SoundMania írta: ↑2025.07.23., szer. 09:17
PgSpa írta: ↑2025.07.23., szer. 08:31
Szerintem a fórum színvonalát erősen csökkentő és méltatlan ez az állandó f...szméregetés, amit itt műveltek.
Amúgy az adott adás-vétel topikba beírva a következő számok jöttek ki:
A Dynaudio-t más hasonló tömeggyártóhoz mérve: Dy: 5225, Focal: 5308, Monitor Audio: 5997, Dali: 5156
Az AN dobozok más árkategória, egy nagyságrend a különbség: 597. Pl. a Heed 579, Spendor 1035. Szóval ebből mit lehet és érdemes leszűrni? Szerintem semmit.
Kábelvonalon: Radnai keresőszóra: 742, Power-R: 3029, a kettő biztosan átfedésben van.
Mondjuk Audioquest 15303....
Mennyiségileg összehasonlítani a Dynaudio és az AN dobozokat kb. olyan, mint autóeladásnál az Audit-t és a Jaguart...
Persze, hogy le lehet egyszeüsíteni arra is. Neked pl az jutott eszedbe róla. Pedig részemről egyáltalán nem erről van szó. Azt meg nem is tudom minek nevezném, amikor a trabantos akarja előzni a v6-os audit. (nem tudom van-e olyan... :) )
A szűrésért köszönet!
Szerintem mindentől függetlenül, a számok nem hazudnak..... Magyarázza bárki, bármivel....
Volt egy kis dolgom ,de látom sikerült belexarni a ventillátorba
bár nem volt célom és főleg nem érdekel, miből, hány darab kerül az apróba, de persze,valamit jelent.
Ami az érdekes, én a Dynot nem azért dobtam be,hogy azt minősítsem. Ráadásul pont ellenkező élményem volt vele nemrég, talán ezért is jutott eszembe. Ugyanis, egyik ismerősömnel kipróbáltuk a TMP új Quantic erősítőjét egy Dynoval. hozta,amit már sok évvel (évtizeddel) ezelőtt is észrevettem, hogy a hangjuk sokkal kerekebb a hangszóróselyemmel. Ezt ott demosntráltuk is és a tulaj is meglepődött. De ami nekem pozitív volt, hogy baromi jól szólt a Quantic-al. A zongora zongora lett, meg úgy minden életre kelt és nem egy cimbummcirkusz fogadott. Olyannyira megérintett a dolog, azonnal lerendeltem egy Quantic erősítőt (bár otthon is meggyőző volt, ez a próba mellbevágott). Még azon is elmerengtem, vegyek e egy olyan Dyno dobozt, de nálam kisebb a szoba, félek, sok lenne. Kanyar a sztoriban, felhvítam TMP-Tamást, hogy bazzmeg,ez egy Dynoval is baromi jó volt. Aztán elkedzett vigyorogni, hogy azon fejlesztették, mert ami Dynot meghajt, bármit.
Xal, ha valami Dyno tulaj úgy érezné, hogy bántottam volna a dobozait, csak adtam egy tippet, ha úgy érzik, nem minden kerek. Nem állítom ,hogy minden Dynora igaz (kevésbé van a köreinkben), de volt jópár, amivel így jártam.
Hogy ON is legyek, asszem, az erősítőhöz vittem egy 47Lab egyeres tápkábelt. Hangfalkábele nem emlékszem mi volt, talán WW, más meg nem kellett, mert telefonról toltuk az erősítőre bluetooth a zenét
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu