítséget és a hozzászólásokat! Úgy tűnik lesz lehetőségem egy Marantz-ot meghallgatni, így a helyzet szépen kezd megoldódni. A kérdést ezennel lezárom.
Köszönöm mindenkinek a segítséget és a hozzászólásokat! Úgy tűnik lesz lehetőségem egy Marantz-ot meghallgatni, így a helyzet szépen kezd megoldódni. A kérdést ezennel lezárom.
kopaszbarack írta: ↑2025.08.19., kedd 14:02Köszi a tippet, teljesen jogos, amit írsz!HiNd írta: ↑2025.08.18., hétf. 23:48
"• Vagy esetleg van olyan jellegzetessége az erősítőnek, ami miatt máshol kellene keresnem a problémát?"
Kàbelekkel nem próbáltad "hangolni"? Akár az xlr vagy a hangsugárzó kábeled (amik újak a rendszeredben), de egy táp is ki /helyrebillentheti a hangzásideálod. Az Av online teszt végén ezt fel is hozzák!
Ezért is váltottam a QED XT25-ről Kimber 8PR-re, mert sokan dicsérték a zeneibb, melegebb karaktere miatt, illetve hogy a basszuson javít. Ez már kellően bejáratott darab, nem friss kábel. Próbáltam a felső és az alsó terminálba kötni is, de sajnos így sem lett az igazi. Az XLR kábel viszonylag új (KáCsa KCO-RTC1X), korábban nem volt használva.
A tápkábeleknél még nem tartok, egyelőre a gyári van bent (ne egyetek meg érte :') ). Nem zárom ki teljesen, amit írsz, de úgy érzem, nálam inkább nagyobb változásra van szükség, a finomítások lehet nem hoznak áttörést.
A fémdómos gyanúd nem butaság. Én B&W hangsugárzókat használok, és azok is fémdómosak (az egy 302-es kivételével) és azok is nagyon háklisak az erősítőre. De amivel jók, azokkal nagyon jók. (Igaz amivel meg rosszak, azokkal nagyon rosszak.)HiNd írta: ↑2025.08.19., kedd 14:49Köszi, hogy megosztottad a tapasztalatodat! Szóval mégsem mítosz, hogy a CA erősítők jól szólnakSzerintem nálam a MA fém dómja a hunyó, bár nem vagyok szakértő, de olvastam, hogy emiatt nehezebb párosítani. Még hallgatok pár véleményt, de már fantáziálok egy Marantz vagy Arcam párosítással, csak nem tudom, van-e ebben az árkategóriában XLR, és tényleg megérné-e, illetve meghallgatok más ajánlásokat is. Ha az erősítőt cserélném, akkor lehet olcsóbban és gyorsabban lezárhatnám ezt a történetet, úgyhogy minden tanács jól jön.
![]()
Köszi, hogy megosztottad a tapasztalatodat! Szóval mégsem mítosz, hogy a CA erősítők jól szólnakSnipi írta: ↑2025.08.19., kedd 11:48Én egyszer hallottam ilyen erősítőt egy régebbi Tannoy R2 hangfallal. Az nagyon-nagyon zenei volt. Régen volt, de annyira tetszett, hogy nem fogom elfelejteni sose. (Max. ha már nagyon öreg és demens leszek.)HiNd írta: ↑2025.08.18., hétf. 23:48Sziasztok!
Szeretném meghallgatni a tapasztaltabbak véleményét a CA azur 851a erősítővel kapcsolatban. Nemrég került hozzám ez az erősítő, amit egy MA Silver RX6-tal kötöttem össze. Nagy reményekkel vágtam bele, mert a CA-ról sok jót olvastam, de nálam valahogy nem az igazi az összhang.
A hangzás részletes, de nem természetes. A basszus feszes, viszont száraz, hiányzik belőle a teltség. Összességében inkább fárasztónak érzem, mint zeneinek, sokszor el is megy a kedvem a hallgatástól. Próbáltam javítani rajta, például kapott mellé egy Musician Draco R2R DAC-ot és egy pár Kimber 8PR kábelt, de sajnos így sem lett meg az a „varázs”. Pedig amikor a Silver RX6-ot egy Rotel RA 06-tal hallgattam meg, sokkal zeneibb, kiegyensúlyozottabb, életszerűbb volt a hang, pedig kategóriában lentebb van. Ez a 851a nálam inkább túl analitikus, túl precíz, ami egy idő után zavaró. Az előző tulajdonos is pont emiatt vált meg tőle, nála egy Q Acoustics 3020i-vel párosítva sem volt ideális, bár ott kevésbé jött ki ennyire élesen ez a karakter. Továbbá olvastam, hogy az AV Online tesztjében a Sonus Faber Venere 2.0-val remekelt, míg külföldi fórumokon az Epos Elan 35 és a Spendor A6 vált be.
Jelenleg elsősorban szeretném kideríteni, valóban a hangfalak okozzák-e a problémát, és csak ha tényleg ott van a gond, akkor gondolkodnék új hangfalon. Kb. 200–400 ezer ft-ot szánnék rá, a szobám mérete 20 m², és ha van lehetőség szívesen meghallgatnám a hozzávaló hangfalakat is.
Szóval arra lennék kíváncsi:
• Mely hangfalak passzolnak jól az azur 851a-hoz, hogy szelídebb, zeneibb hangzást kapjak?
• Vagy esetleg van olyan jellegzetessége az erősítőnek, ami miatt máshol kellene keresnem a problémát?
• Merre érdemes elindulni, ha sokféle műfajból szeretném kihozni a legtöbbet, de hosszabb távon is élvezhető maradjon a hangzás?
Köszi előre is minden véleményt és segítséget!
Szóval szerintem az egy nagyon jó erősítő. Mondjuk a Monitor Audio is nagyon jó hangfal, csak hát akkor valszeg. ők ketten nem szeretik egymást.
És akkor itt jön a nehéz feladat : eldöntened, hogy akkor most a hangsugárzót vagy az erősítőt cseréled ...![]()

- kopaszbarack
- Nincs visszaút
- Értékelés: 68
HiNd írta: ↑2025.08.18., hétf. 23:48
"• Vagy esetleg van olyan jellegzetessége az erősítőnek, ami miatt máshol kellene keresnem a problémát?"
Kàbelekkel nem próbáltad "hangolni"? Akár az xlr vagy a hangsugárzó kábeled (amik újak a rendszeredben), de egy táp is ki /helyrebillentheti a hangzásideálod. Az Av online teszt végén ezt fel is hozzák!
Ez itt az a hely ahol az objektív is szubjektív.
Én egyszer hallottam ilyen erősítőt egy régebbi Tannoy R2 hangfallal. Az nagyon-nagyon zenei volt. Régen volt, de annyira tetszett, hogy nem fogom elfelejteni sose. (Max. ha már nagyon öreg és demens leszek.)HiNd írta: ↑2025.08.18., hétf. 23:48Sziasztok!
Szeretném meghallgatni a tapasztaltabbak véleményét a CA azur 851a erősítővel kapcsolatban. Nemrég került hozzám ez az erősítő, amit egy MA Silver RX6-tal kötöttem össze. Nagy reményekkel vágtam bele, mert a CA-ról sok jót olvastam, de nálam valahogy nem az igazi az összhang.
A hangzás részletes, de nem természetes. A basszus feszes, viszont száraz, hiányzik belőle a teltség. Összességében inkább fárasztónak érzem, mint zeneinek, sokszor el is megy a kedvem a hallgatástól. Próbáltam javítani rajta, például kapott mellé egy Musician Draco R2R DAC-ot és egy pár Kimber 8PR kábelt, de sajnos így sem lett meg az a „varázs”. Pedig amikor a Silver RX6-ot egy Rotel RA 06-tal hallgattam meg, sokkal zeneibb, kiegyensúlyozottabb, életszerűbb volt a hang, pedig kategóriában lentebb van. Ez a 851a nálam inkább túl analitikus, túl precíz, ami egy idő után zavaró. Az előző tulajdonos is pont emiatt vált meg tőle, nála egy Q Acoustics 3020i-vel párosítva sem volt ideális, bár ott kevésbé jött ki ennyire élesen ez a karakter. Továbbá olvastam, hogy az AV Online tesztjében a Sonus Faber Venere 2.0-val remekelt, míg külföldi fórumokon az Epos Elan 35 és a Spendor A6 vált be.
Jelenleg elsősorban szeretném kideríteni, valóban a hangfalak okozzák-e a problémát, és csak ha tényleg ott van a gond, akkor gondolkodnék új hangfalon. Kb. 200–400 ezer ft-ot szánnék rá, a szobám mérete 20 m², és ha van lehetőség szívesen meghallgatnám a hozzávaló hangfalakat is.
• Mely hangfalak passzolnak jól az azur 851a-hoz, hogy szelídebb, zeneibb hangzást kapjak?
• Vagy esetleg van olyan jellegzetessége az erősítőnek, ami miatt máshol kellene keresnem a problémát?
• Merre érdemes elindulni, ha sokféle műfajból szeretném kihozni a legtöbbet, de hosszabb távon is élvezhető maradjon a hangzás?
Szóval szerintem az egy nagyon jó erősítő. Mondjuk a Monitor Audio is nagyon jó hangfal, csak hát akkor valszeg. ők ketten nem szeretik egymást.
És akkor itt jön a nehéz feladat : eldöntened, hogy akkor most a hangsugárzót vagy az erősítőt cseréled ...

Köszi a választ!
Úgy 2 hónapja került hozzám az RX6, és szerintem alapból nincs baj a szobával, mert az előző tulajnál egy kisebb helyiségben szólt, mégis jobban teljesített. Nálam sajnos még egyszer sem sikerült igazán jól megszólalnia, maximum kipróbáláskor volt az igazi a rotel al. Lehet, hogy akusztikailag nem tökéletes a szoba, de nem gondolnám, hogy ennyire befolyásolná a végeredményt.
Az erősítőhöz azért ragaszkodtam, mert sok jót olvastam róla, és úgy éreztem kategóriában előrelépést jelenthet. Plusz vonzott a balanced XLR lehetősége is, mert sok helyen azt írták, az hozza ki belőle a legtöbbet. Emiatt is érdekelne, hogy azok, akik szintén 851A-t használnak, milyen hangsugárzóval hallgatják, és mennyire más arcát tudja mutatni egy megfelelő párosításban.
Ahogy te is írtad könnyen lehet, hogy valóban egy erősítőcsere megoldaná a problémát, de előtte szeretném meghallgatni mások tapasztalatait, hátha a párosítás nem jó.
Úgy 2 hónapja került hozzám az RX6, és szerintem alapból nincs baj a szobával, mert az előző tulajnál egy kisebb helyiségben szólt, mégis jobban teljesített. Nálam sajnos még egyszer sem sikerült igazán jól megszólalnia, maximum kipróbáláskor volt az igazi a rotel al. Lehet, hogy akusztikailag nem tökéletes a szoba, de nem gondolnám, hogy ennyire befolyásolná a végeredményt.
Az erősítőhöz azért ragaszkodtam, mert sok jót olvastam róla, és úgy éreztem kategóriában előrelépést jelenthet. Plusz vonzott a balanced XLR lehetősége is, mert sok helyen azt írták, az hozza ki belőle a legtöbbet. Emiatt is érdekelne, hogy azok, akik szintén 851A-t használnak, milyen hangsugárzóval hallgatják, és mennyire más arcát tudja mutatni egy megfelelő párosításban.
Ahogy te is írtad könnyen lehet, hogy valóban egy erősítőcsere megoldaná a problémát, de előtte szeretném meghallgatni mások tapasztalatait, hátha a párosítás nem jó.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3512
Az RX6 mióta van meg, és a szobába amúgy passzolt eddig?
Ha eddig jó volt, és passzol a helyiségbe, akkor lehet inkább a CA erősítőtől kéne megválni.
Miért ragaszkodsz ennyire a 851A-hoz, ha elmondásod szerint is ugyanezért adra el az előző tulaj.
Ha hangsugárzót cserélsz, lehet a szobába nem fog passzolni, azzal meg semmit sem tehetsz, míg erősítőt bármennyit próbálhatsz.
Csak a Marantz! :-D
Sziasztok!
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 893
https://www.spinorama.org/compare.html? ... rsion1=asrbisicz írta: ↑2025.08.13., szer. 14:53Sziasztok!
Most a polk ES szettem (ES20,ES35c,ES10) helyett keresgélek valami kevésbé harsány típust(meg kisebb fontokat, mert ez elég behemót nekem ide méretben) és ha már váltok, akkor nem bánnám a minőségbeli ugrást sem.
Szoba mérete 18m2-es panel.
Erősítő Denon 3500h
Sub Velodyne SPL 800i
És akkor amiket én néztem helyette:
1. Dali oberon 1+oberon vokal (ezt most 170-ért meg tudnám venni használtan)+oberon 1 pár háttérnek i
2. Mission Qx-1 mk2 4db+qx-c mk2 center vagy
3. várjak egy kef q150 eladóra hátha lesz, mert az eredeti terv kef q150+q250c, de q150-et nem látok most eladót.
4. Wharfedale EVO 4.1+Wharfedale Evo 4 C ez már picit drágább lenne
Esetleg ha van másik ajánlás szívesen veszem azt is!
https://www.spinorama.org/compare.html? ... rsion1=eac
Nem szotkam hibázni.
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Sziasztok!
Most a polk ES szettem (ES20,ES35c,ES10) helyett keresgélek valami kevésbé harsány típust(meg kisebb fontokat, mert ez elég behemót nekem ide méretben) és ha már váltok, akkor nem bánnám a minőségbeli ugrást sem.
Erősítő Denon 3500h
Sub Velodyne SPL 800i
1. Dali oberon 1+oberon vokal (ezt most 170-ért meg tudnám venni használtan)+oberon 1 pár háttérnek i
3. várjak egy kef q150 eladóra hátha lesz, mert az eredeti terv kef q150+q250c, de q150-et nem látok most eladót.
Erősítő Denon 3500h
Sub Velodyne SPL 800i
-
- Értékelés: 1
ELnézést kérek, mindig belekavarodom. Ez egy Klipsch rp-280f.
- Andy76
- Nincs visszaút
- Értékelés: 37
Re: Klipsch r-280f
Igen ezt látom, írnod sem kellett volna.Megelőlegeztem a titulust neked.
Pont a lényeg nem ragadt meg, de nem gond, boldog ember vagy így

CambridgeAudio PolkAudio REL
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
Bár ilyet nem is állítottam, de tényleg nem vagyok szakértő!
Mert minden szakertő Klipsch-et hallgat. Zenére.

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- Andy76
- Nincs visszaút
Igaz,meg is kérdezhetted volna,ha már az olvasás és értelmezés nehézkes.Az "összehasonlíthatatlan"az a minőségre vonatkozott.Ami tény.Lehet szerencsétlen szót használtam,ami nem épp megfelelő,elismerem,de hangsúlyozni szerettem volna az svs márka túlfeszített marketingét,ami a valóságban használatban gyengébb,mint a REL pédául...ZolaBA írta: ↑2025.08.08., pén. 07:08Ami nekem volt klipsch elsőre bomba jó, majd kicsit bántó a magas, majd nagyon bántó a magas és csak erre tudok figyelni, majd próbálkozás hegyek, igazi megoldás nélkül, végül eladás. Másnak meg tökéletes. Nem vagyunk egyformák.Ashamedavah írta: ↑2025.08.07., csüt. 23:30Mások is tapasztalták a Klipsch hangfalaknál ezt a túlzott középmagas élességet és térszűkösséget?
Én mielőtt adok valaki véleményére/fülére, megnézem ha lehet, hogy mit hallgat... és ha pl Klipsch-et akkor nem fogom neki elhinni, hogy pl. a REL "összehasonlíthatatlanul" jobb, mint az SVSDe ugyan ezen logika mentén nekem sem kell hinni, mert mióta jó idő van csak a B&W AM-1 -et hallgatom az udvari szaletliben, jó levegőn, zöld környezetben, hideg sörrel
![]()
Az meg hogy kinek mi a jó,mit hallgat a klipsch-el kapcsolatban szubjektív.A megjegyzésedből az viszont kiderült,fogalmad sincs(ami nem baj)a klipsch termékekről.Amit én hallgatok az egy RF modell,aminek köze nincs az R és RP szériákhoz,ez jóval közelebb áll az RF7 modellhez...Olvass utána,ha már nézed ki mit és hogy hallgat.
Szerencsésebb lett volna "szakértőként" azt megjegyezni,hogy olyan modell amit a kérdező ír,nincs...R280F,nem létezik...Vagy R28F vagy RP280F van.Nos ebben az esetben sem egy hangról és minőségről beszélünk.
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 893
Én úgy tudom, a térérzetnél kulcsfontosságú a hallgató helyzete, a sugárzók helyzete a helyiségben, valamint a direkt és visszavert hangok aránya. Tudomásom szerint a Klipsch magas szekciója kialakítása révén direktebb, mint az MA esetén, vagyis az oldalról visszaverődő hangok sokkal halkabbak (talán itt jön be az itt klasszikus teresség fogalma?).Ashamedavah írta: ↑2025.08.07., csüt. 23:30Tapasztalataim a Monitor Audio Bronze 6 és a Klipsch R-280F hangfalakkal – tanácsot szeretnék kérni
Ahogy előbb is írták, nincs (kivéve a szélsőségek) általános recept. Az egyén hallása, a szoba alakja, csillapítása kritikus.
Az EQ járható út lehet a hangolásban, de az nem fekete-fehér (valószínűleg szűk sávban kell módosítani), az akusztikai kezeléssel (nem kell komoly dologra gondolni, lehet, hogy most oldalt pl elnyelők vannak, vagy könyvespolc?) összhangban kell csinálni. Vagy kipróbálsz 1001-féle hangsugárzót, és az egyik pont jól fog illeszkedni, vagy már elég jónak akarod majd hallani.

https://www.spinorama.org/compare.html? ... rsion1=asr
Nem szotkam hibázni.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
Ami nekem volt klipsch elsőre bomba jó, majd kicsit bántó a magas, majd nagyon bántó a magas és csak erre tudok figyelni, majd próbálkozás hegyek, igazi megoldás nélkül, végül eladás. Másnak meg tökéletes. Nem vagyunk egyformák.Ashamedavah írta: ↑2025.08.07., csüt. 23:30Mások is tapasztalták a Klipsch hangfalaknál ezt a túlzott középmagas élességet és térszűkösséget?
Én mielőtt adok valaki véleményére/fülére, megnézem ha lehet, hogy mit hallgat... és ha pl Klipsch-et akkor nem fogom neki elhinni, hogy pl. a REL "összehasonlíthatatlanul" jobb, mint az SVS

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6310
A kérdés átkerült a helyére.Ashamedavah írta: ↑2025.08.07., csüt. 23:30Tapasztalataim a Monitor Audio Bronze 6 és a Klipsch R-280F hangfalakkal – tanácsot szeretnék kérni
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
-
Klipsch r-280f
Tapasztalataim a Monitor Audio Bronze 6 és a Klipsch R-280F hangfalakkal – tanácsot szeretnék kérni
Korábban Monitor Audio Bronze 6 hangsugárzókat használtam, amelyeket kifejezetten kedveltem. A jazz és vokális műfajokban kimagaslóan teljesítettek: tágas, levegős színpadábrázolás, kiváló térérzet, és számomra kellemes, részletező középmagas tartomány jellemezte a hangképet.
Ugyanakkor két dolog hiányzott:
A mélytartomány számomra kevésnek bizonyult, főleg nagyobb hangerőn sem volt elég testes a basszus.
A magasfrekvenciás tartományból hiányoltam azt a "csillogó" karaktert, amitől igazán élőnek érződik a hangzás.
Ezt követően váltottam egy Klipsch (R-280F) párra, amit kiváló állapotban sikerült beszereznem. A dinamika és a mélytartomány végre elérte azt a szintet, amire mindig is vágytam – feszes, erőteljes basszus, nagy hangnyomás, élő előadásmód.
Viszont két komoly problémába ütköztem:
A 2–10 kHz-es tartományban kifejezetten agresszív, harsány karaktert tapasztalok. Egyfajta éles, Sistergő érzet, különösen a "SSSSSS" hangoknál (pl. énekhang, cintányér). EQ-val próbáltam visszavenni ~3 dB-t, de ezzel együtt eltűnnek az apró részletek, élettelenné válik a hangkép.
A térábrázolás drasztikusan visszalépett a Bronze 6-hoz képest. A hangkép szinte teljesen "in-your-face", lapos, középre lokalizált, a sztereó színpad alig érzékelhető. Csak erős koncentrációval hallani a jobb-bal játékokat, a térérzet rendkívül szűk.
A hallgatási környezet: 4,5x4,5 m-es szoba, a hangsugárzók egymástól ~2,5 m-re helyezkednek el, ~30 cm-re a hátsó faltól, enyhén (kb. 15 fokban) beforgatva. A hallgatási pozícióm 3,5–4 m-re van. Különböző elhelyezési kísérletek (szögek, távolságok) után jelenleg ez a kompromisszum tűnik a legjobbnak, főleg a mélytartomány miatt.
Mielőtt megvettem a hangfalakat nagyon jókat olvastam róla, nagy színpad, oriási tér. Nagyon szomorú vagyok, hogy az ellenkezőjét tapasztalom.
Kérdésem:
Mások is tapasztalták a Klipsch hangfalaknál ezt a túlzott középmagas élességet és térszűkösséget? Van esetleg bevált módszer ezeknek a tulajdonságoknak a kezelésére (pl. akusztika, erősítőválasztás, tuning, EQ, DSP)? Vagy egyszerűen a Klipsch karaktere ilyen, és nem igazán lehet összeegyeztetni a Monitor Audio-féle kifinomultabb térábrázolással?
Előre is köszönöm a véleményeket és a tanácsokat!
Korábban Monitor Audio Bronze 6 hangsugárzókat használtam, amelyeket kifejezetten kedveltem. A jazz és vokális műfajokban kimagaslóan teljesítettek: tágas, levegős színpadábrázolás, kiváló térérzet, és számomra kellemes, részletező középmagas tartomány jellemezte a hangképet.
Ugyanakkor két dolog hiányzott:
A mélytartomány számomra kevésnek bizonyult, főleg nagyobb hangerőn sem volt elég testes a basszus.
A magasfrekvenciás tartományból hiányoltam azt a "csillogó" karaktert, amitől igazán élőnek érződik a hangzás.
Ezt követően váltottam egy Klipsch (R-280F) párra, amit kiváló állapotban sikerült beszereznem. A dinamika és a mélytartomány végre elérte azt a szintet, amire mindig is vágytam – feszes, erőteljes basszus, nagy hangnyomás, élő előadásmód.
Viszont két komoly problémába ütköztem:
A 2–10 kHz-es tartományban kifejezetten agresszív, harsány karaktert tapasztalok. Egyfajta éles, Sistergő érzet, különösen a "SSSSSS" hangoknál (pl. énekhang, cintányér). EQ-val próbáltam visszavenni ~3 dB-t, de ezzel együtt eltűnnek az apró részletek, élettelenné válik a hangkép.
A térábrázolás drasztikusan visszalépett a Bronze 6-hoz képest. A hangkép szinte teljesen "in-your-face", lapos, középre lokalizált, a sztereó színpad alig érzékelhető. Csak erős koncentrációval hallani a jobb-bal játékokat, a térérzet rendkívül szűk.
A hallgatási környezet: 4,5x4,5 m-es szoba, a hangsugárzók egymástól ~2,5 m-re helyezkednek el, ~30 cm-re a hátsó faltól, enyhén (kb. 15 fokban) beforgatva. A hallgatási pozícióm 3,5–4 m-re van. Különböző elhelyezési kísérletek (szögek, távolságok) után jelenleg ez a kompromisszum tűnik a legjobbnak, főleg a mélytartomány miatt.
Mielőtt megvettem a hangfalakat nagyon jókat olvastam róla, nagy színpad, oriási tér. Nagyon szomorú vagyok, hogy az ellenkezőjét tapasztalom.
Kérdésem:
Mások is tapasztalták a Klipsch hangfalaknál ezt a túlzott középmagas élességet és térszűkösséget? Van esetleg bevált módszer ezeknek a tulajdonságoknak a kezelésére (pl. akusztika, erősítőválasztás, tuning, EQ, DSP)? Vagy egyszerűen a Klipsch karaktere ilyen, és nem igazán lehet összeegyeztetni a Monitor Audio-féle kifinomultabb térábrázolással?
Előre is köszönöm a véleményeket és a tanácsokat!
- Andy76
- Nincs visszaút
Véleményem szerint,ebben a árszegmensben és kategóriában a REL szubok(HT széria,T széria), jobbak és minőségben összehasonlíthatatlan az általad említett túlhájpolt darabokkal szemben...BigG írta: ↑2025.08.06., szer. 23:44Sziasztok!
Segitséget kérnék. Ujoncként baártom javaslatára vettem 2db Krk rp7 g5 aktiv hangfalat. Magyon tetszenek és a jövőben szeretném kiegészíteni subbal.
Jelenleg panel nappaliban vannak.
A felső árat svs 2000 pro árában határoztam meg.
Mind mozira mind zenére használnám
2 subot néztem ki.
1. Svs 2000 / 2000 pro
2. Krk s12-4
Illetve ezeken kivül is szívesen venném a tanácsot ha van ebben az árkategoriában jobb.
Elöre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok!
Segitséget kérnék. Ujoncként baártom javaslatára vettem 2db Krk rp7 g5 aktiv hangfalat. Magyon tetszenek és a jövőben szeretném kiegészíteni subbal.
2 subot néztem ki.
1. Svs 2000 / 2000 pro
2. Krk s12-4
Illetve ezeken kivül is szívesen venném a tanácsot ha van ebben az árkategoriában jobb.
2 subot néztem ki.
1. Svs 2000 / 2000 pro
2. Krk s12-4
-
Ui.: átrendeztem a szobát, úgyhogy eltudom helyezni egymástól kb 270cm re úgy , hogy a hallgató pozícióval egy egyenlő oldalú háromszöget zár be.HúsvétiSonka írta: ↑2025.05.03., szomb. 12:12Most a dynaudio emit 10 es hangfallal szemezek. (Gedeonnál 236, hifi shown bemutató darab volt) Állítólag elég jó hangfal, csak jól meg kell hajtani.
-
Most a dynaudio emit 10 es hangfallal szemezek. (Gedeonnál 236, hifi shown bemutató darab volt) Állítólag elég jó hangfal, csak jól meg kell hajtani.