Ráadásul akik f. méregetnek legtöbbször nem is hallották azt, amiről ítéletet mondanak és az ő rendszerüket sem hallotta senki.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 435
Szerintem a fórum színvonalát erősen csökkentő és méltatlan ez az állandó f...szméregetés, amit itt műveltek.
Amúgy az adott adás-vétel topikba beírva a következő számok jöttek ki:
A Dynaudio-t más hasonló tömeggyártóhoz mérve: Dy: 5225, Focal: 5308, Monitor Audio: 5997, Dali: 5156
Az AN dobozok más árkategória, egy nagyságrend a különbség: 597. Pl. a Heed 579, Spendor 1035. Szóval ebből mit lehet és érdemes leszűrni? Szerintem semmit.
Kábelvonalon: Radnai keresőszóra: 742, Power-R: 3029, a kettő biztosan átfedésben van.
Mondjuk Audioquest 15303....
Mennyiségileg összehasonlítani a Dynaudio és az AN dobozokat kb. olyan, mint autóeladásnál az Audit-t és a Jaguart...
Amúgy az adott adás-vétel topikba beírva a következő számok jöttek ki:
A Dynaudio-t más hasonló tömeggyártóhoz mérve: Dy: 5225, Focal: 5308, Monitor Audio: 5997, Dali: 5156
Az AN dobozok más árkategória, egy nagyságrend a különbség: 597. Pl. a Heed 579, Spendor 1035. Szóval ebből mit lehet és érdemes leszűrni? Szerintem semmit.
Kábelvonalon: Radnai keresőszóra: 742, Power-R: 3029, a kettő biztosan átfedésben van.
Mondjuk Audioquest 15303....
Mennyiségileg összehasonlítani a Dynaudio és az AN dobozokat kb. olyan, mint autóeladásnál az Audit-t és a Jaguart...
De el is baxtam, mert külön csoportosítani kell, mivdl az AN és AUDIO NOTE ugyanúgy ANSoundMania írta: ↑2025.07.23., szer. 08:15Majd akit jobban érdekel, vagy/meg jobban is ért hozzá leszűri. :)revox írta: ↑2025.07.23., szer. 08:11SELECT TOPIC_CIME, COUNT TOPIC_CIME
FROM
SELECT DISTNCT TOPIC_CIME FROM ADAS_VETEL/HANGSUGARZOK
WHERE upper(TOPIC_CIME) LIKE IN ('%AN%', '%AUDIO NOTE%', '%DYNAUDIO%', stb...)
AND upper(TOPIC_CIME) NOT LIKE IN ('%KLÓN%', stb...)
GROUP BY TOPIC_CIME
ha valahol el nem baxtam csipás szemmel

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1258
Majd akit jobban érdekel, vagy/meg jobban is ért hozzá leszűri. :)revox írta: ↑2025.07.23., szer. 08:11SELECT TOPIC_CIME, COUNT TOPIC_CIME
FROM
WHERE upper(TOPIC_CIME) LIKE IN ('%AN%', '%AUDIO NOTE%', '%DYNAUDIO%', stb...)
AND upper(TOPIC_CIME) NOT LIKE IN ('%KLÓN%', stb...)
GROUP BY TOPIC_CIME
SELECT TOPIC_CIME, COUNT TOPIC_CIMESoundMania írta: ↑2025.07.23., szer. 07:38Némi irreleváns szűrés:Alex_Aston írta: ↑2025.07.23., szer. 07:24Erről van pontos statisztikád is, vagy csak "megérzés"?SoundMania írta: ↑2025.07.23., szer. 02:47
.....Mikből van legtöbb eladó a fórumon? Dynaudio hangdoboz meg Power R kábelek....
FROM
WHERE uper(TOPIC_CIME) LIKE IN ('%AN%', '%AUDIO NOTE%', '%DYNAUDIO%', stb...)
AND uper(TOPIC_CIME) NOT LIKE IN ('%KLÓN%', stb...)
GROUP BY TOPIC_CIME
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revox 2025.07.23., szer. 08:19-kor.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- SoundMania
- V.I.P.
Némi irreleváns szűrés:Alex_Aston írta: ↑2025.07.23., szer. 07:24Erről van pontos statisztikád is, vagy csak "megérzés"?SoundMania írta: ↑2025.07.23., szer. 02:47
.....Mikből van legtöbb eladó a fórumon? Dynaudio hangdoboz meg Power R kábelek....
- SoundMania
- V.I.P.
A pontosra kíváncsi lennék, de persze, hogy érzésre. Próbálva kiszűrni az előreugrássokat. Adminoknak lehet ilyenre lehetősége? :)Alex_Aston írta: ↑2025.07.23., szer. 07:24Erről van pontos statisztikád is, vagy csak "megérzés"?SoundMania írta: ↑2025.07.23., szer. 02:47
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3463
Erről van pontos statisztikád is, vagy csak "megérzés"?SoundMania írta: ↑2025.07.23., szer. 02:47
Csak a Marantz! :-D
- SoundMania
- V.I.P.
Kb 3 év után lemondtam róla, igen. De a kábelek azóta is jól vóltak. Ha így vesszük, maradtak a kábelek.... Télleg... :)chord_ írta: ↑2025.07.22., kedd 21:18Ezt a végtelenségig folytathatnánk, de fölösleges.SoundMania írta: ↑2025.07.22., kedd 18:51
Na ezt nem tudom tényleg megmondani, mi okozza az sp1 nem túl jó hangját. ..
Belépőt nem sikerült szerezned a BBC monitorok hang-mélységeihez, ezt többször is kifejtetted.
Neked ez a birodalom zárva marad.
Maradnak a kábelek...:)
- SoundMania
- V.I.P.
jó pap holtig tanul
halfnote.hu
halfnote.hu
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 95
Mi szól mellette?BLX írta: ↑2025.07.22., kedd 21:29Canare 4S11G
https://www.audiophonics.fr/en/bi-wirin ... aoDHto0IHS
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Elképedek itt olvasgatva hogy olyan gyártók mint a Spendor meg a Dynatech milyen elemi hibákkal gyártanak hangsugárzókat.
Csendben jegyzem meg, ettöl nem csak az sp1 szenved. Pl sok Dyno esetén is a magasak gyorsabbak, de azoknál általában a hangszóróselyem elegendő, hogy egyensúlyba kerüljön a hangfal.
z sp1 esetén, esetleg lehet próbálkozni valami erősebb takarással a magas előtt, ami kicsit jobban megszórja és így "belassítja". A valamikor Heybrook hb1 esetén volt az előlapon egy vastagabb, szivacsszerű "hangszóróselyem", azzal kiemelkedően jól szólt. Nélküle nemigazán találtam meg benne a muzsikát.
Nade, Zsolt legértelmesebb mondata teljesen találó és igaz: mindenki úgy élvez, ahogy tud (vagy akar?)
z sp1 esetén, esetleg lehet próbálkozni valami erősebb takarással a magas előtt, ami kicsit jobban megszórja és így "belassítja". A valamikor Heybrook hb1 esetén volt az előlapon egy vastagabb, szivacsszerű "hangszóróselyem", azzal kiemelkedően jól szólt. Nélküle nemigazán találtam meg benne a muzsikát.
Nade, Zsolt legértelmesebb mondata teljesen találó és igaz: mindenki úgy élvez, ahogy tud (vagy akar?)
halfnote.hu
halfnote.hu
Segítek megfejteni. Az sp1 esetén kúlön életet él a lomha mélyközép és a gyors, néha harsány magassugárzó. Nincsenek szinkronban, de a műanyag mélyközépnek van is egy nylonos színezése. Ezen picit segít a hangszóróselyem felhelyezèsr, picit tompítja a tetejét, de így se ldhet eltűntetni a két hangszóró közti sebességdifferrnciát.SoundMania írta: ↑2025.07.22., kedd 18:51Na ezt nem tudom tényleg megmondani, mi okozza az sp1 nem túl jó hangját. Ami annyira nem jó, hogy nemhogy egy ANJ/b jobb volt nála, de egy régi Triangle Titus is!chord_ írta: ↑2025.07.22., kedd 15:16Igazad van, ezt el kell kerülni.Snipi írta: ↑2025.07.22., kedd 08:51Csak egy idézetre szeretnék kicsit reflektálni, ha nem veszitek rossz néven :
"Ezek a vékony drótok erősek a prezensztartományban, ami pl egy aggastyán spendor doboz kissé maszatolös hangját felfrissíti, attraktívabbá teszi."
(By revox, de nem is ez a lényeg.)
Ezt az "elvet" én "hibát hibával javítok" elvnek hívom, lehet rosszul. De ez nem csak kábelre igaz. (Tudnék rá konkrét példát hozni más területről de nem teszem.)
Pl. van egy "kiabálós, éles, "reszelős" hangú erősítő, ami egy "lekerekített" -mondjuk tompa - hangú hangsugárzóval akar valaki kvázi kompenzálni ...
Nem tudom sikerül (sikerült) - e, de ezek azok a dolgot amiket igyekszem elkerülni.
..
Csak közbeszúrom, hogy a Spendornál a Celestion / Coles tweeter / ultratweeter párosítása az minden, csak nem maszatolós; ezt szegény SM igyekszik terjeszteni, aki nem tudott jó hangot kicsiholni belőle. Vicces még az összehasonlítás is az AN olcsó VIFA magas-utánzatával.
Ultratweeter? Csak ízlelgessük a szóalakot.
Vagy nézzük a másik BBC doboznál, a Harbeth-nél azt az űrtechnológiás tweetert, amit a 30.1 megy a 40.1 kapott. Hát ezekkel különösen nevetséges az AN olcsó néphifi-tweetere.
a Spendornál asszem 22 membránanyagot próbáltak ki, mielőtt az első BC-1 gyártásba ment.
PQ is nyilván legalább ennyit, és az az ósdi papír lett a legjobb. Van ilyen, ja.
És az összes BBC doboz vékony, sima, normál, olcsó rézdrótot pakol belső kábelnek.
Mert itt sem a kábel-színezésekkel akarnak jó hangot csinálni.
Színezetlen hang. Ezt mondják rájuk.
Én is.
Van, aki meg a színeset szereti.
Nem baj.
Ha szerinted a magassugárzó, nem, akkor lehet a rezonáns, vékony doboz, ami biztos, hogy rámodulál a hangra és ezért biztos, hogy nem színezetlen! Vagy a "sima, normál, olcsó rézdrót", ami csak annyit csinál, hogy lekanyarítja a sávszéleket és már önmagában nem egy tiszta hang. Vagy a nehéz poliprop membránok, amik jócskán beleszólnak a magas tartományba is és elég szar női énekhangot csinálnak. Vagy a hangváltó kis kondijai, amik hasonlóan szarok mint a belső kábelek. De én ez ezt nem veséztem ki, mert akoor még ennyire nem tuningolgattam és amennyire a Titus megverte, nem is lett volna érdemes hozzányúlni.
Gondolom te ugyanúgy nem hallottad sem az sp1 magasát meg a harbertekét sem önmagukban, mint én sem. Viszont amit Revox említett, hogy papírmembrános hangszórók, azokat hallottam. Impregnáltat és nem impregnáltat is. És az ósdi impregnálatlan valóban természetesebb és jóval színezetlenebb hangúak. És nyugodtan ízlelgesd a szavakat, amiket leírsz, hogy ultratweeter, kíváncsi lennék, hogy ha magában megszólalna akkor is annyira fülbemászó hanzása lenne-e számodra mint a szót kimondva magadnak. Vagy most itt te ezekkel győzted meg magad én meg belerondítok? Amúgy nem értem, ha a saját fülednek nem hiszel és így kell magad győzködni, miért nem hiszel inkább másnak, tapasztaltabbnak? Legalább annyit, hogy a tied annyit tud amit hallasz, de vannak sokkal jobb cuccok nála és ha hallanál olyat ráébrednél, hogy csak a highend belépő szintjének aljánál kicsivel vannak csak feljebb a cuccaid. A jó dolgokból teljesen más jellegű hangzás hallható. És ehhez nagyon jó ha van pl vz, meg a többi hasonló kvalitású jó kábel ide-oda. Még ha régiek is. Amikben még nincs is talán űrtechnológia.... Mert a vz is van kb 40év körüli termék, meg az impregnálatlan, szerinted ósdi papírmembránok.... De kell hozzá sok modern alkatrész is, amik akkor még nem voltak. Ja és pl a csövek egy része amit használok, 1920-as évekből való, amikor sztereo sem volt talán kitalálva és azt sem tudták mi lesz az majd, hogy hifi meg highend... Amúgy bocs, hogy megzavartam az önámításod gondolatmenetét a szavaimmal......
Lehet, ez nem tűnik fel mindenkinek,bár eléggé hallható, aki egyutashoz, vagy alul-felül gyors hangszórókhoz van szokva, urambocsá panelhez, vagy FLAT dinamikushoz, azonnal kiszúrja.
Lehetséges megoldás a hangszórók összehangolása cserével, de jobb nyugdíjazni.
halfnote.hu
halfnote.hu
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1030
Canare 4S11Gszabo_pitty írta: ↑2025.07.22., kedd 20:342m, max. 2,5. Mindez, háromszor, ha nem biampozok.MrCollector írta: ↑2025.07.21., hétf. 14:58Milyen hosszú kellene?szabo_pitty írta: ↑2025.07.21., hétf. 07:15Sziasztok!
Milyen kábelt javasoltok, Marantz SR7005 és Monitor Audio Silver 200 közé?
A kiegyenlített hangzást kedvelem, lágy magastartománnyal. Az általam hallgatott zenék, meglehetősen vegyes képet mutatnak. Leginkább synthpop, de hangszeres zene is van a repertoárja, klasszikus és jazz is befigyel, néha.
UP-OCC?
Előre is köszönöm a válaszokat!
https://www.audiophonics.fr/en/bi-wirin ... aoDHto0IHS
Ezt a végtelenségig folytathatnánk, de fölösleges.SoundMania írta: ↑2025.07.22., kedd 18:51
Na ezt nem tudom tényleg megmondani, mi okozza az sp1 nem túl jó hangját. ..
Belépőt nem sikerült szerezned a BBC monitorok hang-mélységeihez, ezt többször is kifejtetted.
Neked ez a birodalom zárva marad.
Maradnak a kábelek...:)
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 95
2m, max. 2,5. Mindez, háromszor, ha nem biampozok.MrCollector írta: ↑2025.07.21., hétf. 14:58Milyen hosszú kellene?szabo_pitty írta: ↑2025.07.21., hétf. 07:15Sziasztok!
Milyen kábelt javasoltok, Marantz SR7005 és Monitor Audio Silver 200 közé?
A kiegyenlített hangzást kedvelem, lágy magastartománnyal. Az általam hallgatott zenék, meglehetősen vegyes képet mutatnak. Leginkább synthpop, de hangszeres zene is van a repertoárja, klasszikus és jazz is befigyel, néha.
UP-OCC?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
- SoundMania
- V.I.P.
Na ezt nem tudom tényleg megmondani, mi okozza az sp1 nem túl jó hangját. Ami annyira nem jó, hogy nemhogy egy ANJ/b jobb volt nála, de egy régi Triangle Titus is!chord_ írta: ↑2025.07.22., kedd 15:16Igazad van, ezt el kell kerülni.Snipi írta: ↑2025.07.22., kedd 08:51Csak egy idézetre szeretnék kicsit reflektálni, ha nem veszitek rossz néven :
"Ezek a vékony drótok erősek a prezensztartományban, ami pl egy aggastyán spendor doboz kissé maszatolös hangját felfrissíti, attraktívabbá teszi."
Ezt az "elvet" én "hibát hibával javítok" elvnek hívom, lehet rosszul. De ez nem csak kábelre igaz. (Tudnék rá konkrét példát hozni más területről de nem teszem.)
Pl. van egy "kiabálós, éles, "reszelős" hangú erősítő, ami egy "lekerekített" -mondjuk tompa - hangú hangsugárzóval akar valaki kvázi kompenzálni ...
Nem tudom sikerül (sikerült) - e, de ezek azok a dolgot amiket igyekszem elkerülni.
..
Csak közbeszúrom, hogy a Spendornál a Celestion / Coles tweeter / ultratweeter párosítása az minden, csak nem maszatolós; ezt szegény SM igyekszik terjeszteni, aki nem tudott jó hangot kicsiholni belőle. Vicces még az összehasonlítás is az AN olcsó VIFA magas-utánzatával.
Vagy nézzük a másik BBC doboznál, a Harbeth-nél azt az űrtechnológiás tweetert, amit a 30.1 megy a 40.1 kapott. Hát ezekkel különösen nevetséges az AN olcsó néphifi-tweetere.
a Spendornál asszem 22 membránanyagot próbáltak ki, mielőtt az első BC-1 gyártásba ment.
PQ is nyilván legalább ennyit, és az az ósdi papír lett a legjobb. Van ilyen, ja.
És az összes BBC doboz vékony, sima, normál, olcsó rézdrótot pakol belső kábelnek.
Én is.
Nem baj.
Ha szerinted a magassugárzó, nem, akkor lehet a rezonáns, vékony doboz, ami biztos, hogy rámodulál a hangra és ezért biztos, hogy nem színezetlen! Vagy a "sima, normál, olcsó rézdrót", ami csak annyit csinál, hogy lekanyarítja a sávszéleket és már önmagában nem egy tiszta hang. Vagy a nehéz poliprop membránok, amik jócskán beleszólnak a magas tartományba is és elég szar női énekhangot csinálnak. Vagy a hangváltó kis kondijai, amik hasonlóan szarok mint a belső kábelek. De én ez ezt nem veséztem ki, mert akoor még ennyire nem tuningolgattam és amennyire a Titus megverte, nem is lett volna érdemes hozzányúlni.
Gondolom te ugyanúgy nem hallottad sem az sp1 magasát meg a harbertekét sem önmagukban, mint én sem. Viszont amit Revox említett, hogy papírmembrános hangszórók, azokat hallottam. Impregnáltat és nem impregnáltat is. És az ósdi impregnálatlan valóban természetesebb és jóval színezetlenebb hangúak. És nyugodtan ízlelgesd a szavakat, amiket leírsz, hogy ultratweeter, kíváncsi lennék, hogy ha magában megszólalna akkor is annyira fülbemászó hanzása lenne-e számodra mint a szót kimondva magadnak. Vagy most itt te ezekkel győzted meg magad én meg belerondítok? Amúgy nem értem, ha a saját fülednek nem hiszel és így kell magad győzködni, miért nem hiszel inkább másnak, tapasztaltabbnak? Legalább annyit, hogy a tied annyit tud amit hallasz, de vannak sokkal jobb cuccok nála és ha hallanál olyat ráébrednél, hogy csak a highend belépő szintjének aljánál kicsivel vannak csak feljebb a cuccaid. A jó dolgokból teljesen más jellegű hangzás hallható. És ehhez nagyon jó ha van pl vz, meg a többi hasonló kvalitású jó kábel ide-oda. Még ha régiek is. Amikben még nincs is talán űrtechnológia.... Mert a vz is van kb 40év körüli termék, meg az impregnálatlan, szerinted ósdi papírmembránok.... De kell hozzá sok modern alkatrész is, amik akkor még nem voltak. Ja és pl a csövek egy része amit használok, 1920-as évekből való, amikor sztereo sem volt talán kitalálva és azt sem tudták mi lesz az majd, hogy hifi meg highend... Amúgy bocs, hogy megzavartam az önámításod gondolatmenetét a szavaimmal......
Nem írtam, hogy vörösréz, sárgarézből van, ez volt a legegyszerűbben hozzáférhető.
ezek próbadarabok, ha hallok értékelhető változást megfinanszírozom vörösrézből, de a reklamálók talán hallottak köztük külömbséget, ha egyáltalán kipróbálták bármelyik variációt!?
Igazad van, ezt el kell kerülni.Snipi írta: ↑2025.07.22., kedd 08:51Csak egy idézetre szeretnék kicsit reflektálni, ha nem veszitek rossz néven :
..
Én is.
Nem baj.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
na,kaja megvolt... témaváltás

szóval, nem teljesen jól fogalmaztam. Az erős a prezenszben nem azt jelenti,hogy ott kiemel, inkább a másik végeken kevésbé van jelen. Japánban, de egyéb tévolkeleti országokban, de hongkongi ismerős is mesélte,hogy használják, szeretik a vékony,egyeres drótokat. általában a lakoszobáik lényegesen kisebbek ,mint az urópai és ritkán van dedikált hifiszobájuk, sok esetben csak egy kis hifisarok lekerítve. Eközben szeretik a szélessávú hangszórók termélsztességét is. Ezek az egyeres drótok nem a világ legbrutálisabb felbontásával rendelkeznek, de képesek elhitetni, hogy mégis. Nagyon jó jelenlétérzetet keltenek és a produkció, még ha egy bonsai színpadon is,de elég életszerűen történik. Magyarul egy realisztikus és élvezhető eredményt adnak.
Ez az erurópai környezetben (és akkor hol van a megalomán amerika), nem minden esetben nyerik el a felhasználók tetszését, de vannak olyan készülékkombinációk, ahol árukhoz mérten igen nagyot domborítanak. Amit szajkóz folyton #chordunk is, hogy neki aztán mennyire él a sztori. Én értem,amit magyaráz, ő nem érti, hogy pl nálam ugyanez van,csak 10szeres (lehet 100szoros

jut eszembe. Amikor vettem a FAL Suprme-S dobozomat, abban is egy vékony, egyeres drót volt. Ez náluk teljesen megzokott. Kicseréltem. KSL SPc és QSSC Sp keült bele (két terminál volt a dobozon,számomra érthetetlen okokból kifolyólag, de legalább így meg lehetett oldani,hogy van réz és ezüst huzalozása is,oda kötök,ahova akarok. nyilván,az ezüst volt a nyerőbb
halfnote.hu
halfnote.hu
- SoundMania
- V.I.P.
Ezt saját magad is meg tudod mondani...Rock60 írta: ↑2025.07.22., kedd 10:59" Mutassatok egy fix pontot és kifordítom sarkából a világot."Snipi írta: ↑2025.07.22., kedd 08:51
"Ezek a vékony drótok erősek a prezensztartományban, ami pl egy aggastyán Spendor doboz kissé maszatolös hangját felfrissíti, attraktívabbá teszi."
Ezt az "elvet" én "hibát hibával javítok" elvnek hívom, lehet rosszul. De ez nem csak kábelre igaz.
By Arkhimédész![]()
Nem feltétlenül a Spendor/Cables történettel kapcsolatban, de többször elgondolkodtatott már ez a " hibát hibával javítunk " teória.
Ki, mi határozza meg hitelt érdemlően, hogy önmagában melyik komponens kiegyensúlyozott, líneáris, melyik magasba húzó, vagy mély tónusú ?
Mikor kicserélek egy tápkábelt, vagy rodra egy biztosítékot, vagy készülékalátétet cserélek, vagy most legutóbb a router előtt a tápegységet, vagy egy DC dugót!, mindig változott kicsit a hangzási ballansz.
Ki mondja meg, hogy a rengeteg komponensből melyik a líneáris és melyik a hibás tónusú hibajavító ?
Lehet ez csak elvi kérdés és némileg költői is.
Merthogy, szerintem a végeredmény számít, mármint, hogy a mix végén kiegyensúlyozottan szóljon a rendszer.
Csak előzőleg sok helyre el kell vinned a készülékeid, sok mindent haza kell vinned és sok dolgot meghallgatni máshol és otthon. Röviden, kivonatosan ennyi kell amíg elindulsz a jó úton. Meg ezeket jól értelmezni! Kompenzációkkal is el lehet jutni egy szintre persze, de az is kompromisszumos.... :)
Én már csak a vz-t szoktam vinni egy idő után. Kicsi, könnyű, mindent megmutat ami fontos.
" Mutassatok egy fix pontot és kifordítom sarkából a világot."Snipi írta: ↑2025.07.22., kedd 08:51
"Ezek a vékony drótok erősek a prezensztartományban, ami pl egy aggastyán Spendor doboz kissé maszatolös hangját felfrissíti, attraktívabbá teszi."
Ezt az "elvet" én "hibát hibával javítok" elvnek hívom, lehet rosszul. De ez nem csak kábelre igaz.
By Arkhimédész

Nem feltétlenül a Spendor/Cables történettel kapcsolatban, de többször elgondolkodtatott már ez a " hibát hibával javítunk " teória.
Ki, mi határozza meg hitelt érdemlően, hogy önmagában melyik komponens kiegyensúlyozott, líneáris, melyik magasba húzó, vagy mély tónusú ?
Mikor kicserélek egy tápkábelt, vagy rodra egy biztosítékot, vagy készülékalátétet cserélek, vagy most legutóbb a router előtt a tápegységet, vagy egy DC dugót!, mindig változott kicsit a hangzási ballansz.
Ki mondja meg, hogy a rengeteg komponensből melyik a líneáris és melyik a hibás tónusú hibajavító ?
Lehet ez csak elvi kérdés és némileg költői is.
Merthogy, szerintem a végeredmény számít, mármint, hogy a mix végén kiegyensúlyozottan szóljon a rendszer.