na, hogy ne maradj árván, de telefonnal a francnak van kedve bíbelődni.chord_ írta: ↑2025.07.20., vas. 16:47
ez a Vz / Csontos hisztéria elég jól el lett magyarázva,
...
pl., hogy a krumpli DVD játszó is überf@sza a csodálatos drótokkal, akkor bizony, ott brutális jelkondicionálás történik, vagyis, ők igenis szeretik a drótjaik hangját, azt a fajta színezést, és lelkesen, bár kissé monokultúrás módon ismételgetik folyamatosan, én ezt tisztelem, mindenféle hifis lelkesedést tisztelek, ezért is csináljuk, nem?, csakhogy itt inkább ismét TJ-t idézem, miszerint nem a drótok csinálják a zenét...
A Heed ezt pontosan tudja, és oda helyezi a hangsúlyt, ahová kell, ahová sok halandó észlelése nem ér el, ez utóbbi elég jól lejött az elmúlt pár hétben.
gyorsan az utolsót tudjuk le,mert az csak töltelék, etűd, a puding: ha a csembalódat meghallanád egy kicsit komolyabb rendszeren, Zsolt fején szétvernéd az erősítődet, amiért elhitette veled, hogy itt az oszlop vége, amikor még csak épp elkezdesz rá felkapaszkodni
....
De a főszál:
kezdem ott,hogy berángattad TJ-t az elképzelésed mellé, ami nem annyira etikus, mert valójában nem sok olyan nézetet vallasz, amiben egyet tudna veled érteni, de ez a csúsztatás része nem érdekes.
De, ha már TJ előkerült. Ő az, akinek a rendszerének meghallgatása után szuperlatívuszokban beszéltél. Megette az egész hifi Showt, mennyire megmutatta a régi korhű és a modern felvételek közti különbséget, a régi mellett voksolva(stb... stb...), mint aki látta Elvist. Azt csak csendben jegyzem meg, egy ilyen hangot hazaviszel, tízszeresen hallod jobbnak, mint idegen közegben.
Felteszem a kérdést, ez hogy lehetséges? Mert aki csak kicsit is figyel, az tudja, hogy TJ évtizedek óta a Kondo által megépített Audio Note (JP) Ongakut tekinti egyféle referenciának és annak a megépítési szellemiségét (ami nem mondható el mindenkiről, de az most nem érdekes)
Visszakanyarodva a megépítés minőségére (a készülék csinálja a zenét), a TJ megjegyzését én inkább a fentiek szerint fordítom le. (apró megjegyzés, TJ nem másol, TJ csak a szellemiséget érzi magáénak, de saját ötleteket valósít meg)
De nézzük kicsit tételesebben azt a néhány alkatrészt, vagyis kiemelve párat, amiről egyáltalán tudom, hogy mi
Kezdjük a drótoknál, hogy ON legyen. A feltett képen az AN SPe ezüstmadzag van, de tudjuk jól, hogy a rendszere egyéb pontjain, pl hangfalkábel, interkkonekt, a Kondo KSL ezüstöket használja. A transzformátorokat nem nehéz kitalálni, hogy a TANGO gyártmánya (láttszik a fotón), melyeket Kondo is használt, jóformán az összes készülékében. A potmétert külön tudom, hogy ugyanazt a potmétert sikerült TJ-nek beszreznie, ami az original Ongakuban is volt.
E mellé a demókhoz szélessávú hangsugárzót használt szupertweetrerekkel, ami azért nem esik távol attól a csontosi felfofgástól, amit kritizálsz. Pl, az Analog Audio (merlin utód) cégére is egy szélessávú hangFAL volt a Kondok mellett. De jómagam is rendelkezek néhány párral a tölcsérek mellett.
De ez még semmit nem jelent. De az, hogy olyanok, akiknek volt már randevúja egy értelmesen összerakott Audio Note (UK JP, mindegy kb a beszélgetés ezen szintjén) rendszerrel, mind arról számoltak be, hogy TJ megérkezett, azt kapjuk, amit egy jó triódás rendszertől (és még a triódákat se kell cserélgetni).
Nos, ha megnézem a fentieket, nagyjából mindent felsoroltam, ami szerinted baromság és színez és brutális jelkondicionálást végez. Kérdezem én: akkor miért tetszett?