Rock60 írta: ↑2025.07.01., kedd 16:42
zoli73 írta: ↑2025.07.01., kedd 12:57
Audio Research 100.2 , a maximális hálózati teljesítményfelvétele 800W, ebből tud 8 Ohm 2x100W, 4 Ohm 2x200W teljesítményt. 230V-os változatába 4A-es biztosíték kell, a 110V-os változatba 5A-es. Az enyém természetesen 230V-os, de hozzám mégis 5A-es biztivel került. Ez utóbbi helyett, már QSA Yello van benne.
Akartam is már kérdezni, de mostanában nem nagyon érek ide, ha ennyire pozitívak voltak a tapasztalataid a rod-al, akkor tervezel beszerezni? Vagy ennyire nem vagy bevállalós?
Ezzel a biztosíték kiváltással kapcsolatban, tervezek tenni egy kísérletet.
Már az összes készülékemben tuning biztosítékok vannak, kivéve a cd játszót. Ebben még azért nem cseréltem ki, mert ebbe 6,3x32mm-es, 250mA-es bizti kell, amiből tuning változatot találni nagyon nem egyszerű.
Kiváncsiságból a biztosítékot kiváltom, Neotech ezüst vezetékkel(azt hiszem 18AWG), momentán ez van kéznél, ami szóba jöhet. Majd meglátjuk...
Köszi.
Ennek fényében tényleg q.soknak tűnik az a 8A bizti a 2x35 Wattos erősítőmben...
Igen tervezek, oda, ahol Supravox kölcsön darabjai voltak.
Jelenleg 0.6 - os Aucharm biztik vannak benne.
Ezek az erősítő csövek fűtésének elektronikájában vannak. / Biztosan van szakszerűbb megnevezés./
Ha sikerül ugyan olyat felkutatni mint az, akkor olyat, ha nem, akkor esztergáltatok pár különböző anyagból néhányat megfülelni.
A bemeneten, ahol a 8 Amperes Orange van, szerintem ott is az lesz a vége, de ahhoz még nem szedtem össze a bátorságomat...
A 6.3 x 32 - est tényleg nem egyszerű beszerezni.
Nekem ugyan ilyen, 250 mA - es van a phonóban.
Addig kerestem, míg elegem lett, és végül áthidaltam a foglalatot egy ezüst jumperrel a panel fonákján.
Szép lett, jó lett.
Hogy akarod a tulipán foglalatban rögzíteni a Neotech drótot ?
Csak okoskodni próbálok, de lehet, hogy azért van 8A-es biztosítek az erősítődben, mert a bekapcsolásnál hirtelen nagy áramot vesz fel, és a kisebbet kicsapná. Gondolom hozzád már evvel a biztivel került? Ezen nincs valami utalás, felirat, hogy milyen kell bele? A legtöbb készüléknél ráírják a foglalat mellé.
6,3x32-es biztit(sima üveg) bárhol lehet kapni, de a tuning biztiket nem ömlesztik ebben a méretben. Mikor a QSA-kat vettem, rákérdeztem erre is. Bálint Feri mutatott néhány darabot, de mind nagy értékű volt, csak rendelni tudna, aminek az átfutása rend szerint több hónap, mert a QSA-tól csak évi 1-2 alkalommal szokott rendelni. Azért rögvest utánanézett, és kiderült, hogy a QSA ebben a méretben nem is gyárt 250mA-est, csak 300mA-est. Persze ez is jó volna. Ellenben az 5x20-asból teljes volt a szortiment, volt nála vagy 150db különböző színű, és értékű.
Egyelőre fogalmam sincs, hogyan fogom rögzíteni a Neotech "drótot", még nem néztem meg milyen lehetőség van erre.
Évekkel ez előtt szedtem le utoljára a fedlapját. Akkor megállapítottam, hogy a panelba forrasztva van a biztosítéktartó, és hogy milyen értékű kell bele.
Talán majd hétvégén, de ez egyáltalán nem biztos, hogy lesz rá időm.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech