kaef2 írta: ↑2025.05.30., pén. 13:42
revox írta: ↑2025.05.30., pén. 12:28
kaef2 írta: ↑2025.05.30., pén. 11:32
Már @juliush is érdeklődött a "kábel kompresszió" kapcsán konkrétumok iránt, nem kapott választ.
Arra kérnélek most én is, hogy a fenti állításodat a kábelek hangképben megjelenő torzításai kapcsán támaszd alá valamiféle konkrétummal.
A "Trust me bro'"-nál valamivel konkrétabbal.
elég szomorú,ha ezt alá kell támasztani. Ha nem hallod, hát nem hallod, csalódtam benned Feri, de ez az én gondom.
de egy apró kitérő: ha mondok valamit, általában nem magyarázom el. Valaki vagy érti, vagy nem. Nem kötelező érteni, az nem az én gondom, de 2025-ben, számomra az megdöbbentő egy hifivel foglalkozó szájton, hogy ezt még magyarázni kellene. Nem tudom ,eddig hol éltem, még senkinek nem kellett semmit elmagyarázni, igaz, aki kérdezett dolgokat, annak oka volt, mert "fejlődni" akart, vagy fejleszteni. Itt kicsit másról megy az eszmecsere és a lényeg nem a fejlődés, csak a farokméregetés.
Mivel tisztelem Vinklerék munkáját a fórummal kapcsoltban, nem offolnám tovább ezt a témát, de aki itt afféle megmondó embernek akar látszani, valójában elég meztelen (kivéve az üdítő kivétel, de Ők meg nem akarnak megmondók lenni, csak néha helyretesznek dolgokat)
sok szerencsést, néha a kapanyél is elsülhet
Miért lenne szomorú, ha egy állítást alá kell támasztani?
Ez inkább a normális.
Megtisztelnéd a topik olvasóit azzal, ha kifejtenéd, mit kell érteni kábel kompresszión, meg kábeltorzításon, sőt biztosan sokan lennének arra is kiváncsiak, mik azok a kábelek, amik nem torzítanak, meg arra is, hogy milyen kábelekhez képest nem.
Már persze, ha hasznosítható információt akarnál adni a topik olvasóinak.
valaki eljön, hoz egy drótot és bekötöm. persze, nem fogok ezzel foglalkozni, de elég valós módszer.
de igen,értem,min akadtál fenn, vagyis talán értem, a dinamika szón. A valós, mért dinamikát a drótok valóban csak kis mértékben torzítják, az esetleges legapróbb neszek,részletek,hangfoszlányok eltüntetésével, de a hifi berkein belül ismert szó a mikordinamika is, amire értelmes definíciót nem ismerek (nem is szeretem használni),de általában a felbontással, színmélységgel (bár eme utóbbi jön az előbbiből) fakad nagyrészt. A nem jól megválasztott kábelekkel ezek a jellemzők egyszerűsödnek. Míg egy televízió képnek van felbontása és elvileg van a gyártó által specifikált színmegjelenítésről egy száma, ami vagy igaz,vagy nem, addig a hifiben ilyen nincs. De ez legyen a televízió képének mikrodinaikája. ha ezeket a mérőszámokat csökkentem, egyrészt kompresszáltam a mikrodinamikáját, másrészt a képrészleteket zsúfolom, az torzul. Ez történik a hifiben is, ahogy a felbontással lépdelünk lefele.
ettől jobban nem tudom műszakilag megfogalmazni, most röpke öt percben, de lehet 5 órában se tudnám, de nagy valószínűséggel, nem is akarnám, mert ezzel csak egyre nagyobb csapdába mászik be,aki megpróbálja, egyre több kérdést hagy nyitva..
Aki ezt a drótok, torzító és kompresszáló hatását nem hallja, roppant szeremcsés. Persze, ha valaki még sose hallotta, milyen felbontásra képes (is lehet) egy hifitorony, az ezt nem is keresi.
Neked voltak nívósabb készülékeid, drótjaid, nem tudom, akkor azokkal mit csináltál, de ezeket a dolgokat balzsebből kellene vágnod. Persze, azokat a készülékeket is el lehet hangolni nem is nehéz. Bármikor csinálok a tűrhető hangból elviselhetetlent, bármilyen rendszerben.
hasznosítható információ? Nincs küldetéstudatom. Ráadásul a fórumozók nagy százaléka valójában csak azért jár fórumra,hogy beszélgessen és magasról xarik más véleményére, egy-két valóban érdeklődőtől eltekintve. Annak meg semmi értelmét nem látom, hogy ilyen hülyeségek miatt raboljuk egymás idejét.
mondanám a mások által belőtt lerázó dumát,hogy mindenki úgy élvez,ahogy tud, de a hifi valójában sokkal objektívebb, mint azt gondoljuk. Egy nagy felbontású és jó hangú rendszer objektíve mindenkinek jobban tetszik, vagy tetszene, ha el tudná engedni a berögzült -és esetlegesen téves- hangképet, amit otthon hallgat. De azzal nem engem tesz boldoggá, így miattam ne tegye. Másodsorban azt gondolom, minden szinten van hallgatható, kiegynelített rendszer, így nem az vagyok, aki bármit erőltetni próbálna

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu