Esztergáltattad, vagy vetted ?
/ Érdekesen világos, vas színű a réz az én monitoromon...

Kíváncsi vagyok a tapasztalatodra.

?????
Ilyet mondana a fizika?
Mivel kedvellek és tisztellek, ha elfogadsz egy tanácsot, ne olyannal példálózz, aki szerint a 47 Lab egy kalap xar, ahonnan átvetted az egyeres vékony drótok használatát, mert az öngól. Fotózzam le, hány ilyen egyeres drótom van itthon? Nem adom el, mert gombokat adnak érte, de amúgy se adnám,mert nem rosszak, de valójában használni is ritkán használom, mert bármi meglepetés, egy kondo ezüst,,de réz is ezek tudását jobb felbontással és színmélységgel adja vissza. Ezek a vékony drótok erősek a prezensztartományban, ami pl egy aggastyán spendor doboz kissé maszatolös hangját felfrissíti, attraktívabbá teszi. De alapvetően, ha tudatosan végig van vezetve a rendszeren, képesek helyesen és szórakoztatóan zenélni. De azt állítani, hogy itt a vége, utópia lenne.
chord_ írta: ↑2025.07.21., hétf. 19:21
Nem nyugszol, látom...
TJ hang a hifisón: kielemeztük akkor, és finoman, asszem úriember módjára közöltem azt, hogy minálunk párunknál otthon bizony sokkal-sokkal jobb hang van. Csembalón is, de nagyon. Azt fenntartom, hogy ő valamit középen megfogott, amit az überdrága szomszéd szobák nem hogy nem tudtak, de azt sem tudták, hogy mit nem tudnak a nagy hangzavarban... vagy inkább mást akartak mutatni, ez így jobban hangzik.
A többi Rev-nek címezve leginkább.
Igen rosszul.
Nem nyugszol, látom...revox írta: ↑2025.07.21., hétf. 10:04
gyorsan az utolsót tudjuk le,mert az csak töltelék, etűd, a puding: ha a csembalódat meghallanád egy kicsit komolyabb rendszeren, Zsolt fején szétvernéd az erősítődet, amiért elhitette veled, hogy itt az oszlop vége, amikor még csak épp elkezdesz rá felkapaszkodni...
....
De a főszál:
kezdem ott,hogy berángattad TJ-t az elképzelésed mellé, ami nem annyira etikus, mert valójában nem sok olyan nézetet vallasz, amiben egyet tudna veled érteni, de ez a csúsztatás része nem érdekes.
De, ha már TJ előkerült. Ő az, akinek a rendszerének meghallgatása után szuperlatívuszokban beszéltél. Megette az egész hifi Showt, mennyire megmutatta a régi korhű és a modern felvételek közti különbséget, a régi mellett voksolva(stb... stb...), mint aki látta Elvist. Azt csak csendben jegyzem meg, egy ilyen hangot hazaviszel, tízszeresen hallod jobbnak, mint idegen közegben.
Felteszem a kérdést, ez hogy lehetséges? ....
Nos, ha megnézem a fentieket, nagyjából mindent felsoroltam, ami szerinted baromság és színez és brutális jelkondicionálást végez. Kérdezem én: akkor miért tetszett?(a kérdés költői, csupán egy apró logikai bukfencre hívja fel a figyelmed)
![]()
Milyen hosszú kellene?szabo_pitty írta: ↑2025.07.21., hétf. 07:15Sziasztok!
Milyen kábelt javasoltok, Marantz SR7005 és Monitor Audio Silver 200 közé?
A kiegyenlített hangzást kedvelem, lágy magastartománnyal. Az általam hallgatott zenék, meglehetősen vegyes képet mutatnak. Leginkább synthpop, de hangszeres zene is van a repertoárja, klasszikus és jazz is befigyel, néha.
UP-OCC?
Előre is köszönöm a válaszokat!
vegyél hosszabbat és jut mindehova. a 60f (18 méter) nem sokkal drágább,kb 4 ezerrel. bárhova jó kell legyen.szabo_pitty írta: ↑2025.07.21., hétf. 10:57
Szimpatikus dolgokat írnak róla, a neten. Magyar oldalon, nem is találtam, semmit, csak külföldin. Az a bajom, hogy jó lenne, ha a centernek is ugyanolyan kábelezése lenne, mint a frontoknak!
Szimpatikus dolgokat írnak róla, a neten. Magyar oldalon, nem is találtam, semmit, csak külföldin. Az a bajom, hogy jó lenne, ha a centernek is ugyanolyan kábelezése lenne, mint a frontoknak!revox írta: ↑2025.07.21., hétf. 10:22túl sokat én se tudok. Az Analog Audioban találtam egy két méteres szettet és amikor már a felét kipakoltuk az ottani bemutató-rendszernek, ezzel kötöttem be az ottani hangfalakat, egy egyszerű harman/kardon CD és erősítő társaságában. Nem éreztem a hangjában semmi mesterkéltséget és egész kiegyenlítetten szólt, ami sokszor nem mondható el az alsó szegmensről (mindig akarnak valami pluszt belevinni,de az sokszor inkább mínusz).
úgy találtam rá az ebayn (máshol nem találtam ilyen drótot), hogy én is gondolkodom, a médiamartktos olcsó drótok kicserélésén, valami szintén olcsó,de strapabíróbb és semleges drótra. Még nem tudom,meddig megyek el, de ez is egy lehetséges megoldás.
túl sokat én se tudok. Az Analog Audioban találtam egy két méteres szettet és amikor már a felét kipakoltuk az ottani bemutató-rendszernek, ezzel kötöttem be az ottani hangfalakat, egy egyszerű harman/kardon CD és erősítő társaságában. Nem éreztem a hangjában semmi mesterkéltséget és egész kiegyenlítetten szólt, ami sokszor nem mondható el az alsó szegmensről (mindig akarnak valami pluszt belevinni,de az sokszor inkább mínusz).szabo_pitty írta: ↑2025.07.21., hétf. 09:15Erről, mit lehet tudni?revox írta: ↑2025.07.21., hétf. 07:32https://www.ebay.com/itm/203997920075?_ ... R-T0p7eFZgszabo_pitty írta: ↑2025.07.21., hétf. 07:15Sziasztok!
A kiegyenlített hangzást kedvelem, lágy magastartománnyal. Az általam hallgatott zenék, meglehetősen vegyes képet mutatnak. Leginkább synthpop, de hangszeres zene is van a repertoárja, klasszikus és jazz is befigyel, néha.
UP-OCC?
na, hogy ne maradj árván, de telefonnal a francnak van kedve bíbelődni.chord_ írta: ↑2025.07.20., vas. 16:47
ez a Vz / Csontos hisztéria elég jól el lett magyarázva,
...
pl., hogy a krumpli DVD játszó is überf@sza a csodálatos drótokkal, akkor bizony, ott brutális jelkondicionálás történik, vagyis, ők igenis szeretik a drótjaik hangját, azt a fajta színezést, és lelkesen, bár kissé monokultúrás módon ismételgetik folyamatosan, én ezt tisztelem, mindenféle hifis lelkesedést tisztelek, ezért is csináljuk, nem?, csakhogy itt inkább ismét TJ-t idézem, miszerint nem a drótok csinálják a zenét...
A Heed ezt pontosan tudja, és oda helyezi a hangsúlyt, ahová kell, ahová sok halandó észlelése nem ér el, ez utóbbi elég jól lejött az elmúlt pár hétben.
Erről, mit lehet tudni?revox írta: ↑2025.07.21., hétf. 07:32https://www.ebay.com/itm/203997920075?_ ... R-T0p7eFZgszabo_pitty írta: ↑2025.07.21., hétf. 07:15Sziasztok!
UP-OCC?
https://www.ebay.com/itm/203997920075?_ ... R-T0p7eFZgszabo_pitty írta: ↑2025.07.21., hétf. 07:15Sziasztok!
UP-OCC?
Jelkondicionáló drótokkal könnyü hifiShowt aláznitunerman írta: ↑2025.07.20., vas. 20:16Egyébként TJ mester legutóbbi erősítőjében talán a világ legjobb kábelei vannak szerelve az RCA aljzatokig és a hsz terminálig.
A Münchhausen drive V-FET SE erősítő belső jelvezetése nem a világ legjobb vezetéke, de szódával még elmegyez az Audio Note SPe silver wire.
TJ.
https://www.hificollective.co.uk/catalo ... -4075.html
Egyébként TJ mester legutóbbi erősítőjében talán a világ legjobb kábelei vannak szerelve az RCA aljzatokig és a hsz terminálig.
És a főzseni azt se veszi észre, hogy a 7ezres dvd hájpolása csak polgárpukkasztás és fricska, hogy van rendszer, ami egy krumplival is kettéharapja a szájhősök álomrendszerétSoundMania írta: ↑2025.07.20., vas. 16:57azt sem veszed észre, hogy más ligában vannak a készülékeid, mint amikröl szó volt a krumpli dvd játszó környezetében. Szóval nem összehasonlítható. De te megteszed. És csak tovább erőlteted....
Érdekes kérdések, meg a válaszaid is azok. De nyilván felhasználás függő.fülelek írta: ↑2025.07.20., vas. 18:19Más változást idéz elő egy jobb kábel a különböző felhasználások esetén.MrCollector írta: ↑2025.07.20., vas. 14:08Ti melyik kábeleteket tartjátok legfontosabbnak a rendszeretekben?
Melyik az amelyikre a legtöbb pénzt szánnátok/szántátok?
A hangszórókábelt találom a legnagyobb hatásúnak, aztán a hálózati kábelt, majd a készülék összekötő kábelt, ott is az aszimmetrikus esetben jobban számít, mint szimmetrikus összekötésnél. Sajnos a kábel tesztekben gyakran durva hibákat követnek el, az eredmény meg ugyebár megkérdőjelezhetetlen. Ez nemzetközileg is így van, nem honi specialitás. Csak egy apró példa: hogy lehet sztereo tér különbségeket reálisan megállapítani, ha a hallgatási körülmények, pl akusztika egyáltalán nem megfelelő?
Mi az hogy "talán a világ legjobb kábelei"??Rock60 írta: ↑2025.07.20., vas. 18:16
Igen, ez igaz, de csak a mondat ki nem mondott másik felével együtt. Miszerint a drótok továbbítják a zenét. A jobbak jobban.
Egyébként TJ mester legutóbbi erősítőjében talán a világ legjobb kábelei vannak szerelve az RCA aljzatokig és a hsz terminálig.
Onnan miért is kellene spagettivel továbbvinni a jelet ?![]()