Itt most az a lényeg, hogy hibát hibával korrigálsós rendszerek?Snipi írta: ↑2025.07.22., kedd 08:51Csak egy idézetre szeretnék kicsit reflektálni, ha nem veszitek rossz néven :
"Ezek a vékony drótok erősek a prezensztartományban, ami pl egy aggastyán spendor doboz kissé maszatolös hangját felfrissíti, attraktívabbá teszi."
(By revox, de nem is ez a lényeg.)
Ezt az "elvet" én "hibát hibával javítok" elvnek hívom, lehet rosszul. De ez nem csak kábelre igaz. (Tudnék rá konkrét példát hozni más területről de nem teszem.)
Pl. van egy "kiabálós, éles, "reszelős" hangú erősítő, ami egy "lekerekített" -mondjuk tompa - hangú hangsugárzóval akar valaki kvázi kompenzálni ...
Nem tudom sikerül (sikerült) - e, de ezek azok a dolgot amiket igyekszem elkerülni.
Sajnos az a tapasztalatom sokan csinálják. (Akár kényszerből is, de ez sem lényeg.) (Itt most nem a hifisekre (felhasználókra) gondolok csak, hanem a gyártókra is, és ez akár lehet kábel gyártó is ... ilyet is tudnék mondani, de inkább nem teszem, mert nem kenyerem a vitagenerálás ... )
Ha igen, ennek alapnak kellene lenni egy rendszer építésnél, hogy kerülendő, ezért ritkán, de azért teszünk említést rá. És fel is van emlegetve aki ilyenekkel "élvez". Pl az sp1 az r dróttal.... :) De kipróbálás/saját füllel hallás bélkül lehet ezek a dolgok nem is tudatosulnak. Egy jó rendszer után egy gyengébb, hiába kiegyensúlyozott, mégis visszafogottnak, lekerekítettnek, de még torznak is hallatszik. Múltkor írtam egy kicsit hasonlóról. Ismerős rendszerében... Denon erősítő cserélődött heedakra, Rega 3 Systemdekre... Azt mondta szép, szép de mi az amit még többet tudhatnak a többmilliós dolgok, hiszen ez is opyan gyönyörűen szól. Nem hiszi el, hogy megéri. Na ezután kicseréltük meghallgatásra a cdm1 dobozait Triangle Comete - re, az ANL drótot Tiglonra, és az Acrolink powerkábelt Dps4 -re. Kb besza-behu.... Mondtam neki ez kb plusz több mint félM. Hát hozott is annyit.... Főleg a powerkábel. Mondta.... De az is volt a legdrágább. És hát miden lépésnél... Nyíltak a sávszélek, csökkent a torzítás.... A végére rám szólt... Psz, csak hallgassuk.... :)